ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 12.08.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 19

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.83%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 8 MIN

    San Gimignano, un oras superb care... nu mi-a placut

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Se poate spune despre o vacanta ca este cu adevarat reusita atunci cand, uitandu-te la fotografii si depanand amintiri, un zambet sugubat iti lumineaza chipul si o stare de bine se instaleaza pe masura ce avansezi cu povestea. Si nu, nu vorbesc aici despre intamplari neprevazute care iti pot strica vacanta, ci de o anumita atmosfera pe care o intalnesti, o traiesti, o simti in locurile vizitate. Degeaba te afli intr-un loc frumos, incarcat de istorie daca in jur harmalaia, tarabele, imbulzeala si kisch-ul sunt la ele acasa. La final spui - da, am fost intr-un loc interesant, dar nu mi-as petrece concediul aici.

    Despre San Gimignano s-a scris mult si pe drept cuvant pentru ca este un oras medieval unic datorita turnurilor sale. Din 1990 face parte din patrimoniul UNESCO. N-am sa transform articolul de fata intr-o lectie de istorie greoaie pe care o veti uita oricum la 10 minute dupa ce ati inchis pagina. In fond este un site dedicat impresiilor de calatorie si nu un loc unde sunt gazduite referate scolare copiate mai mult sau mai putin de pe internet :).

    Am sa ma rezum la a va descrie orasul asa cum l-am vazut eu. Va rog insa sa tineti cont de subiectivismul inerent acestui articol. Sunt, asa cum m-am autodefinit in review-urile precedente, o persoana (un pic nazuroasa) ajunsa la varsta la care nu se mai lasa atat de usor impresionata de obiectivele turistice celebre doar pentru ca sunt celebre, am nevoie si de o anumita doza de confort ca sa pot spune ca a fost o vacanta reusita.

    In San Gimignano se poate ajunge foarte usor cu... masina. Cel mai apropiat aeroport international se afla in Florenta (52 km). Atat din Florenta cat si din Siena (47 km) exista autobuze catre San Gimignano, dar, in afara de drumul lung si obositor, va trebui sa schimbati in Poggibonsi. Varianta cea mai comoda ramane clar autoturismul personal.

    Da, da, stiu ca am promis sa nu va incarc memoria cu date istorice povestindu-va despre mama lui Stefan cel Mare care a fost (sau nu) acum cateva sute de ani la bai de namol si ceva shopping in celebrul oras. Cum cred insa ca atunci cand vizitezi este important sa si stii ce vezi, cateva clarificari pot fi binevenite. Pe scurt, lucrurile stau cam asa:

    Scurt istoric

    In secolul al III-lea i. e. n. etruscii, locuitorii Toscanei din perioada preromana, si-au ridicat orasul pe varful unui deal ales din motive strategice. Prea multe nu s-au pastrat din acea perioada, doar niste morminte etrusce descoperite in zona. Abia in anul 929 (adica in Evul Mediu) are loc prima atestare documentara. Orasul s-a dezvoltat puternic pana in anul 1348 cand a fost lovit de ciuma iar jumatate din populatie a murit. A fost apoi cucerit (in anul 1353) de florentini care si-au lasat amprenta asupra arhitecturii, existand aici palate gotice construite in acea perioada. Ulterior orasul s-a dezvoltat foarte putin, a ramas practic un oras medieval, extrem de bine conservat. Abia in secolul al XIX-lea devine interesant din punct de vedere turistic, fiind supus unor lucrari de restaurare si reconstructie.

    Ceea ce vedem astazi este un oras medieval, inconjurat de ziduri de aparare, cu cladiri inalte construite din piatra si stradute inguste. Sunt multe orase de acest gen in Toscana, la fiecare raspantie dai peste un colt de istorie. San Gimignano se deosebeste insa prin marime si prin celebrele turnuri datand din Evul Mediu. Ei bine, turnurile astea sunt cu adevarat interesante, din cele 72 construite initial, s-au mai pastrat astazi doar 14. Legenda spune ca ele au fost acoperite cu aur, este insa posibil ca aurul despre care se vorbeste sa fie de fapt culoarea sofranului, San Gimignano fiind la acea vreme producatorul cel mai important al acestui condiment. Construite initial de catre familiile instarite ca semn al prosperitatii, ele au fost ulterior folosite pentru a depozita grane in timpul asediilor sau pentru a arunca ulei incins asupra dusmanilor.

