ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 31.03.08
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Achensee! Ochiul albastru al Tirolului (I)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Încă de la primele vacante petrecute in Austria (2009 si 1012 - vezi impresii) mi-am dorit sa vizitez si Tirol-ul.

Important este sa-ti propui; Odata intrat “purecele” in blana, el lucreaza pe nesimtite, face cuib, te racaie zilnic si pana nu iti realizezi dorinta, nu pleaca de acolo.

Anul acesta, intre 2-10 august am reusit sa cad la pace cu “puricele” meu: am petrecut 8 zile minunate in Tirol, pe malurile si pe muntii din jurul lacului Achensee – ochiul albastru al Tirol-ului.

Chiar daca am condus intr-o zi 970 km de la Arad pana la Maurach – locul unde am avut tabara de baza, a meritat din plin.

Lacul Achensee seamana cu un fjord albastru - turcoaz strans intre masivele Karwendel Gebirge la vest si Rofan Gebirge la est. (N. a. : “see” inseamna “lac” in germana si austriaca, deci mai corect ar fi lacul Achen, lacul Achensee fiind un pic pleonastic).

Pe malurile lui sunt insirate satele Pertisau, Achenkirch, Buchau si Maurach.

peer.tv/en/65 link pt. video

Am ales pana la urma sa stam in Maurach, la Achensee Appartements (review separat) si nu am regretat aceasta alegere, chiar daca perla coroanei – Pertisau se afla la doar 6 km distanta.

Dupa un avans platit in decembrie 2013 si un schimb de e-mailuri cu proprietarul – simpaticul Herr Spiegl, am pornit la drum din Bucuresti pe 1 august. Escala pentru dormit la Arad, atat la dus, cat si la intors, la Pensiunea Larisa (review separat) – excelenta alegere.

Pe 2 august dupa-amiaza am ajuns la Maurach. Maurach este un sat mic, de cca 2.200 locuitori, aflat in extremitatea sudica a lacului Achen (see), la o altitudine de 950 m.

Instalare rapida in apartament si apoi o vizita si mai rapida la unul din cele 2 super-market-uri locale pentru aprovizionarea pentru dimineata si seara.

De la pensiunea Achensee Appartements la lac este o distanta de cca 15-20 minute de mers pe jos, printre pajisti cu miros ametitor de fan proaspat cosit si flori de camp. Bineinteles ca ne-am dus la lac de indata ce proviziile au fost puse in frigider.

Lacul este asa cum ma asteptam, vazandu-l in numeroase fotografii de pe net: o apa albastru-turcoaz limpede, in care se oglindesc piscuri impadurite de jur-imprejur, o forma alungita si sinuoasa, de fjord.

O pista de biciclete asfaltata si o alta cu pietris pentru plimbari pe jos, care se intind de la Pertisau din vest, spre sud si apoi spre est, trecand prin Maurach – Buchau – Achenkirch. Perimetrul lacului este de cca 23 km, suprafata fiind de 680 ha, fiind cel mai mare lac din Tirol; pe partea de est, intre Maurach si Achenkirch este si soseaua auto (L 181 numita si Achenseestrasse) care se desprinde din Inntal Autobahn (A12) spre nord in dreptul localitatii Wiesing.

Pe partea de vest, intre Achenkirch si Pertisau versantul muntelui este atat de abrupt incat nu permite decat o ingusta poteca de picior, care urmeaza o brana folosita probabil initial de capre salbatice, care trece pe la cabana Gaisalm. Aceasta cabana, construita pe un mic promontoriu natural ceva mai plat, situat aproximativ la mijlocul distantei intre Achenkirch si Pertisau, este deci accesibila doar pe jos sau cu vaporul care face curse regulate pe lac si are o statie obligatorie acolo.

Intreaga zona este un paradis pentru iubitorii de munte, existand numeroase trasee de trekking / hiking atat in Parcul Natural Karwendel, cea mai mare arie protejata din Europa, cat si in masivul Rofan.

Si amatorii de sporturi nautice au ce face aici: yachting, surf cu parapanta, inot in apa rece :) (este un mic strand in zona Buchau).

