ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.05.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Paşcani [IS]
ÎNSCRIS: 04.05.12
STATUS: GOLD
TIMP CITIRE: 12 MIN

O vatra a regasirii: Vatra-Dornei

Ilustrație video-muzicală
KITARO- - FIRST LOVE-...


TIPĂREȘTE

O vatră a regăsirii: Vatra-Dornei

Dacă mult prea hămesita viaţă se lasă înduplecată de chipul tău cu linii coborâte şi se-ndură de rugaminţile tale rostite-n gând de a te face uitat măcar pentru o zi, când în loc să vină să-ţi ceară socoteală, se duce-n altă parte-a lumii şi mai iscă vreo gâlceavă demnă de abătut atenţia de la prea-zbuciumata-ţi fiinţă, atunci repede-te ca sălbăticiunea capturată ce vede o spartură în plasa cu ochiuri mari, pătrate, şi ca o apa navalnică revarsă-ţi spiritul şi pleacă spre căutare. Şi nu căuta departe, căci depărtarea e mama vitregă a amintirii şi mama bună a uitării.

Acu’, dacă tot am scris pe-aici impresii şi-am stârnit puţin acele simţăminte adânc zăgăzuite-n suflete, mă rog să-mi fie cu iertare dacă iarăşi îndrăznesc să fur din prea-plinul timp lăuntric şi să vă încerc răbdarea cu vorbe aruncate-n vânt, puse rânduit potrivit cu slaba mea pricepere.

Aşa după cum mi-i gândirea, frumos este să faci iconiţelor tale mici bucurii care mai de care. Te simţi cu-adevărat ceea ce eşti. Şi iconiţele tale mici să vezi că se bucură. Şi sunt bune păpuşile alea slabe, blonde, înconjurate de emfatic prestigiu comercial, sunt bune bicicletele cu şapte trepte de viteză care ţin până în următoarea vară şi toate piţibriciungurile astea frumoase care-ţi iau ochii. Călătorii şi excursii prin locuri atractive, cu oraşe grandios şi trudnic aruncate spre cer, zăvorâte-n sticlă şi betoane fasonate cu stil, cu marmură, cu praf... toate încântă ochiul şi ţi-le-aminteşti până ajungi înapoi pentru a le recomanda şi altora. Şi porţi alături iconiţele, le cari după cap, le duci în braţe cu firavele lor picioruşe ostenite după minuscula plimbare, căci fără ele ce rost ar mai avea călătoria spre locuri de încântare.

Adultul face orice pentru iconiţele lui. Orice. Şi de-aici, din aceasta slăbiciune, iconiţele se pot găsi într-o zi într-o mare dilemă: are rost să mai mângâi un pui de mâţă? sau să ţii în palme un iepuraş cât pumnul, plin de puf, cu nişte ochi mari şi rotunzi în care îţi vezi faţa ca-ntr-un glob din pomul de iarnă? Mai are rost? Îţi poţi chiar murdări hăinuţele... sau cine ştie, sfinte Doamne, Budha, Mahomed sau alţi atotputernici tribali, poţi lua purici sau căpuşe! E foarte periculos să te-arunci aşa, fără o analiză prealabilă a factorilor de risc, în meandrele civilizaţiei contemporane. Credeţi că degeaba sunt pe lumea asta atâţia specialişti care avertizează omenirea despre apropiata apocalipsă? Nu conteaza cum o veni, cu cutremur, cu meteoriţi, cu bube sau bacili de ăia ca pişcoturile. Credeţi că degeaba se chinuie organizaţiile mondiale să ne uşureze zilele şi să ne asigure confortul ăsta zilnic? Copii au fost educaţi în spiritul ăsta cel mai bine, căci al lor este viitorul! Eiii, dar omul ăsta ticalos, adultul care poartă pe anul naşterii blamul că s-a nascut în comunism, nu ia-n seamă nimic din recomandările distinselor şi prea-largilor cercuri de specialişti şi s-avântă tembel, cu romantismul său deşănţat, în ghearele nesăţioaselor pericole.