    Am facut acest scurt preambul ca sa va puteti face o idee despre contrastul izbitor dintre orasul medieval, frumos, incarcat de istorie si atmosfera de taraba pe care am gasit-o acolo.

    Exista cinci porti de intrare in oras, noi am ales insa sa urcam prin Porta San Matteo stiind ca acolo exista si un lift. Nu am sa va descriu in amanunt zona, am sa va spun doar ca in Piazza del Duomo exista un centru de informare turistica de unde puteti lua harti si brosuri in care veti gasi descrise pe larg toate obiectivele turistice.

    Primul lucru care m-a izbit in San Gimignano a fost aglomeratia. Cohorte de turisti din toate colturile lumii marsaluiau frumos incolonati pe strazile inguste ale orasului. Daca nu stiti pe unde trebuie sa o luati, uitati-va incotro se indreapta valul de oameni, sigur se va sparge intr-una din cele doua piete importante ale orasului: Piazza della Cisterna sau Piazza del Duomo.

    Mai de voie, mai de nevoie, facandu-ne loc cu coatele, ne-am alaturat si noi coloanei. Prea multe din drumul pe stradutele inguste n-am apucat sa vad. Nimerisem intre doi vlajgani cu ceafa lata si, mica de inaltime fiind, abia puteam sa zaresc ceva pe sub subtioara unuia dintre ei. Noroc ca la un moment dat blondul din fata mea a ridicat mana sa se scarpine in cap si am putut sa vad, pret de cateva secunde, sirul de cladiri cu magazine la parter pe langa care treceam. Dupa vreo cinci minute, timp in care am incasat vreo doua coate in stomac de la un turist care tinea mortis sa faca cateva poze si o umbrela pe spinare de la o babuta care voia sa intre in rand, am ajuns in Piazza della Cisterna.

    Piazza della Cisterna sau targul din Vitan Barzesti - pasind aici am avut impresia ca m-am teleportat in targul de la marginea Bucurestiului. Primul lucru pe care il vezi sunt corturile mari intinse deasupra tarabelor. Dedesubt, inghesuite una intr-alta, o multime de mese, tejghele si chiar camioane transformate in magazine ambulante unde poti gasi, expuse ostentativ, marfuri de o calitate indoielnica. As putea sa jur ca de aprovizionare se ocupa chinezii din Dragonul Rosu. Este atat de aglomerat din cauza comertului ambulat incat aerul devine aproape irespirabil. Nu va asteptati sa gasiti aici un targ cu produse specifice locului, nuuuuuu. Atarnate pe sfori sau plase gasiti tricouri chinezesti, tenesi, fuste, pantaloni, sandale, fete de masa, sacose de tot felul, palarii si... chiloti. Ei da, chilotii sunt expusi la mare cinste, nu doar pe tejghea ci sus, cat mai sus, atarnati astfel incat sa fluture ca o flamura in vant. Nu inteleg de ce trebuie sa vii tocmai intr-un oras medieval ca sa-ti cumperi izmene, ma gandesc insa ca se vand din moment ce ii gasesti peste tot. Daca credeti ca exagerez, uitati-va la pozele atasate.

    Ma strecor cu greu printre doua furouri si o pereche de indispensabili si ajung la marginea pietei de unde speram sa pot vedea cladirile. Ma tot intrebam, oare ce administratie tampita a dat autorizatie pentru asemenea balci intr-un loc incarcat de istorie in care ar fi trebuit sa te plimbi linistit admirand cladirile seculare? Suntem deja obositi si ne este foarte sete asa ca incercam sa gasim gelateria unde citisem ca se vinde cea mai buna inghetata din lume.

    Cea mai buna inghetata din lume – inainte de a pleca in excursie aflasem ca in San Gimignano exista un magazin care a fost votat pe Trip Advisor cativa ani la rand ca avand cea mai buna inghetata din lume. Va dati seama ca numai la inghetata ne-am gandit tot drumul! Odata ajunsi acolo, in loc de un magazin am dat peste... doua. Amandoua aveau trecut pe firma “cea mai buna inghetata din lume” iar in geam erau afisate certificate de autenticitate. Na belea, cum sa descopar care este “originalul”? N-am fost prea mult in dilema, am rezolvat-o usor... cumparand inghetata din ambele magazine :). Nu stiu daca este cea mai buna inghetata din lume, dar stiu sigur ca a fost cea mai buna mancata de mine vreodata, o nebunie de gusturi si arome! Trebuie neaparat incercata daca ajungeti prin zona.

