ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.06.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ramnicu Valcea
ÎNSCRIS: 05.08.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 2 zile
familie cu copii
3 AD. + 2 COPII -- v: 2,5 ani si 4,5 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Locatii pentru campare, pe Valea Avrigului

TIPĂREȘTE

A fost o excursie greu de povestit in cuvinte simple. Totul a mers absolut perfect, de la orar pana la locatii, fara cusur.

Nu a fost nimic ce ne-a lipsit, nimic ne-am fi putut dori mai in plus.

Ba trebuie sa recunosc, mi-as fi dorit in minus febra musculara ce m-a surprins foarte neplacut dupa un somn, ca un bustean, in patul de acasa, nu ma consideram atat de neantrenata! Dar asta poate fi o veste buna pentru cei neantrenati ce citesc pe aici si vor sa faca urmatorul traseu, se poate si, cu siguranta merita.

Am plecat din Valcea vineri, 15 iunie, pe la ora 14. Din fericire ne despart doar 100km de Avrig si frumoasa sa Vale.

Traseul este absolut minunat, chiar daca Valea Oltului este destul de aglomerata, indiferent de ora. Am incercat sa fentam putin, plecand mai devreme. Tot n-am scapat de diversi soferi grabiti, care ne-au injurat maxim, pentru ca noi alegem sa respectam regulile de circulatie si mai ales sa nu depasim limitele de viteza, acolo unde se impun. Noi sa fim sanatosi! viteji se arata la tot pasul.

In jur de ora 16 am trecut de Talmaciu si Talmaciu II (da, chiar exista), am urmat o giratoare mare si am cotit-o spre Avrig. Acolo este semnalizat bine drumul spre Poiana Neamtului (directia Porumbacul de Sus), primul nostru popas. Daca ati serpuit ca funia in sac si ati ajuns la Fabrica de Sticla din Avrig inseamna ca sunteti pe traseul corect, de acolo o tineti tot in sus.

Avrigul este foarte frumos, un oras clasic sasesc, cu casele tipice foarte frumoase si bine intretinute, imprejurimi de vis.

Din Avrig pana la cabana Poiana Neamtului (poiana-neamtului.ro) mai sunt vreo 14 km, drum partial asfaltat, bunicel, se face in max jumatate de ora. Se intalnesc cateva pensiuni, pe malul raului, pozitiile sunt frumoase, conditii bune, noi insa aveam "casa" in spate, adica in port-bagaj :)

De la ultima pensiune in sus, sunt locuri de campare excelente, din ce in ce mai frumoase si mai largi pe masura ce te apropii de PN.

Ultimul loc pe care l-am vazut ne-a mers la inima, am zis totusi sa vedem cum arata si Cabana, care nu era mai departe de 300m. Nici nu am mai coborat din masina in dreptul Cabanei, am facut stanga imprejur la poiana vizata anterior. Asta nu pentru ca nu ar fi fost frumoasa cabana sau locul special imprejmuit pt camping, al acesteia, insa poiana de dinainte ne placuse mult mai mult, si noi preferam un oarecare grad de izolare.

Ne-am si imaginat cum ar fi aparut puzderie de corturi in camping, in cateva ceasuri, socializare pe care am fi preferat sa o sarim, mai ales ca avea si alternativa. Asa ca am preferat sa ne organizam singuri pana in cele mai mici detalii, fara a "beneficia" de cele ce vin impreuna cu confortul si siguranta oferite de un camping organizat.

In jur de ora 17 eram parcati, despachetam cortul, copii deja bagau pe sub nas, insirati pe un mare bolovan, folosit excelent pe post de masa, pe intreg sejurul.

Tot respectul pentru excursionistii trecuti si viitori de prin locurile acelea, o curatenie cum rar mai gasesti, PET-urile sau hartiile (inclusiv igienice) gasite erau numarabile pe degetele de la o mana. Vetrele frumos si responsabil facute, chiar si lemne ramase, aliniate frumos pe langa.

La ora la care am trecut noi spre locatie inca nu vazusem nici picior de camper, duminica, la plecare, era insa plin, dar extrem de civilizat.

In timp ce ne amenajam noi au mai aparut 3-4 masini, o gasca mare, din Medias, cu catel si purcel, familie completa cuprinzand toate generatiile (asa cum am vazut, la plecare, ca erau mai pe la toate corturile). S-au instalat si ei 50 de m mai sus de noi, pareau de-ai locului.

Fetita noastra (4 ani si jumatate) s-a imprietenit repede cu baietelul de 7 ani care era pe la ei. Am mai intrat si noi in vorba mai tarziu, bunicul era un adevarat expert al locurilor, am schimbat informatii valoroase. Au prestat si muzici la un volum foarte decent si de o calitate ireprosabila :)

Oricum zumzetul paraului nu prea lasa loc de multe alte zgomote, cam asta ar fi singurul lucru care m-a bazait pe creier (mai ales noaptea), dar n-ai ce-i face, e farmecul locului si apa cu siguranta trebuie in apropierea cortului.

