ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ 1000 euro ?
incl. cost transp. (cu auto propriu)

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Thassos - drumul cu mașina

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cu lecțiile învățate și după multă documentare am plecat spre Thassos.

Am citit tot ce se recomanda pentru Thassos, traseu prin Bulgaria, program ferry și ce poți face 7 zile pe insulă. Am urmărit chiar și răspunsurile la întrebările cu ”Ce poți face în Thassos? ”

Cu traseul listat și notițe cu informațiile despre punctele de interes turistic, am plecat la drum.

Nu am avut GPS, am mai urmărit traseul și pe telefon.

Precizez că am mai făcut drumul cu mașina de două ori prin Bulgaria dar cu ieșire pe la Kulata, spre Halkidiki și Corfu, atunci doar cu GPS-ul.

Drumul până în Thassos

Am trecut vama la Giurgiu-Ruse ca-n brânză, doar s-au uitat bulgarii la acte, am cumpărat vigneta pentru o lună – 30 leva –, obligatoriu stikerul trebuie lipit pe parbriz în dreapta, și drum întins până la Haskovo unde ne-am oprit la Hotel Retro- despre care v-am scris aici.

Nu am reușit să-l conving pe soț să o luăm prin pasul Șipka, am mers prin pasul Republika.

Drumul prin Bulgaria este bun, sunt și zone cu gropi, per-total se circulă bine, dar este atât de zgomotos din cauza asfaltului grunjos. Am simțit asta mai ales la întoarcere când am făcut drumul dintr-o bucată și simțeam că-mi uruie creierii în cap, poate și din cauza oboselii, ai senzația că nu mai ajungi la Ruse.

În toate zonele montane sunt câte două benzi pe sensul de urcare și așa mai scapi de TIR-uri, în schimb nu sunt semnalizate parcările, 2 indicatoare pentru parcare am văzut pe tot traseul din Bulgaria, să poți opri pentru nevoi sau măcar să ne mai dezmorțim un pic.

La intrarea / ieșirea din localități sunt camere pentru verificarea vignetei, fiind semnalizate cu panouri informative în acest sens, dar scris în bulgărește:(și mai sunt și acele limitatoare de viteză înaintea trecerilor de pietoni, sunt semnalizate, obligatoriu trebuie să reduceți viteza, sunt betonate:(

Din Haskovo am plecat în jurul orei 9,00 spre Kardjali. Am trecut repede prin oraș și ne-am oprit pentru alimentare la OMV-ul de la ieșirea din oraș. Mai sunt și alte stații peco dacă ratați OMV-ul, dar trebuie să alimentați pentru că până la Makaza chiar și puțin după nu mai este stație peco.

În jurul orei 12 am ajuns la Makaza, mai exact la coada de mașini, unde am stat 1 oră și 15 minute, într-o căldură... :((, vama am trecut-o la fel ca la Ruse...

Cât stați și așteptați poate aveți nevoie la toaletă, nu sunt boscheți pe marginea drumului..., toaletele la bulgari sunt cu plată 0,50 euro sau 1 leva (foarte curate), sau alegeți varianta gratis, mergeți la greci la toaletele ecologice, binențeles să aveți buletinul la voi...

Nu știu dacă aș putea recomanda o oră a zilei în care să nu fie aglomerat la vamă, poate noaptea este mai liber.

Și în sfârșit trecem în Grecia. Mai spectaculos drumul, foarte bun, cred că sunt vreo 5 tunele.

La fel am urmat indicațiile traseului, am intrat pe A2, achitat taxa de 2,40 euro și cu ochii după indicatorul de ieșire spre ferry la Keramoti.

Atenție! Indicatorul este spre Zarkadia – Chrisoupoli și este o singură ieșire de pe A2 spre aceste 2 localități. Noi am ratat-o =)) nu știu să vă spun cum, ne-am luat cu vorba, depășeam niște TIR-uri și uite așa am mers spre Kavala, sunt vreo 24 km. Nu vroiam să luăm ferry de la Kavala, știam că durează mai mult trecerea și costă și mai mult (vreo 44 euro/mașină și 2 adulți).

