ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ramnicu Valcea
ÎNSCRIS: 09.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 10 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Kefalonia

Kefalonia - pe drumuri de munte insotiti de mare...

TIPĂREȘTE

Heei!... ce să vă mai spun eu despre Kefalonia, iar voi să nu stiti??? Greu, foarte greu, pentru că altii înaintea mea au descoperit-o. Cu ce pot eu să vă ajut este impresia “la cald” a acestui inceput de sezon.

O frumusete!!! Cine n-a vazut-o trebuie s-o facă. Este minunată!

Păi, începutul călătoriei noastre este ca de obicei – imediat după terminarea şcolii. În 20 iunie plecăm! Traseul: Calafat – Sofia – Kulata - Egnatia Odos – Lefkada - Kefalonia (din Vasiliki via Fiskardo). Sambăta (în timpul sezonului) sunt trei plecări din Vasiliki înspre Kefalonia (10,30; 12,30; 19,15): 35 eur masina, 8 eur adult, 4 eur copil. Am plecat din Râmnicu Vâlcea vineri dimineata ora la 11 şi am ajuns in Lefkada (cu mici opriri de cafea/dezmorţit / aţipit vreo ora si 30 min) la 6 - 6,30 în dimineaţa zilei de sambătă. Şi ghiciti ce: am revăzut Agios Nikitas la 6,30 dimineaţa si Porto Katsiki …. Chiar îmi era dor de ele…. Porto Katsiki: la fel de spectaculoasă si impunătoare!!! Agios Nikitas la fel de cochet si liniştit. Dacă aş mai merge în Lefkada, tot aici ne-am caza. La 10,15 ferry din Vasiliki. Dupa aprox. 1 ora şi 10 min. ajungem în frumosul port Fiskardo pe care îl vizitasem cu 4 ani în urmă într-o croazieră din Lefkada. Frumuşel, aşezat într-un golfuleţ în chiar nordul insulei, Fiskardo e plin de taverne, magazine de souvenir-uri şi bărcuţe. Casele pitoreşti frumos vopsite, cu faţade îmbracate în flori. Două plaje cu pietricele. Nu am zăbovit, fiind după drumul lung…Cazare am avut în Karavados dar nu în sat ci în golfuleţul Agios Thomas la vila Aloe Studios. Pentru doritori: v-o recomand cu căldura. Este singura locaţie de cazare din golfuleţ, alături de trei taverne chiar pe plajă. Plaja cu nisip intrare lină în apă, iar apa- cristal. În dreapta apa se adânceşte pentru a bucura doritorii de sărituri. De pe platforma stancoasa care termină plaja în dreapta se pot efectua sărituri în apă: de altfel era plină de copii care numai asta făceau …. Iar caţărarea pe platformă era uşurată de o scară precum cele care ies din ştranduri. Pe platforma stâncoasă se şi făcea plajă. Era practic o continuare a pjajei dealtfel destul de mică. Începând cu iulie când sunt mai mulţi turişti devine neâncapătoare deoarece golfuleţele adânci sunt o atractie pentru cei dornici de sărituri. Ce să mai…. Multumiţi de condiţiile de cazare, ne-am instalat şi am dat o primă raită pe plajă: plaja Agios Thomas. Las pozele să vă convingă…

De a doua zi – cu harta în bord - la drum, pentru a cunoaşte insula. Am inceput cu “peninsula” Lixouri. Drumul care şerpuieste de-a lungul coastei cu marea în stânga este spectaculos. Lixouri nu ne-a impresionat prea mult ci doar din perspectiva renaşterii. Ştiti ca în 1953 a avut loc un cutremur cu magnitudine 7,2 care a avut epicentrul în Lixouri şi care a dărâmat din temelii toată insula mai puţin Fiscardo. Tot ce vedeţi azi în Lixouri si Argostoli sunt clădiri din ’53 încoace.

