ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.08.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 17.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O zi pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Sfinxul - Crucea Eroilor

TIPĂREȘTE

Buna ziua stimati colegi.

Azi o sa va descriu o zi de vizita la Babele, Sfinx si Crucea Eroilor

Am reusit sa plecam intr-o zi de miercuri (va recomand tuturor sa mergeti pe acest traseu in cursul saptamanii) pe la ora 6.30 din Buzau (2 adulti si 2 copii 4 si 9 ani) si am ajuns la Cabana Piatra Arsa la 9.30. Aici am intalnit temperatura de 11 grade si am inceput sa ne imbracam temeinic si, cu toate ca aveam si crema pentru soare am uitat cu desavarsire de ea.

Am plecat catre Babele pe drumul tehnologic (asa am inteles ca se numeste) care nu este marcat pentru turisti dar pe care mergea toata lumea.

Am ajuns la Babele dupa 1 h si 20 min, unde ne-am odihnit si ne-am tratat cu porumb fiert si copt. La Babele este si Cabana Babele dar si Telecabina care vine de la Busteni (pentru cei care vor sa ajunga mai repede).

De aici am plecat catre Sfinx (distanta intre ele este de 5 min), de unde, dupa cateva poze am plecat spre Crucea Eroilor. Traseul catre Crucea Eroilor e marcat cu o cruce rosie. De la Sfinx pana la Crucea Eroilor am facut 1 h si 40 min cu multe opriri. Pe traseu am gasit si o portiune cu zapada pe care se aluneca copios daca nu erai incaltat corespunzator.

Aproape de Crucea Eroilor este o portiune de 10 -15m cu lanturi (pentru noi a fost putin mai dificil avand si un copil de 4 ani dar nu imposibil) si tot aici am gasit si Floarea de Colt. Crucea Eroilor e renovata in 2021 si arata superb, iar ce se vede de la cruce este foarte frumos.

Este un traseu care se merita sa fie facut 1 data din punctul meu de vedere si doar in cursul saptamanii (erau portiuni cu poteca ingusta si daca te mai gaseai cu cineva nu era prea bine). Spre deosebire de traseul catre Varful Toaca (detalii aici) unde am mers destul de mult prin padure, aici se merge doar pe platou si prin soare… e ok dar sa va dati cu crema de soare chiar daca vi se pare ca e frig… … am ajuns la masina cu mainile negre de bronz de munte????, chiar daca am plecat la ora 10 la 11 grade si am ajuns la masina la ora 17, la 17 grade.

Va recomand sa mergeti si sa vizitati Crucea Eroilor mai ales ca si drumul din Sinaia pana la Cabana Piatra Arsa este bun cu o singura portiune de cativa m care are ceva gropi.

Concedii frumoase sa aveti!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de crismcl313 in 08.08.22 15:33:03
Validat / Publicat: 08.08.22 17:11:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 1668 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismcl313); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.08.22 09:25:25] »

@crismcl313: Ați avut o zi reușită în Buegi! Un traseu clasic, monumente ale naturii iconice, un obiectiv dedicat Eroilor Neamului, flori, zăpadă în plină primăvară, aer curat - ingrediente ale unei excursii montane reușite.

Muzeul Crucii Eroilor de pe Caraiman nu era deschis? Observ în fotografii o ușă închisă! Anul trecut a fost inaugurat și se scria atunci că se va vizita gratis (click.ro/actualitate/nati ... uzeul-4427.html). Ne poți spune care e situația? Era vreun program afișat pe acolo?

Mulțumim pentru prezentare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismcl313 [09.08.22 10:43:45] »

@tata123 ????: salutari, nu era deschis si nici nu am vazut vreun program... o fi deschis in weekend?!

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.08.22 11:31:17] »

@crismcl313: Posibil să fie deschis doar în weekend; am văzut fotografii pe Google Maps cu vizitatori în interior chiar în iulie 2022 și cu un militar care supraveghea totul de la un birou. Ar trebui să afișeze un program de funcționare pe ușa micului muzeu.

Există un site oficial dedicat reabilitării monumentului unde puteți citi câteva informații istorice: reabilitare-crucea-caraim ... o/pages/istoric. În vara lui 2021 a fost lansată o monografie intitulată Crucea eroilor români de pe Muntele Caraiman, istoric, restaurare, reabilitare, conservare.

Călătorii frumoase!

mishu [10.08.22 21:09:05] »

@crismcl313: Si un supermeritat superbonus pentru un articol ce promoveaza frumusetile tarii noastre.

Cred ca intradevar in weekend este mult mai bine de ajuns acolo, este mai relaxant altfel in weekend ai senzatia ca ai iesit pe bulevard, si daca mai dai si peste specimene in slapi si eventual si cu un casetofon pe umeri, si gata, vezi "flora spontana" in toata maretia ei.

Felicitari pentru poze si articol, votat cu mare drag.

elenaadinascris / TELEFON [11.09.22 16:48:54] »

Felicitări pentru excursia reușită!

11 grade pentru august cred că e o temperatură bună.

Drumeții frumoase în continuare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismcl313, elenaadina, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057465791702271 sec
    ecranul dvs: 1 x 1