    Din Piazza della Cisterna, trecand printr-un pasaj ingust, am ajuns in Piazza del Duomo. Speram ca aici sa fie un pic mai aerisit insa n-am avut noroc, tarabele cu nimicuri erau dublate de rulote unde se vindeau de la sandvisuri si pana la cartofi, usturoi si ceapa. Harmalaia era de nedescris, precupetii isi strigau marfa, mirosurile de mancare pregatita chiar in strada te ameteau, turistii se imbulzeau calcandu-se in picioare. Nu apuci sa fotografiezi mai nimic, nu vezi mai nimic si tot ceea ce-ti doresti este sa te retragi din vacarmul ala. Reusim sa luam totusi o harta a orasului si iesim din piata. Ne-am mai plimbat un pic pe stradutele inguste apoi ne-am indreptat catre Rocca, o fosta fortareata din secolul al XIV-lea, acum in ruine. Aici am avut un pic de noroc pentru ca n-am mai dat peste tarabe si am putut sa respiram in voie. Fiind situata in cel mai inalt punct, am admirat peisajele splendide ale Toscanei.

    La intoarcere ne-am oprit la Muzeul Torturii unde, recunosc, n-am rezistat mai mult de o jumatate de ora. Sunt expuse instrumente de tortura din perioada Evului Mediu si sunt explicate in amanunt metodele oribile de schingiuire practicate in acea perioada. Este interesant dar ingrozitor, la iesire aveam lacrimi in ochi.

    Ca sa ne mai treaca oful de cele vazute, am oprit la o taraba si ne-am cumparat cate o “porchetta”, o specialitate toscana din purcel umplut, copt incet in cuptoare mari de lut.

    Obositi, iritati si satui de balciul din jur, n-am mai avut chef nici macar sa ne oprim la masa.

    Orasul este spectaculos, peisajele incredibile, din pacate insa autoritatile au reusit sa transforme bijuteria asta unde anual vin mii de turisti intr-o tiganie de nedescris. Din cate am vazut, in jur de ora 6 p. m. toate tarabele strangeau, banuiesc ca dupa aceasta ora este mult mai bine de vizitat. Din pacate, tot dupa ora 18 se inchid si majoritatea obiectivelor turistice, raman doar terasele si restaurantele.

    Reiterez ceea ce spuneam la inceputul articolului: degeaba te afli intr-un loc frumos, incarcat de istorie daca in jur harmalaia, tarabele, imbulzeala si kisch-ul sunt la ele acasa. La final spui - da, am fost intr-un loc interesant, dar nu mi-as petrece concediul aici.


    [fb]
    ---
    Trimis de Dana.S in 12.09.16 21:35:36
    Validat / Publicat: 12.09.16 22:46:51
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 6906 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana.S); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P03 La intrarea in oras
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    21 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [12.09.16 21:56:11]
    »

    presupun că urmează şi ceva foto, aşa cum ne-ai obişnuit / nărăvit , nu?

    webmaster
    [12.09.16 22:12:19]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Dana.SAUTOR REVIEW
    [12.09.16 23:50:13]
    »

    @webmasterX: Tocmai selectam pozele

    Aurici
    [13.09.16 15:02:50]
    »

    @Dana. S: Interesant ce zici tu aici! Mie îmi plac piețele cu tarabe cu suveniruri tradiționale, sau mâncăruri, sau diverse obiecte de-ale locului, dar ce zici tu aici și ce văd pare altceva. Păcat!

    NAZARICA
    [13.09.16 15:19:24]
    »

    Te cred... te cred... te cred... cu San Gimignano. Ai perfecta dreptate!

    Asa am patit si eu la Venetia. Am fost de doua ori si impresiile au fost diferite.

    Prima data, era intr-un sfarsit de octombrie, spre seara. Piata San Marco spalata de ploaie. Se ridicau aburi sau se lasa ceata? Undeva, dintr-un colt soarele in amurg si-a trimis o raza sa poleiasca Clopotnita… Sute de porumbeii isi dezmorteau piciorusele … in dreptunghiul pietei, fata in fata, doua orchestre preluau una de la alta, acordurile unor melodii fermecatoare. Totul parea din alta lume. Ireal. Am crezut ca “am sarit” intr-o poveste. Aerul ma invaluia ca o mantie regala aducandu-mi pacea si linistea. Bazilica si clopotnita San Marco se lasau admirate in tihna. Misunau vreo cativa turisti rataciti. In linistea care s-a lasat am simtit cum falfaie aripile nevazute ale ingerilor. Era atata pace incat as fi vrut sa se opreasca pentru totdeauna clipa cea repede curgatoare...