Ne-am întors și am ieșit de pe A2 la indicatorul Keramoti și aeroport. Așa am aflat că este și aeroport lângă Keramoti. Este un drum secundar ce dă în cel pe care trebuia să mergem inițial, dacă ieșeam pe la Chrisoupoli.

Ajungem în Keramoti, urmărim indicatorul cu ferry, nu ne dezmeticim bine, că greci ne iau în primire, madam tiket, mister ferry. Adică eu am coborât din mașină, am luat bilet, 28 euro am achitat, 20 euro pentru mașină, 7 euro / 2 adulți și 1 euro programul ferry (practic mi l-au băgat pe gât). Iar soțul cu mașina era deja parcat în burta imensă a ferrybotului.

40 de minute a durat plimbarea, căldură mare, soare, apă rece, toaletă și binențeles spectacolul pescărușilor. Îl știam din ce-am citit, dar când ești acolo și vezi cum zboară pescărușii pe lângă tine este altceva. Am asistat doar la tot ce se înâmplă și am făcut poze.

Și în sfârșit ajungem în Thassos, în Limenas. Coborâm de pe ferry și nu o luăm și noi după rândul de mașini înainte pentru a ieși din oraș, facem stânga și ne trezim pe străduțele strâmte, =)) de unde ești obligat să urmezi indicatoarele de ieșire, nu spre centru. Reușim să ieșim într-un final, ajungem în drumul principal și aici știam că trebuie să facem stânga, pentru că altfel ocolim toată insula pentru a ajunge la Skala Panagia, unde aveam cazarea.

Acum mi se pare foarte ușor, după ce ne-am plimbat de trei ori prin oraș.

Drumul pe insulă

Este unul singur principal ce înconjoară insula, cu ieșiri spre localități sau plaje, trebuie doar să știi unde vrei să ajungi.

Nu este ușor, cel puțin când mergi prima dată, este sinuos, practic este între munte și mare, dar este spectaculos. Trebuie parcurs încet, cel puțin prima dată, odată că te atrage peisajul și odată că sunt mulți în trafic cu ATV-uri și scutere și circulă cam haotic.

Dar acum pot spune că este frumos, mai ales că te poți opri în zonele de panoramă și poți admira marea și tot ce te înconjoară.

Am mers o singură dată până la Limenaria. De la Limenas până aproape de Aliki, drumul este însoțit de muntele plin de pădure de pini verzi, după care totul devine mai arid, apar livezile de măslini pe niște dealuri, iar până la Limenaria este chiar arid. Tot în zona asta se văd urmele incendiului din 2015, pe alocuri devine dureros, când vezi doar schelete de case arse. Am văzut echipaje de pompieri ce stau de veghe, probabil pentru a preîntâmpina un eventual incendiu.

Am parcurs vreo 8 km din Limenas, cu ochii în stânga și dreapta, primul indicator Panagia, mergem înainte cu ochii după Skala Panagia.

Indicator stânga 5 km spre Chrissi Ammoudia, am ratat ieșirea =)) dacă nu scria Skala Panagia!!! Este adevărat că această intersecție este în pantă.

Trecând prin Panagia, drumul este foarte îngust, cu taverne pe margine, ai senzația că le iei mâncarea din farfurie celor de la masă. În zona asta șoferii sunt profesioniști cînd trec unii pe lângă alții, mai ales cei cu autocare sau mașini mari. Am asistat la un blocaj cu două autocare când ne-am plimbat prin Panagia.

Și am mers înainte până în Skala Potamia, stânga la un moment dat până la drumul de faleză și deabia aici am văzut un indicator cu Skala Panagia.

Ne-am învârtit cam o oră până am ajuns la vila unde avem cazarea.

Drumul de întoarcere

Este greu, obositor, mai ales că nu am avut cazare de tranzit, am venit dintr-o bucată.