Cum noi suntem adeptii vacantelor active, contra 59 euro de persoana am luat Achensee Erlebnis Card (achensee.info/wp-content/ ... bniscard-en.pdf) care este de fapt cardul de guest (Achensee Card) dat gratuit de pensiunea la care stai, pe care se aplica un mic autocolant verde sub forma de disc pe care scrie ERLEBNIS CARD. Pentru aceasta suma de 59 euro ai acces nelimitat timp de 7 zile la cele 2 telecabine din zona (Rofan si Karwendel), la trenuletul cu abur, la vaporul care face curse regulate pe lac si la alte chestii care pe noi ne-au interesat mai putin. Drept care am folosit intensiv acest card, atat la trenulet si vapor, cat mai ales la telecabine, pentru a ajunge in zona traseelor de hiking care ne interesau.

Si va asigur ca sunt zeci de kilometri de trasee de drumetie montana, cu diferite grade de dificultate, din care noi am reusit sa facem in cele 7 + 1 zile doar o mica parte. Nefiind lacomi, am lasat restul si pentru altii...

Si sa incep scurte descrieri de drumetii si cabane vizitate; cuvintele mele fiind prea sarace pentru a zugravi frumusetea locurilor, am sa pun la fotografiile atasate (care vorbesc mai bine ca mine) explicatiile necesare.

Ziua 1: Rofan Bergbahn – cabana Dalfazalm – cascada Dalfaz – Buchau – Maurach

A fost o zi cu o tura mai usoara, de acomodare. Am luat telecabina Rofan (6-7 minute pe jos de la pensiunea noastra pana la statia telecabinei, unde ni s-a lipit autocolantul Erlebnis Card contra 59 eur/pers. pe cardurile Achensee Card gasite in apartament la sosire). Daca nu am fi avut Erlebnis Card am fi platit 19,5 euro/pers. pentru o tura sus+jos cu telecabina. Am ajuns pe platoul Rofan, la 1.840 m. Aici este locul de unde pleaca numeroase trasee in masivul Rofan, locul de unde te sui in tiroliana Air Rofan (tyrol.tl/en/highlights/th ... r-airrofan.html), si unde sunt vreo 3 cabane de unde poti savura privelistea, stropita cu o bere buna austriaca.

Dar pana la bere mai avem de muncit ca sa o meritam, asa ca plecam pe un traseu lejer, de 45 min – 1 h, pana la cabana Dalfazalm. In ultima parte a traseului avem o priveliste de basm spre lac, mai ales de la troita asezata pe un punct mai inalt de belvedere, langa care sunt cateva banci din lemn. Ajunsi la Dalfazalm, meritam o bere pe terasa cabanei, cu vedere la lac, la 1.693 m deasupra marii, respectiv 743 m deasupra nivelului lacului.

Fiind inca devreme pentru masa de pranz, am coborat spre Buchau pe la cascada Dalfaz, o coborare destul de abrupta pe alocuri, dar fara probleme deosebite. Cascada Dalfaz este suficient de inalta pentru a fi spectaculoasa, dar suficient de mica, cat sa incapa intr-o fotografie facuta de aproape :).

De la cascada, se coboara in Buchau, un sat si mai mic decat Maurach, sau direct in Maurach. Am coborat in Maurach si am luat masa de pranz la una din cele 2 terase din centru reperate de noi in seara sosirii. Din acest punct de vedere – al teraselor unde se poate manca la pranz – Maurach sta destul de rau; Pertisau este mult mai ofertant din acest punct de vedere.

Ziua a 2-a: Pertisau (Karwendel Bahn) – cabana Barenbadalm – cabana Karwendel Alpen Haus – Pertisau.

Am ajuns la Pertisau in felul urmator: trenuletul cu locomotiva cu abur din Maurach pana la Seespitz (punctul terminus al liniei ferate vechi de 125 de ani); de aici am luat vaporul pana la Pertisau – a 2-a statie, prima fiind Buchau. Deh, eram boieri cu Erlebnis Card! De la debarcaderul din Pertisau, o plimbare pana la statia de telegondole Karwendel ne da ocazia sa strabatem Pertisau si sa admiram pensiunile decorate superb si sa regretam 5 minute ca nu am luat cazare aici :) :).

Cu telegondola Karwendel se ajunge pe Zwolferkopf, la cca 1.500 m. Aici este punctul de lansare al scolii de parapanta, zilnic se aduna zeci de turisti sa vada lansarea in gol, spre albastrul lacului, trecand prin alt albastru – al cerului, a 10-15 parapantisti/serie, baieti si fete. Tot aici este si Karwendel Alpen Haus, o cabana cu o terasa cu vedere superba (se putea altfel?) spre lac.