    Aceeasi Venetie dupa 20 de ani. August torid. Era o mare de turisti, NU, un ocean de turisti... „Cohortele”, cum bine le zici, dadeau navala precum barbarele hoarde. Ma simt agresata, bruscata, inghesuita… parca nu au respect de nimeni si de nimic. Lume multa, furnicar. Era cald, prea cald, era aglomeratie, si am simtit o neputinta, o indispozitie, sentimentul ca nu pot respira in puhoiul turbulent si galagios de turisti de circumstanta. Ce cauta atata lume acolo? Poate numai sa se laude ca a fost la Venetia? … Si n-am mai simtit nevazute aripi de inger cum falfaie usor pe la ureche… (sau, sa fi fost de vina cei 20 de ani care au trecut???)

    Am simtit nevoia sa fug. Si am scurtat sederea mea la Venetia cat s-a putut.

    Of, “unde sint zapezile de altadata”?

    P. S. SINT SUPERBE RELATARILE TALE! - -

    ANILU
    [13.09.16 15:41:15]
    »

    @Dana. S: Da, te cred cum te-ai simţit la Dragonu Roşu, pardon în San Gimignano...

    N-am fost în Italia, dar sper să ajung o dată în viaţa asta şi sper să simt cum a simţit NAZARICA prima dată când a fost la Veneţia.

    Pentru noi luna august nu mai înseamnă vacanţă sau concediu, din cauza aglomeraţiei pe drumuri, prin staţiuni, la punctele turistice unde vrei să vizitezi şi te calci în picioare.

    Aştept povestea mai departe.

    Toate cele bune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&Ema
    [13.09.16 19:47:06]
    »

    @Dana. S:

    Felicitari pentru articol!

    Dana.SAUTOR REVIEW
    [13.09.16 22:39:50]
    »

    @Aurici: Crede-ma ca nu ti-ar fi placut ce am vazut eu acolo

    Dana.SAUTOR REVIEW
    [13.09.16 22:41:53]
    »

    @NAZARICA: Stiu despre ce vorbesti. Am fost anul asta la inceputul lui iulie in Venetia si am jurat ca nu mai calc pe acolo in viata mea. Era sa raman si fara geanta si cine crezi ca era hotul? Un roman de-al nostru, din ala mai colorat si cu ceafa lata.

    Dana.SAUTOR REVIEW
    [13.09.16 22:44:07]
    »

    @ANILU: Noi avem copilul inca la liceu asa ca trebuie sa ne aranjam vacantele pana incepe scoala, altfel as fi ales sfarsitul lui septembrie sau chiar inceput de octombrie. La Roma am fost la sfarsitul lui octombrie si a fost perfect pentru vizitat

    Dana.SAUTOR REVIEW
    [13.09.16 22:46:23]
    »

    @Dan&Ema: Multumesc

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [16.11.16 12:26:34]
    »

    @Dana. S: La momentul postării articolului tău l-am citit cu interes. Acum, după ce AmFostAcolo şi am postat propriul meu review despre San Gimignano îţi pot spune că ai avut (ca şi mine) ghinionul să prinzi o zi de târg (joia); în restul săptămânii nu sunt tarabe şi nici nu dai peste o aşa mare aglomeraţie.

    Porchetta am mâncat şi eu, la fel şi îngheţată, şi mi-au plăcut amândouă la nebunie.

    De la Siena şi Florenţa se ajunge cu autobuzul direct, nu trebuie să schimbi la Poggibonsi, acolo e doar staţie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dana.SAUTOR REVIEW
    [16.11.16 13:48:16]
    »

    @Carmen Ion: Apreciez modul in care va promovati propriile articole. Scriati deunazi ca va promovati inclusiv pe facebook. Mi se pare totusi mult mai ingenioasa miscarea cu ecourile scrise la review-urile pe aceeasi tema cu articolele dumneavoastra. Ingenios, bravo!

