ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Göreme, „capitala turistică” a Cappadociei sau „De aici nu ne vedeți! ”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Închei seria minivacanței cappadociene cu articolul de față, dedicat orășelului Göreme, cel în care am avut cazarea și cel căruia îmi place să-i spun „capitala turistică” a Cappadociei din rațiuni lesne de înțeles. Numai simplul motiv că zborul cu balonul se face numai din Göreme, m-a făcut să plasez mica localitate în capul listei celor mai importante locuri din Cappadocia. E un fel de inimă din care pulsează toată viața turistică a Cappadociei, firmele organizatoare de excursii sunt înșirate una lângă cealaltă în oraş, unele dintre ele fiind autorizate și pentru zborul cu balonul cu aer cald.

Göreme este situat în nord-vestul Cappadociei, într-o vale ca un soi de căldare nu foarte adâncă, presărată din plin cu vestitele formațiuni stâncoase frumos denumite „coșuri de zână” (fairy chimney). Peisajul uimeşte la tot pasul, de parcă natura s-a luat la întrecere cu ea însăşi pentru a vedea cât de ciudat poate eroda piatra formată prin erupţia unui vulcan acum multe zeci de mii de ani. Formele de relief bizare sunt ca la ele acasă, iar munţii coloraţi în galben, roşu si punctaţi de alb şi roz înconjoară locul.

Așezarea a existat din cele mai vechi timpuri, de pe vremea hittiților, fiind râvnită mai târziu de perși, de greci, mai apoi și de romani. Numele său în antichitate era Maccan, grecii spunându-i Korama. În perioada de dominație a Imperiului Roman, acum două milenii, creștinii, prigoniți și persecutați de romani, au fugit din sud găsindu-şi ascunzătorile în stâncile sub formă de conuri, coloane, coline, unde, până la urmă, alegeau să-și ducă traiul feriți de invadatori. De aceea, bisericile creştine din Göreme şi Ürgüp, oraşul vecin, sunt printre cele mai vechi din lume. După anii 1.000, în peisaj au apărut și cuceritorii turci de care localnicii se păzeau retrăgându-se în aceleași caverne amenajate drept case, de aici trăgându-se și numele de Göreme, care, în limba turcă ar însemna „de nevăzut”.

În Göreme există cinci biserici creștine amenajate în peșteri, prima datează din secolul al VI-lea, celelalte sunt ceva mai „tinere”, din secolele al X-lea-XI-lea. Timp de opt-nouă sute de ani, populația de origine bizantină, de religie creștină, a conviețuit alături de cea musulmană, urmând ca după schimbul de populație din 1923 și retragerea grecilor în țara-mamă, aceste meleaguri să revină în întregime turcilor. Așa că se pot observa peste tot moschei, băi turcești, inclusiv în centrul orașului Göreme.

Göreme se află în mijlocul oricărei acțiuni turistice, zilnic primește mii de turiști, capacitatea sa de cazare fiind considerabilă, de vreo câteva ori mai mare față de numărul de locuitori permanenți, care nu depășește 2.000 de oameni.

Göreme se prezintă astăzi ca un orășel turistic extrem de bine pus la punct, are o stradă principală de-a lungul localității și străzi secundare care urcă abrupt pe coline, magazine de tot felul (cu suvenire, covoare, produse de artizanat), restaurante, cafenele, bancomate, agenții de turism, schimb valutar disponibil aproape la orice colț de stradă, etc. Are o primărie într-o clădire nouă și impunătoare, un parc central, un birou de informații turistice, o autogară ce conectează localitatea cu multe orașe mari din țară. Cele mai multe mașini care trec prin oraș nu sunt totuși cele de transport persoane, ci camionetele încărcate cu nacele, arzătoare, butelii de gaz și baloane strânse în saci. Farmecul așezării îl constituie, fără îndoială, relieful cu formațiunile stâncoase ce încântă ochii oricărui privitor. În aproape toate au fost amenajate hoteluri și pensiuni, bineînțeles, construindu-se și pe lângă acestea, în prelungire.