Odata ce focul a prins puteri, am pus diverse proteine pe gratar, mai apoi ne-am delectat de ceai de soc proaspat, era din belsug prin imprejurimi. Ciupercile, obsesia noastra :) erau mai subtire reprezentate, nici nu am aprofundat prea mult.

Dupa ce burtile au fost alimentate, am inceput sa pregatim de nani. La culcare le-am cititit o minunata poveste, care s-a potrivit excelent in contextul respectiv. Morala era ca trebuie sa ne pretuim copacii si tot ce deriva din ei, iar lucrul acesta este asterut pe hartie intr-o poveste fara de cusur.

Noul nostru cort, cu doua foi (200x240cm) a fost absolut excelent. Conditiile meteo ne-au ajutat, nu a fost foarte frig, probabil in jur de 10 grade. Sacii de dormit iar au fost excelenti, am observat ca domnisoarei va trebui sa-i fac probabil upgrade, nu prea o mai incape, desi materialul este excelent, si am cusut la ei anul trecut (vezi impresii) de speram sa-i tina cel putin 10 ani :)

Noaptea a fost fara peripetii, in afara de zgomotul paraului nu am avut probleme. Matei (2 ani si jumatate) a fost cam speriat de mediu, odata cu lasarea serii. La... ultima vizita in afara cortului :) mi-a spus ca i se pare ca bradul "ala mare" vine spre el :)) Eu am vazut mediul si mai pe noapte, cand rasarise luna, si totul era mult mai luminos, iar puzderia de stele te-ar fi tinut cu ochii pironiti pe cer o vesnicie.

Ne-am trezit pe la 6 si jumatate, ora noastra obisnuita, sau a lor mai mult, eu as mai fi suportat macar jumatate de ora de nani. Deja era lumina bine, am zis sa ne spalam pe fete, aveam o zi plina inainte.

Desi ne-am trezit cu manutele putin reci, s-a incalzit destul de repede. Din nou ceai cald, pregatit fripturica pentru drum, impachetat cort si chestii necesare pentru urmatorul popas.

Ne-am echipat, am tras masina la umbra, am spus "vecinilor" ca vom lipsi peste noapte. Bunicul cu care ne intretinusem seara de dinainte, ne-a spus ca va parcurge si el, impreuna cu nepotelul de 7 ani, acelasi traseu, urmand sa se intoarca in aceeasi zi la cort.

In acest fel relaxat, pe la ora 9 si jumatate deja parcursesem 300m, eram in dreptul Cabanei de la Poiana Neamtului.

Urma sa parcurgem cei 10km ce ne desparteau de Cabana Barcaciu (barcaciu.ro), aflata 800m mai sus, 2h - 2,5h pentru un muntzoman antrenat.


[fb]
---
Trimis de AndreeaG in 19.06.12 19:03:47
Validat / Publicat: 19.06.12 20:12:12
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10531 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AndreeaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Poiana de pe Valea Avrigului, incepeam preparativele pt cina :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[19.06.12 20:11:57]
»

Mutat la rubrica "Avrig si Valea Avrigului" (nou-creata pe site)

Uca
[21.06.12 11:24:01]
»

Ma bucur ca v-a placut, constat ca ati folosit cu placere spatiul (gratuit) al proprietatii mele. Primele trei fotografii sunt facute pe terenul familiei mele, proprietate privata. Sunteti bineveniti atata timp cat respectati proprietatea si natura: nu faceti o multime de vetre de foc ci le folositi pe cele existente, nu aruncati gunoaiele in rau sau in izvor, nu lasati gunoaie, nu taiati vegetatia (arbori si arbusti) si nu goliti grasimile uzate acolo (rau, teren). Ceea ce lasati veti regasi la revenirea in zona. In rest - vacanta placuta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AndreeaGAUTOR REVIEW
[21.06.12 17:12:08]
»

@Uca:

Uau! Cat de tare!

Nu am avut nici cea mai vaga idee ca sunt proprietati private pe acolo, nu era nici o informatie in acest sent. Duminica la pranz, erau pline poienile din zona respectiva.

Te asigur ca nu am facut nimic din cele mentionate de tine, la categoria "sa nu"

Este atitudinea noastra normala, cea pe care am aplicat-o si o aplicam constant cand suntem in natura.

Dupa cum am mai spus, ne-am bucurat foarte mult de ce am gasit acolo (natura si oameni), si mai ales ca toti parea sa respecte aceleasi norme de bun simt, ceea ce se intalneste mai rar in alte zone.

M-as bucura sa ne mai scri despre zona respectiva, deosebit de frumoasa, vad ca este prima ta interventie pe acest site.

Felicitari pentru proprietate, foarte frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, Uca
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Avrig şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054275035858154 sec
    ecranul dvs: 1 x 1