Din Lixouri ne-am indreptat înspre plaja Xi cu nisip portocaliu. Frumoasă, dar nu ne-a “dat pe spate”. Acuma, de…între atatea frumuseţi ne putem permite luxul de a fi pretenţiosi! După captarea imaginilor pentru eternitate, la drum înspre plaja Petani. (Am vizitat toate plajele cu steag albastru). Şi plaja Petani este spectaculoasă în lumina amiezii de iunie. Poze, şi la drum pentru a face baia de dupa amiază. La venirea pe insulă, după frumoasa Myrthos, am zărit în treacăt plaja Agia Kiriaki care de sus ne-a impresionat şi ne-am zis: trebuie s-o încercam. Acum deci, dupa Petani, hai la Agia Kiriaki. Când am ajuns însa jos, ne-am cam dezumflat pentru că era plina de bolovani şi pietre la intrarea in apa. Pe noi nu ne sperie asta de obicei, însa nu a fost ceea ce credeam. Totuşi o bălăceala de vreo ora si jumate în Marea Ionica, nu strică pentru că nu e la îndemană oricând. Şi aşa, prima zi s-a dus….

A doua zi plaja de acasă - Ag. Thomas - şi vizita la Argostoli. Argostoli este capital insulei, şi seamănă foarte tare cu celelalte capitale ale insulelelor ionice. Este între Lefkas şi Kerkyra. Cu plusul înspre Kerkyra. Portul, faleza, strada pietonală comercială, suveniruri….

Ce punct de interes major avem noi in Kefalonia? Aţi ghicit: Myrthos! Păi, atunci hai la Myrthos! Pe traseu, toate indicatoarele le veţi vedea “Myrthos closed”. Cutremurele din acest an au dăramat drumul dintre Assos si Myrthos (veti vedea ca este deviat) precum şi drumul de acces înspre plajă. Am oprit la o tavernă şi am întrebat în ce stare se află drumul iar grecul ne-a zis că este practicabil dar periculos pentru noi. Ce să facem? Am venit în Kefalonia şi să nu “gustăm” Myrthos? Hmmm…. Şi-am pornit în mod şerpuitor spre plajă. Cu maşina. Dar, la un moment dat drumul era blocat şi am continuat pe jos cu un pic de teamă, e adevărat, pentru că la tot pasul întalneai pietre căzute de pe versant. Însă ajunşi jos… noi trei şi marea: mi s-a zbârlit pielea pe mine. E maiestuoasă! Impunătoare, în tăcerea aceea stranie. Sus pe versant se auzeau doar nişte pikamere ale celor care lucrau la consolidarea stâncilor. Deci, pot spune că pentru o oră Myrthos-ul a fost doar a noastră. Au început apoi să mai sosească temerari astfel că pe la ora 11 se strânseseră vreo 20 de persoane pe plajă. Am vrut să repetăm figura duminică dar nu ne-a mai lăsat poliţia să trecem. Era echipaj la intrarea pe drumul ce cobora la Myrthos.

De la Myrthos, hai la Assos. La fel ca şi Fiskardo, mic, cochet, carte poştala! Am mâncat în port specialităţile zilei (peşte). Las fotografiile să vorbească. Din Assos am tăiat-o spre partea estică a insulei să vedem Agia Efimia. Pentru mai mare uşurinţă în vizualizarea traseului vă afişez harta.

Agia Efimia, la fel ca toate localiţatile turistice mici greceşti cu un mic portuleţ cu o străduţă principală cu magazine şi taverne, cu o alee de promenadă pe malul marii. Şi se mai duse o zi….

Unde rămăsesem? Aha la Sami! În drum vedem lacul subteran Melissani. Intrare: 7 eur adult şi 4 eur copil. Un raid scurt cu barca şi poze de amintire. Mergeţi la amiază altfel nu cred că este la fel de spectaculos. Lumina soarelui trebuie să cadă în grota cât de cât vertical pentru spectaculozitate. (Ştiţi că lacul Melissani a fost descoperit odată cu prabuşirea la cutremuru din ‘53 a unei bucăţi mari de stâncă iar lacul este alimentat parţial din mare, parţial din apele dulci ale izvoarelor de munte.) Apa are adâncime de 35 m în partea cea mai adânca a lacului.

De aici, mergem în Sami, vizităm, suveniruri, poze….