Göreme face parte integrantă, împreună cu munții și văile din împrejurimi, din Parcul Național Göreme (Göreme Tarihı Millı Parkı în turcă), un areal ce se întinde la sud de Avanos, între Ürgüp și Nevșehir. Acesta a fost inclus în patrimoniul UNESCO încă din 1985. Zona este vestită și pentru cele trei fortărețe ce datează încă de pe vremea romanilor: Ürgüp fiind prima, Ortahisar, cea de-a doua, adică cea din mijloc, după turcescul „orta”, tradus mediu, și Üçhisar, cea de-a treia, „üç” în turcă însemnând „trei”. În Ortahisar nu am ajuns, în Ürgüp și Üçhisar, doar în trecere, suficient cât să observăm fostele cetăți. Totuşi, cel mai mare oraş din regiune este Nevşehir cu o populaţie de peste 120.000 locuitori, însă care nu iese în evidenţă cu nimic faţă de oraşele obişnuite din Turcia, spun asta pentru că am avut ocazia să păşesc în acesta câteva ore, în timp ce vremea era întunecată şi noi vroiam să facem niscaiva cumpărături de îmbrăcăminte și încălțăminte. Am fost sfătuiţi, mai întâi să mergem în Ürgüp, apoi, nefiind mulţumiţi cu ce-am găsit, ne-am dat seama că trebuie să ajungem în Nevşehir. Oricum, distanțele dintre aceste localități sunt mici, de pildă între Göreme și Ürgüp sunt 10 km, iar între Göreme și Nevşehir cam 22 km, iar transportul în comun cu dolmușul (microbuz) este foarte ieftin și bine pus la punct ca orar.

Revenind la Göreme, trebuie să menţionez că aici se practică un fel de agroturism, Cappadocia fiind o zonă eminamente rurală, de aceea oamenii sunt destul de conservatori. Din această cauză, e recomandată, în general, respectarea normelor locale, oamenii zonei înţelegându-i mai puţin pe turiştii veniţi din toate colţurile lumii obișnuiți cu alte medii.

În Göreme există sus pe o colină un punct de belvedere, cunoscut drept Sunset Point, amenajat cu alei, cu un restaurant cu terasă, cu un steag mare al Turciei, vizibil din orice unghi de jos, de unde turiștii pot admira priveliștea superbă a asfințitului de soare, dar și în zori spectacolul integral al baloanelor: pregătirea de zbor, ridicarea, plutirea și chiar aterizarea. De acolo am urmărit și noi baletul baloanelor abia în ultima dimineață pe un frig, puțin spus crunt, dar pe un cer senin, sticlă. Dar, cum imaginile sunt fabuloase și cum știam că nu vom mai vedea așa ceva, poate, niciodată, am rezistat eroic cam două ore, de la 06,00 la 08,00.

Din Göreme pornesc mai multe trasee de drumeție (hiking) prin văile faimoase din areal: Valea Dragostei, Valea Porumbeilor, Valea Trandafirilor, Valea Roșie, Valea Săbiilor, Valea Zemi, etc. Văile din Cappadocia sunt brăzdate de o mulţime de poteci care te duc de colo colo, pentru că oriunde este un teren cultivabil, cât de mic, acesta este folosit, aşa că există de multe ori posibilitatea de a alege un anumit traseu, cu condiția să-l cunoști.

Deși în majoritatea lor, nu sunt foarte dificile și nici prea lungi (3-5 km), nu este recomandat ca turiștii să se aventureze singuri pe acestea, fără ghid, din cauza faptului că nu sunt marcate atât de bine, existând riscul de rătăcire. Chiar la o mică bifurcație, dacă nu ai luat direcția bună, deja te-ai pierdut printre atâtea stânci, poteci și cărări mai mici sau mai mari. Am experimentat două trasee splendide despre care vă voi spune câteva cuvinte.

Excursia Rose Valley (Güllüdere I și II)

Spunându-i proprietarului hotelului în care am stat în Göreme, încă dinainte de a ajunge în zonă, că am vrea să cunoaștem împrejurimile orășelului, ne-a recomandat să facem excursia Rose Valley pe care s-a oferit să ne-o aranjeze. Aceasta a costat 20TL/persoană și se organizează numai la apus când lumina asfințitului pune excelent în evidență munții și văile de culoare trandafirie. Se pleacă după orele 16,30, cu ghid specializat care are, de regulă, în grijă un grup de maximum 15 persoane, se străbat cinci km urcând pe munți și coborând pe văi pe un traseu, în bună parte, marcat, de dificultate medie, într-un interval de timp de trei ore. La final, același microbuz care ne debarcase la ieșirea din Göreme spre Muzeul în Aer Liber, ne așteapta în apropiere de Çavușin pentru a ne duce înapoi în siguranță în Göreme.

