ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.02.14
STATUS: PRETOR
[fb]
TIMP CITIRE: 19 MIN

O dă vagabondului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

O DĂ VAGABONDULUI

MOTTO:
Pentru cei peste 40 de ani - pentru aducere aminte!
Pentru cei sub 40 de ani - pentru luare aminte!
"- De ce te-ai mai întors (în țară), căpitane?

- Pentru că sunt unii oameni care, ca și copacii, au rădăcini în pământul în care s-au născut."

Căpitanul Andrei - "Nemuritorii" (1974)

Vă veți întreba, normal, pentru ce acest citat de început?

El este în onoarea celor pe care serviciul, greutățile vieții, pasiunea, studiile, nevoile, necazurile, sau - de ce nu? - ocazii mai fericite, i-au împins hat, departe de țara în care s-au născut și de care - spre cinstea lor - le este mereu DOR!

Se apropie Anul Nou și, o dată cu el, vremea cadourilor. Primim cadouri de la cei dragi, dăruim cadouri celor dragi, cadouri oferite din tot sufletul. Dar, cu excepția cadourilor oferite de cei apropiați, câți din cei care ne oferă cadouri o fac din tot sufletul?

Poate de aceea m-am hotărât să schimb titlul review-ului, din O DĂ VAGABONDULUI, în ODĂ VAGABONDULUI!

Care vagabond? Cum care, nu-l cunoașteți? Poate acela care, cândva, într-un magazin Sport-Turism-Camping, împărțea cu Mama Michi ultimele cutii de spirt solid - singurul "combustibil" pentru mica spirtieră din aluminiu în care se fierbea ceaiul care se bea dimineața, în fața cortului.

Sau Vagabondul pe care tot Mama Michi îl sfătuia, sus, pe creasta Făgărașului, să nu se depărteze de grup, că e periculos! Au admirat împreună, poate, de sus, de pe creastă, căldarea uriașă ce li se deschidea la picioare, pe fundul căreia strălucea Lacul Bîlea, și - pe mica peninsulă - Cabana Bîlea-Lac (cea veche, distrusă - mai mult sau mai puțin accidental! - într-un incendiu. (Cunoașteți reclama: "Carre fur (ă) - pentru o viață mai mișto!")

Îți mai amintești, Vagabondule, de plimbarea cu mocănița, pe valea Arieșului? Mergea așa încet - pe atunci - că tot coborai din mers să aduni pietre pe care le aruncai în apele Arieșului! Mai știi ce scria pe mica locomotivă? "Iuțeală maximă 15 km/h"! Poate undeva în tren se afla și @alinaro, într-o "Vacanță prin România mea frumoasă" (vezi impresii) ! De ce nu?

Dar Sinaia, Vagabondule? De câte ori ai urcat sus, în Bucegi, plecând de aici, din Sinaia? Și nu aici ai auzit, pentru prima oară, versurile Imnului Bucegilor? Ți le mai amintești?

"Dacă ai un dor ce te frământă
Nu căta că-i drum obositor
Hai, prietene, cu noi pe stâncă
Pe cărările Bucegilor
Pe poteci umblate doar de ciute
Sub aripa Caraimanului
Vei afla poveşti necunoscute
Spuse chiar de glasul muntelui."

Frânt de oboseală, ars de sete, cu siguranță te-ai oprit pe undeva, la o bere! Poate pe acolo se afla și @amero, poate chiar în "Irish House - O terasă decentă la prețuri medii" (vezi impresii).

La Palatul Mogoșoaia ai fost, Vagabondule, de multe ori, cu prietenii, la o băiță, la un volei, una-alta. Nu l-ai întâlnit, cumva, pe acolo, și pe @adrianbogdan? Cel care, "spre rușinea lui, deși locuiește în zonă", nu a scris nimic despre frumosul obiectiv turistic? Ei bine, până la urmă a făcut-o, a scris un review reușit și despre "Mogoșoaia, parc frumos" (vezi impresii).

Dacă, în drumurile tale, te vei simți, cumva, singur, neavând cu cine să schimbi o vorbă, și te afli la Predeal, e posibil, să ai o surpriză foarte plăcută: ai putea fi invitat de @Aurici într-un " Un week-end (intr-adevar) romantic"! (vezi impresii).

Dacă tot ai ajuns, Vagabondule, și pe Transalpina, nu te-a bătut gândul să te oprești câteva zile undeva, sus, rupt de lume și de lumi, la aer curat? Cum să nu! Mai ales că aveai o recomandare excelentă facută de @balasa violeta, la Pensiunea Valea Mariei, în review-ul "Revenire"! (vezi impresii).

Dar iubiții tăi Apuseni? Cu Cetățile Ponorului, Cu Cetățile Rădesei, Cu Ghețarul Focul Viu (pe atunci un colos de gheață)? Sau cu obositorul Circuit al Văii Galbenei, traseu de 12 ore? Precis prin zonă se afla (poate chiar cu tine în traseu!) @claudiu71, repetând fericit: "Am revăzut iernile de odinioară!" Unde? ... "undeva in Muntii Apuseni, un satuc izolat"... (vezi impresii).

