ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.01.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Sinaia [PH]
ÎNSCRIS: 19.05.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
DEC-2013
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Grecia la vreme de iarnă. Revelion Atena 2014.

TIPĂREȘTE

După ce o perioadă de timp foarte îndelungată am tăcut, asta pentru că nu aveam ceva important de relatat, iată că a venit vremea să scriu din nou. În cursul lunii octombrie anul trecut, ne-a venit ideea să vizităm Grecia și într-un alt anotimp decât cel călduros. Așa că, după mai multe căutări pe internet ne-am oprit la oferta ”Revelion Atena 2014”, iar pe data de 29.12.2013, la orele 6.30 am pornit la drum din București cu autocarul, traversând Bulgaria pe traseul clasic, București - Ruse – Sofia – Kulata. În Grecia la dus traseul a fost, Siderocastro – Seres – Salonic – Atena, iar la întoarcere, Atena – Delphi – Kalambaka – Siderocastro - și apoi Bulgaria pe acelaș traseu pe care am mers spre Grecia. Am călătorit numai ziua. S-a stat foarte mult în autocar, dar programul a fost bogat și interesant. Pentru că sunt foarte multe de spus voi încerca să fac relatarea pe etape, respectiv trei ca număr.

Etapa I – București Atena. Deși aproape pe întreg traseul București – Kulata temperatura a fost între 7 – 8 grade, acesta a fost parcurs în cea mai mare parte în condiții de ceață. În timpul traversării Bulgariei, după ce am depășit Sofia, ne-am abătut din drum, pentru a vizita Mânăstirea Rila. Aceasta este o mânăstire ortodoxă, situată pe Muntele cu același nume la aproximativ 30 km de la traseul nostru, la o altitudine de 1147 metri față de nivelul mării.

Mânăstirea, ale cărei temelie a fost pusă aproximativ în secolul XI, are o istorie foartebogată și interesantă. Este cea mai mare mânăstire din Bulgaria, fiind unul dintre cele mai importante monumente culturale, religioase, istorice și arhitecturale ale Bulgariei, meritând din plin prelungirea timpului de traversare a Bulgariei pentru a fi vizitată. Atenție, pentru cine dorește să cumpere de acolo obiecte de cult sau materiale documentare, nu o poate face decât cu leva. Nici o altă monedă nu este acceptată.

După vizitarea mânăstirii, ne-am continut drumul spre Grecia, unde prima noapte am petrecut-o în localitatea Siderokastro situată la circa 30 km de graniță, pe traseul Promachona – Seres – Salonic. Am poposit la hotelul ”Olympic” din localitate. Siderokastro, este o stațiune balneo-climaterică cu ape minerale și termale foarte apreciată atâde greci cât și de străini.

A doua zi, în drum spre Atena, primul popas l-am făcut la Salonic. După un tur prin oraș cu autocarul, a urmat unul pietonal. Primul obiectiv vizitat, a fost ”Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitie” cunoscută și sub numele de Biserica ”Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir”. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Salonic și a fost construită în secolul al IV-lea. Se poate vizita interiorul acesteia și este una dintre puținele, dacă nu singura, în care este permisă fotografierea și filmarea fără nici o restricție.

În continuare în turul pietonal care a urmat, am vizitat alte șase biserici, fiecare cu istoria ei la fel de bogată și interesantă dar destul de greu de reținut din expunerea destul de succintă și rapidă a ghidului datorită timpului scurt avut la dispoziție. De aceea mă voi rezuma doar la atașarea de fotografii ale unora dintre aceste obiective turistice. Am mai oprit la Rotonda și Arcul lui Galerius, la clădirea Institutului Teologig din Salonic, la ruinele antice care sunt întâlnite în toate părțile orașului, la Turnul Alb și Turnul de Televiziune, o construcție moderă având la nivelul superior un restaurant care se rotește în jurul axei oferind o priveliște asupra orașului către toate direcțiile.

După terminarea turului pietonal, în jurul orelor 12.30, ne-am îmbarcat și am continuat drumul către Atena. Un drum de peste 500 km cu forme de relief și priveliști deosebite și foarte diversificate. Pe partea stângă a direcției de mers am întâlnit de mai multe ori țărmurile mării Egee cu multe stațiuni turistice printre care și Paralia Katerini, foarte cunoscută românilor. Pe partea dreaptă ne-au apărut în zare, vârfurile înzăpezite ale Muntelui Olimp. După aproape trei ore dacă nu mai mult de mers, am oprit pentru a lua masa la un popas special amenajat, pe partea stângă a autostrăzii Salonic Atena. Am rămas aici cam o oră după care ne-am continuat drumul. In jurul orei 18.00, am ajuns la Termopile. Din păcate se întunecase deja astfel fotografierea monumentului ”Eroul de la Termopile” s-a putut face doar la lumina reflectoarelor și a blitzurilor aparatelor foto.

În jurul orelor 19.30 – 20.00, după două zile de călătorie, am intrat în Atena, iar după un scurt tur nocturn al centrului orașului la ora 21.00, ne-am cazat la hotelul ”Delphi Art” nu departe de Piața Omonia unde am rămas pentru patru nopți.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Ioan Raita in 10.01.14 22:09:52
Validat / Publicat: 11.01.14 08:07:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Zakyntos Corfu
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5234 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioan Raita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Turnul Alb din Salonic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster [11.01.14 08:07:05] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuit Grecia" (deja existentă pe sait)

Înainte de a continua "povestea" acestui circuit (sau, la fel de bine, după încheierea lui), ar fi, considerăm, utilă, și o recenzie exclusiv dedicată hotelului Delphi Art din Atena - îi poate ajuta pe cei care caută exclusiv o cazare în Atena (fără a fi interesați în parcurgerea circuitului). Includ aici linkul direct pentru adăugarea unor impresii de cazare de acolo

Rodel [12.01.14 12:15:03] »

„Grecia la vreme de iarnă”... eu am vizitat-o doar la vreme de vară și de primăvară. Cum este iarna?

Ioan Raita [12.01.14 16:00:19] »

@Rodel: Grecia este frumoasă și in toiul iernii. Între Seres și Atena, temperatura nu a scăzut sub 7 grade. Am fost într-o croazieră pe data de 2.01.2014, iar pe puntea superioară a vaporului s-a făcut plajă. Bineînțeles nu de toată lumea, vreo 2-3.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ioan Raita, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit Grecia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042028188705444 sec
    ecranul dvs: 1 x 1