Am făcut această excursie în după-amiaza celei de-a doua zile a minivacanței, când soarele părea că nu mai vrea să iasă din spatele norilor, adică nu se prefigura niciun apus. Însă, pe parcurs, soarele s-a răzgândit și ne-a oferit un crepuscul de neuitat, iar luna, un răsărit pe măsură. Ghidul nostrul se numea Ismail, era un tip între două vârste, cam posac, pesemne plictisit, care, în timp ce noi ne minunam de tot ce întâlneam în cale și fotografiam de zor la toate opririle, el se așeza în vârful vreunei stânci și fuma tacticos. Apoi, dădea adunarea bătând din palme și strigând la noi folosind o expresie care pe mine m-a amuzat continuu: „Hadi, hablacım, hadi! ”. În limba turcă, mot à mot, ar însemna „Hai, surioarelor dragi, hai! ”, dar se putea înțelege că s-ar fi tradus: „Hai, prieteni, hai! ” Oricum grupul nostru era format atât din femei cât și din bărbați: asiatici preponderent, două tinere rusoiace și noi.

Traseul are câteva locuri în care pășești mai greu, pe drum e cam pustiu, cu excepția altor turiști cu care te-ai putea intersecta. Am întâlnit la un moment dat o tonetă la care o localnică vindea suc de rodii, stoarse pe loc, iar noi, bucuroși că ne-a ieșit în cale și însetați un pic, ne-am răcorit cu câte unul.

Pe la mijlocul distanței, pe când străbăteam munții nu prea înalți, dar solicitanți, cerul se mai limpezește și soarele își face apariția ca o vedetă multașteptată. Asta se întâmpla, ca un făcut, atunci când ajunseserăm în preajma Haçlı Kilise (Biserica Crucii) . Lumina asfințitului a pus atunci în evidență crestele muntoase galbene, portocalii, roz, într-un fel unic, făcându-le de-a dreptul strălucitoare. În acele momente am observat cum și răsăritul de lună se prefigura.

Biserica Haçlı, până la care trebuie să te cațeri pe scări de lemn cam șubrede, e săpată în stâncă, sus, într-un con muntos și datează din anii 900. Cu ceva efort am ajuns până acolo, i-am admirat crucea de pe tavan și frescele, parcă un pic mai vii în culori față de majoritatea altora întâlnite în bisericile din Cappadocia. De asemenea, după ce am experimentat și coborârea acelorași scări nesigure, am zăbovit la micuța ceainărie de la bază unde gazdele ne-au făcut cinste cu ceai fierbinte pe care l-am savurat în timp ce ne delectam cu priveliștea splendidă de acolo de sus, iar Ismail, din nou, fuma nestingherit.

De acolo, potecile ne-au condus la vale spre Çavușin, pe lângă muntele Aktepe, ce-și etalează frumusețea infinită în amurg. Pot spune că a fost o experiență minunată pe care aș mai repeta-o oricând.

Drumeția pe Valea Porumbeilor (Pigeon Valley sau Güvercinlik Vadisi)

Una dintre văile faimoase din Cappadocia, vale ce se desfășoară între Üçhisar și Göreme, pe o distanță de 4 km, pe un traseu aproximativ paralel cu șoseaua dacă ne uităm pe hartă, dar de care îl desparte un șir muntos, este Valea Porumbeilor. Se numește așa fiindcă în această vale, în stâncile sculptate de natură, și-au găsit cuiburile numeroși porumbei care în trecut erau extrem de folositori pe post de mesageri, iar excrementele lor au fost dintotdeauna şi încă mai sunt materiale preţioase pentru agricultură în această zonă aridă şi nisipoasă. Se spune că, pe vremuri, multe grote erau vopsite în alb pentru a atrage păsările înăuntru unde localnicii amenajau columbării. Există, sus la punctul de belvedere, panouri prin care se cere turiștilor sprijinul pentru salvarea porumbelior, care, pare-se, ar fi și ei amenințați cu dispariția. Oricum, încă se pot vedea porumbei care se apropie fără frică de turiști sau de cafenelele aflate la marginea văii, în căutare de mâncare.

Acest traseu l-am parcurs pe ultimii trei km, încheind apoteotic excursia Turul Verde, pentru care îi suntem datori ghidului din acea zi, Hami Teke, care ne-a ghicit plăcerea pentru drumeții. El ne-a dădăcit cu sfaturi și recomandări pentru a nu ne rătăci, special lăsându-ne să luăm la pas doar trei din patru km, pentru a evita orice risc de a ne pierde. Ne-a spus că ne va lua cam jumătate de oră să ajungem în Göreme și așa a fost, deși singurul lucru de care ne temeam era lăsarea serii ce era iminentă și, eventual, mersul pe întuneric. Dificultatea n-a existat, traseul fiind destul de ușor, destul de drept, singurele chestii mai deosebite fiind trecerile prin câteva tuneluri. În schimb, frumusețea stâncilor este de netăgăduit, și de-o parte și de alta a văii, se desfășoară pereți stâncoși văluriți, de parcă ar fi înghețată colorată în diverse nuanțe. Pe drum am dat de un local rustic, știut drept ceainăria lui Hassan, unde se poate lua o pauză scurtă pentru potolit setea și pentru admirat peisajul mai profund. Noi nu aveam timp pentru așa ceva, iar în zona ceainăriei erau niște namile de câini, înfometați după lătrat, că nu mă vedeam prea bine, dacă nu îi chema Hassan la el.

