ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.12.2011
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.01.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Schitul Ialomicioara - Credinta Bucegilor

TIPĂREȘTE

Pasii nostri au ajuns in inima tinutului de susur si de piatra al Bucegilor. Aici, unde vantul este mai domol iar Ialomicioara-si izvoreste povestea sa, credinta s-a inradacinat. Este vorba de credinta muntilor Bucegi, de leaganul civilizatiei dacice, de izvoarele legendelor cu Zamolxe si multe alte povesti care farmeca interesul oricarui vizitator. Iata-ne asadar la poalele Muntelui Batrana, acolo unde Voievodul Mihnea cel Rau a ctitorit Shitul Ialomicioara. Acest loc era propice sihastrilor care se refugiau in cautarea sfintei rugaciuni in inima muntilor Bucegi. Ei gaseau aici calm, liniste si racoarea grotei Ialomicioarei care ani la rand i-a primit si i-a ocrotit.

Tinutul acesta parca a fost blestemat de o suflare de foc, suflare ce s-a abatut peste Schit in repetate randuri. Ultima data focul crunt n-a iertat, astfel ca in anul 1961 batranul Schit de lemn a ars in totalitate. 35 de ani s-au scrus de-atunci…si nimic nu a mai renascut. Minunea s-a produs intre anii 1993 – 1996 cand Schitul a fost reconstruit in forma in care exista si astazi. Alaturat locului de inchinaciune s-au inaltat un corp nou de chili si altul destinat primirii oaspetilor si pelerinilor veniti aici pentru a gasi acel popas spiritual demult cautat.

Un vechi cantec montan, un adevarat imn al Muntilor Bucegi ne povesteste prin sfantul vers ca… "Jos la Pestera intunecata, sta batranul Schit uitat de ani, aici doina-ti pare mai duioasa, înganata de batrani ciobani… ”.

Astfel multi drumeti, lasa-n urma lor clasicul Platou al Bucegilor, si timp de un ceas si jumatate de la Babele, in coborare pe versanul numit Piciorul Babelor, ajung la Schitul Ialomicioara. In lunile de vara accesul este facilitat de telecabina Busteni – Babele – Pestera. Ridicand privirea spre zari cel ce va cobori pe aici va putea admira inaltimile Cocorei, Batranei si Doamnelor, munti ce incercuiesc aceasta lume.

Drumetul va fi captiv intr-un adevarat sanctuar de culmi de piatra, un amfiteatru de stâncǎ purtând legendele vremurilor strǎvechi. Parca si auzim chemarea Sfintei Liturghii izvorata de dincolo de paduri si stanci…

Schitul Ialomicioara, Muntii Bucegi – Alt. 1660 m

Hram: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Schitul Ialomicioara)

## end review sc

[fb]
---
Trimis de private_rayen in 08.12.11 14:00:03
Validat / Publicat: 08.12.11 15:17:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 1671 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Accesul spre Sfantul Schit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045042991638184 sec
    ecranul dvs: 1 x 1