ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1300 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
REGIM MASĂ UAI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 75 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 10 MIN

Hotel Spice & SPA - Ingrediente? Farmec, vrajă și savoare

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Apropiindu-se sfârșitul anului 2017, mi-am zis, în gând, că n-ar strica o escapadă într-o zonă cu temperaturi mai prietenoase…

-Ce-ar fi să dăm o fugă de revelion în Antalya?

”Mustăcitul” aprobator din partea soțului și uite-așa s-a înfiripat o mică vacanță fulger, lăsând la inspirația mea alegerea stațiunii și a hotelului. În scurt timp, încântându-i, i-am racolat și pe finii noștri cu care mai petrecusem și alte vacanțe.

Din nou am avut satisfacția alegerii unui hotel bun care mi-a bucurat inima cu a sa trio- priveliște: munte – pădure – mare.

Hotelul Spice&SPA nu este nou, construit în 2007, de fapt, nici un hotel nu poate fi nou pentru totdeauna… dar, cu un interior frumos proiectat, fiind o dovadă vie a culturii și a ospitalității orientale.

Acest lucru este certificat de câștigarea premiului Luxury Lifestyle Awards, în data de 26 mai 2016, la ceremonia de premiere de la hotelul Ritz-Carlton din Dubai, când a primit trofeul Coroana de Aur. Cele mai valoroase companii și brand-uri sunt premiate cu Coroana de Aur – un trofeu personalizat simbolizând stima și unicitatea în lumea luxului. Coroana este o adevărată piesă de artă, realizată manual, acoperită cu aur de 24 de karate. Trofeul câștigat de hotel se află la loc de cinste, lângă recepție, pentru a-l admira toată lumea. Tot aici se află un panou cu fotografiile celor mai cunoscuți oaspeți – printre ei și două nume românești – Alexandra Stan și Inna. Nu sunt singurele lucruri ce-l scot în evidență, elemente speciale de design, nenumărate opere de artă originale, probabil cu o vechime de sute de ani, decorează saloanele hotelului, oferind oaspeților o atmosferă elegantă și caldă. Tot la loc de cinste este expusă sabia primită cadou de proprietarul hotelului, domnul Omer Ickale din partea lui Francisso de Borbon, Duce de Sevilla.

La intrarea în resort, în partea stângă se află o clădire mică – este Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Antalya. Deschiderea oficială a acestuia a avut loc pe 28 august 2015.

Și dacă tot am pomenit de Republica Moldova, atunci neapărat trebuie amintite și lăudate vinurile din cramele Mohai, cu care am fost răsfățați la mesele de la restaurant – sângeriul Cabernet, Chardonnay de culoarea paiului, cu buchet floral suav și Muscat rose demidulce.

Pomeneam de ospitalitatea turcească… Să vă împărtășesc una dintre micile bucurii de care am avut parte în acest sejur.

Într-una dintre zile ne-am dorit să revedem micul port și partea veche a orașului Side. Distanța de la hotel până în Side era de aproape 50 de kilometri, ar fi trebuit să schimbăm de vreo trei ori dolmus-ul… Ne-am hotărât să comandăm un taxi, iar cheltuiala transportului o împărțeam nemțește cu prietenii. Norocul ni l-a scos în cale pe Mevlut, tânărul taximetrist prietenos și respectuos, pe care l-am angajat și pentru a doua zi când ne-a dus în Lara, la o partidă prelungită de shopping. La întoarcerea spre hotel, trecând pe lângă o tonetă unde se vindeau căpșuni, ne-a întrebat dacă ne plac acestea. Ei, dar cui nu-i plac? Atunci ne-a întrebat dacă n-am vrea să ne arate ferma sa de căpșuni în solarii și totodată să-i cunoaștem și familia. Părinții lui ne-au întâmpinat și ne-au condus la solarii unde ne-au dăruit fiecăruia câte o caserolă cu căpșuni proaspăt culese. Și nu ne-au lăsat să plecăm fără să le onorăm casa. Ne-am descălțat așa cum cere tradiția și imediat una dintre nurori ne-a desfătat cu o adevărată cafea turcească parfumată. În acel moment gândul mi-a zburat la Maria… Mama lui Mevlut a dispărut câteva clipe din cameră, iar când s-a întors ne-a înconjurat gâtul (stați, nu vă speriați!), mie și finei mele, cu câte o eșarfă înflorată din mătase. Doamne, asta da ospitalitate! Cum să nu-i îndrăgești și să nu-i stimezi la rândul tău? Niște oameni simpli care de abia ne cunoscuseră și care ne-au dat exemplul get-beget al ospitalității turcești!

