ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
LUNA
DEC-2016
prieteni
4 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Veliko Tarnovo?

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Şi iarna şi vara, la Ego Pizza & Grill (2), oricând e la la fel de bine

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Cum în orice deplasare făcută ca turist, apare inerent problema mâncării atunci când nu e inclusă în pachet, încă de la prima vizită în Veliko Târnovo, am cerut recepţionerului de la hotel Arena Tarnovo unde am stat, să ne recomande cele mai căutate, cele mai populare localuri din centrul oraşului unde să luăm masa. Îmi amintesc că n-a stat prea mult pe gânduri, pesemne solicitarea aceasta având-o destul de des, şi cu căldură, ne-a indicat pe-un bileţel două nume, în opinia lui, cele mai cunoscute restaurante: Shtastliveca şi Ego. Urmându-i sfatul, la Shtastliveca (vezi impresii) am mers de două ori chiar în acele zile, dar la Ego tot n-am ajuns! Apoi despre Ego a scris foarte frumos @Floria (mai precis despre Ego 1), iar colegul @nils1 mi l-a indicat ca fiind cealaltă opţiune de neratat în oraş, în plus şi ceva mai ieftină şi-atunci ne-am zis că la o viitoare vizită, obligatoriu trebuie bifat. Următoarea vizită s-a întâmplat să fie în minivacanţa de Sfântă Mărie, la mijlocul lui august, când ne îndreptam, de fapt, către Lovech, după ce trecuserăm pe la Nicopole ad Istrum şi cascada Kaya Bunar (Hotnitsa).

Special am lăsat masa de prânz pentru a o lua în Veliko Târnovo, la Ego. Vara, în Veliko Târnovo este minunat: natura debordează de viaţă, colinele din jur sunt îmbrăcate în haină verde de vegetaţie, florile multicolore îţi iau ochii, casele zugrăvite în nuanţe vesele te binedispun, parcurile sunt pline de oameni ce-au ieşit la o gură de aer. În acest decor ne-am lăsat atunci maşina lângă parcul Marno Pole, atenţi la parcare să nu ne trezim că ne-o ridică, întrucât peste tot sunt semne ce avertizează că e posibilă această acţiune.

Hotărâţi pe treabă, ne-am îndreptat spre acel Ego pe care-l ştiam vecin cu Shtastliveca pe strada St. Stambolov, nr. 79, fără să avem idee că de fapt, acela este Ego2, mai târziu am aflat de pe site-ul oficial (ego-vt.net) că primul local şi cel mai vechi este situat relativ aproape, puţin mai jos, în str. Nezavisimost (Independenţei), nr. 17. Cred că om fi trecut pe lângă el de mai multe ori, dar nu îi luaserăm bine seama. Probabil lucrurile au mers din ce în ce mai bine şi l-au deschis şi pe cel de-al doilea, într-un loc cu vad, cel puţin, la fel de bun. În timp se pare că afacerea s-a transformat într-una de succes, căci l-au inaugurat şi pe cel de-al treilea pe str. Oborishte, nr. 18, în Central Mall. Tot de pe sait am găsit informaţia potrivit căreia brandul „Ego” oferă, într-un decor interior original, preparate excelente din bucătăria mediteraneană şi o colecţie impresionantă de vinuri aduse din toate colţurile lumii. Se pare că stilul sudic predomină căci „deciziile de design sunt influenţate de romantismul şi eleganţa caselor meditraneene, iar gazdele se străduie să satisfacă toate capriciile culinare ale clienţilor”.

Noi nu am luat contact direct decât cu Ego2, cea mai recentă vizită la acesta fiind în minivacanţa de revelion, în ambele dăţi fiind încântaţi, mai întâi, de minunata perspectivă către râul Yantra pe care o are orice turist ce are norocul să prindă o masă la fereastră, în primul rând de mese (e cam bătaie pe ele) situate cumva în consolă. Yantra face jos, sub privirile clienţilor uimite de frumosul peisaj, un amplu meandru în îmbrăţişarea căruia stă peninsula pe care tronează monumentul închinat vitejilor fraţi Asan şi măreţele galerii de artă Boris Denev. Amplasarea este, deci, fabuloasă. Priveliştea uimitoare ce dezvăluie privitorilor imagini de vis atât vara când natura plesneşte de viaţă şi culori aprinse, cât şi iarna, când decorul alb cu farmecul său cuprinde şi îngheaţă oraşul, m-au inspirat să dau articolului de faţă titlul de mai sus. În plus, din ce am văzut, vara, localul are deschidere directă „la aer”, ca-ntr-o logie, doar în sezonul rece este închis cu ferestre ce se montează înapoia balustradelor metalice ce mărginesc logia.