Am plecat dimineață la 8,30 după ce ne-am luat câte o cafea de la cofetăria din Skala Panagia, spre Limenas la ferry, sunt aproximativ 14 km.

Același ritual la îmbarcarea pe ferry, de data asta am plătit 27 euro și la 9,15 am pornit spre continent.

De data asta nu mi-a mai plăcut pe ferry, a fost mai mic și s-a balansat foarte tare. Am stat mai mult în interior la bar. Aici servea un grec care vorbea românește pentru că făcuse facultatea la Cluj în urmă cu 27 de ani. Îi spun și soțului, ce facultate a făcut ăsta la Cluj de a ajuns barman pe ferry? s-a mirat el.

Cam înghesuită ieșirea de la ferry în Keramoti, facem stânga și drum întins până la Makaza. Doar 15 minute am stat și am mers până la Haskovo unde am alimentat la un OMV și am mâncat.

La ora 18 eram la Ruse, am trecut repede vama, bulgarii doar se uitau la acte, erau verificați doar cei care trec cu pașaportul.

La ora 20 am ajuns acasă, asta după ce am trecut prin aglomerația de la Giurgiu la București și mai ales prin București până acasă:((.

Pe tot drumul dus-întors am văzut echipaje de poliție prin Bulgaria, stăteau în zonele de restricții de viteză, dar nu mai sunt cum știam noi că stau la pândă după fiecare curbă.

În Grecia nici un echipaj de poliție nu am văzut pe drum.

Din punctul ăsta de vedere nu am avut nici o problemă.

Am parcurs 1500 km dus-întors, plus plimbările pe insulă și binențeles cu întoarcerile din drumurile urmate greșit =)) (acum ne amuzăm când rememorăm traseul, dar atunci nu a fost chiar plăcut)

Într-o dimineață pe plajă am stat de vorbă cu o familie de români. Gata sejurul nostru, ultima baie după 10 zile, plecăm astăzi la drum. Cum a fost? Cum v-ați simțit? I-am întrebat. Ah! păi nouă ne place foarte mult aici venim de 10 ani și stăm câte 10 zile. În același loc, același drum cu mașina? Nu v-ați plictisit? Nu vreți să vedeți și alte insule din Grecia?

Ajunși cu bine acasă, ne întrebam dacă, 10 ani de acum înainte am putea face acest drum pentru a merge în Thassos.

Cu siguranță cât de curând nu! Poate mai târziu, după niște ani. Mai vrem să vedem și alte insule din Grecia, dar cu avionul. Sau poate tot cu mașina dar pe insula Samatraki pe care o vedeam din balcon, este tot aproape.

Recomand cel puțin odată să mergeți în Thassos, îmbinați plaja cu plimbările pe insulă, și mergând cu mașina, alegeți câte zile doriți să stați.

Acum după ce ne-am întors îmi dau seama că nu este suficient doar un sejur de 7 nopți pentru a face tot ce ne-am propus.

Toate cele bune.

Rog web-ul să atașeze video youtube

Mihail –who yoo are

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ANILU in 03.09.17 15:31:33
Validat / Publicat: 03.09.17 16:07:47
VIZUALIZĂRI: 13137INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki, Corfu, Kos, Skiathos
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Skala Potamia văzută de sus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50150 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster45 [03.09.17 16:06:55] »

@ANILU:

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

ANILU [03.09.17 16:14:11] »

@webmaster45: Mulțumesc frumos.

nicole33 [03.09.17 16:26:20] »

@ANILU:

Nu am reușit să-l conving pe soț să o luăm prin pasul Șipka, am mers prin pasul Republika.

Poate că a fost mai bine aşa. Mai grav ar fi fost dacă se întâmpla invers .

Nu ai pierdut nimic, însă ai câştigat un drum mai puţin sinuos şi poate mai liber.

Zoazore [03.09.17 16:45:19] »

@ANILU:

În același loc, același drum cu mașina? Nu v-ați plictisit?