(Așa-i că parcă, parcă, v-ați mai întâlnit cu Vagabondul ăsta?)

Dar Litoralul? Cu Mamaia, cu lungul ei dig, cu marea terasă-ciupercă din capăt, Mamaia, unde apa este mică pe o lungă distanță! Și apoi la Eforie Sud, alături de @crismis, constatând amândoi că e bine dacă "Dai un ban, da' stai în față"? (vezi impresii). Așa-i că a meritat, Vagabondule?

Din nou la mare? Păi dacă așa ai fost obișnuit! Dar cu cine te duci, Vagabondule? A, cu @calatorul50! Și unde? La "anexa a celei mai mari statiuni litorale moderne, Neptunul! La Olimp!" De ce tocmai aici? Pentru că stimatul coleg o consideră "O stațiune uitată" (vezi impresii).

Buștenii, stațiunea, o cunoșteai demult, de când colindai cu alpiniștii tăi de la Poli Timișoara traseele grele și frumoase de pe Valea Albă! Iar la coadă la magazin, când cumpărai conserve, să ai ce mânca sus, pe munte, cel de alături nu era cumva @Crazy_Mouse? Nu le împuia el capul unor tineri despre "Stațiunea Bușteni - Am fost acolo și ne-a plăcut"? (vezi impresii). Și nu tot aici ați cântat, poate, împreună, refrenul Imnului Bucegilor?

"Când Bucegii dau zvon de piatră şi izvoare< br/>Oriunde-ai fi, răspunde la a lor chemare< br/>Caraimanul, Coştila ascunsă sub un nor< br/>Şi Morarul te vor primi la pieptul lor."

Ai uitat ce-ai mai stat tu la discuții cu @danamandache la Eforie Nord, lângă "Vila Vapor", Belona, chiar despre... "Belona - asteptari vs realitate"? (vezi impresii) Cunoșteai bine stațiunea, Vagabondule, doar o "băteai" de pe la 5 ani!

În mod cert, multă lume iubește muntele, poate Bucegii în mod special. Cu siguranță a ascultat imnul lor și altcineva! Nu v-ați întâlnit pe acolo și cu @dabator? Pentru că, domnia sa, are-n-are treabă, toată ziua e la "Plimbare pe platoul Bucegilor"? (vezi impresii).

"Pe platou, la mare înălţime
Babele la sfat s-au adunat
Numai Baba Mare stă deoparte
Şi-şi pune-ntrebări neîncetat.
Oare Sfinxul care tace-ntruna
Şi priveşte-n zări nepăsător
Se iubeşte-n taină cu Bătrâna
Sau le face curte Doamnelor."

Cu toții sperăm să ajungem în rai! Dar, împreună cu tine, Vagabondule, l-a descoperit unul dintre colegii de sait, @costy69 Unde? Cum unde, ai uitat? La Mânăstirea Ostrov, sau, după cum spune chiar el "Micul Eden de la Călimănești" (vezi impresii).

Una din intrările (sau ieșirile) din Munții Făgăraș este și Sâmbăta de Sus. Întors de curând de pe vârful Moldoveanu, te plimbai liniștit prin zonă. Poate atunci ai fi putut să te întâlnești cu @Dan&Ema, și ați fi putut, eventual, discuta despre "Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta". (vezi impresii). V-ar fi însoțit, cu siguranță, și "Sfântul Ardealului", părintele Arsenie Boca!

Nu îți este dor de Gara de Nord, cu uriașele ei locomotive negre, cu mirosul de fum de cărbune? Sau de trenurile cu care ai colindat țara, unele de categoria a 3-a, cu băncile din lemn, de-ți rupeai oasele 5-6 ore cât aveai de stat pe ele? Și din care coborai din mers prin haltele unde, în afara unui nebun ca tine, nu cobora nimeni, (poate doar vreun localnic țapinar sau vreo "lele" întoarsă "de la oraș"?) Dar ele, trenurile, încetineau câteodată, pentru că, la 5-6 km se vedea un sat amărât, punctul tău de plecare spre cine știe ce vârfuri! Ce cântau roțile? "Te-duc-te-aduc, Te-duc-te-aduc"!

Și pe la Borșa ai mai fost, Vagabondule. Ce frumoasă era stațiunea! Coborai, probabil, de pe Ineu, din vârful Munților Rodnei. Dar la Cascada Cailor ai fost mai târziu, mult mai târziu. Și ție, la fel ca și lui @dorgo ți s-a părut cu adevărat "un tărâm de vis". “Cascada Cailor, tărâm de legenda și vis". (vezi impresii).

(Nu e vorba, oare, de acelaș Vagabond de mai înainte?)

Ai tot bătut Transilvania în lung și în lat, din sud în nord și din est spre vest. Ai cunoscut mulți oameni, de tot felul, i-ai admirat pe unii, i-ai ignorat - cu motiv - pe alții. Dar, cu siguranță ti-au plăcut aceia care au fost aduși (se spune) din Germania de un tânăr flautist: sașii. Nu degeaba a pornit @doina_ c24 " Pe urmele saşilor din Transilvania" (vezi impresii) !