Într-adevăr, formaţiunile stâncoase sculptate de-a lungul timpului sunt superbe și merită admirate mai pe îndelete, dacă e posibil. Noi am fost „pe repede, înainte”, dar suficient cât să ne facem o idee despre relieful din această vale.

Concluzie generală

La finalul seriei despre ținutul magic al Cappadociei, după câte am văzut şi pe care vi le-am povestit şi vouă, după atâtea cuvinte laudative pe care i le-am adresat, nu vreau decât să vă recomand din tot sufletul această destinație, și dacă vi se ivește cumva posibilitatea de a o vizita, nu ezitați, Cappadocia este minunată, are foarte multe de oferit și nu cred să dezamăgească pe cineva!

Vă rog, atașați următorul videoclip:

youtube


[fb]
---
Trimis de irinad in 31.10.17 19:31:57
Validat / Publicat: 31.10.17 21:04:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 4595 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Baloanele văzute de la Sunset Point Göreme
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69600 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[31.10.17 20:23:37]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

irinadAUTOR REVIEW
[31.10.17 20:24:29]
»

@webmaster45: Mulțumesc!

nickro
[31.10.17 21:18:41]
»

Ce poze, ce asfintit, ce peisaje nepamantane, ce articol, mai ca-ti vine pofta s-o tai spre Goreme! Felcitari!

irinadAUTOR REVIEW
[31.10.17 21:32:13]
»

@nickro: Mă bucur că v-au plăcut pozele şi articolul, sunt sigură că v-am făcut să vă amintiţi de propria dvs. vacanţă în Cappadocia, vacanţă cel puţin la fel de frumoasă ca a mea!

Cât despre pofta de a o tăia spre Göreme, soţul meu spune că dacă s-ar ai mai ivi încă o dată ocazia, sigur n-o vom rata!

Seară frumoasă, mulţumesc de vizită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[31.10.17 21:36:02]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinadAUTOR REVIEW
[31.10.17 21:50:55]
»

@webmaster: Mulţumesc foarte mult!

maryka
[31.10.17 22:09:46]
»

Tare frumos, pozele minunate, nici că se putea termina mai bine seria din Cappadocia. Superbă culoarea apusului, care se reflectă spectaculos pe pereții stâncoși. Nu pot decât să te felicit pentru această faină aventură, pentru articolele reușite, iar mie îmi doresc să ajung acolo în viitorul apropiat!

Toate cele bune!

irinadAUTOR REVIEW
[31.10.17 22:50:43]
»

@maryka: Mulţumesc frumos de aprecieri, din toată inima îţi doresc să ajungi pe plaiurile Cappadociei: ţi-am mai spus că sunt sigură că ţi s-ar potrivi, aşa cum te ştiu iubitoare de drumeţii şi peisaje frumoase.

Cappadocia a fost revelaţia la care eu am năzuit câţiva ani şi care s-a materializat într-o bună zi!

Mi-a plăcere vizita ta, ca-ntotdeauna, dealtfel!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[01.11.17 04:32:37]
»

@irinad: Superb! Totul. Felicitări!

Am totuși o întrebare: cum adică trebuie sa respectam normele locale din orășel? La ce anume sunt reticenți?

elviramvio
[01.11.17 08:03:20]
»

@irinad:

Citisem articolul aseară dar frumoasele poze le-am lasat pentru inceputul zilei la cafea. Acum, după pozele tale și ale lui Crismis, cu greu pot sa-mi dau comanda Hadi, la treabă!

irinadAUTOR REVIEW
[01.11.17 08:04:11]
»

@krisstinna: Mulţumesc frumos, draga mea, mă refeream la faptul că întrega Cappadocie este o zonă rurală, cu oameni de la ţară, mai puţin moderni, şi atunci un plus de decenţă nu strică niciodată. Mă refer la îmbrăcăminte şi la gestică. Acolo nu este chiar ca pe litoralul turcesc sau în oraşele mari unde lumea este mai emancipată. Acolo, toate femeile locului sunt îmbrobodite şi poartă acei şalvari cu care le vedeam pe câmpuri la diverse munci agricole.

