Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Bilanţ subiectiv / Din viața comunității AmFostAcolo #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.12.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
[fb]
TIMP CITIRE: 18 MIN

Bilanţ subiectiv

TIPĂREȘTE

Iată că se încheie şi ce de-al treilea an de activitate al site-ului AmFostAcolo.ro

Şi, ca la orice sfârşit de an, este cazul şi acum să facem un bilanţ. Un bilanţ subiectiv, bazat totuşi pe date obiective.

Ca la orice bilanţ, trebuie să punem în balanţă lucrurile pozitive şi cele negative.

Plusuri.

1. Creşterea exponenţială, explozivă a numărului de utilizatori, în prezent peste 12.000.

2. Organizarea primei întâlniri AFA şi a primelor mini-întâlniri AFA, toate desfăşurate cu succes.

3. Inaugurarea concursului de premii săptămânale (consistente) şi a celui pentru debutanţi.

4. Creşterea bazei de date, prin adăugarea pe site a unui număr foarte mare de impresii.

5. Creşterea calităţii impresiilor; impresii frumoase, din toate colţurile lumii, cu multe informaţii şi detalii utile

6. Introducerea unor reguli clare în regulamentul concursului

Minusuri.

1. Sincopele tehnice, din care cea mai importantă s-a soldat, la sfârşitul lunii octombrie, cu pierderea unor date importante (ceea ce a avut şi o parte bună, cel puţin din punctul meu de vedere, deoarece mi-a permis să văd cum impresii anodine, anoste, scrise în primele luni ale anului, au fost votate spre finalul acestuia, ghici de ce?)

2. Modificarea repetată a regulamentului în timpul "jocului", cu introducerea pe parcurs a unor restricţii ce au dezavantajat (neintenţionat) pe unii şi au avantajat pe alţii. Au fost trei modificări radicale, una la începutul anului, celelalte două spre sfârşitul acestuia (la ultimele două cred că am contribuit esenţial, pentru că am venit cu unele sugestii)

3. Complicarea regulamentului (acesta, dimpotrivă ar trebui să fie cât mai simplu cu putinţă)

4. Cum se spune, "drumul spre iad e pavat cu intenţii bune". Una din aceste intenţii bune a fost superbonusul, idee care a eşuat însă lamentabil, în momentul de faţă el fiind "un fleac".

5. Goana unora după puncte, călcând în picioare reguli nescrise şi de bun simţ.

6. Formarea unor grupuri (unii le spun găşti) care votează cu predilecţie anumiţi useri, indiferent de calitatea impresiilor scrise de aceştia. După părerea mea, nu toţi utilizatorii din fruntea clasamentului au beneficiat de astfel de grupuri, cel puţin nu în mod egal. În general, aceste grupuri s-au format în majoritate după întâlnirea AFA, deşi unele erau formate încă de anul trecut, având în vedere că mulţi utiizatori se cunoşteau între ei. În anumite cazuri extreme, unii utilizatori au folosit clone, sau "prieteni", situaţii dovedite, sau nedovedite (încă).

În continuare urmează o prezentare a primilor clasaţi, cu comentarii.

Pentru o analiză subiectivă, am folosit datele oficiale de pe site şi ceva calcule, după cum urmează:

1. Număr impresii, NI

2. Număr impresii cu superbonus, SB

2. Număr impresii cu superbonus raportat la număr total de impresii, NI/SB%

3. Număr ecouri, E

4. Puncte din voturi ecou raportat la număr puncte alocate automat la postarea ecourilor PV/PA%

5. Număr impresii OFF-TOPIC (mai puţin utile), NIOT. Aici am introdus o doză de subiectivism personal, diferit de cel al webmaster-ilor, considerând ca impresii off topic toate impresiile de la categoria FILOZOFĂRI TURISTICE şi alte câteva.

Cum am putea interpreta aceste date numerice?

În mod normal, cu cât NI este mai mare, cu atât mai bine, deşi un număr prea mare de impresii duce la scăderea inerentă a calităţii acestora, datorită grabei cu care au fost scrise.