Dar mă cam luai cu vorba, să revin la hotelul meu…

Trecând ușor peste mici emoții ale unui zbor puțin mai săltăreț, în scurt timp după ce alți turiști români au fost lăsați la hoteluri, ajungem și noi la al nostru.

Hotelul Spice&SPA se află la doi kilometri de stațiunea Belek, pe malul mării, încadrat fiind de hotelurile Adam&Eva și Club Gural. Resortul este alcătuit din clădirea principală cu cinci etaje și 22 de vile anexe, totalizând 546 de camere.

Noi am primit o cameră standard, 36 mp, la etajul 1, cu balcon și vedere spre vile și grădină.

Cele două paturi gemene le-am unit, transformându-le într-un pat matrimonial king size. Saltea, lenjerie, perne – fără reproș din parte-mi. Doar un mic minus… cu toate că lăsam în fiecare dimineață patul aranjat de-ar fi sărit și moneda pe el, precum și cartonașul care indica că nu-i necesară schimbarea lenjeriei, la revenirea în cameră, observam iar schimbarea ei… Și răsfățul a fost zilnic.

Alte piese de mobilier ale camerei – comoda cu patru sertare și cu dulap ce încorpora minibarul, un birou lung și scaun, noptieră cu sertare, pe care se odihnea o veioză mare, o altă comodă joasă, cu sertare adânci și care mi-a servit drept suport pentru valiză, o măsuță rotundă alături de un fotoliu XXL. Dulapul se găsea pe holișorul de la intrare. Acesta era în două canate – o parte pentru îmbrăcăminte, cu bară pentru umerașe și o poliță în partea de sus, cealaltă parte cu rafturi și sertare. Aici, pe unul dintre rafturi se afla seiful.

Camera a fost luminoasă – lampadarul cu picior înalt, veioza, aplicele, becurile ascunse de paravane decorative, cu aleasă lucrătură, ofereau o luminozitate difuză în cameră, liniștitoare și caldă.

O ușă mare, culisantă, ne făcea legătura cu balconul, destul de mare și el, cu două scaune și măsuță, plus un suport pentru uscat. Din balcon aveam vedere spre o latură a hotelului, spre vile și lizieră, iar în fundal, Munții Taurus cu ale sale culmi înzăpezite. Marea nu se vedea din balconul nostru, dar glasul i-l auzeam. Îmi plăcea să las ușa balconului deschisă peste noapte, să aud vuietul surd al mării, iar dimineața chemarea imam-ului la rugăciune mă găsea întotdeauna trează.

Minibarul era reîncărcat zilnic în cazul în care mai consumam din băuturi – apă plată și gazoasă, sucuri la doze, bere Tuborg, Nestea.

La TV LCD BEKO – diagonală mare, nenumărate programe pentru adulți și copii, nici un canal în limba română, dacă ne doream ceva târziu în noapte, urmăream unele posturi românești pe laptop.

Baia – dotată cu toate cele necesare – cadă de baie prevăzută cu o perdea care să stopeze împrăștierea stropilor, uscător de păr, oglindă cosmetică, articole de toaletă înlocuite zilnic dacă se consumau, halate de baie, prosoape, papuci de unică folosință. Curățenia peste tot, ireproșabilă.

Suprafața spațioasă a lobby-ului, cu design atrăgător, cu separeuri frumos decorate, cu fotolii și canapele confortabile, este locul perfect pentru petrecerea momentelor de relaxare. Atmosfera specială este întreținută de acordurile unor melodii binecunoscute, pe care le asculți întotdeauna cu plăcere, în surdină.

Terasa care se deschide din lobby, are și ea farmecul său. În primul rând eram atrasă aici de priveliștea generoasă – mare, munte, vegetație în diverse nuanțe de verde. Apoi, era bucuria hrănirii păsărelelor, care, fără pic de frică, veneau până în preajma noastră. Noi nu fumam, dar mai trăgeam câte o ocheadă spre turcii care, tolăniți pe acele banchete cu perne, răspândeau miresme aromitoare din narghilele.

La barul din lobby, Casablanca, erau servite pe parcursul întregii zile băuturi alcoolice renumite, cocktail-uri, vin sau bere, cafea sau ceai turcesc.

La cele patru restaurante cu specific italienesc, pescăresc, asiatic și turcesc, se poate face rezervare gratuit o singură dată în timpul unui sejur de șapte zile. La restaurantul principal, Isot – tip bufet- sunt câteva zone de servire cu produse alimentare internaționale – turcești, italiene, chinezești, rusești. În fiecare zi se pune accentul pe o temă diferită. Există bufet vegetarian, precum și meniuri special pregătite pentru copii. Meniuri variate, savuroase și apetisante, create pentru a desfăta cele mai exigente gusturi. Aici, am observat și mi-a plăcut nespus grija și atenția permanentă a bucătarilor, a chelnerilor și a șefilor de sală ca totul să fie pe placul mesenilor. Ba chiar, pe acei șefi i-am văzut de nenumărate ori ajutând chelnerii să debaraseze mai repede mesele. Și n-am observat nici un galon pe jos!

