ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.11.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 25.08.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 7 zile
familie cu copii
PREȚ 2200 euro ?
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Kefalonia

Plimbăreți prin Kefalonia

TIPĂREȘTE URM de aici

Kefalonia

•Așa cum v-am obișnuit de când am început să scriu pe AFA, nouă ne plac plimbările gen mini tur. După ce m-am documentat îndeajuns pentru această călătorie am purces la găsirea locație și rezervarea perioadei apoi rezervarea ferry-ului. Împreună cu „scorpițele" mele am pornit aventura. Am plecat pe la 12 noaptea, la 1 deja intram în Bulgaria, drumul până în Kefalonia este cel clasic, Ruse, Sofia,

Kulata, Salonic Lefkada, Nidri, de unde am luat ferry până în Fiskardo.

Pe drum am făcut o pauză de o zi la Metsovo ajungând în jurul prânzului.

Metsovo un orășel de munte foarte cochet și animat. Construit în terase pe latura unui versant are un view deosebit. Am avut timpul necesar pentru a vizita tot orășelul, în mare este rustic aproape tot. O piață mare în centru unde se strânge toată populația cu mic cu mare pe înserat. Câteva taverne foarte îmbietoare cu miresme și aranjate strategic bineînțeles. Magazine pline de suveniruri cu produse locale și obiecte meșteșugite manual de localnici făurite din lemn de maslin și de lămâi. După ce am cumpărat câteva suveniruri și am servit cina la una dintre taverne ne-am întors la hotel pentru a ne odihni. A 2 a zi dis de dimineață am servit micul dejun am strâns bagajul și am purces la drum spre Lefkada unde aveam să poposim 3 zile. Ajunși în Nidri deși am făcut rezervare la ferry on line tot am avut emoții noroc că prevăzător cum sunt am mai verificat la fața locului cu 3 zile înainte de plecare constatând cu stupoare că îmi greșiseră rezervarea pentru plecare

în loc de 28 aug. plecare aveam pe 25 aug. M-am oprit pentru plata tichetelor de trecere la sediul agenției, după 30 min. de discuții cu reprezentanții agenției am clarificat și achiziționat tichetele cu data de 28 aug. cum trebuia. După ce am revăzut câteva locuri dragi din Lefkada timp de 2 zile ne-am luat rămas bun și la data stabilită am parcat la 7 dimineața în port la locul de îmbarcare, plecarea fiind la ora 9, aveam timp pentru socializare și așa am început și legat o frumoasă prietenie cu o familie din Macedonia, cu care timp de 7 zile ne-am petrecut vacanța. Chiar dacă eram cazați în orașe diferite aproximativ 50 km între noi ne stabileam pentru a 2 a zi locația, ora și de acolo începeam ziua.

Debarcarea în Fiskardo a decurs normal, de aici 90% din drum l-am parcurs cu noii noștri prieteni oprind din loc în loc pentru poze. Ajunși la cazare în regiunea Trapezaki am găsit studiourile și ne-am cazat. Despachetat bagaje, stabilit cu gazda obiectivele de vizitare și trecut la recunoașterea împrejurimilor.

După amiaza am petrecut-o la plaja Trapezaki care era situată la aprox 1 km de studio.

Plaja este cu nisip și intrare lină în mare, (bucuria scorpiuței mici) este îngustă și are o rulotă comercială de unde poți lua cafea diferite băuturi, sucuri, sandwici-uri și câteva sezlonguri. Așa cum spuneam mai sus înainte de a ne despărți de prietenii din Macedonia am stabilit pentru a 2 a zi ora și locația aceasta din urmă fiind Lassi.

Plaja Makris Gialos foarte mare cu nisip fin și intrare lină în mare foarte bună pentru familiile cu copii. Cina am servit-o în Argostoli la o tavernă pe malul golfului, apoi câteva ore plimbare în centrul plin de magazine cu suveniruri și terase. Înainte de plecare stabilim ținta următoarei zile și ne retragem fiecare la cazare. A 3 a zi ne-am întâlnit la Peștera Melissani pe care cu noroc fantastic am reușit să o vizităm, de ce zic noroc... pentru că imediat după ce am urcat în barcă au ajuns la peșteră 5 autocare cu turiști și devenea imposibil de a mai vizita ceva. Menționez că prețul de intrare era de 8€ pentru adulți și 4€ pentru copii la care se mai adaugă cel puțin 1€ barcagiului.

După 30 min. de vizitare ne-am îndreptat spre plaja Antisamos, foarte frumoasă, situată într-un golfuleț și amenajată foarte cochet cu șezlonguri și taverne care mai de care. Plină de pietricele cu intrare abruptă în marea de un turcuaz aproape ireal. Acum vine partea frumoasă a zilei, cei cu tavernele au creat un punct intermediar pentru colectarea vaselor și resturilor rămase de la consumații acest punct se află între terminarea meselor și începerea zonei cu șezlonguri de aceea era punct de atracție pentru viespi. Să vezi distracție când comandam ceva, mâncare sau băutură ce te alergai cu ele 😁 și uite așa ne-am pricopsit cu câteva înțepături, eu una în burtă și mama scorpiuță 3, în coapsă, burtă și buză în timp ce se bătea cu una pe o bere 😄. Fiind nevoiți să încheiem șederea acolo am plecat spre o altă plajă la vreo 20 km distanță. Agia Paraskevia, foarte mică și fiind pe același mal tot cu pietricele și intrare abruptă în apă. Erau 2 taverne care asigurau băuturi și mâncare cât și șezlonguri doar că spre surprinderea noastră la ora 18 închideau ambele🤔.