Copiilor le este foarte uşor în aceste timpuri căci nu trebuie să-şi orchestreze întreaga baterie a simţurilor pentru a cunoşte; ei doar dau clic şi pe monitor apar toate acestea, nici n-apuci să-ţi termini bine gândul. Ai nevoie de un deget să baţi în nişte pătrăţele de plastic pentru a-ţi aduce cunoaşterea în faţa ochilor. Şi din ce în ce mai mulţi refuză cu înverşunare contactul cu lumea reală. Practic universul lor e unul nedefinit, chiar ca universul real. Gândirea lor nu are nicio barieră, făptura lor nu are nicio limită, căci aşa cum spune preaprofunda filosofie americană, ce se vrea quintesenţa gândirii pragmatice şi universale a miliardelor şi miliardelor de fiinţe umane care s-au perindat pe aici, pe pământ, ,,doar cerul e deasupra noastra’’.

... Şi vrând să contracarez brutal mersul acesta bine cumpănit şi cultivat al vieţii noastre mistuite de importante mărunţişuri cotidiene, propun cu titlu imperativ o rapidă şi dezlânată escapadă spre o oază a regăsirii unui loc drag copilăriei mele: Vatra-Dornei.

În grabă, ca hoardele tătăreşti ce-şi ţinteau în inima Bucovinei un loc bun de jefuit întru dreapta îndestulare a copilaşilor lor mici cu ochii ca două liniuţe şi a straşnicelor lor neveste mongole, late-n şolduri şi cu părul precum cozile cailor, găsesc de cuviinţă să reped întreaga şi necuprinsa mea cohortă de iconiţe spre-acel loc de vii aduceri-aminte.

... Aveam vreo zece ani când întâia dată părinţii m-au dus la Dorna. Ei veneau aici pentru băile de nămol, cu apă minerală, ionizări, parafină şi mai ştiu eu ce bălăceală făceau ei acolo prin camerele alea dosite, unite prin culoare lungi, împrăştiate prin clădiri cu arhitectură dantelată de pe vremea austro-ungarilor.

Contactul cu gara a fost unul extrem de izbitor; credeam că am ajuns într-o carte cu poveşti germane, fiindcă biserica catolică ce străjuia măreţ intrarea în localitate îmi părea un castel ilustrat de prin cărţile cu basme ale Fraţilor Grimm. Urma apoi clădirea gării cu silueta la fel de zveltă, ţâşnind spre cer, asemenea brazilor, ca şi clădirea biserii catolice.

Era ceva nou căci în orizonturile copilăriei mele de până atunci nu avusesem contact cu clădirile semeţe, rafinate, sobre ale celuilalt cult, eu fiind obişnuit cu bisericile din preajma mea, cu cupolele oarecum curbate, turlele îngemănate vrând să se ridice şi ele cât de cât din burduhănosul corp al lăţitei biserici, ca un popă din ăla gras care fornăind pe nări înfundate de polipi îl preaslăveşte pe Hristos şi îndeamnă la cumpătare...

Şi-mi aduc aminte că pe peronul gării striga un barbat, în mulţime: camere de închiriat! camere de închiriat! De fapt, el nu închiria; avea un cărucior cu roţi şi cu o structură simplă din sârme înodate şi strânse cu patentul, cu care ducea bagajele potenţialilor chiriaşi către proprietarii de camere de închiriat. Aveam să-l revad mulţi ani pe acest domn, tot în postura lui de PR neatestat pentru călătorii care osteniţi de prea lungul şi înghesuitul drum în caleaşca de tablă albastră îi cereau toţi odată lămuriri încotro şi unde trebuie să se îndrepte ei. Îl cunoştea toată lumea. Bietul om... făcea faţă cu energie debordantă.

... Domnul Tiron era un bărbat uscat, cu obrajii supţi şi care avea un ochi alb. Pentru mine, copil fiind ochiul ăla alb nu putea însemna decât o mare sursă de spaimă interioară. M-aşteptam ca din clipă în clipă să mă-nhaţe acest căpcăun din nu ştiu ce poveste de inspiraţie gotică a Fraţilor Grimm, căci ăştia mi-au băgat frica până-n măduva oaselor în copilărie cu poveştile lor cu căpcăuni şi spiriduşi din ăia răi... Aşa-mi imaginam eu că acelui om tare trebuia să-i fi plăcut tocana de copil scheletic aşa ca mine.

Şi de fiecare dată, până târziu în timp, gara din Vatra-Dornei avea să fie pentru mine o poartă prin care dacă reuşeam să trec nemâncat, eram sigur c-o să mai trăiesc vreo doi ani...