Dar Mânăstirea Ciolanu, Vagabondule? Ai fost acolo și cu cortul, instalat chiar vis-a-vis de Mânăstire, dar și în vizită cu copii pe care îi antrenai, după campionatul de fotbal de la Tabăra de la Poiana Pinului. Ați vizitat Tabăra de sculptură de la Măgura, ați cules perele coapte din pomii aflați în jurul taberei, dar l-ai ratat pe @dragoș, și ocazia de a discuta despre " Mânăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură Măgura [Buzău]" (vezi impresii).

Prin zona Rucăr-Bran ai tot bântuit, pe la castel (Bran), pe la pensiuni (pe valea Simonului), dar n-ai fi crezut că ai atâta noroc, Vagabondule! De ce? Ai ratat doar de puțin să nu fii mușcat de "Colții albinei" (vezi impresii), colți cu care ne tot amenință @elviramvio! Cu acea ocazie ai fi putut să-i cânți: "Măi Elviro, tu mă minți / Că albina n-are dinți..." :D

Stațiunea Voineasa ai văzut-o și în plină înflorire, cu mulți turiști, animată, trăind, VIE, dar și - niște ani mai târziu - arătând ca Cernobâlul! :( Un articol dintr-un ziar a explicat ce au "realizat" sindicatele acolo, și atunci te-ai lămurit! Mai târziu stațiunea parcă, parcă, s-a mai înviorat pe ici, pe colo și, împreună cu @Eugenia55 ați căzut de acord că stațiunea arată "Decent, nimic spectaculos - Valea Lotrului - Voineasa" (vezi impresii).

Când ai vizitat prima oară Castelul Peleș erai mic, prea mic pentru a aprecia cum se cuvine frumusețile (încă ne dispărute!) din Castel! Dar ai fi putut discuta cu @Floria despre frumoasele picturi realizate de "Gustav Klimt la Peleș" (vezi impresii).

Îți mai este teamă de fulgere, Vagabondule? Acuma nu, desigur, dar atunci când ați rătăcit drumul și ați ajuns noaptea la cabană, nu mai erau locuri iar cabanierul (muntean adevărat!) v-a culcat în fânar, pe paie! A plouat și a fulgerat toată noaptea, iar pe ușa (fară ușă!) fânarului intrau flash-urile fulgerelor! În final, obosit, ai adormit, iar dimineața însorită (cum numai la munte poate fi!), ți-a redat optimismul!

Ai vizitat peștera Meziad, pe când se puteau vizita toate cele 5 etaje subterane. Ați fost conduși de un localnic, ce vă lumina drumul cu o lampă cu acetilenă, din aceea folosită de mineri. N-ai vizitat și peștera Farcu, dar ti-ar fi putut povesti @FlorinAndrei, doar a scris despre ea: "Două peşteri fabuloase: Peştera Farcu și Peştera Meziad" (vezi impresii).

Rucsacul! Ți-ai uitat rucsacul, Vagabondule! Nu, nu acela cu cadru metalic, (acela a venit târziu, mult mai târziu), acela din pânză "verde-militar", ce avea curele din piele atât pentru închidere cât și pentru umeri, curele din piele groasă, lată! Ce te mai rodeau pe umeri acele curele, până se mai înmuia pielea puțin! Dar ai supraviețuit, nu?

(Măcar după rucsac, l-ați recunoscut pe Vagabond? V-ați mai întâlnit cu el vreodată, pe cărările munților?)

Ai fost un norocos, Vagabondule! Ai coborât pe Bistrița cu ultimul transport de plute din bușteni! Parcă era de la Cârlibaba la Iacobeni? Parcă... Apoi s-a trecut la transportul cu camioanele. Ai parcurs tot lacul cu vaporașul de agrement, iar de la Izvorul Muntelui ai plecat spre Cabana Durău. Sau, poate, a fost întâi Durăul? ... De câte ori ai fost pe aici, e posibil. Și ai regretat, poate, că nu ai plecat cu @gettyy "Pe urmele Vitoriei Lipan" (vezi impresii).

Oare, când admirai cei 70 de metri ai Pietrelor Doamnei, (pe care, pasionat cum te știu, te-ai fi cățărat pe ele), erai cu colegii de grup, cu care ai plecat de acasă? Nu cumva erai cu @Testosu', care explica câte ceva despre "Pietrele de pe Rarau: Pietrele Doamnei si Piatra Soimului"? (vezi impresii).

Mult ai mai "bătut" Bucegii! Ai putea spune la fel ca în filmele de serie - "Bucegii -Începuturi", pentru că prima amintire, poate de pe la 4 ani, o ai din acești munți! Oricum, la 5 ani urcai pe ei cu rucsăcelul în spate. În drumurile tale ai făcut și "O scurtă escapadă la Piatra Arsă pentru refresh!", alături, (de ce nu?), de @irinad care, normal, se "refresha" prin zonă! (vezi impresii).