În principiu, cu cât NI/SB% este mai mare, înseamnă că utilizatorul este mai apreciat. Dar, având în vedere obiceiul votului grupurilor de susţinători, un procent prea ridicat mi se pare nerealist şi dubios, deci, după mine, un aspect negativ. În mod normal, supebonusul ar trebui să fie excepţia şi nu regula, ca atare raportul NI/SB% ar trebui să fie mic, sub 30%. Cum nu este aşa la niciunul din cei analizaţi, este evident pentru mine că ideea, în principu bună, a acestui superbonus a eşuat şi el trebuie eliminat (sau, eventual, ridicat baremul de acordare la minim 15 voturi, deşi nu prea se justifică: cu cât este mai slabă o impresie cu 14 voturi faţă de una cu 15?)

Numărul de ecouri în sine nu este foarte semnificativ, unii utilizaori fiind mai "vorbăreţi", alţii mai scumpi la vorbă. Dar şi aici unii s-au făcut remarcaţi, postând ecouri doar de dragul punctelor, ceea ce se vede la valoarea scăzută a raportului PV/PA%. O valoare a acestuia sub 80% este deja dubioasă.

În mod normal NIOT ar trebui să fie zero, dar şi aici unii au arătat că le sunt mai scumpe punctele adunate, decât propriul obraz. În acest caz, pentru că este vorba de un criteriu mai subiectiv, am dat şi impresiile considerate de mine OFF TOPIC, pentru ca oricine să-şi poată face o părere şi, eventual după trecerea anului, ele să fie mutate în rubrica de OFF TOPIC, pentru a nu mai încărca inutil site-ul. Precizez încă o dată că, după părerea mea, TOATE impresiile de la rubrica FILOZOFĂRI TURISTICE sunt din categoria OFF TOPIC. De altfel, încă de la crearea site-ului, au fost create special pe blog două rubrici speciale, intitulate chiar aşa: Filozofari turistice (click aici), respectiv off-topic (click aici). E drept, blogul a căzut în anonimat după darea în folosinţă a forumului, dar rubricile respective puteau fi create şi pe forum. În sfârşit, soluţia găsită de Admin este rezonabilă, cu condiţia ca rubrica FILOZOFĂRI TURISTICE să fie introdusă şi ea, începănd din 2011, la OFF TOPIC.

În sfârşit, iată rezultatul, bazat pe datele de la sfârşitul zilei de 20 decembrie (între timp, poate au mai apărut mici modificări, care nu pot avea însă influenţe semnificative) şi câteva comentarii.

1. georgiana

NI = 96

SB = 96

NI/SB% = 100%

E = 1892

PV/PA% = 87%

NIOT = 1

Targul de Turism de la Iulius Mall / Shop-ul de vacanta

click aici

O poziţie nemeritată, cu mult peste valoarea reală a impresiilor postate. După mine, faptul este datorat grupului de susţinere, unii dintre membrii acestuia recunoscând sincer, pe forum, votarea preferenţială a impresiilor, doar pentru că erau scrise de georgiana. Raportul NI/SB% = 100% spune şi el foarte multe.

De altfel, georgiana s-a făcut remarcată şi prin unele manevre menite a-i facilita ascensiunea, dintre care aş aminti aici fragmentarea excesivă a unor impresii (12 impresii din sejurul din Bucovina, câştigat la concursul săptămânal, ceva mai puţine, dar oricum foarte multe, din sejurul de la Rânca, de asemenea cîştigat pe AFA) şi shimbarea datei reale a sejurului, pentru a nu i se retrage cele 1000 PMA standard (exemplu impresiile La Steki (click aici), unde scrie: "Era o zi superba de septembrie... ", dar DATE SEJUR: OCT-2010!!! Evident, astfel a beneficiat de 1000 de puncte în plus, e drept, neglijabile faţă de aproape 1.500.000 în total.

În schimb, un aspect pozitiv pentru NIOT = 1, adică un singur review off topic.

Pentru contribuţia deosebită adusă la propăşirea AFA şi la înaintarea site-ului pe înalte culmi de civilizaţie, premiul LIMBA DE LEMN, "Dă-mă mamă după Gyuri, să învăţ ungureşte că româneşte... mai vedem! " (vezi click aici)

2. pepsi70ro

NI = 101

SB = 97

NI/SB% = 96%

E = 2585

PV/PA% = 34%

NIOT = 14

Evadare la malul marii - 32 voturi!!!

click aici

Informatia - baza vacantei reusite!

click aici

De ce Bulgaria si nu Romania?

click aici

Micii de la Dedulesti

click aici

Radiografia litoralului romanesc la sfarsit de sezon - 33 voturi

click aici

Ziua Marinei 2010 - 35 voturi

click aici

Ziua portilor deschise in Portul militar

click aici

Ce plaje alegem?