    Ma bucur ca mi-ati corectat cu atata atentie articolul. Constat ca nu am mancat nicio litera pentru ca altfel, sunt convinsa, ati fi semnalat imediat eroarea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [16.11.16 14:30:33]
    »

    @Dana. S: E dreptul tău să-ţi imaginezi SCENARII. După cum e dreptul meu să corectez (cu politeţe, aş zice, şi fără a vâna greşelile de ortografie) două erori REALE din acest articol, pe care l-am apreciat de altfel la vremea postării: cel referitor la schimbarea autobuzului la Poggibonsi, când în realitate cursele sunt directe, şi percepţia generală despre San Gimignano:

    de ce trebuie sa vii tocmai intr-un oras medieval ca sa-ti cumperi izmene

    În San Gimignano există zi de târg în fiecare joi, când ai nimerit tu. În restul săptămânii nu este foarte aglomerat. Şi pentru că în aceeaşi zi ai ajuns şi la Volterra (unde târgul săptămânal se ţine sâmbăta), şi acolo percepţia ţi-a fost puţin denaturată. Îţi garantez că în zi de târg Volterra arată exact la fel ca San Gimignano. Până şi negustorii sunt aceiaşi!

    Dar observ că eşti genul care nu suportă criticile.

    Dana.SAUTOR REVIEW
    [17.11.16 05:26:32]
    »

    @Carmen Ion: Ma bucur ca aveti cunostinte atat de detaliate despre concediul meu. Se pare ca dumneavostra stiti cu certitudine in ce zi am vizitat San Gimignano, cand am ajuns in Volterra, la ce ora m-am trezit in concediu, la ce ora am adormit si de cate ori m-am certat cu sotul. Ma incanta de asemenea ca imi corectati IMPRESIILE. Probabil ca aveti cunostinte vaste si despre gusturile mele sau preferintele de vacanta. Intotdeauna am nutrit o mare si secreta admiratie pentru cei care au impresia ca detin adevarul absolut si cred ca toti cei din jur ar trebui sa gandeasca la fel.

    Nu cred ca ne putem prevala de ideea unei "corecte informari" atunci cand facem referire la concediile ALTORA din simplul motiv ca nu avem cum sa detinem toate datele. Pana la urma, atunci cand viziteaza un obiectiv, turistii sunt egali, doar impresiile lor subiective pot sa difere. N-am crezut niciodata ca informatiile mele sunt corecte si ale celorlalti gresite si am admis intotdeauna ca, desi am impresia ca detin adevarul absolut, e posibil totusi sa ma insel. Din acest motiv nu mi-am permis niciodata sa "corectez" articolele altor useri, m-am rezumat la review-urile mele., cu informatii utile sau mai putin utile ca deh, atat m-a dus pe mine capul.

    Daca imi permiteti, am sa fac cateva precizari despre concediul MEU. Cum nu am fost inca atinsa de Alzheimer, banuiesc ca amintirile mele sunt corecte. Sau nu?

    1. Nu am vizitat San Gimignano intr-o zi de joi

    2. Nu am vizitat Volterra a doua zi, doar m-am cazat acolo la o fosta manastire, in afara orasului vechi

    3. Intre San Gimignano si Volterra am vizitat Pisa despre care n-am mai scris pentru ca sunt destule articole pe aceasta tema, iar o zi intreaga mi-am petrecut-o pe insula Elba.

    4 In orasul vechi din Volterra am fost de doua ori, intr-o seara si in ultima zi petrecuta in acest oras. Am stat o zi intreaga in orasul medieval apoi, seara, ne-am indreptat catre Florenta unde aveam rezervata urmatoarea cazare. Nici despre Florenta. n-am mai scris pentru ca exista deja descrieri suficient de detaliate ale acestui oras si nici n-am simtit nevoia sa pun eu punctul pe i acolo unde el a fost pus deja.

    Dupa cum se vede, daca as fi fost in San Gimignano intr-o zi de joi, ar fi insemnat ca ziua petrecuta de mine in Volterra ar fi picat exact sambata si ar fi trebuit sa dau peste acelasi targ de care vorbiti. Ceea ce nu s-a intamplat. Ma intreb, care informatii sunt corecte, ale mele sau ale dumneavostra?

    Recapitulez ca sa fie clar: am ajuns noaptea tarziu in San Gimignano si ne-am cazat. A doua zi am vizitat orasul, nu ne-am simtit confortabil acolo asa ca am plecat mai departe catre Volterra unde ne-am si cazat. Dupa-amiaza aceleiasi zile am fost in Pisa unde am luat si masa de seara, apoi ne-am intors in Volterra. A doua zi dimineata, foarte devreme, am plecat catre insula Elba unde am stat pana seara, apoi ne-am intors in Volterra. Masa de seara am luat-o in orasul vechi. In dimineata urmatoare, dupa micul dejun, am fost in orasul vechi unde ne-am petrecut toata ziua, spre seara indreptandu-ne catre Florenta. Faceti deci socoteala si vedeti cum iese cu zilele alea.