Ai fost și pe Transfăgărășan, Vagabondule! Ce greu trăgea biata Dacie! Dar te-a dus cu bine până sus, la Bâlea Lac. Ce șoc ai avut să te vezi ajuns, dintr-o dată, acolo unde, (cu niște ani în urmă), ajungeai frânt de oboseală, după cine mai știe câte ore de mers! Și oare, în marea parcare, la un cârnăcior și o pâine proaspătă - de la munteni - n-ai discutat și cu @mariana. olaru luând "Transfăgărășanul de la un capăt la altul"? (vezi impresii).

Ai avut tu ambiția să mergi pe jos! Cu cortul, sacul de dormit, alea-alea în spate, de la Zărnești la Plaiul Foii! 12 kilometri! Cum? Aveai 20 de ani? Și ce dacă! Te-ai cățărat prin "Lanțuri" până sus pe creastă și înapoi de câte ori? De 3-4 ori? Nu interesează! Pe noi, la fel ca și pe @makuy, ne interesează cu cine mergem! Cu cine și în cine ne încredem! Pe munte, la fel ca și în viață! Mai pe scurt "Team building" (vezi impresii).

Dacă tot erai pe aproape (!), la Olănești, ai dat o fugă, Vagabondule, și pe Transalpina. Ai fost încântat, ți-ai propus să mai vii! Unde? Cum unde, acolo unde te-a îndrumat și @Marian Preda: pe ”Drumul Regelui - cea mai tare șosea de munte din România!" (vezi impresii).

Tot vagabondând cu cortul în spate, pasiunea umblatului te-a dus și pe la Sibiu. Ți-a plăcut orașul, ai apreciat Dumbrava, și, la fel ca și colegei @maryka ți-a plăcut orașul "Sibiu - la prima întâlnire" (vezi impresii).

Deși ți s-a părut că ai văzut totul, nu era așa! La următoarea întâlnire cu Sibiul ai făcut foarte bine ascultând de sfaturile competente ale lui @mogly, care te-au îndrumat să vizitezi și "Sibiul medieval" (vezi impresii).

Cu ani în urmă ai fost și prin Parâng, Vagabondule, la cursul de schi de la Cabana I.E.F.S.-ului. Ai cărat, împreună cu un coleg de la București, o altă colegă pe care o entorsă a făcut-o să piardă cursul de schi. Ați predat-o Salvării, venită cu greu de la Petroșani, și, pentru că se făcuse foarte târziu, ați înnoptat la Cabana din apropiere, Cabana Rusu. Pentru voi poate că nu a contat acea noapte dar pentru @marocanu21 a fost "Peste așteptări" (vezi impresii).

Prin Râmnicul Vâlcea n-ai fost, Vagabondule, decât cu echipa, la turneele de volei care se țineau la acea vreme. Dar ai trecut de multe ori în drumul tău spre Valea Oltului, și de acolo tooooot înainte! Așa că, n-ai putut să onorezi invitația colegei @mireille, care iți spunea că, în apropiere, "Anton Pann, în papuci, stă de vorbă cu lumea" (vezi impresii).

Vagabondule, ai fost mereu "Tânăr și agitat". Ai colindat de colo până colo, cu ai tăi sau cu alții, prin aproape toată țara. Și tot nu ți-ai găsit liniștea! Poate, la coada formată pentru a cumpăra faimosul "Supco" (atât de necesar "cortarilor") dacă vorbeai cu @Mihai18 ți-ar fi recomandat el un loc nou, linistit și frumos! Ce loc? "Covasna - stațiune turistică unde întâlnești liniștea! " (vezi impresii).

Și pe la Predeal ai fost de multe ori. O stațiune plăcută unde se pot face luuuungi plimbări la umbra brazilor. De reținut cele 3 săptămâni de cantonament cu echipa unde erai maseor! Un cantonament lung, cu bune și rele, la Cioplea Vechi, însă. Dar, așa cum spune și @nicole33, "Per total a fost OK" (vezi impresii).

Dar cu "Blănosul" cum a fost Vagabondule? Băgai în tine ca spartul la smeură, nu te uitai nici în stânga nici în dreapta! Dar și când te-ai uitat... nu știu care de care s-a speriat mai tare: Moș Martin, aflat la vreo 30 de metri de tine, sau tu, care nu mai nimereai poteca? S-au uscat greu chiloții, nu??

Timișoara, Vagabondule! Orașul studenției, orașul trandafirilor, orașul occidental al României de atunci, orașul sportului de performanță! Student fiind, ai locuit, firesc, în marele Complex Studențesc. Cum-necum, nu poți să nu-i dai dreptate colegului @nosferatoo: a fost o "Cazare Acceptabilă lângă Universitatea de Vest și Stadionul Olimpia" (vezi impresii). Și mai e ceva: poate, la micuța cafenea de lângă complex - "Nufărașul" poreclită de studenți - se afla la o cafeluță - de ce nu? - și Admin-ul saitului acesta atât de minunat, complet și complex, @cornel! Totul e posibil!