click aici

Printre piratii din Golful Aden

click aici

Navigand pe Canalul de Suez

click aici

MiniGhid de weekend pentru litoral in extrasezon

click aici

Si marea isi cere tributul!

click aici

Marea - de la rasarit la apus!

click aici

Descopera Romania noastra!

click aici

Nici pepsi70ro nu cred că ocupă un loc meritat. E drept, NI/SB% este de "doar" 96%, oricum mult prea mare faţă de normal şi, în plus, are foarte multe ecouri, cu un procent PV/PA% foarte scăzut, doar 34%, iar NIOT aproape este un record. Trebuie să spun că, dată fiind meseria de marinar a lui pepsi70ro, mă aşteptam la nişte impresii grozave din locuri exotice, sau oricum mai îndepărtate, dar aşteptările mele au rămas simple aşteptări.

Premiul special OSCAR, pentru interpretarea rolului principal în capodopera Finul.

Atât pentru georgiana, cât şi pentru pepsi70ro, nota negativă este întărită şi de disputele mai puţin principiale de pe forum.

3. magdalena

NI = 155

SB = 119

NI/SB% = 77%

E = 2974

PV/PA% = 21%

NIOT = 6

Targul de Sanziene (Dragaica)

click aici

A innebunit Bucuresti-ul! – o zi din viata unui bucurestean

click aici

Targul Olarilor la Muzeul Satului «Dimitrie Gusti »

click aici

Parcul National in acorduri maramuresene

click aici

Campionatul international de gatit in aer liber

click aici

Un Paste adevarat!

click aici

Un loc meritat şi foarte muncit pentru magdalena, care, intrată practic în competiţie în primăvară, a reuşit să urce treaptă cu treaptă şi să ocupe acest loc prin muncă cinstită, lucru evidenţiat şi de valoarea scăzută a NI/SB% (doar 77%). Este, cred, unul din membrii AFA care a beneficiat cel mai puţin de vreun "ajutor".

În schimb, a exagerat cu ecourile, aproape 3000, cu o eficienţă de doar 21%, una dintre cele mai mici.

Are şi ea câteva impresii off topic, dar oricum acestea sunt mai spre tematica site-ului.

Cred că a stabilit un record cu privire la impresiile despre restaurante. Din ultimele 100 de impresii, 15 sunt despre restaurante, parcă s-a specializat în acest domeniu. Din păcate, nu am putut calcula procentul pentru toate impresiile, neavând acces decât la primele 100.

Premiul special POLONICUL DE AUR, Pe unde mâncăm şi pe unde... călcăm în restaurante (vezi click aici)

4. ionescunic

NI = 86

SB = 79

NI/SB% = 92%

E = 1202

PV/PA% = 126%

NIOT = 1

Cel mai frumos apus

click aici

După părerea mea, ionescunic este adevăratul câştigător al concursului de anul acesta. Toate cifrele îi sunt favorabile. În mod special, procentul excelent de la PV/PA% (126%), arată că nu a scris ecouri doar să se afle-n treabă, sau să acumuleze puncte. Pe de altă parte, nu are decât o impresie off topic, dar şi la ea a cerut de la început retragerea PMA standard. Să mai remarcăm deosebita concentrare a impresiilor, majoritatea acestora fiind din zona bacanică, fapt ce pentru mine înseamnă o foarte bună cunoaştere a regiunii.

Felicitări, Nicu, pentru mine tu eşti campionul de anul acesta!

Premiul special CALUL TROIAN, Fereste-te de greci, chiar si atunci cand iti aduc daruri!

5. biancuta

NI = 109

SB = 94

NI/SB% = 86%

E = 2033

PV/PA% = 37%

NIOT = 5

Momente "vesele si triste” de la Festivalul Medieval

click aici

Primavara a venit si la Targu Mures

click aici

Cum mancam la Targu Mures (si nu numai)

click aici

Obiceiuri, traditii, curiozitati grecesti

click aici

17/100 rev. despre Târgu Mureş

Produs in Mures

click aici

Iarăşi un loc mai puţin meritat. Pentru biancuta nu am decât atât de spus: Năravul din fire n-are lecuire.