Am plecat de aici pe un traseu circular, spre cabana Barenbadalm – cca 1 h, de unde prin padure si traversand o alta vale se urca inapoi pe Zwolferkopf, la statia telegondolei (alta ora). Tura s-a incheiat cu o masa pe terasa Karwendel Alpen Haus.

Ziua a 3-a: Achenkirch – Gaisalm (1,5 - 2 ore). Am mers pe jos de data asta pana la Seespitz (cam 2,5 km) de unde am luat vaporul pana la capatul lacului: Achenkirch. Vaporul opreste pe drum si la Gaisalm, dar noi am mers pana la capat, urmand sa facem inapoi pe jos traseul de brână Achenkirch – cabana Gaisalm. Traseul incepe usor, ocolind un camping de rulote, apoi intra in padure si incepe sa urce pana pe la 40-50 m deasupra lacului, pe o carare sinuoasa, cu suisuri si coborasuri, cu versant abrupt in dreapta (vest) si albastrul lacului in stanga (est). Traseul este foarte frumos si popular, ne-am intersectat cu multi drumeti care faceau fie acelasi drum, fie drumul invers. Nu te mai saturi sa fotografiezi, printre crengi de brad sau de zade, luciul lacului aflat mai jos. Traversezi si vreo 2 vai de torent, care in august sunt doar mici paraiase de munte numai bune sa te racoreasca un pic cu apa lor rece. Dupa vreo 1,5 ore de la Achenkirch incepe o coborare mai lunga spre nivelul lacului, de pe parcursul careia ai o vedere fotogenica spre cabana Gaisalm – fotografie obligatorie atasata :).

La Gaisalm, surpriza: terasa mare, cu vedere la lac, era total ocupata; nu am gasit loc decat inauntru. Aici o alta surpriza: prima si singura pana acum cabana austriaca vizitata de mine, unde era regim de “impinge tava”, adica autoservire! Mi-am adus aminte de studentie si m-am adaptat din mers, ca tot eram incalzit dupa 2 ore de mers pe brana. Meniul, bineinteles, doar in germana. Folosind vastele mele cunostinte de lb. germana (“Schnitzerl bitte!”) m-am descurcat onorabil si m-am pomenit cu un şniţel uriaş, prajit pe loc la cerere, aşezat pe un “lac” (era sa zic „mare” dar nu era in ton) de cartofi prajiţi, asezonat pe margine cu un recipient mic de plastic in care era ketch-up şi un altul in care era, oroare! un fel de gem de coacaze. Faza cu gemul de coacaze nu am inteles-o, probabil ca asa e traditia, eu l-am folosit pe post de desert :).

Muult mai greu s-a descurcat nevasta-mea, care e si mai tufa de Venetia la germana decat mine: a aratat cu degetul (aratator, sper) spre tava unei turiste germane care tocmai luase o salata frumoasa cu de toate in ea; tipul care servea meniurile nu a inteles semnul universal, sau o fi confundat degetul... tot zicea: Bitte? Pana la urma s-a prins nemtoaica de faza si a explicat austriacului ca esticii astia vor aceeasi salata, facand-o fericita pe nevasta-mea. Deh, ce putin le trebuie uneori femeilor sa fie fericite! :) :)

Cand ne-am intors cu tavile la masa, surpriza: afara incepuse sa ploua, toti fugisera inauntru si multi se uitau cu jind spre masa noastra, singura ramasa libera, doar cu hanoracele noastre lasate pe spatare. Evident ca nimeni nu se asezase acolo, desi era coada la asteptat eliberarea meselor... alta civilizatie frate! Recunoscatori, am mancat cat mai rapid ca sa eliberam masa si pentru alti flamanzi :) :). Apoi am luat, prin ploaie – singura care ne-a udat in aceasta saptamana – vaporul spre Pertisau – Seespitz. Pana am ajuns la Seespitz ploaia s-a oprit si am luat veseli trenuletul spre casa noastra temporara tiroleza.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de saxonul in 22.08.14 12:04:46
Validat / Publicat: 22.08.14 13:10:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 4564 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (saxonul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Cer, munti, lac, parapanta. De pe drumul spre cabana Dalfazalm, in Rofangebirge.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

32 ecouri scrise, până acum

webmaster
[22.08.14 13:10:34]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

saxonulAUTOR REVIEW
[22.08.14 14:06:15]
»

@webmaster: Multumesc. E posibila rezolvarea cu introducerea zonei Achensee, in loc de Achenkirch-Pertisau, care e mai limitata un pic?