Dar după ani, domnul acela, nu a mai fost văzut plimbând bagaje şi dând indicaţii nedumeriţilor...

Dar apa ce taie oraşul în două, peste care un pod cuteza a se întinde sfidător legând un ţărm de altul, îşi plimbă şi astăzi printre pietre nemurirea, cu spume, cu zgomot, cu înverşunare.

... Şi dacă cutezi a trece acel pod şi dacă prăpăditele-ţi picioare mai au în ele dor de a te duce să vezi de unul singur hotarele nemărginirii, atunci cu îngăduinţă caută a te opri întâi şi spune-le să te lase oleacă să te odihneşti pe o bancă pe undeva pe la marginea parcului ce ţine loc de plămân răsfiratei urbe. Şi dacă aerul nu ţi-e destul, mergi tot spre vârf de munte şi nesăţios te îndoapă căci cine l-a făcut acolo din belşug, pentru vietăţi la dat.

Acu’, dacă am ajuns acolo, iconiţa mea, ca toţi copiii plictisiţi de tihna şi preaplinul vieţii ăsteia, era ca mânzul scăpat pe lângă herghelie. Şi ştiind că pentru ceva anume o adusesem aici, la început duios, iar mai apoi agasant mă tot întreba: ,,Da’ veveriţele unde-s? Da’ când apar? Da’ de ce nu e niciuna? ’’ Mda, veveriţele normal ar fi trebuit să ne aştepte-n gară, în locul domnului Tiron, sau să stea aliniate de-a lungul podului şi să ofere mostre de batoane de ciocolată.

Nu-i în intenţia mea de-a vă indica cum să ajungeţi la Vatra-Dornei, google ăla cu globul pământesc e mai mare meşter la asta sau la ce aşezământ de odihnă şi desfătare culinară să trageţi pentru înoptare, că pentru asta sunt oameni pricepuţi, cu specializări scrise pe diplome frumoase şi cu cartonaşe plasticate atârnate la gât pentru citirea rangului lor în astă lume; las în seama lor hoteluri, vile, pensiuni şi restaurante a vi le face cunoscute şi cu fervoare recomandate spre nepreţuita strângere a plăţii pentru aceste informaţii şi deopotrivă pentru satisfacerea celor mai exigente şi rafinate gusturi.

Fanfara ce altădată tulbura liniştea munţilor împrăştiind din mijlocul parcului, dintr-un chioşc de lemn, sunetele solemne ale unor compozitori nemuritori, astăzi e doar o amintire a celor care-au fost acolo. Civilizaţia a adus toate roadele ei şi pe aceste locuri. Păi, aşa, să ne punem în valoare frumuseţile, aşa se cade, nu să lăsăm ţările alea cu tradiţii străvechi să ne fure turiştii. Turistul este cheia existenţei umane; fără el s-ar prabuşi lumea...

... Şi s-a modernizat totul: pârtia de schi, aleile, băncile, trotuarele cu borduri noi, paralelipipedice, cu un cant frumos rotunjit să nu se-mpiedice careva, pavele colorate-n gri şi bordo, aşa da! Turistul vine curios, se plimbă pe asfaltul neted ca masa, târguieşte câteva suveniruri, mai vede nişte hârburi vechi şi straie demodate, nişte mortăciuni pe acolo prin muzee... şi-apoi se-ndreaptă lacom spre raiul desfătării: tochitură moldovenească cu mămăligă, sarmale, borş cu costiţă afumată, de astea de-ţi desfundă nările şi se constituie în pericole pentru lacoma ta fiinţă, cu nesimţire mărind colesterolul pe care tenace l-ai ţinut sub control cu tot felul de echinacei şi omegi din alea bune, 3, nu de oricare!

Apoi dacă aste produse tradiţionale nu ţi-or fi pe plac şi maţele tale le vor refuza cu scârbă, meşteri culinari pricepuţi de la Răsărit şi de la Apus ţi-au trimis aici în calea ta cele mai rafinate rezultate ale bucătăriei lor, dovadă a unui nepreţuit şi imbatabil simţământ comercial: şaorma şi kebab, hotgod, hamburger si pizza, mec-cicănuri de tot felul şi arome care mai de care mai îmbietoare.

