ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2013
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bacau
    ÎNSCRIS: 22.07.13
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2013
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    92.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    Capu Campului - o ilustrata din Bucovina

    TIPĂREȘTE

    Comuna Capu Campului este asezata in nord vestul orasului Gura-Humorului, la poalele Obcinelor Bucovinei. Distanta de la Gura-Humorului pana in Capu Campului este de 11 km pe drumul spre Falticeni.

    In 1514 domnitorul Bogdan Voievod cumpara satul si il trece in patrimoniul Manastirii Voronet. La acea data, tinutul era format doar din paduri ce se intindeau de-a lungul apei Moldovei. Ulterior aici s-au asezat familii, s-au inchegat gospodarii si localitatea s-a dezvoltat ca o adevarata asezare bucovineana.

    Atunci cand descopar o localitate care nu are statut de statiune, nu este cunoscuta si vizitata dar care simt ca are un potential natural si etnografic deosebit, mi se umple sufletul de bucurie si simt ca am gasit un "bot de aur".

    Te poti plimba la poalele padurii de conifere, poti vizita manastirea Slatina sau schitul Poiana Arsitei. Pe o raza de 100 de Km poti ajunge la Botosani, Suceava, Piatra-Neamt sau Vatra Dornei. Foarte aproape, in Gura Humorului este complexul Arinis unde poti inota sau practica sporturi de iarna.

    Mie mi-e placut ca e sat, autentic de Bucovina, cu oameni gospodari si harnici care abia acum incep sa realizeze ce potential turistic reprezinta zona in care traiesc.

    De altfel am inteles, ca a crescut brusc interesul si ca exista doritori sa-si achjzitioneze teren la poalele padurii chiar din afara zonei, de mult mai departe.

    Mi-a povestit o batrana din sat (pe care in ciuda varstei am gasit-o foarte frumoasa) cateva lucruri care m-au impresionat. Spunea ea, ca de sarbatorile mari, oamenii din sat si cei din oras care au case aici, se imbraca in costume nationale si merg la biserica. Mai zicea, ca patronul magazinului si a carciumii are un microbuz cu care, duminica duce gratuit, doritorii din sat la manastirile din zona. Corul din biserica a atras ntelectualii, profesori, invatatori, proprietari de case si impreuna pregatesc concert de colinde cu care vor sa participe la festivalurile folclorice din zona. Ce ziceti de asta?

    Eu am simtit ca ceva se schimba in bine in mentalitatea romanilor, ca acestia au realizat dupa 25 de ani de la revolutie ca goana dupa bani e efemera si poate fi devastatoare daca nu ai grija de suflet si de radacini.

    Am sa postez cateva poze din acest colt de Bucovina. Stiu ca sunt sute de locuri la fel de frumoase sau poate mai incantatoare, toata chestia este ca in viteza, sa apucam sa le vedem...


    [fb]
    ---
    Trimis de diana-camelia* in 04.09.13 12:31:04
    Validat / Publicat: 04.09.13 19:38:36
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.

    VIZUALIZĂRI: 2264 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-camelia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 15 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [04.09.13 19:37:36]
    »

    Mutat la rubrica "Descoperă Bucovina" (deja existentă pe sait).

    diana-camelia*AUTOR REVIEW
    [04.09.13 19:43:16]
    »

    @webmaster:

    E chiar mai bine, multumesc!

    Diaura*
    [05.09.13 08:19:27]
    »

    @diana-camelia:

    Pentru mine povestea si fotografiile tale intra la categoria " amintiri din copilarie". Ma regasesc in P02 si P10, pe vremea cand mergeam la cules de mure sau primavara la adunat de muguri de brad, din care mama imi facea un sirop concentrat cu care la nevoie imi trata tusea sau pe care il beam pur si simplu de placere cu apa.

    Casa bunicilor mei seamana (caci este si acum in picioare) cu cea din foto P17. Ce ma impresioana in copilarie era sura de doua ori mai mare decat casa caci acolo era atelierul bunicului, grajdul vitelor si in podul surii se depozita hrana de iarna (fanul) pentru vacute.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    diana-camelia*AUTOR REVIEW
    [05.09.13 08:26:23]
    »

    @Diaura:

    Inseamna ca simti acele locuri cu o intensitate mult mai mare decat mine. Eu mi-am petrecut doar vacantele pe acolo in copilarie. Ma intrebam cum de nu este exploatata turistic mai mult acesta zona. Oare distanta de Bucuresti sa fie?

    Diaura*
    [05.09.13 09:15:29]
    »

    @diana-camelia:

    Tot in vacante ma duceam si eu si stateam cam o saptamana la bunici la tara si una la Vatra Dornei. Cunosteam fiecare coltisor al gradinii bunicilor si al padurii invecinate, caci ai mei doreau sa respire " aer curat " macar un pic in fiecare an.

    Adevarul este ca e cam departe de marile orase (exceptandu-le pe cele din Moldova) si cum se practica pe scara larga turismul de week-end, acolo nu se poate face din lipsa de timp. La fel se intampla si cu Maramuresul care este incantator.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    diana-camelia*, Diaura*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049599885940552 sec
    ecranul dvs: 1 x 1