Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Herculane - temă grea! / impresii 'Opționale' din Herculane, HERCULANE #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.03.2019
DE KSV
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 04.01.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
16 AD. + - COPII -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 3 MIN

Herculane - temă grea!

TIPĂREȘTE

Bun găsit tuturor!

Vă cer respectuos permisiunea să-mi încep monologul printr-o, spovedanie!

Ei bine, dacă pînă acum (la fascinanta întîlnire AFA 2019) aproape toată lumea din această, mare gașcă, reprezenta pentru mine doar o listă de nume, acum după ce am reușit să cunosc mare parte dintre domniile voastre, am descoperit că viața mea a devenit mult mai frumoasă, dar în același timp mult mai grea.

Frumoasă pentru, simplul fapt, că se pare că AICI nu este loc pentru cei ce nu vin cu zîmbetul pe buze și cu un dram de nebunie (ceea ce este super bine), iar grea pentru că dacă pînă acum scriam ce-mi trecea prin cap fără să analizez prea mult (sau deloc) articolele celorlalți colegi necunoscîndu-i, acum, scrierea trebuie dusă la rang de artă, întrucît consider că există un alt respect față de oamenii virtuali care brusc au devenit nu doar reali, ci... prieteni reali.

OK, cu riscul de ai plictisi pe colegii din, gașca Bigăr - Reșița, vă rog să-mi permiteți să fac, precizări comentate, pentru colegii care au mers în alte excursii. După cum știm cu toții... domnul D. J., Ungureanică a fost fabulos cu descrierea foarte spumoasă legată de zonele prin care am trecut și îi mulțumesc foarte mult pe această cale. Între timp, se pare că, meseria, i-a fost, furată, de către alt om deosebit, în persoana domnului profesor de istorie Mihai Vladia. Totuși consider că nu a fost o concurență între cei doi domni, ci mai curînd o completare.

Nu știu cei care au mers în această excursie cum au văzut primirea călduroasă a domnului primar din Rudăria, însă eu unul am fost extrem de plăcut impresionat de acest lucru. M-am simțit un mic dragnea)) ). Consider că specificațiile legate despre istoria comunei, a oamenilor, a morilor din comună au fost rostite cu simpatie și respect de către acest om deosebit. Cred că și interesul și efortul pentru mini-muzeul din localitate merită un respect deosebit. Se vede de la o poștă că sărăcia e la putere și în acea comună, însă mîndria oamenilor trece peste acest mare incovenient. Chiar dacă satul părea pustiu, iată că totuși noi am avut norocul să fim primiți atît la mori, cît și în preajma acestora de oameni care emanau căldură și bucurie să discute cu noi. Ne-au lăsat să ne, băgăm nasul, prin morile lor, fără a părea deranjați de curiozitatea noastră. Consider că locul merită din plin să fie vizitat.

Cascada Bigăr un alt obiectiv turistic deosebit, m-a impresionat în primul rînd datorită faptului că era, la stradă, . Sincer, în principiu mai toate obiectivele sînt la distanțe apreciabile de șoselele principale, însă o cascadă, în șosea, nu am văzut pînă acum. Frumoasă, un alt obiectiv care merită văzută, în primul rînd de cei mai comozi dintre noi.

O altă locație care m-a impresionat foarte tare, a fost muzeul locomotivelor din Reșița. Ce m-a făcut pe mine să fiu marcat de acest muzeu, este în primul rînd faptul că deși stau în aer liber, cu o supraveghere minimă și fără garduri în împrejurimi, acestea sînt conservate foarte bine, fără ca vandalii să-și pună semnătura pe ele. De asemenea, faptul că, privitul, este gratuit, iar este ceva anormal într-o societate foarte avară. Felicitări celor implicați pentru efortul deosebit.

Întrucît sînt conștient de faptul că poate sigur comentariile mele au fost plictisitoare, enervante și non sens, permiteți-mi să, îmi spăl păcatele, cu cîteva fotografii.