... Am vrut să pun copilul de oraş, speriat, agasat şi agresat în fiinţa lui de fiarele care sperie generaţiile ultraprocomputer bântuind străzile şi maidanele în haite pribege, de fapt, aminale domestice izgonite-n sălbaticie cu inconştienţă, cu cruzime, cu dispreţ, faţă-n faţă cu animale realmente salbatice ce nu se lasă atinse de om.

Şi-am vrut să găsesc o cale de a educa ca şi când aş fi făcut-o pentru propria fiinţă, acum de pe un postament considerabil mai înalt, copilul ce temător încearcă a păşi printre copaci într-o deasă şi întunecată padure.

Acolo în acel parc, acolo sălbăticia coboară din neînclinanţi-i molizi, drept cu capul în jos, în spirala, cu pricepere şi curiozitate.

Răsună asurzitor ,,Mariana, Mariana! ’’; bătrâni, copii, oameni care-au lăsat constumul în şifonierul ăla scump de acasă, toţi caută din priviri şi bat ca smintiţii două nuci una de alta. ,,Cioc-cioc, cioc-cioc, Mariana, Mariana! ’’ Toţi aşteaptă, la recomadarea altora ce i-au trimis aici, să sară veveriţele din copaci ca floricele de porumb chinuite crud de arsura de sub fundul lor.

Şi parcă nimic nu mai era ca înainte, nici bănci, nici fanfară, nici veveriţe.

... Am găsit o fată drăguţă, o unguroaică ce vindea brizbrizuri, blănuri molatice, cergi, lemnării meşteşugit crestate şi şlefuite la strung, amestecate cu nepreţuite ornamente şi ţarţamuri aduse tocmai din fundul Orientului pentru umplerea golurilor acestui popor. Iar fata, am văzut în ochii ei că era un suflet curat, deşi precupeaţă de nimic, m-a lămurit unde să căutăm ceea ce doream. Stătea ea aşa zilnic acolo şi învăţase legile naturii, aşa poate ca să treaca mai uşor timpul. Sau dintr-o pornire etern umană...

Şi-am lăsat în urmă gloatele cu corul lor rugător cu tot, să o strige pe Mariana aia care între timp probabil că-şi schimbase numele şi-am urmat tăcerea şi liniştea pădurii. Şi-acolo, la pas încet mergând, am zărit pe o crenguţă şi-apoi pe alta şi-apoi pe alta, în salturi repezi, himera după care voinţa mă trimisese acolo.

Am ciocanit rar nucile, uşor ca să n-o sperii, cu respect, cu solemnitate ca şi când mă pregăteam a vorbi cu Sfânta Vineri, ocrotitoarea mea, prins într-o poveste în care trebuia să duc puiul de lângă mine pe un alt tărâm.

Veveriţa a venit... ; şi-ntr-un final a plecat acolo de unde venise.

,,Sunt asa de emosionată, din toată viasa mea! ’’ şi iconiţa mea era stânjenită ca-n faţa unei comisii de evaluare a elevilor care stă-n cumpănă dacă să-ţi fericească ziua sau să te trimită bocind acasă la mă-ta.

Iar rabia ce bântuie sălbăticiunile n-a sărit pe ea cu ferocitate, ci a stat cuminte acolo, la ea în pădurea mare, pierdută şi uitată printre alte miliarde de vietăţi.

...

Ca să credeţi că vorbele zise sunt pline de adevăr vă arăt ce-nseamnă a cunoaşte bucuria unei mici vietăţi ce constată că nu toată lumea îi vrea blăniţa pentru a mărgini cu ea bundiţele tradiţionale ale bucovinenilor. Măcar aşa, din fotografii, să simţiţi acea prezenţă.

Mute imagini, colorate, mai mult sau mai puţin cadrate după canoanele artei fotografice, sunt mică parte a unei emoţii traită alături de mica iconiţă zguduită poate şi impregnată ireversibil cu impresia unui evenimet real. În rest, rapiditatea computerului, complexitatea informaţiilor şi larga socializare impersonală dau unui copil o iluzie cum că natura este undeva departe, nu a făcut şi nu face parte din noi, ci este o noţiune uşoară de conţinut şi bună doar de subiect pentru o compunere.

...