Am văzut cum le priveau localnicii pe nişte tinere japoneze îmbrăcate în pantaloni scurţi pe stradă, prin orăşel (deşi nu mai era vreme de aşa ceva) şi cum bombăneau în urma lor şi atunci e mai bine de evitat astfel de scene.

În rest, localnicii sunt unele dintre cele mai bune gazde pe care le-am întâlnit în Turcia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdan
[01.11.17 08:15:40]
»

@irinad: Neata! Eu mi-am luat-o de la un ghid din preajma Moscheei Albastre si nici macar nu intentionam sa intru asa acolo in pantaloni trei sferturi. Anul acesta mi s-a parut foarte laic si Istanbulul, a trebuit sa-mi pun pe mine pantaloni lungi si largi cu tricou larg. Dupa mine este bine sa respecti cutuma ca altfel te ponegrec traditionalisti.

Si noi am avut ca baza de plecare tot Gorome pentru ca aici se pare ca este buricul targului, oricum nu am gresit pleci de aici in toate partile.

Foarte tare a-ti cuprins tot ce era mai important in Cappadocia.

irinadAUTOR REVIEW
[01.11.17 08:29:28]
»

@elviramvio: Şi eu mai am un pic şi Hadi, la serviciu! Nici nu ştii cât de simpatic era Ismail când striga adunarea. Nu ştiu câţi din grup ştiau ce spunea el acolo, dar era mortal când bătea din palme şi ni se adresa în turcă ca şi cum noi trebuia să fi ştiut ce zice. Altfel, vorbea binişor engleză, chiar şi coreeană.

O zi frumoasă îţi doresc, mulţumesc de vizită, ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[01.11.17 08:53:15]
»

@adrianbogdan: Bună dimineaţa! Da, poţi avea parte de diverse lucruri, te poţi aştepta şi la reacţii mai aiurea chiar şi în locurile considerate a fi mai permisive.

Până să ajung în Cappadocia, nu eram foarte convinsă că cea mai bună bază pentru explorare este Göreme, că de aici se pleacă uşor în toată regiunea, abia acolo am înţeles că am nimerit în mijlocul acţiunii, că de acolo "se dă ora exactă" în Cappadocia.

Mulţumesc mult pentru vizită, ecou, vorbe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Rodel
[01.11.17 12:09:00]
»

Imagini din Cappadocia am vazut intr-un serial turcesc si de atunci ma gandesc la acest loc nepamantesc. Citindu-ți impresiile, m-am văzut acolo si din nou mi -a încolțit in minte dorința de a fi si eu acolo. Ce excursie frumoasa ai facut!

irinadAUTOR REVIEW
[01.11.17 13:40:17]
»

@Rodel: Mă bucur mult că scrierile mele ți-au sădit dorința de a merge în Cappadocia. Ca și tine și eu văzusem imagini (probabil din același serial turcesc) și primisem, acum câțiva ani, de la niște prieteni o broșură despre Cappadocia pe care, la rândul lor, o primiseră de la un târg de turism. Atunci s-a produs momentul de declic, un coup-de-foudre căruia nu am reușit să-i dau curs decât acum.

Mulțumesc pentru vizită, ecou, cuvinte frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[05.11.17 19:02:19]
»

@irinad: Frumoase pozele (iti dai seama ca pozele din aceasta destinatie i le-am aratat ci memei mele) insa in acest caz cel mai mult mi-a placut P21.

Cand ma gandesc ca odata pozele se faceau in studio iar acum in functie de zona insurateii gasesc cele mai inedite locuri pentru clipele lor magice mi se pare deosebit.

O zona intradevar magica si unde mi-ar placea sa ajung.

Felicitari pentru tot acest serial, ai avut parte de o vacanta minunata, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[05.11.17 20:33:17]
»

@mishu: Da, ai dreptate, Cappadocia este o sursă extraordinară de peisaje ce trebuie imortalizate în fotografii, iar acelea cu mirese, coline şi baloane făceau deliciul asiaticilor. Sper că pozele i-au fost pe plac şi mamei tale.

Acum, îţi dai seama că miresele nu erau chiar reale, dar fetele acelea asiatice, turiste şi ele, adorau să se pozeze în rochii de mireasă acolo, ba mai mult, erau însoţite şi de partener îmbrăcat în mire, firmele de închiriat astfel de haine făcând bani frumoşi pe-acolo.

Însă, în altă zi am văzut şi mirese adevărate (turcoaice) venite cu mirii lor şi echipa tehnică pentru şedinţa foto de catalog.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită, ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, elviramvio, irinad, maryka, mishu, nickro, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cappadocia, o zonă magică:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097346067428589 sec
    ecranul dvs: 1 x 1