Deşi restaurantul are în meniu toate tipurile de bucate, de la aperitive, salate, pizza, până la dulciuri meşteşugite, noi, astă-vară, am sărit direct la felul principal aflând că porţiile sunt mai mult decât generoase. Comanda făcută de noi, cei patru clienţi hămesiţi de foame după cutreierările pe coclauri, instalaţi „strategic” la o masă drept în faţă, numai bună pentru a fotografia, a fost considerabilă şi s-a bazat pe mâncăruri îndelung pregătite la cuptor în faimoasele lor vase de lut ce imprimă bucatelor un gust desăvârşit. Singurul inconvenient este că aşteptarea este ceva mai mare, dar şi satisfacţia pe măsură!

Prietenul nostru a preferat o specialitate de muşchiuleţ de porc cu ciuperci sălbatice şi paste de casă (11,50 leva) , o minunăţie de gusturi şi arome. Soţul meu s-a fixat pe saci combinat de porc şi pui, adică bucăţele de carne cu ciuperci şi alte legume cu caşcaval afumat (9,90 leva) , la fel un mix de arome îmbietoare după aburul emanat ce venea înspre mine. Prietena noastră a ales o mâncare puţin exotică în opinia mea, gătită într-un vas oval, constând în cubuleţe de piept de pui, ceapă tăiată în felii groase, smochine, toate în sos de vin (9,70 leva) , o combinaţie reuşită de gusturi, căci vă daţi seama, fiecare a încercat să simtă un pic din mâncarea celorlalţi. Mie mi-a făcut cu ochiul tot un saci, cel de pui (8,90 leva) cu brânză afumată, ciuperci şi alte legume, o mâncare delicioasă după care sunt înnebunită, cu gust divin, adevărat curcubeu pe cerul gurii!

Apoi fiecare s-a răcorit fiecare cu ce a dorit, noi fetele ba cu iuart îngheţat cu sos de mure şi alune, savuros se-nţelege, ba cu limonadă rece, băieţii cu ayran şi frappé pentru şofer. Băieţii s-au băgat şi la prăjitua casei, numită simplu:Ego.

Experienţa a fost extrem de plăcută şi în afara festinului culinar de care ne-am bucurat, am avut parte şi de chelneriţe foarte amabile şi serviabile, atmosferă prietenească, apropiată, muzică bună, decor amenajat cu stil, de aceea am promis că vom mai reveni.

Următoarea dată am găsit mesele cu poziţie frontală ocupate, dar am prins o masă în extremitatea dreaptă, tot cu vedere la Yantra. Era ultima zi din 2016, o zi de iarnă autentică, cu zăpadă şi ger şi peisaj parcă decupat din „Crăiasa Zăpezii”. Deşi doar peste două ore localul urma să se închidă pentru a se pregăti să-şi primească oaspeţii în seara de revelion, am fost bine primiţi, ambianţa fiind la fel de agreabilă, aşa cum o ştiam.

Eram prezenţi tot într-o formulă de patru şi de data aceasta, doar soţul meu şi cu mine pe post de factori comuni. Ne-am acomodat repede, imediat am trecut şi la pozat prin geamurile pictate de sărbătoare cu steluţe argintii, căci feeria de-afară ne dădea ghes să-i surprindem imaginile-i de poveste.

Fiindcă nu mai eram doar în trecere şi cheful de revelion trebuia să înceapă de undeva şi să fie bine întreţinut, comanda noastră a început cu răchie pentru a ne încălzi spiritele şi pentru a ne deschide mai abitir pofta de mâncare. Apoi, fiecare a optat pentru altceva, aşa încât comanda a fost destul de diversă. Soţul meu s-a dovedit cel mai de neclintit, el a ales tot saci de porc şi pui, declarându-şi public plăcerea de a-l consuma ori de câte ori vom mai trece prin astfel de localuri. Celălalt membru al sexului tare, s-a decis asupra unui produs de grill, respectiv coastă de porc cu sos barbeque şi cartofi la cuptor (9,90 leva) , ce arăta dar şi avea un gust excelent. Noi, fetele am încercat să încercat să ne axăm mai mult pe mâncare cu puţină carne sau deloc, dar gătită tot la cuptor în vasele de lut renumite. Prietena mea s-a oprit la o porţie imensă de ciuperci cu brânză şi caşcaval afumat (6,20 leva) , foarte îmbietoare la servire, dar şi la papile. Eu am început cu o supă de ciuperci, foarte gustoasă dealtfel, (2,50 leva) şi am continuat cu o porţie de cartofi cu piept de pui la cuptor, cu brânză afumată şi parmezan, coaptă îndelung în vas oval termorezistent. Gustul, sublim ca toate preparatele de la Ego. Apoi ne-am răsfăţat cu vin rosé, iar băieţii s-au delectat cu câte o blondă, ambele având acelaşi nume, Zagorka. Ce păcat că pentru noi, fetele, la Ego nu se serveşte sangria!