Ce ne-a ramas? Partea de sud a insulei. Şi pornim din nou de data aceasta spre Lourdata cu plaja lungă, amenajată, cu nisip, valuri mici. O vizionăm în treacăt şi ne propunem să facem baie la întoarcere în ea.

Mergem spre capatul cel mai sudic al insulei şi vizităm plajele de aici. Katelios beach, frumoasă, cu valuri (bătea puţin vântul) pentru că era şi capătul extreme al insulei – mai expus. Ne îndreptăm apoi spre Skala. În Skala destulă vânzoleală şi mai multă animaţie decât în celelalte locaţii. Plaja Skalas beach lungă, cu nisip şi pietriş. Între Sami şi Poros locaţii de “primă mană” pe coastă. Hoteluri mai mari şi mai mici de multe stele. Vizităm apoi şi Poros unde ne-am oprit. Vedem Ragia beach. Copii au mâncat în port paste şi souvlaki. Poros-ul mi s-a parut plictisitor. Am plecat apoi să căutăm o plajă pentru baia de seară. Ne-am oprit între Poros şi Sami la o plajă azurie cu pietriş şi intrare destul de bruscă în apă. Nu ştiu cum se numea….

Ce n-am vazut, ce n-am vazut? A … plajele din “arcul” interior format de peninsula Lixouri. Şi mergem la Avithos beach, care este amenajată, cu ceva taverne şi foarte potrivită pentru cei cu copii mici. Apa fiind foarte mică până departe de mal. Ajungem şi în Lassi, cu celebrele plaje Platis şi Makrys Gialos. Lassi ca şi Skala mi s-au părut locaţii mai “însufleţite”. Cu mai multi tineri cu sporturi de plajă şi apă. Am făcut plajă la Platis Gialos. Am prins valuri mari – bucuria fiică-mi!

Într-una din zile am vizitat şi farul din Argostoli, construit pe o faleză intrată în mare şi biciuită fără încetare de vantul mediteranean.

Ca si feluri locale, am incercat placinta kefaloniana si o prajitura ceva in genul baclavalei dar cu o crema de vanilie si insiropata. Calamarii si pestele in Assos si la taverna din Ag. Thomas.

Ce nu am vazut şi ne propusesem: Drogarati Cave şi Mânăstirea Ag. Gherasimou. De fapt am mers la mânăstire numai că am vazut-o doar din exterior. Era închisă (duminica după amiază). Ne mai propusesem şi o croazieră la Navaggio însă am lăsat-o pe vacanţa din Zakynthos. La intoarcere prin Lefkada am revazut si partea estica cu Nidri si am mancat ultimul gyros de anul acesta!

Ca o concluzie: minunată insula! În 7 – 8 zile (mai pe fugă ce e drept) vezi cam tot ce are de oferit. Poţi să te odihneşti, după.

Offf! Cât mai e până la vacanţa viitoare!...

Aştept întrebări, dacă aveţi…

Vacante minunate!!


---
Trimis de anuszka in 07.07.14 14:36:46
Validat / Publicat: 07.07.14 16:22:25
VIZUALIZĂRI: 6167INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anuszka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Sarituri la Marea Ionica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

johnnyredlabel CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [07.07.14 21:55:56] »

Frumoase foto, plăcută lectura!

Referitor la accesul la Myrtos, n-ar strica mai multe detalii... Cum e drumul cu auto, . sau dacă te oprește poliția, cum e accesul *per pedes*, etc...?

Mulțumesc!

anuszka [08.07.14 09:13:28] »

@johnnyredlabel: Drumul la Myrthos din artera principala are vreo 2,5 km in "S".

Relativ la jumatate este blocat de obstacole obisnuite cand un drum e inchis, perpendiculare pe axa drumului.

Daca chiar ai tupeu, poti sa le dai la o parte (sa fortezi blocada) si sa treci cu masina, insa, te poti trezi cu politia pe cap.

Oficial, drumul e inchis pana se vor "securiza" malurile. Ce a fost rupt de bolovani este deja reparat, insa la maluri tot lucreaza.