Michaell
[22.08.14 14:06:27]
»

@saxonul: Nu prea imi sta in obicei sa votez articole dar la tine am facut-o ptr. ca mi-a placut mult. In plus mai toate denumirile si cuvintele germane le-ai scris corect. Stiu din propria familie (sotia) cit de greu ii cade roman-ului limba germana. Felicitari!

saxonulAUTOR REVIEW
[22.08.14 14:11:18]
»

@Michaell: Multumesc, m-am straduit mult sa nu gresesc denumirile in germana ca sa nu dau info eronate Plus ca imi place rigoarea Dar stai sa vezi in partea a II-a ce denumiri vor fi! Astea de aici sunt parfum

ciprian.dima
[22.08.14 15:34:03]
»

tolle Landschaften, schöne Photos... Cu ocazia acestui review a trebuit sa mai adaug pe lista "Must see" o destinatie.

saxonulAUTOR REVIEW
[22.08.14 16:39:04]
»

@ciprian. dima: Multumesc, chiar merita pusa pe lista, este o zona extraordinara!

adryana
[22.08.14 19:57:34]
»

minunat articol, felicitari, mi-ai rascolit amintiri.

Michaell
[22.08.14 20:38:32]
»

@saxonul: revin cu o intrebare in privinta preturilor. M-ar interesa cum ti s-au parut. Daca ai face o comparatie intre preturile platite pe produsele si serviciile accesate in timpul concediului in Austria si le-ai pune vi-a-vis de ce te-ar fi costat ceva asemanator in Romania, sa zicem pe Valea Prahovei, sau ma rog, intr-un concediu similar, dar sa fi fost in Romania. La ce rezultat ai junge daca ai face o asemenea socoteala?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
saxonulAUTOR REVIEW
[22.08.14 21:09:41]
»

@Michaell: Nu prea pot face o comparatie pentru ca pur si simplu nu poti compara Tirol sau Austria cu nimic din Romania. In Romania nu mai merg la munte decat pentru ture de 1 zi, maxim 2 si atunci dorm in general la cabane unde stiu ca nu se tolereaza chefurile zgomotoase pe timpul noptii. Deci nu stiu preturile la hotelurile de pe Valea Prahovei. Preturile din Tirol mi s-au parut OK, foarte mici diferente fata vacantele mele anterioare in Austria din 2009 si 2012. Si iau drept referinta pretul berii de la cabane Oricum, o vacanta in Austria, pentru mine, merita orice "sacrificii" financiare.

Dabator
[22.08.14 23:06:24]
»

@saxonul: Foarte, foarte bun articolul - felicitări!

Mărturisesc, și eu am "pureci" dar nu pot să-i "satisfac" pe toți.

Michaell
[23.08.14 08:55:59]
»

@saxonul: Ok, am inteles.

Cu toate ca nu ma refeream la o comparatie directa, pe care, cum bine spui, nu se poate face, ci asa in mare, ca bilant. Doar sti cum se spune: Da Domne, sa meritat (sau nu), este scumpisor dar merita sacrificiul (sau nu - daca-i cazul) Ma intelegi?

Iti plac cabanele si refugiile? Mi-au placut si mie candva. Aveam un diriginte in Sighisoara la generala care era pasionat de munte si care ne-a carat peste tot. Cu toate ca sunt cam de varsta ta, in ziua de azi prefer sa trag la hoteluri cu toate ca sunt mult mai scumpe si mai dai si de petrecareti care-ti strica concediu.

Toate cele bune si sa ai si in continuare concedii asa cum ti le doresti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[23.08.14 09:09:03]
»

@saxonul:

E posibila rezolvarea cu introducerea zonei Achensee, in loc de Achenkirch-Pertisau, care e mai limitata un pic?

S-a rezolvat, tx de sesizare

Am redenumit vechea secţiune în "ACHENSEE [lacul]", iar rubrica de faţă în "Descoperă mini-regiunea Achensee"

claudiu 71 CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA
[23.08.14 11:57:50]
»

@saxonul: Salut.

Felicitari pentru concediu minunat petrecut in Tirol si pentru amintirile de neuitat pe care ni le-ai impartasit si noua.