Îți spun eu, din proprie experieță: NU!

Eu, cel puțin, n-am voie să mă plictisesc! Poți ști care era situația la ei?

ANILU [03.09.17 16:56:23] »

@nicole33: Inițial am zis, la dus pe Șipka și la întors pe Republika.

Dar, știi cum este când stai în dreapta, e ușor de dat sfaturi sau de cicălit atunci atunci când greșeam drumul

La final totul a fost ok.

Mulțumesc pentru vizită.

Toate cele bune.

ANILU [03.09.17 17:01:49] »

@Zoazore: Ei au spus că le place acolo.

Dar eu m-am gândit la cele 10 ore de drum dus-întors

Le-am sugerat să meargă în altă locație de pe insulă, să mai vadă și altceva.

Știu cum este, fiecare își face vacanța unde poate, unde își permite sau unde îi place.

Sunt locuri pentru toată lumea.

Te pup și sper că nu te-am supărat

Zoazore [03.09.17 17:24:56] »

@ANILU: Tu să mă superi? Nu, că ai dreptate, e cum zici cu vacanța, cu distanța față de casă... Știi ce zic!

arcrom [03.09.17 18:24:14] »

@ANILU: Ai talent si umor. Am incercat sa numar de cate ori ati pierdut drumul sau de cate ori te-ai dus la toaleta, dar le-am pierdut sirul!

Foarte buna informatia cu statia OMV. Eu am obiceiul sa merg pe ultimii litri de motorina, spre disperarea lui Cristi care nu rezista stresului de a ramane pe autostrazi fara combustibil si ma tot preseaza sa iesim spre localitatile din jur sa alimentam!

Se pare ca una peeste alta n-a fost rau. Ce-ar fi o vacanta fara aventuri!

A propos, am votat toate pozele si iar am ramas fara vot pentru articol. Dar stai linistita, le recitesc saptamana viitoare si le votez atunci pe amandoua!

danaeldreny* [03.09.17 18:25:49] »

Ce poze superbe…

Drumul spre Thassos, o vacanță, în Thassos – altă vacanță, drumul spre casă – înc-o vacanță, ce-mi plac combinațiile astea…

Cre' că omu' de la bar, deși știa românește, probabil se descurca mai greu ardelenște și așa se explică…

Frumoasă vacanță, Grecia e mereu superbă...

Uf, Mihail… mă ucide ea… ooo... uu

ANILU [03.09.17 18:37:06] »

@arcrom: Am încercat să redau traseul cu umor, dar la momentul respectiv nu este chiar plăcut. Soțul doar atât îmi spunea, nu mă cicăli, suntem în vacanță, cine ne grăbește.

Cred că de vreo trei ori am luat-o pe drumul greșit

Am vrut să scriu și câteva informații, altele decât cele citite de mine până acum. Nu dealta am o vârstă și nevoi mai dese. Nimeni nu mi-a spus cum v-a fi să stai în soare la Macaza 1,15 ore, iar după aceea la greci pe drum nici un boschet, nici o stație peco!!!

Toate cele bune.

ANILU [03.09.17 18:40:39] »

@danaeldreny:... așa este Grecia dă dependență.

Mulțumesc pentru vizită.

elviramvio [03.09.17 21:16:34] »

@ANILU:

Fain povestit! Si m-ai facut sa-mi amintesc ca anul acesta n-am fost in Thasos!!

Cu drumul dintr-o bucata sunt de acord ca nu merita, desi pare scurt dar trecand si doua vami unde nu stii daca zbori sau lancezesti, eu prefer sa am o noapte de tranzit, mereu in alt loc pentru a mai vedea cate ceva.

M-a amuzat ca v-ati ratacit dupa ferry, am patit-o si noi dupa mai multe drumuri dar tot barfind, am luat-o aiurea!

Ai fost la Teologos la seara greceasca?

ANILU [03.09.17 21:33:18] »

@elviramvio: Mulțumesc pentru vizită.