Vă salut pe toți cu respect maxim!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de KSV in 19.03.19 20:01:12
Validat / Publicat: 19.03.19 21:21:13
VIZUALIZĂRI: 630INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE. A mai fost în/la: Slănic Prahova, Vatra Dornei, Ocna Șugatag, Olănești, Sovata
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (KSV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Cascada Bigăr
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44800 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX [19.03.19 21:20:45] »

Mutat în rubrica "'Opționale' din Herculane, HERCULANE" (nou-creată pe sait)

webmaster [19.03.19 21:49:59] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

alinafulg [19.03.19 22:04:12] »

@KSV: Eu sunt din Banat, dar la cascada Bigar si la morile de la Rudaria nu am ajuns. Am optat la întalnirea AFA pentru excursia la Orsova si pe Clisura Dunării deoarece mi s-a parut mai scurta. Am făcut o plimbare cu barcuta buclucasă, am avut parte de valuri mari si am luat multă apă la bord și în cap, fiind la un pas să cădem in Dunăre. O să povestesc despre excursia noastră. Vacante frumoase si să ne revedem cu bine.

Zoazore [20.03.19 10:15:46] »

@KSV:

Întrucît sînt conștient de faptul că poate sigur comentariile mele au fost plictisitoare, enervante și non sens, permiteți-mi să, îmi spăl păcatele, cu cîteva fotografii.

Da-l pe mana mea pe cel ce-a zis asta!

Ba eu ma asteptam la si mai multe comentarii, dar pozele facute de tine fac toti banii!

Oricare excursie as fi ales-o, m-as fi ofticat! Asa ca n-am mai ales niciuna! Le voi citi de la voi!

KSV [20.03.19 15:15:47] »

@alinafulg: poate datorită distanței mai mici și eu cred că aș fi optat tot pentru acea excursie. Însă deja am fost în acea zonă acum 5 ani și vă dați seama că nu avea rost să fac din nou acel traseu. Plus că marinar fiind, chiar nu mie dor de barci de nici un fel. Una peste alta, e bine că facem " schimb de experiență " deci nimeni nu pierde, toți cîștigăm. Un an cît mai " plimbăcios " vă doresc și dv. Să ne revedem cu bine!

vulpe mihaela [22.03.19 07:47:16] »

Ma bucur ca am fost colegi in aceasta excursie!

Asa cum cei din excursia de pe Dunare au avut aventura lor si le raman amintiri placute... asa si noi am avut mini aventura noastra cand ti s-a facut rau si amintirile placute si distractive cu pranzul luat din mers, cu jumarile si carnațu' si painea rupta si impartita, plecate din mana in mana... pana in fund la... taxatoare as fi zis... ... dar era @voltainsteel !

KSV [22.03.19 11:34:39] »

@vulpe mihaela: și eu mă bucur că am mers împreună în excursie, însă îmi displace total partea cu răul și chiar mă șochează ținînd cont de faptul că în 47 de ani nu am avut nimic, iar acum..... Din fericire un refresh scurt cu aerul ăla montan m-a readus pe calea cea bună. Una peste alta, aș repeta oricînd experiența!

Mitica49 [01.04.19 14:31:29] »

@KSV: Nu știu cu ce să încep. Desigur cu felicitările de rigoare pentru articolul a cărui lectură abia am terminat-o. Frumos scris și, citindu-l m-am bucurat că frăția AFA a câștigat încă un condei talentat. Mai apoi m-au încercat părerile de rău că nu am fost și noi în excursia pe care ai descris-o frumos. Motivele, pentru care nu ne-am înscris, au fost acelea că mai văzusem cascada Bigăr de 2 ori, că mai văzusem muzeul locomotivelor de la Reșița și că morile de la Rudăria le vom vedea la plecare, drumul nostru spre Anina, destinația noastră din ziua plecării de la hotel, trecea prin apropierea satului. Din păcate după cca. 1,5 km ne-am întors, motivul fiind drumul tare prost (nici un drum nu e mai rău decât un asfalt cu cratere, iar când ai de parcurs o astfel de nenorocire de șosea, cu mașina personală, te mai gândești). Ca atare am ratat obiectivul.

Citit, comentat și votat cu drag!

KSV [01.04.19 16:59:24] »

@Mitica49: Vă mulțumesc foarte mult stimate domn pentru cuvintele frumoase. Totuși nu sînt chiar un Creangă să nu exagerăm. Am scris destul de repede acele povestioare, și nu cred că au avut multă " esență " în ele și datorită faptului că nu am văzut chiar multe locuri. Dar sper ca în timp să urc la capitolul povestiri cu și despre AFA!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, KSV, Mitica49, vulpe mihaela, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.21199107170105 sec
ecranul dvs: 1 x 1