Şi iar vă zic, de timpul irosit pentru risipirea şi-asa ostenitei vederi asupra acestor rânduri, mă fac vinovat şi iertare e prea puţin a cere de la dumneavoastră.

CO. COS1410

13.05.2012


[fb]
---
Trimis de CO.COS1410 in 13.05.12 21:30:48
Validat / Publicat: 13.05.12 22:39:17

VIZUALIZĂRI: 1255 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 puiul padurii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[14.05.12 11:04:32]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

CO.COS1410AUTOR REVIEW
[14.05.12 15:29:26]
»

@webmaster13:

Multumesc pentru melodie. A fost aleasa de un profesionist.

Scuze pentru cele trei poze... lasa-ti numai una, va rog!

Michaell
[14.05.12 16:18:56]
»

@ co. cos1410

pentru ca sunt la serviciu n-am apucat sa citesc intreg review-ul tau dar pina unde am ajuns... mi-a placut.

dealtfel, nu stiam ca si la aceasta locatie se pot face tratamente cu namol. imi poti spune cumva mai multe detalii despre acest punct? Multumesc.

CO.COS1410AUTOR REVIEW
[14.05.12 18:34:09]
»

@Michaell:

Deoarece mesajele dumneavoastra private sunt restrictionate, va trimit aici cateva informatii:

Vatra-Dornei este un oras in nordul Romaniei (Judetul Suceava), aflat la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, in Tara Dornelor, una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali, la o altitudine de 802-808 m, si la 110 km sud-vest de Municipiul Suceava. Ambianta este cu atat mai propice cu cat Vatra Dornei este inconjurata de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis.

Statiune cu sezon permanent, cu clima intramontan-depresionara: vanturi moderate, veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 15,2°C) si ierni friguroase (temperatura medie in ianuarie este de -6°C). Temperatura medie anuala este de 5,2°C, iar media anuala a precipitatiilor este de 800 mm (precipitatii mai abundente se semnaleaza in intervalul mai-august).

Factorii terapeutici sunt datorati unei clime tonifiante, aerului pur, care este lipsit de praf si de particule alergice si este bogat in aerosoli rasinosi, izvoarelor de ape minerale carbonate, feruginoase, usor bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotonice, precum si namolului de turba (adus din Poiana Stampei). Statiunea este benefica indeosebi in tratamentul bolilor cardiovasculare (dupa un infarct miocardic, in faza de postconvalescenta, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, insuficienta valvulara, hipertensiune arteriala, varice, sechele dupa flebita, artiopatii periferice datorate aterosclerozei, nevroza cardiaca, boala lui Raynaud).

Totodata, Vatra Dornei ofera tratament celor suferinzi de boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), celor aflati in stari posttraumatismale (dupa ce au suferit operatii ale muschilor, oaselor, articulatiilor si s-au vindecat, dupa entorse, luxatii si fracturi), celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic si central (pareze usoare si sechele minore polionevrotice, sechele tarzii dupa semipareza si parapareza), boli endocrinologice (tulburari prepubertale la copii hiperreactivi, hipertiroidie benigna si boala lui Basedow in faza incipienta), boli ginecologice (sindrom ovarian menopauzal), boli respiratorii (nevroza respiratorie), tulburari nervoase, metabolice si nutritionale, tulburari digestive si de alt tip. Cele doua baze de tratament aflate in statiune (Hotelul "Caliman" si Complexul Balnear "Dorna") au o capacitate zilnica de peste 4.500 de proceduri terapeutice: bai calde in cada cu ape minerale, impachetari cu namol si parafina, electroterapie, hidroterapie, masaj, gimnastica medicala, sauna, mofete artificiale, chinetoterapie. Exista izvoare speciale pentru cura interna cu apa minerala.

Cazarea in statiune este asigurata in hoteluri, vile si locuinte particulare. Vatra Dornei este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, care ofera posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna. Un lift scaun acopera distanta de 3.200 m dintre oras si Dealul Negru (altitudine 1.300 m). Atractii turistice: parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care haladuiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri; cabana de pe Dealul Runc; Muzeul vanatorii si stiintelor naturale; Muzeul etnografic al Bucovinei etc. Agentia de voiaj din localitate organizeaza excursii cu autocarul pe diferite trasee. Unul dintre cele mai interesante trasee este cel care include vizitarea manastirilor din Nordul Moldovei (Voronet, 1488; Humor, 1530; Moldovita, 1532; Sucevita, 1581-1601). Toate aceste manastiri reprezinta monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare. Se viziteaza de asemenea alte locuri renumite din punct de vedere etnografic si folcloric.