Motivul îl aflaţi aici: click aici (56 voturi anulate, 10 SB anulate, dar recuperate rapid). Este, după mine, unul dintre cele mai evidente cazuri de existenţă a unui "grup de sprijin". E drept, între timp, "grupul" a învăţat să lucreze mai curat şi să nu mai lase urme.

Deţine recordul de a fi scris 16 impresii din localitatea de reşedinţă (Târgu Mureş) şi încă cel puţin pe-atâtea din împrejurimi.

Este prima în ordinea clasamentului la care am constatat că impresii din prima parte a anului au căpătat brusc voturi şi superbonus după 31 octombrie. Interesant este faptul că astfel de impresii au fost votate după 31 octombrie numai dacă mai aveau măcar vreo patru voturi, celelalte rămânând nevotate, ceea ce arată că "grupul de sprijin" nu este totuşi foarte numeros.

În legătură cu această constatare, vreau să aduc câteva lămuriri. În general, impresiile sunt votate în primele două, maxim trei zile de la postare. Foarte rar se întâmplă ca un review mai vechi să fie votat, asta pentru că, de cele mai multe ori el nici nu mai este citit (decât, eventual, de cei care scriu pe acelaşi subiect, sau se interesează de acea locaţie), pentru simplul motiv că majoritatea utilizatorilor activi ai site-ului citesc impresiile listate pe coloana din dreapta, ULTIMELE IMPRESII, de pe pagina principală a AFA.

Premiul special VANISH, Trust Pink. Forget Stains

6. ileanaxperta

NI = 91

SB = 91

NI/SB% = 100%

E = 735

PV/PA% = 122%

NIOT = 1

Romania mea, tara turistica a lumii!!!

click aici

Foarte greu să mă decid, aşa că, în clasamentul meu, ileanaxperta ar fi, la egalitate cu magdalena, pe locurile 2-3.

Cu excepţia procentului NI/SB% = 100%, toate celelalte date îi sunt favorabile. De remarcat este numărul scăzut de ecouri şi PV/PA% = 122%

Felicitări ileanaxperta şi sper că anul acesta să te bucuri de premiul câştigat!

Din partea mea, Premiul special FURNICA, Cea mai harnică insectă (după wikipedia)

7. dorgo

NI = 148

SB = 76

NI/SB% = 51%

E = 812

PV/PA% = 76%

NIOT = 13

Raliu automobilistic prin culoarul Rucar-Bran

click aici

Ce este AFA?

click aici

E Mos Nicolae!

click aici

Roma in versuri

click aici

Este Germania o destinatie turistica?

click aici

Optimism si pesimism in balneoturism

click aici

Agroturismul si balneoturismul

click aici

Prioritatile turismului romanesc

click aici

Turismul de-a lungul secolelor

click aici

O infratire culturala 'cu cantec'!

click aici

Poftiti la festivalul sarmalelor!

click aici

De ce sa-i iubim pe romani? (I)

click aici

Dracula Park, un esec! Festivalul medieval, un succes!

click aici

Ultima impresie este pusă în listă pentru că mai are una din acelaşi loc şi din acelaşi sejur:

Sighisoara e-n sarbatoare!

click aici

dorgo este unul dintre noii veniţi şi cel mai bine clasat dintre aceştia, datorită şi calităţilor de povestitor ale sale. Cred că este singurul din primii zece care nu a beneficiat de un "grup de sprijin". A compensat prin postarea unui număr imens de impresii, într-un timp foarte scurt, 148 în doar aproximativ jumătate de an. Cifrele sunt edificatoare. E drept nu toate valorile sunt bune, dar, pe ansamblu, pot spune că îşi merită locul. În ciuda unei oarecare precipitări de a urca în clasament, vizibilă în acest ultime zile ale anului, este un câştig cert al site-ului

Premiul special SPEEDY GONZALES, Dacă îţi vine rău din cauza vitezei, vezi ca punga de vomat e în portbagaj! (vezi click aici)

8. valimi

NI = 87

SB = 86

NI/SB% = 99%

E = 1373

PV/PA% = 15%

NIOT = 16

Gradina Publica din Galati - Monument istoric

click aici

SLOBOZIA / Sarbatorind de 1 Decembrie - Ziua Romaniei

click aici

Nu-i pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste

click aici

Plaja Mircesti, cea mai animata plaja la Lacul Amara

click aici

O plimbare pe Faleza Dunarii

click aici

Married with children, ce preferam: AI, BB, HB, FB sau No B?