    Cat priveste informatia cu autobuzul, ea mi-a fost furnizata de receptionera hotelului in care am stat. A fost foarte amabila si mi-a raspuns la toate intrebarile, ba chiar mi-a pus la dispozitie si foarte multe pliante. Noi am fost in Italia cu masina personala.

    Dar observ că eşti genul care nu suportă criticile.

    Se pare ca am intuit bine, ecoul dumeavostra a fost scris clar cu intentia de a critica.

    Nu vad nimic constructiv in asta, doar nevoia dumneavostra de a crede ca sunteti detinatoarea adevarului absolut si a pietrei filozofale.

    Ma bucur totusi ca imi cititi cu atata atentie articolele. Reciproca nu este valabila.

    Cum nu sunt o maestra in arta polemicii, n-am sa particip la o eventuala disputa in care, clar, fortele nu sunt egale si am sa pun capat acestui dialog steril. Prin urmare nu am sa mai raspund ecourilor pe aceasta tema si nici macar mesajelor private pe care, cu atata "amabilitate" mi le-ati trimis.

    O zi buna va doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [17.11.16 08:24:30]
    »

    @Dana. S: Pentru ca eventualii cititori ai acestui schimb de replici să nu-şi facă o impresie greşită, precizez că mesajul personal pe care ţi l-am trimis conţinea regretul că ai şters relaţia de prietenie (pe care tu mi-ai solicitat-o) şi aceleaşi precizări ca şi în ecourile de mai-sus referitoare la incorectitudinea unor informaţii conţinute în reviewurile tale despre San Gimignano şi Volterra. Nu ţi-am cerut nimic şi m-am expimat la fel de politicos şi colegial ca şi în ecouri, ghilimelele între care ai strecurat în ultimul ecou cuvântul "amabilitate" neavându-şi locul.

    De la un ecou scurt şi scris în termeni - zic eu - mai mult decât colegiali, ai ajuns să faci o ditamai problemă de viaţă şi de moarte şi să scrii un ecou lung în care te contrazici singură. A afirma în mod eronat că trebuie să schimbi autobuzul la deplasarea dintr-un loc într-altul şi a descrie două oraşe (San Gimignano şi Volterra) punându-le în contrast pentru că în primul, spre deosebire de al doilea, sunt tarabe NU e o chestiune de impresie, ci de informaţie, atâta timp cât în ambele se organizează târg într-o anume zi din săptămână.

    În rest, nu am făcut nicio referire la modul în care ai perceput cele două vizite, chiar dimpotrivă, am apreciat (şi apreciez şi acum) celelalte informaţii conţinute în cele două articole, ca şi modul în care ai descris vizitele.

    Nu e nimic neobişnuit ca un user, după ce a ajuns şi el într-o anumită destinaţie, să scrie un ecou la un articol mai vechi pe acea destinaţie, fie pentru a confirma datele cuprinse în acel articol, fie pentru a le completa sau infirma. Asta pentru că e posibil ca alţi useri, în încercarea de a se informa, să citească şi să ia drept referinţă numai acel review, care poate conţine date depăşite sau inexacte.

    Reacţia ta mi se pare, prin urmare, exagerată şi total nejustificată, iar tonul - care se vrea ironic - e mai mult decât deranjant.

    Şi aici pun şi eu punct.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dana.SAUTOR REVIEW
    [17.11.16 09:15:03]
    »

    @Carmen Ion: Tot pentru corecta informare a eventualilor cititori ai acestui articol tin sa precizez ca informatiile dumneavoastra SUNT INCORECTE. Pastrez chitantele si bonurile din locurile pe unde am fost si pot dovedi oricand ca sambata in Volterra nu exista niciun targ. Asa dupa cum pot dovedi ca in San Gimignano sunt targuri si in alte zile decat joia. Pe bonurile mele este trecuta data, am verificat din nou si va inselati.

    Ceea ce ma face sa pun sub semnul intrebarii toate informatiile pe care le vehiculati.

    Nu ma contrazic cu nimic, poate nu ati putut intelege dumneavoastra firul logic a ceea ce am afirmat. Nu e vina mea...