În Bucegi te simțeai aproape ca acasă! Cabana Babele, Sfinxul, "Crucea", îți erau vechi prieteni. Peștera Ialomicioarei, o atracție deosebită. Chiar dacă, pe atunci, era neluminată, lanternele sau lămpașele însoțitorilor luminau suficient ca să poți vedea fascinanta lume subterană! Ți-a plăcut și mica bisericuță din lemn, dispărută într-un incendiu. Chiar reconstruită, nu mai avea acelaș farmec! Nici ea, nici (așa cum o numește @robert, "Noua Peștera Ialomicioara" (vezi impresii. Așa cum spune poetul "... Toate-s vechi și noi sunt toate".

"Jos la Peştera întunecoasă
Stă bătrânul schit uitat de ani
Aici doina-ţi pare mai duioasă
Îngânată de bătrâni ciobani
Stareţul bătrân cu barba-i albă
Adâncit în rugăciunea lui
Spune-ncet cu vocea lui domoală
Pravila străveche-a muntelui. "

Chiar copil fiind, Muzeu emblematic al Sibiului, Brukenthal, te-a atras în aceeași măsură ca și alt renumit muzeu al României, Peleșul. Ai vizitat tot, ai văzut tot, ai scotocit peste tot, dar... nici o mascotă! Poate dacă ai fi mers cu @Rodel, ți-ar fi arătat el cum să descoperi "Muzeul Brukenthal și mascotele sale" (vezi impresii).

(Da, da, parcă e acelaș Vagabond!)

Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Numele complet al cetății cunoscute de un neam întreg. Te-a impresionat, Vagabondule, recunoaște! Oare ai vizitat-o înainte de a urca pe vârful munților Retezat, pe Peleaga, coborând apoi până la Câmpul lui Neag? Sau traseul a fost în sens invers? Nu mai contează acum, dar dacă ai fi poposit la Râul de Mori, @Safta Radu ți-ar fi spus că "Uneori e bine să credem în proverbe" (vezi impresii).

Din nou pe munți, din nou în Bucegi, din nou în (cu adevărat frumoasa, pe atunci) Poiana Brașov. La schi sau doar la plimbare! Dar, în mod clar, la acea vreme nu exista hotelul descris de @tm67bru, hotel care (ne asigură colegul!) are "Dotări bune, către excelent"! (vezi impresii). Ați discutat despre hotel atunci, sau, poate, cu altă ocazie?

Ai obosit, Vagabondule? Păi așa-ți trebuie! N-ai ascultat niciodată de nimeni! A trebuit să hălăduiești tu pe toate coclaurile Apusenilor, să degeri pe la Ghețarul Scărișoara (unde, pe atunci, gheața era până sus, aproape de ieșire) ! Să cobori până în fundul Pământului prin peșteri! Ai fi fost mult mai odihnit dacă l-ai fi ascultat pe @traian.leuca, atunci când te-a sfătuit să faci un "Scurt popas la Gârda de Sus, Parcul Național Apuseni"! (vezi impresii)

Oare e cineva care - în mod special sau doar în trecere - să nu fi fost pe la mânăstiri? Să nu fi umblat prin Ardeal? Să nu fi fost la mormântul celui pe care o Transilvanie întreagă (și nu numai!) l-a numit "Sfântul Ardealului?" Mă refer, bineînțeles, la părintele Arsenie Boca! Și atunci, Vagabondule, cum să nu stai la luuuuungi discuții cu @tata123 despre "Pelerin, pelerinaj, mănăstire, sfânt..."! (vezi impresii).

Dacă tot ai obosit, tu, Vagabondule, mai du-te încă o dată (după atâtea alte ori!) la odihnă și oareșce tratament (vezi tu cu ce!), pe la Căciulata. Îți este teamă, cumva, că nu ai ce să mai vizitezi? Nici o problemă - ascultă ce-ți spune @vega06. Vezi ce-ți spune despre "Stațiunea Căciulata. Ce vizităm astăzi" (vezi impresii).

A îmbătrânit Vagabondul! Dar, știți ce mi-a spus?

"Bătrân, voi schia viaţa-ntreagă
Nu-mi pasă cum ştiu să schiez,
Un iodler pe munte, zăpadă,
Şi viaţa-n cabană-o visez.
De-ar fi să mă-mpiedic în barbă
Eu tot voi schia înc-o iarnă."

Iar la final, dacă tot ce v-am spus aici nu vi se pare destul de ciudat, vă trimit la @zoazore, pentru a vedea cu adevărat ce înseamnă o "Urare traznită! A la Zoazore!" (vezi impresii).

Dacă nici asta nu vă amuză, poate o va face @puiutea, cu a lui "Urare la adunare" (vezi impresii).

"De jucat m-aș mai juca,
Dar mă tem că s-o-nsera"
Așa că a venit unu' și-a zis: "Ia mai mînați-l măăăăăăi!" (de-aici)!
Și-am mînat, ce era să fac!

Dacă acest review vi se va părea ciudat ca orientare în timp și timpuri, ei bine... aveți și nu aveți dreptate!