click aici

De ce preferam sudul litoralului Marii Negre

click aici

25 Octombrie - Ziua Armatei

click aici

Buna-dispozitie - cheia vacantelor reusite

click aici

A venit Balciul!!!

click aici

De ce s-au intors nemtii in Bucovina

click aici

Ziua Recoltei in Baraganul de astazi - Traditii romanesti

click aici

Pescuit la Yellow Matza

click aici

O zi de balaceala la Strandul Hermes

click aici

O plaja civilizata pe malul Lacului Amara

click aici

Balta Gheorghe Doja/ Operatiunea 'Monstrul'

click aici

Nu cred că mai este cazul să spun prea multe, întrucât valimi şi el nou sosit, este exemplul tipic de utilizare a "grupului de sprijin". Ce este totuşi de remarcat este sinceritatea lui, pentru că recunoaşte cu nonşalanţă că a scris pentru puncte şi că a utilizat toate mijloacele şi oportunităţile oferite de "scăpările" regulamentului pentru a urca în clasament.

Câteva precizări. Site-ul îi dă mai puţine SB, 83, asta pentru că între timp 3 impresii i-au fost mutate la OFF TOPIC. De altfel, sunt convins că ar fi atins procentajul de 100% la SB, dacă nu s-ar fi schimbat regulamentul între timp (partea cu limitarea voturilor), astfel că ultima impresie a rămas fără SB.

Ar mai fi şi alte argumente pentru "premiul" conferit! De exemplu, valimi, care a locuit în Slobozia până de curând, când s-a mutat în Amara, după cum singur povesteşte, a scris nu mai puţin de 7 impresii despre Slobozia şi 5 despre Amara. De asemenea, este, cred, singurul utilizator care a scris două impresii despre aceeaşi locaţie şi din acelaşi sejur, rămase, cel puţin până acum, amândouă validate.

Este vorba despre impresiile următoare:

Restaurant Dracula Danes, sau 'asa da' restaurant

click aici

DATE SEJUR: OCT-2009

Restaurantul Dracula - Danes - doar in vizita, de curiozitate

click aici

DATE SEJUR: NOV-2009

Deşi datele de sejur sunt decalate cu o lună, în mod evident este vorba de acelaşi sejur, mai ales că şi pozele sunt aceleaşi.

Culmea este că la impresiile "Restaurantul Dracula - Danes - doar in vizita, de curiozitate", webmasterXY a scris: Am retras notele acordate (review invalidat), pana la aparitia impresiilor de dupa cazarea efectiva. Se mentin randurile scrise pe site, pentru ca si aceste impresii sunt utile prin informatia adusa. Astept de la tine mai multe impresii "traite" efectiv [... ], nu doar 'vizitate'... , dar impesiile au voturi, puncte şi SB!

În plus şi la valimi se văd voturi proaspete (după 31 octombrie) la unele impresii vechi, exemplul cel mai grăitor fiind chiar cel discutat mai sus, care reprezintă prima postare a lui valimi pe AFA.

Premiul special ÎN PANA MEA, Scrie, scrie, că tot rămâne ceva!

9. Diaura

NI = 124

SB = 84

NI/SB% = 68%

E = 1225

PV/PA% = 37%

NIOT = 16

Transhumanta de weekend

click aici

De ce scriu oamenii pe AFA?

click aici

Comportamentul turistilor

click aici

Ce este turismul?

click aici

Festivalul ceaiului si cafelei la Palatul Sutu

click aici

Festivalul berii Timisoreana

click aici

Arta negocierii – sau cum sa iesi invingator in “ lupta cu un comerciant arab”

click aici

Comparând valorile indicatorilor de la Diaura cu cei de la magdalena, se constată asemănări evidente. De aceea, comentariul meu este acelaşi. Diferenţa de impresii a făcut şi diferenţa în clasament. Şi Diaura beneficiază de suportul unui "grup de sprijin", lucru dovedit de consecvenţa apariţiei unor voturi recente la impresii de la începutul anului.

