ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.04.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Achensee, marea Tirolului

TIPĂREȘTE URM de aici

Una din cele mai populare destinaţii de vacanţă şi excursii din centrul landului Tirol este zona Achensee, care se remarcă printr-o frumusețe naturală incomparabilă. Toată zona oferă nenumărate oportunități de vacanţă, excursii și relaxare alpină, însă principalul punct de atracţie este lacul glaciar Achen. Flancat de siluetele munţilor Karwendel și Rofan este considerat cel mai mare şi mai frumos lac tirolez.

Împreună cu cele cinci sate de vacanță ale sale reprezintă o zonă turistică deosebită şi oferă numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber. Pentru o vacanţă prelungită în zonă este recomandabil să se cumpere cardul de vacanţă Achensee. Aceasta se poate face în perioada mai-octombrie, costă undeva pe la 40 de euro, este valabil şapte zile şi oferă gratuitaţi la multe obiective turistice.

Astfel, se poate urca cu telecabina pe munţii Rofan şi Karwendel, se poate face o croazieră cu vaporul pe lac sau o călătorie nostalgică cu mocăniţa, trasă de o locomotivă cu abur, pe cea mai veche cale ferată din Europa. Deasemenea cardul oferă gratuităţi şi la câteva muzee din zonă. Din lipsă de timp noi am ales doar o urcare cu telecabina pe muntele Rofan şi plimbări în jurul lacului Achen.

Printr-o conjuncture (fericită) am ajuns la lac pe la partea de nord al acestuia, venind din Bad Tolz, Germania pe E181. Un traseu foarte frumos, dar care este închis în perioadele de iarnă cu multă zăpadă. De dincolo de Achenkirch drumul coboară chiar pe lângă marginea lacului şi are câteva puncte de belvedere deosebite. Am oprit în vreo două, trei locuri şi am admirat frumuseţile deosebite ale împrejurimilor. Deşi eram în plină vară, curenţii de aer, formaţi în depresiunea lacului, îţi dădeau senzaţia că te afli într-o primă lună de primavară.

După parcurgerea celor aproximativ zece km, cât măsoară lungimea estică a lacului, am ajuns în satul turistic Maurach, de unde am luat telecabina pentru a urca pe muntele Rofan. Accesul la telecabină este foarte uşor, 50 de metri de E181 (Achensee Strasse), parcarea destul de mare şi foarte aproape de casa de bilete. În august 2018 am plătit, pentru doi adulţi, 40 de euro dus-întors. De altfel ăsta era preţul la mai toate mijloacele de transport prin cablu din Tirol. Le-am întâlnit în Mayrhofen, Fugen, Zell am Ziller sau Hippach.

După cele 10-15 minute de urcare cu telecabina, timp în care am admirat cu un wow imaginile panoramice ale lacului Achensee şi a împrejurimilor, am ajuns pe muntele Rofan pe un platou (căldare montană) brăzdat de numeroase trasee turistice. În timpul scurt rămas până la ultima coborâre a telecabinei (17:30 în luna august) am ales să facem uşoare drumeţii pe platou şi am descoperit aici câteva puncte de atracţie.

Cel mai atractiv dintre ele mi s-a părut a fi Skyglider AirRofan, o structură inovatoare din bare de oţel asemănătoare unui vultur, destinată celor dornici de aventură şi cu sete de multă andrenalină. Odată prins în această structură metalică, eşti urcat cu capul în jos până aproape de vârful muntelui Gschöllkopf (peste 2000 de metri), apoi eşti coborât pe o distanţă de 600 de metri cu peste 80 de km pe oră.

Nu ştiu câtă andrenalină este acolo sus, dar în scurtele mele drumeţii pe acest platou auzeam cum vuia valea de ţipetele celor urcaţi în “drăcovenie”. Noi nu am avut curajul să ne urcăm, am experimentat ceva asemănător în Prater, Viena şi ne-am locuit pe veci.

Un alt punct de atracţie întâlnit aici este platforma panoramică Adlerhorst (Cuibul Vulturului) aflată pe muntele Gschöllkopf. Platforma, o structură de oţel cu un diametru de opt metri, oferă o panorama de 360 de grade asupra muntelui Rofan şi asupra împrejurimilor. Accesul la platformă se face oarecum circular în jurul muntelui şi durează, plecând de la staţia montană a telecabinei Rofan, în jur de 45 de minute. Costă 12 euro şi se poate vizita numai pe perioada verii.

Alte oportunităţi de petrecere a timpului liber pe muntele Rofan sunt drumeţiile mai lungi la pajiştile alpine. Cea mai aproape (o oră de mers de la telecabina Rofan) se află păşunea alpină Dalfaz. Dar pentru asta îţi trebuie o zi întreagă şi urcare cu telecabina la prima oră. La coborârea cu telecabina de pe munte am observat turişti de toate vârstele cu încălţămintea murdară, semn că umblaseră toată ziua pe munte. Superbe imaginile asupra lacului Achen şi a satelor din jur. Sper să vă placă pozele, chiar dacă sunt făcute prin geamul telecabinei şi nu are claritatea dorită.

Din Maurach am plecat în celălalt principal centru turistic al zonei Achensee, Pertisau. Aflat pe malul vestic al lacului Achen, la aproximati şase km de Maurach, satul turistic Pertisau este unul dintre cele mai bune puncte de plecare pentru drumeţii în cel mai mare parc natural din Tirol, Parcul Natural Karwendel. Pentru a ajunge pe muntele Karwendel se poate lua Karwendel Bergbahn din zona centrală a oraşului şi tot de aici se pot face croaziere cu vaporul pe lac. Pasionaţii de yachting, surfing, scufundări şi plajă vor găsi aici condiţiile perfecte. Mai puţin baie,pentru că apa nu depăşeşte temperatura de 20 de grade Celsius.

Orele fiind întârziate am petrecut puţin timp în în Pertisau. Am parcat maşina lângă o biserică catolică şi am luat-o la întâmplare prin oraş, unde am remarcat multe case frumoase, pictate în culori vii şi cu multe flori la ferestre. Deosebit de relaxantă a fost şi plimbarea pe marginea lacului, mângâiaţi de o uşoară briză şi uimiţi de peisajele ce ni se reliefau de pe malul opus. Schimbarea culorilor lacului de la albastru la verde smarald şi apoi la ultramarin este şi ea fascinantă.

Mica excursie din zona Achensee a fost ultima din frumoasa noastră vacanţă în Tirol. A doua zi am plecat spre casă, cu regretul că nu am petrecut mai multe zile în această frumoasă regiune (land) din Austria. O recomandăm cu toată căldura!


[fb]
---
Trimis de traian.leuca † in 10.04.19 16:35:27
Validat / Publicat: 10.04.19 18:12:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 1307 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Lângă staţia montană a telecabinei Rofanbahn. Zona Achensee, Tirol, Austria.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

micutzu
[10.04.19 20:02:49]
»

Salut nenea Traian. Frumos povestit despre una din cele mai frumoase zone din Austria. Frumusetea peisajelor montane, satele atat de pitoresti si curate. Cum spunea un prieten pe meleagurile astea nici balariile nu cresc. Totul este natural si nealterat. Sper sa revad si eu cat de curand zona Tirolului si Elvetia. Toate cele bune. Stima.

traian.leuca †AUTOR REVIEW
[11.04.19 22:19:30]
»

@micutzu:

pe meleagurile astea nici balariile nu cresc.

Are dreptate prietenul, m-am convins şi eu de asta. Mulţumesc pentru vizită şi urări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
micutzu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă mini-regiunea Achensee:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063843965530396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1