NU aveți dreptate, pentru că, mai deunăzi, pe când stăteam la o bere cu amicul Einstein, îmi explica el cum că timpul este cea de-a patra dimensiuuuuuune, că se lungește și se scurtează ca o armoooooonică, ... de-ale lui! El cu fizica, eu cu educația fizică... tot pe acolo! :D

Și DA, aveți dreptate, tot ce am scris nu a fost decât un motiv. Acela că, deoarece se apropie ANUL NOU, vă urez tuturor - prieteni, colegi, webmasteri, useri, tuturor, LA MULȚI ANI, multă sănătate, fericire, înțelegere, reușite, atât vouă cât și celor dragi vouă! Vă doresc să călătoriți mereu, voi, copii voștri, și copii copiilor voștri - din oraș în oraș, din țară în țară, din continent în continent, și - de ce nu - din planetă în planetă!

Și nu uitați că:

"Nu ești înfrânt atunci când sângeri
Și nici când ochii-n lacrimi ți-s.
Adevăratele înfrângeri
Sunt RENUNȚĂRILE LA VIS! "

Pavel Coruț

LA MULȚI ANI TUTUROR "VAGABONZILOR" DE PRETUTINDENI, DE IERI, DE AZI ȘI DIN TOTDEAUNA!


[fb]
---
Trimis de puiutea in 11.12.15 19:19:05
Validat / Publicat: 11.12.15 23:11:51
VIZUALIZĂRI: 2517
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
65 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Un mic vagabond "dus cu pluta"! Se pare că așa a și rămas până azi!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22060 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 3

65 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 65
webmaster0 [11.12.15 22:32:07] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Pozele preluate fără drept au fost șterse.

Dragoș_🇷🇴 [11.12.15 23:53:51] »

La așa titlu, mă așteptam să ascult „a varamu... aaa-aa-a”! Nu e el „Vagabondul” original?!?

PS: și, evident, La Mulți Ani „tutulor bagabonților”!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
msnd [11.12.15 23:58:13] »

@puiutea - Mulțumesc mult pentru urări, pe care le întorc cu maximă plăcere. Recunosc, mi-a trebuit ceva timp să prind sensul celor scrise dar, crede-mă, în final m-am simțit în pielea ”vagabondului” tău. Și dacă tot suntem aici, și din partea mea, tuturor celor ce sunt legați de acest sait, toate urările de rigoare cu ocazia Crăciunului și a sfârșitului de an. La mulți ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
puiutea [12.12.15 01:09:38] »

@Dragos - Bineanteles ca la el mi-a fost gandul, la Raj Kapoor, dar, pentru sufletul nostru "pretutindenar", parca mergea un Santana! Multumesc pentru vot si ecou!

puiutea [12.12.15 01:15:21] »

@msnd - Asta mi-a fost si intentia, sa ne recunoastem toti niste "calatori", manati de acelas "microb" : calatoriile! Toate cele bune!

doinafil [12.12.15 08:58:09] »

m intrat de curând în rândul "vagabonzilor" şi-mi trebuie ceva timp să mă acomodez şi să citesc mai multe review-uri, ale Dvs-tră şi ale colegilor. Felicitări, încă odată!

robert [12.12.15 09:12:36] »

@puiutea - În fața unui om, cu un asemenea spirit, nu pot decât să mă înclin (vorba amicului papone).

M-ați întrebat la un moment dat, de ce m-am întors? Ei bine de-asta m-am întors, din cauza unor oameni deosebiți.

Profit de acest ecou pentru a spune si eu două vorbe. Eu sunt mai nou pe-aici, nu am decât un an de când scriu pe acest site. Aici am descoperit o comunitate foarte pestriță, eterogenă, dar unită de aceleași pasiuni, respectiv călătoriile. Aș vrea pe această cale să urez tuturor celor din AFA, chit că sunt membri activi, chit că sunt chibiți "Sărbători fericite și un an nou mai bun"! Pace tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
puiutea [12.12.15 09:19:38] »

@doinafil - Multe review-urimerita citite. Unele - pentru cantitatea de informatii utile (cele mai multe!). Altele, pentru amuzament. Altele, pentru ambele motive! Merita! Multa sanatate!

puiutea [12.12.15 09:26:07] »

@robert - Ma bucur enorm ca, macar in sufletul catorva colegi, modestele mele ganduri au trezit sentimente placute!

Mai "noi" sau mai "vechi" pe sait, important este ce, cat si cum simtim, cum ne "acordam" -sau nu - la spiritul saitului! Multa sanatate si multumiri pentrufrumoasele cuvinte!

Zoazore [12.12.15 09:33:49] »

@puiutea -câți din cei care ne oferă cadouri o fac din tot sufletul -mulți, Nene Vagabondule, mulți! Și asta dacă ne uităm puțin pe la ”Inițiativele de suflet” ale lui roth:

vezi impresii

vezi impresii

Și mai sunt p-acolo inițiative.

Așa e, vine vremea colindelor și, de ce nu? a urărilor trăznite. Vine vremea bilanțurilor, iar inițiativa dumitale e mai mult decât lăudabilă și bine venită!