Seara am cinat într-un orășel din apropiere Agia Efigia, la o tavernă cu specific pescăresc, bineînțeles fructe de mare și apoi binemeritata plimbare de seara pe la suveniruri. Ziua 4 am stabilit să mergem la poate cea mai cunoscută plajă din Kefalonia și anume Myrtos. Situată într-un golf cu o vedere spectaculoasă, de sus de pe șosea ți se taie respirația la ce priveliște vezi. Ajunși în parcarea de la poalele stâncii am pornit să căutăm locul potrivit pentru plajă care apropo, este imensă, tot cu pietre și intrare abruptă în apă. Șezlonguri de închiriat 2 taverne și cam asta e tot ce oferă ca servicii zona.

Pe după masă am hotărât să mergem să mâncăm în Assos care este la câțiva kilometri, plăcându-ne am rămas și la plajă. O plajă mică dar extrem de pitorească cu pietricele intrarea lină mare, am rămas până seara târziu în portul Assos. Pe drumul de întoarcere spre studio am stabilit itinerariul pentru următoarea zi, mai ales că eram toți la noi în mașina un Carawelle în care încăpeam cu ușurință.

Ziua 5, ne-am întâlnit la noi la studio am urcat toți în Carawelle și am pornit spre Argostoli de unde am luat ferry să traversăm golful spre Lixouri și de acolo la plaja Xi. O plajă cu un nisip fin și roșu de nu-mi venea să cred, intrarea în mare lină, bucuria scorpiuței mici 😄. Destule taverne și șezlonguri de închiriat și spre deosebire de celelalte plaje aici se pot închiria bărci, schijet și alte distracții aqvatice. După amiază am mers câțiva km până la următoarea plajă care era în plan și anume Petani, o plajă aproape la fel de spectaculoasă precum Myrtos dar la scară mult mai mică. Se cobora tot așa pe niște serpentine întortocheate până la baza stâncii unde se găsea parcarea care era aproape plină de autorulote, aici doar 2 taverne care închiriau șezlonguri, pietricele pe jos și intrare abruptă în apă. În timp ce ne relaxam am început discuțiile pentru cea de a 6 a zi, am ales 2 plaje destul de apropiate.

A 6a zi, întâlnire la noi, urcat în Carawelle și am pornit spre plaja kaminia. O plajă foarte lungă și îngustă cu nisip, intrarea lină în apă, ce mi-a plăcut aici că plaja era mai retrasă și mult mai liniștită nu era nici o agitație ca în stațiuni. Aici doar 2 mini taverne dar la distanță mare una de cealaltă care ofereau și șezlonguri contra cost. Noi având pe ale noastre ne-am așezat mai retras bucurându-ne de soare și liniștea mării. După amiaza am pornit spre a 2 a plajă din itinerariul stabilit Skala, aici total opus față de dimineață, fiind situată într-o stațiune forfota era la ea acasă, parcarea greu de găsit (și agregatul mare de...). Plaja mare cu pietricele intrarea cam abruptă în apă, plin de taverne care asigurau și șezlonguri contra cost, aici fiind mai animat erau și dușuri, cabine de schimb. După bălăceala de rigoare, spre seară am plecat spre Poros pentru a cina. Am ales o tavernă unde am savurat celebrul gyros după care niște bine meritate gogoși cu ciocolată. Plimbarea de seară pe la suveniruri după care înapoi la studio unde am stabilit ce vom face în ultima zi pe această frumoasă insulă.

A 7 a zi dimineață întâlnire la studioul nostru îmbarcat în Carawelle și am pornit spre Lassi plaja Makris Gialos. Am hotărât să revenim aici deoarece scorpiuța noastră aici s-a simțit cel mai bine. Am rămas până seara târziu apoi am mers în portul Argostoli unde am cinat, ne-am mai plimbat prin centrul orașului am mai povestit cu prietenii noștri, fiecare ne lăudam cu țara lui, socializare ce mai. Aproape de miezul nopții am ajuns la studio unde aveam să ne luăm la revedere de la Macedoneni întrucât noi în dimineața următoarea plecam spre casă, ei mai aveau 3 zile de stat. Cu promisiuni din partea fiecăruia că ne vom vizita ne-am despărțit și am început să strângem bagajul și să-l organizăm în mașină.