Na, c-am devenit rece ca un crainic de televiziune...

webmaster0
[14.05.12 19:04:16]
»

@CO. COS1410: regulamentul acestui site prevede că partea preluată din surse externe din textele pe care autorii le publică aici, să fie evidenţiată şi sursa menţionată.

Pe de altă parte, suntem siguri că şi colegul nostru @Michaell ştie să folosească un motor de căutare, şi ar fi aflat exact aceleaşi lucruri.

Din nefericire, după un frumos debut şi un şir de articole demne de laudă, cu acest răspuns ţi-ai dat puţin cu stângu-n dreptu' de unul singur...

Păcat. Dar fiind debutant, putem înţelege, doar de data asta.

Michaell
[14.05.12 19:22:03]
»

,,Colegul Michaell,, multumeste.

Dealtfel ,,colegul,, vroia doar sa stie, daca aceasta statiune frumoasa, pe care din pacate in cei 27 de ani pe care a avut ,,norocul ,,sa-i traiasca in romania, nu a avut ocazie s-o viziteze, ofera sau nu tratamente cu namol. dar ma rog...

adri-nico
[14.05.12 19:59:24]
»

Multumesc!

CO.COS1410AUTOR REVIEW
[14.05.12 22:42:00]
»

@webmaster0:

Iertare să am de la dumneavoastră şi-mi fac mustrare pentru nechibzuiţa cu care-am vrut a aduce unui om nişte informaţii reci, prinse-n rigoarea unor cuvinte seci. Lua-l-ar naiba de nămol că parcă nu putea trăi şi colegul ăla fără el!

Iar că să spăl necazul ce v-am făcut, îndrăznesc a cere să ştergeţi ceea ce-am greşit!

Şi nici măcar nu vreau să fiu ministru-al educaţiei pentru a-mi arunca în cârcă plagiatul unor date strict statistice care sunt de altfel la îndemâna tuturor.

Şi pentru că nu-mi stă în fire a întrece limitele bunului simţ şi pentru că mă supun cu smerenie a tot ceea ce este scris să fie respectat, cu mâna pe inimă vă rog încă o dată să-mi iertaţi netrebnicia.

Oricum, aşa cum aţi văzut, las în seama altora aceste treburi căci mie-mi place a pune întâi de toate un pic de suflet... şi mai puţină raţiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
CO.COS1410AUTOR REVIEW
[14.05.12 23:00:22]
»

@adri-nico:

cu plăcere!

CO.COS1410AUTOR REVIEW
[15.05.12 07:52:23]
»

@webmaster0:

O remarca...

Webmaster0 ar putea oricând c-o simplă tresărire

Să şteargă a’mele gânduri şi m-arunce în neştire.

Dar peste toate, mie ce-mi rămâne? O simplă mulţumire,

Că am făcut câteva minţi lucide să se retragă în simţire.

Dacă fără a vă cunoaşte şi fără a vă da bani

Există preţuire pentru un anonim de la Paşcani,

Eu zic că puţin nu-i a trezi o licărire

Pentru ca-n sufletul pustiu să mai găsiţi iubire.

Căci la ce-i bun tot ce-i pe lumea-ntreagă

Dacă privirea vede, dar sufletul nu vrea să vadă?

Uitaţi-vă adânc în voi... şi doar pentru-o secundă

Daţi timpul înapoi şi mai îmbrăţişaţi o umbră...

Şi când odată, peste ani, prin călătorii departe

Veţi sta comozi în scaun, visând profund uman...

În zbor de avion sau pe şosele late,

Să vă gândiţi nostalgic la un nume... Costel Costan

Atât am vrut să spun, c-atâta am simţit

Şi-mi cer smerit iertare de ziceţi c-am greşit.

... pentru toţi cei care-au piedut timpul cutezând a-mi citi nişte scrieri fără noimă...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, CO.COS1410, Michaell
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări de suflet (mai puţin turistice):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058495044708252 sec
    ecranul dvs: 1 x 1