    Ceea ce nu inteleg este cum de "criticati" alte articole pe baza unor informatii gresite pe care le detineti. Mi se pare cam prea mult!

    Nu va place tonul meu? Chestie de gust... si apoi, nu inteleg de ce, dupa ce ati bagat mana in stup, va plangeti ca ati fost intepata

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [17.11.16 17:32:13]
    »

    @Dana. S: Lista mercati settimanale provincia Siena o găseşti aici: terresiena.it/it/info/mercati

    Extrag din ea:

    "Mercati - San Gimignano

    Mercato Settimanale San Gimignano

    Piazza Duomo, Piazza della Cisterna - Giovedì 8.00-13.00"

    Sau lamiaterradisiena.it/Serv ... ati/mercati.htm; valdelsasenese.com/mercat ... _az_15_993.html

    Pentru Volterra: provolterra.it/mercato-settimanale

    Citez:

    "Mercato settimanale.

    Tutti i sabato mattina.

    Nel periodo invernale il mercato si svolge in Piazza dei Priori e nel periodo estivo si svolge in Vallebuona davanti al Teatro Romano. "

    Sau italiaambulante.com/mercatiPisa2.asp; happings.com/it/mercati-s ... -provincia.html

    Informaţiile se găsesc pe multe alte site-uri.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dana.SAUTOR REVIEW
    [19.11.16 09:13:02]
    »

    @Carmen Ion: Vedeti ce se intampla atunci cand va scrieti articolele compiland de pe internet? Transmiteti informatii gresite.

    Eu folosesc date culese la fata locului si le certific cu fotografii si bonuri cu data clara.

    Concluzia e simpla: Copii, nu faceti asta acasa! Nu va copiati temele de pe internet pentru ca, iata, va puteti face de ras.

    Pentru ca imi place sa si dovedesc ceea ce afirm, am cautat in sertarul "cu minuni" si am scos cateva bonuri (doar cele care se vad clar) care dovedesc, fara putinta de tagada, ca pe data de 27.08.2016, adica intr-o zi de SAMBATA, vizitam Volterra. Din pozele atasate articolului despre acest oras reiese clar ca nu exista niciun targ organizat aici.

    Concluzie simpla: cel putin una din informatiile dumneavoastra este eronata, ceea ce pune sub semnul intrebarii si celelalte informatii vehiculate.

    Trebuie totusi sa va multumesc, cu ocazia asta am reusit sa fac curat in sertarul cu "amintiri de prin concedii" in care nu mai umblasem de ceva vreme.

    În San Gimignano există zi de târg în fiecare joi, când ai nimerit tu. În restul săptămânii nu este foarte aglomerat. Şi pentru că în aceeaşi zi ai ajuns şi la Volterra (unde târgul săptămânal se ţine sâmbăta),

    Asa dupa cum spuneam mai sus, intr-un alt ecou/raspuns, faceti afirmatii despre concediul meu in care, din cate tin eu minte, dumneavoastra nu ati fost. Cred ca mergeti putin cam prea departe. Zau ca nu ati fost cu mine in vacanta!

    V-am explicat clar intr-un alt raspuns (cel in care spuneti ca ma contrazic). Intre San Gimignano si Volterra am vizitat Pisa si insula Elba. Poza p21 atasata recent dovedeste ca pe data de 26.08.2016, vineri, ma aflam in S. Andrea, pe insula Elba, la o terasa pe malul marii si luam masa. In Volterra ne-am intors in aceeasi zi si am luat masa de seara. Fotografiile atasate articolului despre Volterra sunt de sambata, 27.08.2016 (se vede ca sunt facute ziua si nu in seara de 26.08) si dovedesc clar ca nu exista niciun targ sambata acolo.

    Sau cel putin nu era in perioada in care am fost eu, adica in plin sezon turistic. Dumneavoastra ati ajuns mai tarziu.

    Desi, spre deosebire de dumneavostra, nu imi place sa dau curs polemicilor, m-am simtit datoare sa-mi sustin articolul pe care, cu atata "amabilitate" mi l-ati facut tocanita.