Timpul trecuse aproape pe nesimţite şi noi mai aveam o treabă importantă de făcut, trebuia să identificăm localul în care aveam să petrecem noaptea dintre ani, aşa că n-am mai zăbovit mult, căci seara ce începuse să se lase peste oraş ne-ar fi făcut misiunea mai grea.

În concluzie, după ce am experimentat de două ori, în momente diferite mâncarea de la acest restaurant, pot să afirm că Ego este un reper important în Veliko Târnovo atunci când vine vorba să iei masa în oraş. Acesta poate fi luat serios în seamă de către orice turist care ajunge în „oraşul marelui turn” doar în trecere, sau a venit să petreacă ceva timp pe-aici. Gândiţi-vă şi voi la el dacă aveţi de gând să mergeţi pe acolo! Recomand!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

youtube


[fb]
---
Trimis de irinad in 18.01.17 18:40:11
Validat / Publicat: 18.01.17 19:46:54
VIZUALIZĂRI: 4571INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Iarna, Yantra şi meandrul său îngheţat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53750 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  8 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [18.01.17 18:50:55] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  mishu [18.01.17 19:56:16] »

  @irinad: Jale si-ntristare, dupa ce ai povestit atat de clar si chiar boldit 😞 de ce bucate te-ai bucurat tu acolo, ai mai pus si pozele, asa precum cireasa de pe tort. Bine ca iti lipsesc din meniu primavara si toamna ca nu cred ca mai rezistam.

  Nu pot insa sa nu remarc (trecand peste aceste poze bune de supliciu) frumusetea pozelor in care ne arati orasul si-mi aduc aminte si eu de vizita facuta acolo in urma cu cativa ani.

  Felicitari, votat cu mare drag si placere, dar si pofta 😉

  irinad [18.01.17 20:12:58] »

  @webmasterX: Mulţumesc frumos!

  elviramvio [18.01.17 20:16:55] »

  @irinad:

  Manelistii zic "fara numar", tu "fara mila"! Asa ne-ai dat cu saci plini de bunatati, plus deserturi, ca nici nu pot sa mai privesc in dreapta!

  Am o multumire totusi, sunt sigura ca si voua va lasa gura apa cand va uitati la poze, sic!

  Sa ne vedem cu bine la Slanic!

  irinad [18.01.17 20:28:58] »

  @mishu: Ce idee bună mi-ai dat! Voi avea în vedere să merg şi primăvara şi toamna să verific dacă e la fel de bine! Îmi va face mare plăcere, recunosc.

  Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, ştii că Veliko e frumos în orice anotimp, mâncarea e pur şi simplu delicioasă, la vecinii noştri se mănâncă destul de bine şi deloc scump.

  Sper să ne bucurăm şi la Slănic de bucate bune, abia aştept să ne cunoaştem personal!

  O seară bună în continuare!

  irinad [18.01.17 21:14:07] »

  @elviramvio: Da, draga mea, să ne vedem cu bine la Slănic, aşa zic şi eu!

  Mulţumesc pentru vorbele frumoase, vizită şi ecou!

  krisstinna [18.01.17 21:28:41] »

  @irinad: Mmm, am citit fără să privesc pozele, mi-e frică

  La ora aceasta se duelează mațele și eu trebuie să le fiu arbitru. Beau un ceai și asta e!

  Off, și cât mai am pànă la micul dejun

  Mâine pozele, după ce mă răsfăț cu principala masă a zilei.

  irinad [18.01.17 22:25:15] »

  @krisstinna: Şi eu am băut o cană cu lapte cald mai devreme, şi eu aştept micul-dejun ca şi tine, nici eu nu mă omor cu mâncarea seara.

  Dar bucatele bulgăreşti merită toată aprecierea mea şi trebuie mereu încercate, aşa-s de bune!

  Te pup şi eu, o seară frumoasă în continuare!

  Abia aştept să te revăd!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  elviramvio, irinad, mishu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.123601913452 sec
  ecranul dvs: 1 x 1