Acum ceva timp imi scriai intr-un ecou:

saxonul [10.06.12 17:24:40]

Acest gen de sejur este exact pe placul meu: cu activitati fizice, admirat natura si fara shopping

acum pot sa-ti spun ca m-ai convins

La fotografii fii macar sincer si recunoaste ca indemanarea si performamntele aparatului foto nu aduc 50% fara acest "super model"care este natura .

O mica paranteza cred eu binevenita:

Locomotiva la care te referi este intradevar veche dar mai sunt cateva zeci precum ea in zona functionale, in Styria pe ruta Graz-Bärnbach circula "Regina"inca din 1860. Ca o curiozitate "Batrana doamna" necesita pentru cei 41km pe care-i parcurge 5 tone carbuni si 20 metrii cubi apa!

Astept si continuarea acestui frumos periplu tirolez si vreau sa spun ca articolul tau impreuna cu precedentele semnate de Alina 53 si Adryana sunt demne de tradus in engleza, germana pentru ca sunt adevarate Mini-ghiduri pentru zona respectiva, ele ar fii foarte utile si altor turisti.

"Traiasca spiritul scriitoricesc al romanului"

saxonulAUTOR REVIEW
[23.08.14 14:27:03]
»

@webmaster: Multumesc!

saxonulAUTOR REVIEW
[23.08.14 14:33:03]
»

@Michaell: Nu am absolut nimic impotriva hotelurilor, ci impotriva unui anume tip de clienti (români mai ales) care le frecventează. In Austria in general imi place sa stau la pensiuni sau mici hoteluri care sunt afaceri de familie. Iau contact direct cu proprietarii, poti avea discutii din care afli multe despre zona respectivă, obiceiuri, pronuntie exacta a denumirilor etc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
saxonulAUTOR REVIEW
[23.08.14 14:36:04]
»

@claudiu 71: Multumesc pentru aprecieri! Avea mare succes trenuletul asta, desi cam polueaza Avea un orar strict si il respecta la minut. Aveam orarul in rucsac, il consultam zilnic, multe curse erau corelate la Seespitz cu orarul vaporului, astfel incat sa nu astepti legatura mai mult de 15-20 minute.

saxonulAUTOR REVIEW
[23.08.14 15:02:43]
»

@Dabator: Fa pasi mici dar insistenti si vei reusi

saxonulAUTOR REVIEW
[24.08.14 07:27:12]
»

@adryana: Multumesc, articolul tau din 2012 si al Alinei53 din 2011 au fost surse de inspiratie pentru mine in alegerea acestei destinatii.

adryana
[24.08.14 09:14:44]
»

pentru mine excursia in Austria (Tyrol) de acu 2 ani ramane cea mai frumoasa vacanta din viata mea, sincer o spun si de aceea merita orice sacrificiu financiar. Acolo este o alta lume, cu altfel de oameni, nu ca la noi.

Si daca @Michaell intreba despre preturi, ele nu sunt deloc mici mai ales daca alegi demipensiune undeva, dar chiar daca pe Valea Prahovei exista pensiuni cu preturi asemanatoare sau ceva mai mici, clar merita iesirea in Austria si asta din multe motive pe care multi le stim.

Daca imi doresc inca o data sa ajung pe malul lacului Achensee? da, din toata inima.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michaell
[24.08.14 09:46:16]
»

@adryana: Oricum o rezervare cu demipensiune eu, din partea mea, n-as recomanda. Ti se stabileste de la inceput o suma anume care in orice caz este ,,dusa,, indiferent ca tie foame in ace-a zi sau nu. Daca am o seara in care de ex. nu mi-e foame sau nu ma simt bine banii alocati pentru acea zi sunt pierduti. In plus la DM deobicei nu ti se permite sa comanzi a la carte (sunt si exceptii) ci ti se stabileste din partea casei doua sau trei feluri de mancare dinainte.