    Si daca tot va plac atat de mult link-urile atasate ecourilor, iata ca pun si eu unul. Este vorba de un articol al domnei "Ariciu" la care ati scris si dumneavostra cateva ecouri in aceeasi nota cu cele scrise aici.

    vezi impresii

    Pentru ca raspunsul userului Ariciu mi se pare foarte potrivit si aici, iar eu sunt intru totul de acord cu el, vi-l readuc in memorie:

    Nu voi intra în polemici (am observat că vă plac) și nici nu voi încerca să justific nimic. Pentru că nu am ce. Așa cum v-am spus și acum ceva vreme... consider că fiecare are dreptul la propria opinie, care trebuie respectată, indiferent dacă ea coincide sau nu cu cea proprie.

    Am observat totodată că țineți neapărat să aveți ultimul cuvânt și nu suportați să fiți contrazisă. Nu am să vă contrazic... După părerea mea, o persoană care nu reușește sub nicio formă să accepte faptul că sunt oameni care gândesc diferit de ea (și să înțeleagă că nu este greșit, ci doar diferit), nu merită consum nervos.

    Sa ne auzim cu bine ca de critici nefondate m-am cam saturat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [19.11.16 13:52:07]
    »

    @Dana. S: Eu ştiu ce am văzut şi am fotografiat - autobuzul nu-l schimbi la Poggibonsi ca să ajungi de la Siena la San Gimignano (văd că despre asta nu sufli o vorbă) iar târgul săptămânal se ţine joi la San Gimignano şi sâmbătă la Volterra şi apropo, se închide la ora 14, nu 18. Linkurile le-am dat în sprijinul afirmaţiilor mele, nu în locul lor, ca şi pentru a dovedi că astfel de pieţe volante, târguri, bazare, cum vrei tu să le spui, se ţin în TOATE localităţile toscane, aşa încărcate de istorie cum sunt. Inclusiv în cele foarte mici, aşa că inevitabil dacă nimereşti într-un sat-orăşel dintr-ăsta într-o zi de tâg, te vei împiedica de tarabe printre clădiri medievale.

    Consideri că observaţiile mele ţi-au făcut articolul "tocăniţă"?!! Nu crezi că exagerezi?

    Dincolo de aceaste dispute care au căpătat (total nefondat) dimensiuni epice, ţin să-ţi atrag atenţia că, spre deosebire de tine, eu m-am exprimat cu politeţe şi respect, fără ironii ieftine şi atacuri la persoană. E cale lungă de la a dovedi cu bonuri şi chitanţe că ai fost într-o anumită zi într-un anumit loc până la a afirma că îmi scriu articolele de pe net compilând şi că asta pune sub semnul întrebării celelalte informaţii vehiculate. Asta e o jignire!

    Motiv pentru care voi dezactiva articolul şi nu voi mai citi niciun alt eventual răspuns al tău.

    PS Referitor la articolul lui @ariciu, o colegă de site pe care altfel o apreciez foarte mult: dacă ţi-ai fi dat osteneala să citeşti şi ecourile MELE, nu numai pe cele ale autoarei, ai fi înţeles că poziţia mea critică s-a referit la atitudinea ei elitistă faţă de userii noi, printre care mă număram la vremea respectivă şi eu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Hertha
    [09.02.17 12:30:17]
    »

    Azi este riscant sa vizitezi un oras cu obiective istorice si muzee vara. Peste tot este aglomeratie si te intorci frustrat ca n-ai vazut nimic. Italia nu trebuie vizitata vara, ci in anotimpuri mai reci. M-am intors ieri de la Siena si San Gimignano si ambele erau foarte aerisite. N-am vazut niciun targ si nici tarabe cu lucruri de prost gust, in schimb am intrat in cateva magazine artizanale cu ceramica foarte frumoasa, bunatati si pielarie. Din magazinul Leoncini de ceramica nu as mai fi iesit niciodata. A se vedea site-ul magazinului leoncini-italy.com/it/cer ... -artistiche.asp

    Sper sa pot da o comanda online serioasa ca nu aveam cum sa car in bagaje tot ceea ce mi-as fi dorit sa cumpar si mi-ar fi trebuit si doua sacose de bani.

    Trebuie sa revezi orasul caci este pacat sa ramai cu aceste amintiri. In februarie este aproape pustiu si te poti bucura de splendoarea lui din plin. Desigur ca te poate descuraja vremea ploioasa, dar, cu putina sansa, poti prinde o zi insorita cu 14-15 grade.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Aurici, Dan&Ema, Dana.S, Hertha, NAZARICA
    Alte impresii din această RUBRICĂO zi în San Gimignano:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072027921676636 sec
    ecranul dvs: 1 x 1