Puțină aventură să ținem minte drumul.

La întoarcere, la un moment dat prin Bulgaria îi spun soțului, pe aici am venit că nu recunosc nimic, nu, când ne-am dus am scurtat puțin prin Nicolaevo, dar drumul era mai prost. Așa că.....

Urmează și aventura din Tassos.

Toate cele bune.

AZE [03.09.17 22:30:04] »

@ANILU: Multumesc si eu pentru remember pe langa miile de cetateni cu buletin de Romania care circula prin Thassos. Mi-am adus aminte de vacanta perfecta in Thassos din 2015 pe care am avut-o.

Eu am facut drumul din 3 (acum probabil multi vor rade dar numai eu stiu din ce motive mai bine nu detaliez) cazarea in Bulgaria am avut-o langa Kardzahli intr-un loc pe care rar il gasesti in ziua de astazi (adica ieftin si bun si de calitate) asa ca si la intoarcere tot acolo ne-am cazat la acelasi pret)

Absolut tot mi-a placut pe insula, cazarea AI cu pret de Bulgaria, obiectivele turistice, plajele, drumul din jurul insulei, varful Ypsarion, localnicii, tot, pur si simplu nu am avut impresii negative, punct.

Am vazut multe taverne unde era arborat drapelul Greciei, Turciei si Romaniei.

ANILU [03.09.17 22:37:29] »

@AZE: Mulțumes pentru vizită.

Acum ar trebui să ne povestești, ai văzut că eu m-am plâns de drumul lung de întoarcere.

Spune-ne și nouă varianta ta din 3, poate așa facem drumul mai des.

Acum serios vorbind, insula este frumoasă, dar crede-mă nu aș repeta imediat drumul ăsta.

Cu toate că mă tentează insula Samatraki, unde poți ajunge pe același drum

Toate cele bune.

AZE [03.09.17 22:59:50] »

@ANILU: Eu am facut drumul din 3 din motive de sanatate grave la un membru din familie (dar aici chiar nu as vrea sa mai detaliez deloc, sincer eu faceam drumul si dintr-o bucata, dar asa macar am ajuns odihnit in Thassos)

Prima noapte am petrecut-o in Giurgiu (am plecat tarziu de acasa dupa masa) dar am reusit sa vizitez orasul.

A doua noapte am petrecut-o la Makaza Complex, un resort de langa orasul Kardzahli din Bulgaria, pentru 30 euro am avut camera, mic dejun pentru toti (3) un peisaj de vis din zona, piscina de milioane. Asa ca la intoarcere m-am grabit sa ajung acolo, am luat si pranzul+cina contra cost, preturile au fost foarte ok, seara era si muzica live, am scris atunci un review, nu mai stiu ce conditii mai sint acum dupa 2 ani...

Mi-a placut foarte mult si calatoria cu feribotul, ne-am distrat de minune cu baiatul urmarind pescarusii care zburau dupa vapor in momentul in care s-a pus in miscare.

DUDU [04.09.17 09:43:59] »

De ce e obligatoriu sa lipeste pe parbriz? Nu l-am lipit niciodata in 11 ani. Camerele vad numarul de inmatriculare...

ANILU [04.09.17 10:54:06] »

@DUDU: Pentru ca asa zic bulgarii.

A mai fost aici un fir de discutie in urma unei intrebari, tot p tema asta.

Toate cele bune.

Aurici [04.09.17 13:00:38] »

@ANILU: Și fuse Thassos! Aștept să citesc poveștile, dar parcă nu te simt chiar entuziasmată. Lasând la o parte drumul, ți-a plăcut mult Thassos? Lasă că văd eu citind mai departe...

mishu [07.09.17 21:20:16] »

@ANILU: Frumos articolul dar si pozele, merg sa citesc mai departe, felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, AZE, danaeldreny*, DUDU, elviramvio, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.105459213257 sec
ecranul dvs: 1 x 1