Ziua 8, după ce am luat micul dejun am plecat spre Fiskardo, deși ferry pleca la 11.15 aveam experiența de la plecare unde am constatat că dacă nu ești cu o oră înainte de îmbarcare devine aglomerată treaba și riști să rămâi pe insulă cu tot cu tichetele plătite. După o oră jumate de mers am ajuns la ora 9 jumate și nu eram primu' 😁. Îmbarcarea a decurs normal la fel și călătoria cu ferry până la Nidri. La 13.30 am debarcat și ne-am oprit la un supermarket să ne facem aprovizionarea cu fructe confiate pentru ronțăit pe drum continund apoi până la celebrul Agnatio Hotel unde am înnoptat. De acolo drumul bine știut prin Bulgaria spre frumoasa noastră țară. Așa se încheie mini turul nostru de 12 zile cu tot cu pauze prin Elada, sper să vă placă.


---
Trimis de pretorian_29 in 12.11.19 09:56:47
Validat / Publicat: 12.11.19 11:30:04
VIZUALIZĂRI: 4517INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Nei Pori, Paralia Katerini, Perea, Tassos, Corfu, Zakinthos, Evia, Meteora, Atena.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pretorian_29); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX [12.11.19 10:25:01] »

Într-adevăr, o vacanță plină & reușită.

-

Ne-am bucura să găsești timp să ne scrii și despre cazări (în revs-uri distincte)

Reviews-urile ”de cazare” sunt cel puțin la fel de utile ca și cele cu recomandări ”de călătorie” (de mai sus). Oamenii apreciază ideile ”de călptorie”, dar pentru a le implmenta *cu succes!) e bine să fie ajutați să aleagă și cazări ok!

pretorian_29 [12.11.19 12:25:54] »

@webmasterX: Cu siguranță voi scrie, de aceea nici nu am dat detalii despre cazări în povestire.

Dana2008 [12.11.19 15:38:52] »

@pretorian_29: Minunat!

Felicitări pentru destinație, articol și fotografiile superbe!!!

De doi ani tot cerșesc o incursiune pe această insulă vecină cu Lefkada, unde am fost în ultimele două vacanțe la mare... dar se pare că anul viitor vom ajunge în Kefalonia, dacă totul merge conform planului stabilit cu un grup de prieteni.

Imaginile cu plajele, cu peștera, cu scorpiuta, etc, sunt minunate!

Călătorii plăcute! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
pretorian_29 [13.11.19 09:49:26] »

@Dana2008: mulțumesc pentru apreciere, sigur nu veți regreta dacă ajungeți. Să aveți grijă la rezervarea ferry-ului trebuie făcută cu mult timp înainte și confirmată apoi de ei prin email și pentru siguranță reconfirmată de de voi telefonic. Ei îți recomandă să fi cu 30 min înainte eu recomand din experiența trăită să mergeți cu o oră. Vacanță plăcută oriunde veți alege.

Dana2008 [13.11.19 10:23:03] »

@pretorian_29: Mulțumesc frumos pentru sfat. Am trecut la favorite articolul tău, că să îl consult la momentul potrivit.

Numai bine!

Călătorii plăcute!

mihai 28 [11.01.20 22:41:57] »

@pretorian_29: Bună seara. Foarte interesantă postarea despre Kefalonia, destinație unde am dori să ajungem și noi in această vara.

Intrebarea mea este: cum și cand ați rezervat bilete de la Nidri (cunoaștem orașul) către Fiskardo și cat au costat.

Noi suntem trei persoane și călătorim cu un autoturism.

Mulțumesc mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
pretorian_29 [12.01.20 14:35:09] »

@mihai 28:

Salut, am rezervat cu cateva luni inainte, de pe:

www.westferry. gr, pretul a fost 122,60 E, 2 adulti si 1 copil (9 ani) + auto. La auto se face diferenta prin gabarit noi avem un Carawelle si am platit mai mult decat la un turism normal. Orele de imbarcare sunt 9.00 si 13.30, indiferent ce ora alegi trebuie sa fii cu o ora inainte acolo.

Atentie!!! dupa ce faci rezervarea trebuie sa primesti mail de confirmare altfel e nula. Pentru siguranta poti suna si confirma telefonic. Vacanta placuta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mihai 28 [12.01.20 14:52:39] »

@pretorian_29: Multumesc mult. Asa am să rezerv, de pe site-ul transmis.

Vreme bună și distracție pe măsură in concediu!

PISICAANA [24.11.20 16:02:15] »

Felicitari pentru articol. La vara intentionam sa ne petrecem vacanta in Kefalonia. M-ar interesa cum se poate ajunge din partea de est in cea de vest. Cazarea o avem in Agia Efimia (est) si o sa ne dorim sa ajungem in vest (de exemplu, in Argostoli). Am vazut ca este un drum si prin partea de sud, dar si unul care pare ca traverseaza muntii. Pentru un retur catre Agia Efimia mai pe seara, aveti vreo recomandare pentru drum? Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
pretorian_29scris / TELEFON [24.11.20 18:53:18] »

@PISICAANA:  

Bună,

 Recomand drumul pe coastă deși pare mai lung ajungeți mult mai repede. Are 2 benzi pe sens și se circulă fluent. Cel care taie muntele are o porțiune ne asfaltată, nu are parapeți o singură bandă pe sens este foarte sinuos, trece prin multe sate, toate astea afectează viteza de deplasare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihai 28, PISICAANA, pretorian_29
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0854179859161 sec
ecranul dvs: 1 x 1