În seara de revelion, la ora 19, toți oaspeții hotelului au fost invitați la un cocktail în lobby. A urmat cina specială de revelion și un spectacol, pregătite în frumosul restaurant Marakesh. Meniu variat, muzică live de calitate și nu la intensitate maximă, dansul unduios al cadânelor, atmosferă veselă și efervescentă – o petrecere pe cinste!

Dacă aș fi fost la hotelul Spice în timpul verii, v-aș fi putut da mai multe amănunte privind piscinele, plaja, terenurile de tenis, terenul de fotbal gazonat perfect și cu instalație de nocturnă pe care se antrena acum o echipă din Istanbul, Aqualand, miniclubul, amfiteatrul unde se țin spectacole… Dar marea poate fi admirată și iarna… Iarnă, da, dar temperatură la soare de 31 de grade Celsius – vă vine să credeți? Nu? V-am pregătit o fotografie… Dacă n-a fost să fie baie în mare, bălăceală la piscina acoperită, semiolimpică, cu apă încălzită, a fost!

Centrul SPA? Numeroase saloane de masaj și tratament, saune, salon de coafură, centru fitness, jacuzzi… Ca la orice hotel luxos de 5* care se respectă, am găsit și aici galerii cu magazine cu suveniruri, bijuterii, îmbrăcăminte, pielărie, săli de întruniri, bibliotecă și sală de cinematograf, sală disco, salon de coafură, sală de jocuri pentru copii, bowling…

Acestea au fost zilele mele fericite la hotel Spice, la trecerea dintre ani. M-am bucurat, ca de fiecare dată, de multe lucruri simple, pe care poate, nu totdeauna le iei în seamă… M-am bucurat de obiceiurile turcilor, de asemănarea unor cuvinte ale lor cu cele românești, dar și de luminițele ce le sclipeau în ochi când le adresam vreo mulțumire sau o expresie scurtă în limba lor, de pofta lor de viață, zâmbetele și salutările lor, respectul pe care-l arată pentru turistul străin. Din oricare țară ar fi el…

M-am bucurat de facilități de cea mai bună calitate, de servicii excepționale, de interioarele elegante, de amenajările inteligente și convenabile.

Există o veche tradiție turcească. Aceea de a arunca apă la plecarea cuiva dintr-un loc. Aceasta reflectă dorința puternică a gazdelor de a-i vedea întorcându-se sănătoși în cel mai scurt timp posibil. Era pentru prima dată când întâlneam această înlesnire la un hotel în Turcia… Bineînțeles, nici eu n-am scăpat prilejul și am rugat pe unul dintre angajați ca la plecare să arunce un taler cu apă în urma noastră. Din autocar am văzut că mi-a îndeplinit rugămintea. Acum, ar trebui doar să mă conformez și eu tradiției…

Turcii aceștia, parcă au o baghetă magică pentru a face ca visele să devină realitate… precum visul meu…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Alina53 in 19.01.18 15:42:28
Validat / Publicat: 19.01.18 17:16:18
VIZUALIZĂRI: 4736INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 O parte dintre piscinele hotelului Spice
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 75.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  17 ecouri scrise, până acum

  Alina53 [19.01.18 15:48:36] »

  Webmaster, te rog să atașezi videoclipul următor: https://www.youtube.com/watch?v=wYMMTjSKlzY Mulțumesc!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.01.18 17:59:51] »

  @Alina53:

  Bună alegere, frumoasă minivacanță.

  Mă interesează agenția care ți-a oferit sejur de șase nopți de Revelion.

  Chiar dacă nu ai făcut plajă sau baie în mare, puteai nota și plaja și marea cu zece, fără riscul de a greşi.

  Urmăresc acest hotel pentru că ştiu că nu aş avea nicio surpriză în legătură cu plaja, verificată de mine personal cu ocazia sejururilor din vecini (Adam & Eve şi Gural Premier).

  Dintre Spice şi Royal Taj Mahal care ţi-a plăcut mai mult din punctul de vedere al serviciilor oferite?