Mulțumesc mult, Nene Vagabondule, pentru bilanț și pentru urări. Vi le întorc înmiit, atât dumitale, cât și ajutorului de nădejde pe care ți l-ai adus, distinsa @purcel

Să ne trăiți, că ne trebuiți!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Floryn81 [12.12.15 10:14:38] »

Excelent! Sărbători fericite tuturor!

iulianic [12.12.15 10:31:05] »

@puiutea - Nu m-am regăsit în rândurile tale, dar m-am regăsit în amintirile mele, atunci când - elevă de liceu fiind - plecam pe Ceahlău. Eu nu purtam niciodată ruxac în spate. Eram prea pirpirie pentru ruxacii de atunci, de aceea mie mi se dădea doar pâinea (infășurată bine, peste care rulam o pătură și o legam cu niște curele ca de ghiozdan). Ideea a fost a surorii mele, mai mică, dar mai robustă decât mine. Scăpam ușor de povară pentru că pâinea se consuma cel mai repede.

Altfel... tuturor, călătorii frumoase anul ăsta, la anul și oricând, indiferent unde, cum și cu cine veți "vagabonda"!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
doinafil [12.12.15 11:07:18] »

Buna ziua! Mulţumesc pentru răspunsul "rapid"! După cum v-aţi dat seama (sper!) am trimis doar ultima parte a aprecierilor mele referitoare la "odă vagabonzilor", asta nu face decât să confirme că sunt, încă, în faza de pionierat.

Mi-a plăcut cum aţi alcătuit "scheletul" articolului, în felul acesta menţionând pe cât mai mulţi colegi "vagabonzi" ai AFA. Îmi place "stilul", ortografia (de care -din păcate! - nu prea mai ţin cont chiar tinerii şcoliţi ai sait-ului nostru, din neştiinţă, sau ignoranţă). Mi-au plăcut şi inserările (versurile, citatele), au fost binevenite. Mă bucur că mai sunt semeni care scriu şi cu "sufletul", nu numai cu condeiul! Mulţumesc pentru urări şi vă urez, la rându-mi, să vă bucuraţi de sănătate şi prieteni!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
puiutea [12.12.15 11:12:10] »

@Zoazore - Mulțumesc atât pentru încurajări, cât și pentru laude și urări! Așa este, inițiativa lui @roth este, de departe, cea mai lăudabilă din câte cunosc!

Mulțumesc mult de tot!

puiutea [12.12.15 11:19:19] »

@iulianic - Deși "clocesc" încă din vară la aceste gânduri și amintiri, și tot am lucrat la ele, nu se putea să nu fac eu una "bună"! Îmi cer mii de scuze pentru că, în căutările mele, v-am uitat! Dar, călător de-al nostru fiind, și "născut ceva mai devreme" undeva, cândva, trebuia să fi dat și de dvs! Dar mă bucur că am reușit să fac ceea ce mi-am propus : să trezesc amintiri mai vechi și mai dragi, din alte vremuri și timpuri!

Multă sănătate și numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
iulianic [12.12.15 11:29:03] »

@puiutea - Nu e cazul pentru scuze. Dacă ai lucrat din vară la concepția acestui articol, e clar! Nu m-ai găsit acasă atunci când m-ai căutat. Eu vara nu prea stau pe acasă. Și-apoi, nu sunt singura absentă. Până la 50000 câți numără în prezent comunitatea noastră, a celor împătimiți de călătorii, îți trebuia o armată de elfi pentru ca să te ajute.

Mulțumesc pentru urări și, aceleași gânguri bune de la noi pentru tine și cei dragi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
puiutea [12.12.15 11:30:11] »

@doinafil - Mulțumesc pentru gândurile bune și aprecieri! Ce ne-am face dacă doar am consemna fapte, date, grafice, sau mai știu eu ce, fără câteva vorbe de duh, glumițe (mai mult sau mai puțin bune) sau alte "artificii de gândire"?

N-am putut - și, uneori, n-am îndrăznit - să includ colegi pe care nu-i cunosc prea bine sau nu mă cunosc ei pe mine!

Deși n-am fost niciodată prea bun prieten cu gramatica (altfel, franceza și engleza mea ar fi foarte bune!), dar am citit foarte mult, am cunoscut stiluri, moduri de a scrie diferite, și am mai învățat! Câteodată, când mai scriu de pe tabletă, scriu și eu fară diacritice, (și ce nu-mi place asta!)

Cât despre suflet... spunea unu' : "Dacă dragoste nu e, nimic nu e! "

Vă doresc sănătate și multe, multe călătorii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
elviramvio [12.12.15 13:22:34] »

@puiutea -

Am avut ceva emoții până am găsit colții albinuței dar nu am renunțat să visez, citind articolul. Mă bucur că sunt printre "bagabonzi", chiar dacă azi vârsta face să nu mă încânte viața la cort. Vă doresc și eu tot binele din lume, pace, să putem colinda și în anii viitori, bucurii în familie și pe AFA! Săru'mâna, bădie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Eugenia55* † [12.12.15 13:22:39] »

Dom'Puiu, iar te dadusi in stamba la sfarsit de an, si bine (o) facusi

Au dadusi iama in stamba conitei, nu indraznesc sa-i scriu/pronunt numele de user in aceasta luna calendaristica, da-i transmit "complementuri" pofticioase

Apai, dragilor si dragelor, s-avem "bagabonteala" placuta si la anu' si la multi ani!

irinad [12.12.15 13:34:28] »

@puiutea - Mulţumim pentru urări şi pentru acest excelent articol! La mulţi ani şi la multe călătorii tuturor AFA-iştilor, şi nu numai, dumneavoastră şi doamnei @purcelul!!!