O rezervare cu demipensiune poate merita sau chiar este recomandat atunci cand planuiesti sa stai undeva sus pe munte la o cabana sau un popas. Aici cabanierii cam vor sa stie de la inceput cei asteapta, ca sa zic asa, si o rezervare a mancarii de seara, sau chiar toate trei, este obligatorie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
saxonulAUTOR REVIEW
[26.08.14 12:34:45]
»

@Michaell, @adryana: eu in Austria niciodata nu iau cazare cu mic dejun sau demipensiune. Îmi place sa mănânc la pranz in diverse locuri pe care le vizitam, iar dimineata si seara aleg regim de self-catering. E mai ieftin şi îngraşă mai puţin

Michaell
[26.08.14 12:46:54]
»

@saxonul: te aprob partial, deci in privinta mancarii de amiaza si seara sunt deacord cu tine in schimb micul dejun incerc intodeauna sa-l optin de la gazda. Ce faci dimineata cand de trezesti si tie foame, unde maninci? Pleci flamind din casa in cautarea unui local care-ti ofera un mic dejun sau imbuci din traista? Haleala din sarsana - nu ma mai pot inprieteni cu ea demult. Nu ca m-as fi domnit, nu, dar cele citeva zile cit imi permit sa stau in concediu vrau sa nu-mi fac ganduri si de acest punct. Asta nu insemana ca te critic sau nu-ti respect parerea ci este doar punctul meu de vedere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
saxonulAUTOR REVIEW
[26.08.14 13:39:25]
»

@Michaell: M-ai inteles gresit. Self catering nu înseamnă "din sarsana" Înseamnă ca iau cazare numai in apartamente care au o mică bucătărie cu toate ustensilele + frigider, cumpăr de la market-ul local ouă, brânză, cârnaţi, unt, legume, fructe etc iar dimineaţa: mai o omletă sau un ou fiert la cafea, mai un iaurt, mai un cârnat etc. Nevastă-mea nu are nimic împotriva preparării rapide a unui mic-dejun

Nici gând să plec flămând din casă, e împotriva principiilor mele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michaell
[26.08.14 13:51:55]
»

@saxonul: Ok, am inteles.

saxonulAUTOR REVIEW
[28.08.14 09:49:22]
»

@webmaster: Acum am remarcat ca acest review nu are o ilustratie audio-video. Se poate insera aceasta? - youtube Multumesc.

webmasterX
[28.08.14 12:23:56]
»

Inspirat -aleasa ilustrație video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

saxonulAUTOR REVIEW
[28.08.14 12:37:04]
»

@webmasterX: Viel danke!

calatorul
[12.01.16 09:32:46]
»

Foarte frumos, felicitari pentru vacanta reusita si interesanta relatare din Tirol. L-am vazut si eu intr-o vara doar pentru 3/4 zile si mi s-a parut minunat, un loc in care m-as intoarce oricand cu placere. Inca nu am scris despre vacanta asta pe AFA, sper sa am timp sa o fac macar pentru pozele frumoase de atunci. Multumim pentru informatii si impresiile relatate si vacante frumoase in continuare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
saxonulAUTOR REVIEW
[13.01.16 13:10:41]
»

@calatorul50 - Multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase. Keep walking!

Michaell
[13.01.16 14:30:26]
»

@saxonul - Cu ocazia ultimilor ecouri am recitit cele scrise de mine inclusiv raspunsurile tale cu privire la varianta de self catering. As dori sa completez cu urmatoarele.

Ca sa faci self catering asa cum ai scitat in ecoul tau, trebuie sa faci mai intii cumparaturi iar dimineata, inainte sa te pui la masa, sa pregatesti ceea ce vrei sa consumi iar pe urma sa speli vasele. Ei, pe astea le faci si acasa, iar atunci cand pleci in concediu ideia este sa nu mergi la cumparaturi sau sa stai la soba pregatinduti de-ale guri ci sa incepi ziua lasundu-te servit si rasfatat de altii. Acesta este punctul meu de vedere - tu faci cum crezi... -

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[13.01.16 16:13:07]
»

@Michaell - De acord cu observatiile si constatarile de mai sus, desi trebuie sa spun ca eu fiind cazat 3 zile la o pensiune din Tirol, dincolo de Salzburg, in zona Wildshonau, am fost incantat sa cumpar dimineata niste paine calda de la brutaria din sat cu care ne-am pregatit un mic dejun local traditional delicios. Desigur ca pranzul l/am mancat la pensiunile pe unde ne preumblam, ca si cina de regula, iar odata tot in bucataria apartamentului din vila/hotel, la fel de placut si comod. Cate putin din toate, poate...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
saxonulAUTOR REVIEW
[14.01.16 20:07:53]
»

@Michaell - OK man, I got your point. Next time I will get all inclusive!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, calatorul, ciprian.dima, claudiu 71, Michaell, saxonul
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă mini-regiunea Achensee:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076645135879517 sec
    ecranul dvs: 1 x 1