In week-end la intrarea pe drumul de acces sta un echipaj de politie care opreste accesul.

johnnyredlabel CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [08.07.14 14:22:03] »

@anuszka:

Cazare am avut în Karavados dar nu în sat ci în golfuleţul Agios Thomas la vila Aloe Studios. Pentru doritori: v-o recomand cu căldura.

Poți să-mi dai datele directe de contact ale vilei? Prin PM, mulțumesc.

anuszka [08.07.14 14:35:16] »

@johnnyredlabel: Scrii pe Google: Aloe Studios Kefalonia si intri pe site-ul lor. Au site...

johnnyredlabel CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [08.07.14 21:00:29] »

@anuszka: txs

luciaoradea [17.07.14 15:16:56] »

@anuszka

Felicitari pt un review detaliat si bine scris.

Anul asta, dupa ce am vizitat anii anteriori Corfu, Lefkada si Thassos, vrem sa mergem in Kefalonia.

Ce ne recomanzi pt cazare? Presupun ca ai mai vazut si alte locuri unde merita sa stai. Noua ne plac pensiunile, nu hotelurile mari, si locurile mai linistite. Suntem doar 2 adulti, fara copii.

Care coasta e mai spectaculoasa?

anuszka [18.07.14 07:19:30] »

@luciaoradea: Depinde si ce preferati: mai multa liniste sau agitatie? Daca vreti locuri mai animate mergeti catre Skala, Lassi. Sunt si plaje bune acolo, iar locuri de cazare, nu mai vorbesc...

Daca vrei mai multa liniste, pot sa-ti recomand cu mare drag locul unde am stat. E foarte linistit, ba chiar izolat. Plaje spectaculoase: pe partea vestica, la fel ca si in Lefkada. Orasele cochete dar fara plaje spectaculoase in imediata apropiere: Assos si Fiskardo. Sper sa deschida Myrthos-ul ca altfel, parca lipseste stralucirea...

Sa aveti vacante minunate!

luciaoradea [18.07.14 14:54:36] »

@anuszka

Multumesc pentru raspuns. Am prefera un loc mai linistit pentru cazare. Mergand cu masina proprie vom avea acces si la zonele mai agitate, dar asta doar pentru shopping sau vizite.

Am sa mai studiez oferta dar luam in calcul si varianta voastra de cazare. Multumesc pentru sugestii!

anuszka [18.07.14 19:22:19] »

@luciaoradea: Cu placere. Chiar nu veti regreta. Gazda e foarte amabila. Si pozitia locatiei este superba. Toate balcoanele au vedere la mare.

luciaoradea [21.07.14 14:01:55] »

@anuszka:

Care sunt preturile la cazare pentru luna august? (la Aloe Studios, unde ati stat)

anuszka [21.07.14 14:18:40] »

Pe site-ul lor spune intre 45 si 80 euro. Dar, vorbiti cu Roula pe e-mail. Trimiteti data la care vreti sa ajungeti si cereti o oferta de pret. Nu stiu insa daca mai au camere libere. Spuneti ca v-a recomandat Cristi si Dana din Romania. Noi ne-am inteles foarte bine cu ea si ne-a invitat oricand.

Gioia [28.07.14 18:49:02] »

Buna ziua!

Urmeaza sa mergem in Kefalonia pe 1 august.

Am o intrebare: pentru apa, sunt necesari acei papuci speciali?

am inteles ca sunt arici de mare...

Multumesc

anuszka [29.07.14 08:48:32] »

@Gioia: Crede-ma ca nu am avut si nici nu le-am simtit lipsa. Pietrisul este atat de slefuit, acolo unde exista, incat nu te deranjeaza. Iar in privinta aricilor, ei nu stau atat de aproape de plaja incat sa calci pe ei.

little_john [15.03.21 14:47:02] »

Buna,

Stiu ca au trecut multi ani de cand ati fost voi in Kefalonia ... erau ceva ​taverne aproape de cazare, unde sa poti iesi seara sa mananci si sa "gusti" atmosfera greceasca?

Multumesc! ​​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anuszka, Gioia, little_john, luciaoradea
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0828740596771 sec
ecranul dvs: 1 x 1