Să dea Domnul să "vagabondăm" în felul acesta cât mai mult!

Toate cele bune!

puiutea [12.12.15 13:53:12] »

@elviramvio - Mulțumesc frumos pentru review și vot! Chiar dacă nu mai suntem pentru viața la cort, în suflet vom rămâne, totuși, "cortari" (corturari sunt alții ) ! Multe sărutări de mâini și din partea mea!

puiutea [12.12.15 13:57:20] »

@Eugenia55 - Mulțumesc pentru ecou și vă asigur că "șoriciul" consoartei e intact! E și cam "vechi", e adevărat și există riscul real să-mi rup proteza într-ânsul!

O mie de ani de vacanțe frumoase vă doresc, și sănătate pentru ele!

puiutea [12.12.15 14:00:09] »

@irinad - Mulțumim amândoi pentru urări, sănătate și cât mai multe călătorii frumoase!

claudiu 71 [12.12.15 14:24:55] »

@puiutea -

"Nemuritorul" si in special "Vagabondul", Raj Kapoor ar aduga, daca ar fii fost crestin

"Craciunul este perioada cand ai dor de casa-chiar daca este deja acasa".

Puiutea, multumesc pentru gandurile si urarile frumoase.

La multi Ani si sanatate, tuturor "Vagabonzilor"

Mitica49 [12.12.15 16:40:51] »

@puiutea - S-o luăm pe rând:

1. Mulțumim de urări! Și ți le întorc urându-ți ca în anul ce stă să vină să ți se întâmple tot ce-ți dorești bun și frumos pentru tine și cei dragi ție.

2. Frumos articol, m-am plimbat prin țară, alături de Vagabond, cum n-am mai făcut-o de multă vreme. Ai muncit ceva pentru acest review.

3. Cu Santana m-ai uns la suflet, este unul dintre muzicienii rock care-mi plac mult. Îl ascult cu plăcere din vremea studenției (acu' vro' 100 de ani??? - în orice caz din secolul trecut).

Mulți ani cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
crismis [12.12.15 17:24:07] »

@puiutea: Mi-a placut la nebunie periplul Vagabondului, am citit povestea si-a ras-citit-o! Nu stiu ce altceva sa spun, decat: va multumesc tuturor ca va rupeti timp pretios pt a scrie despre "vagabondeala" fiecaruia, ca asa am si eu chestii intersante de citit in fiecare dimineata, la cafea si seara, dupa tumultul activitatilor de peste zi! Multumim, @puiutea pt inspirata "punere in scena"!

Sa avem cu totii Sarbatori linistite, sa fim sanatosi si sa fie pace in lume, sa putem colinda in continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
puiutea [12.12.15 18:24:43] »

@claudiu 71 - Și eu iți mulțumesc deasemenea, pentru ecou și vot! Mi-am dorit ca Vagabondul să "prindă", să fie înțeles și indrăgit. El este, cu adevărat, fiecare din noi, cei care, o dată sau de mai multe ori pe an, "fugim de acasă", umblând pe coclauri, mâncând te miri ce, și suportând una și alta! Mulțumesc încă o dată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
puiutea [12.12.15 18:39:10] »

@Mitica49 - S-o luăm pe rând :

1. Așa cum am scris, motivul principal al celor scrise de mine, a fost să vă urez toate cele bune pentru noul an!

2. De fapt VOI v-ați plimbat prin țară, eu doar mi-am amintit pe unde am fost, POTRIVIND puțin locurile (și timpul, bineînțeles), pentru a mai merge încă o dată cu voi, cu FIECARE din voi, dacă s-ar fi putut.

3. Santana, eeeeee... ! Da' ce, un "Sweet Child in Time" n-ar merge? Recunoaște, ar merge!

4. Mulțumesc mult pentru plăcutul ecou și... ne mai citim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Zoazore [12.12.15 18:52:18] »

@puiutea - Referitor la punctul 2. din raspunsul de mai sus, peste hotare nu ne duci? La Cascadele Rinului (vezi impresii) sau... unde vrei tălică! Io merg oricum, oricând, cu @puiuțea, cu @purcel, cu Piciu, lui @elviramvio... Si cu ceilalți... mii de AFA-iști!

Să ne trăiți amândoi, ca să avem cu cine să vagabondăm!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
puiutea [12.12.15 19:01:38] »

@Zoazore - Sănătoși să fim/Să ne întîlnim/Și pe-aici prin țară/Și peste "hotară"/Mii și mii să fim/Să ne veselim/Zile să avem/Și BANI să "tocăm"!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
24 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, adryana, alinaro, Aurici, calatorul, claudiu 71, costy69, crismis, danamandache, doinafil, elviramvio, Eugenia55*, FlorinAndrei, glcitizen, icristis, irinad, iulianic, Mitica49, mogly, msnd, puiutea, robert, tata123 🔱, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0922060012817 sec
ecranul dvs: 1 x 1