  Mulţumesc.

  ioan marinescu [19.01.18 18:57:26] »

  @Alina53: Plăcut, notat, votat!

  mariana07 [19.01.18 19:02:32] »

  votat cu mare drag

  Alina53 [19.01.18 19:52:59] »

  @nicole33: Îți scriu prin mesaj privat numele agenției de turism de la care am rezervat sejurul. Am ales-o pentru că era printre puținele care ofereau șase nopți, majoritatea agențiilor oferind doar cinci. Deasemenea, cina de revelion era inclusă în preț. Grea alegere mă pui să fac între cele două hoteluri menționate... N-aș vrea să se supere Spice, dar Royal Taj Mahal este cu un pas înaintea lui...

  Alina53 [19.01.18 20:23:02] »

  @ioan marinescu: Mulțumesc pentru ”trio”!

  Alina53 [19.01.18 20:56:49] »

  @mariana07: Mulțumesc frumos!

  krisstinna [19.01.18 20:59:08] »

  @Alina53: Mulțumesc, te sărut cu drag!

  Printre suspine și lacrimi, am citit și recitit. Au trecut 40 de zile, uneori mă simt rătăcită printre aduceri aminte.

  Mă bucur că ai rezolvat cu vacanța, adică sper să fie așa. Dar, vorbim mai pe larg, in particular.

  In altă ordine de idei, te rog sa îmi spui despre ținutele turcoaicelor, eu am fost martoră la câteva nunți luxoase, am privit rochiile superbe și pantofii de senzație la petrecerile lor. Asta in cazul in care au fost și turci la petrecerea dintre ani.

  Chiar ai cumpărat din Lara ceva? Eu nu am reușit, o pereche de bichini, cei mai ieftini, costa 50 de euro

  Turcia va fi mereu țara in care te simți sultană, Turcia e inegalabilă in raportul calitate-preț.

  Felicitări draga mea, îți mulțumesc din suflet

  krisstinna [19.01.18 21:14:22] »

  Draga mea Alina, să nu te îndoiești, in poza 11 e ceea ce ai simțit, ceea ce îți place să crezi e chiar adevărat.

  Pozele sunt minunate!

  nrs † [19.01.18 21:17:28] »

  felicitari pentru alegere! sunt foarte bucuros ca ai scris, eu am ales deja unde merg la vara asa ca m-a bucurat enorm articolul

  Alina53 [19.01.18 23:35:14] »

  @krisstinna: Îmi pare rău pentru că iar te-am făcut să suspini, știu și îți mulțumesc pentru că mă înțelegi... La întrebări îți răspund pe îndelete la Alba Iulia, mai ai puțintică răbdare...

  Alina53 [19.01.18 23:40:56] »

  @nrs: Mulțumesc!!!

  sebigeanina [21.01.18 17:32:11] »

  Salut, ma bucur ca ti-a placut Spice am fost si eu in 2016 cu un grup de prieteni si pot sa spun ca aici ne-a placut cel mai mult din toate hotelurile pe unde am fost in Turcia

  Alina53 [21.01.18 22:00:54] »

  @sebigeanina: Și când te gândești că de la un sezon la altul în Antalya apar zeci de noi hoteluri... iar la noi...

  elviramvio [25.01.18 22:43:06] »

  @Alina53:

  Un articol sensibil ca și sufletul tău.

  mishu [28.01.18 17:33:46] »

  @Alina53: Off, am citit cu mare drag articolul tau, precum si ecourile si m-a rascolit ecoul Cristinei, deoarece si azi mi-am adus aminte de doua persoane dragi pierdute in decembrie 2017.

  M-am bucurat pentru tine ca ai petrecut intr-un loc frumos trecerea dintre ani si m-am bucurat ca si eu am fost alaturi de familie in acele momente.

  Daca de Craciun nu am simtit ca sunt singura, de Revelion insa as fi simtit acel moment pe care l-as fi depasit putin mai greu.

  Insa poate pentru anul viitor ma voi gandi si eu la o vacanta exotica de petrecut cu familia.

  Felicitari, votat cu mare drag, mi-a placut locul ales dar mai ales oamenii pe care i-ai intalnit.

  Alina53 [28.01.18 18:07:17] »

  @mishu: Mulțumesc și te. Când am fost în vizita aceea inopinată și când am sorbit din cafeaua oferită de nora gazdei, mi-a apărut în minte ultima zi a întâlnirii AFA de la Slănic Moldova, când, Maria mi se destăinuia că la o țigară ar mai putea renunța, dar la o cafea bună, niciodată! În altă ordine de idei, pot să-ți smulg promisiunea că ne vei fi alături la Alba Iulia? Hai, zi ”DA”!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alina53, elviramvio, ioan marinescu, mariana07, mishu, nrs, sebigeanina
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0888910293579 sec
  ecranul dvs: 1 x 1