Premiul special HAMLET, A fii (eventual fiice), sau a nu fii (vezi click aici)

10. dannek

NI = 109

SB = 99

NI/SB% = 91%

E = 845

PV/PA% = 75%

NIOT = 2

Popas Dedulesti-Valcea / Un popas cu aroma de mititei

click aici

Arhitecturi taranesti bucovinene

click aici

Deşi are vechime pe site, dannek poate fi considerat a new entry, pentru că până prin martie anul acesta nu a prea activat. De atunci însă şi mai ales după concediul petrecut în Austria în septembrie (despre care a scris 23 de impresii), a cunoscut o ascensiune fulminantă, fiind totuşi depăşit spre final de dorgo şi valimi. Valorile indicatorilor sunt bune, cu excepţia PV/PA% (doar 75%), dar şi la el se poate constata apariţia unor SB "pe ultima sută", ca urmare a unor voturi recente la impresii mai vechi.

Şi el se vede că scrie pentru puncte, dar deosebirea esenţială faţă de valimi este că nu scrie despre orice, numai să adune puncte, impresiile sale fiind pline de informaţii utile. În plus, şi-a perfecţionat foarte bine stilul de a face fotografii, astfel încât acestea susţin foarte bine textul impresiilor. Păcat că stilul acestora este cam nefinisat. Citindu-i impresiile din Austria, am remarcat precizia cu care sunt scrise numele locurilor pe unde a umblat, precum şi alţi termeni din germană, astfel că am tras concluzia că scrie mai bine în germană decât în română.

Premiul special GOEBBELS, "Când aud de cultură, îmi vine să scot pistolul" (de lipit) , cu suplimentul Biscuim, Măria Ta! (vezi aici: click aici)

Sar peste locul 11, presario, pentru că nu-l pot evalua decât parţial şi atunci mai bine nu o fac deloc.

Locul 12 îmi revine mie, cu următoarele date statistice:

12. Costi

NI = 103

SB = 68

NI/SB% = 61%

E = 659

PV/PA% = 113%

NIOT = 2

Repetabila povară

click aici

Piteşti la cumpăna dintre 2009 şi 2010

click aici

Ambele impresii off topic au fost însă invalidate la cerere, astfel că nu au beneficiat nici de PMA standard şi nici de voturi (nici nu era cazul).

Am stabilit şi un record, cred, o impresie cu 0 puncte din 0 voturi: un review de 0 PMA

Pe drumul Banatului

click aici

Cea mai votată postare a mea (16 voturi) a fost:

O variantă de cazare foarte convenabilă

click aici

Raportul cel mai mic aprecieri/muncă l-am obţinut pentru impresiile:

Vatican. O vizită în Cetatea Sfântului Scaun

click aici

München, centrul istoric

click aici

Premiul special CÂRCOTAŞUL DE SERVICIU

13. sandu. 53

NI = 70

SB = 69

NI/SB% = 98%

E = 1274

PV/PA% = 11%

NIOT = 4

O seara la patinoarul din Drumul Taberei

click aici

Festivalul usturoiului... fara usturoi!

click aici

Targul de paine - O ocazie de a ne cunoaste si de a gusta din produsele traditionale romanesti.

click aici

Un sat dambovitean situat la poalele Muntilor Leaota - Pucheni

click aici

La fel ca mine şi ca dorgo, sandu. 53 este un dinozaur bătrân, după cum se exprima pepsi70ro într-un ecou recent. Acest "dinozaur" a reuşit însă o performanţă greu de egalat (mi-e greu să presupun că ar fi beneficiat de vreun "grup de sprijin"). Înscris pe AFA la jumătatea anului, a reuşit să urce pe locul 13 şi să adune 673.625 puncte. E simplu să înmulţim cu 2, ca să aflăm cam cât ar fi adunat într-un an întreg. Oricum, una peste alta, scrie bine şi locul e meritat, sper că nu e superstiţios şi anul următor va avansa.

Iată, deci, cum stau lucrurile în fruntea clasamentului. Un lucru e sigur. Toţi cei aflaţi în primele zece locuri merită să se afle acolo. Şi asta, pentru că, în ciuda celor ce li s-ar putea reproşa, toţi au muncit cu adevărat şi au respectat regulile, chiar dacă uneori, unii dintre ei au ştiut cum să le ocolească. Dacă cumva nu sunteţi de acord cu mine, spuneţi-mi pe acela care ar merita mai mult să fie în primii zece, pentru că eu nu ştiu vreunul. E drept, sunt câţiva care scriu bine, chiar foarte bine, dar cu 30 de impresii nu poţi urca în primii zece. Ordinea însă ar trebui să fie, după mine, alta.

Clasamentul meu ar arăta astfel:

1. ionescunic

2-3. ileanaxperta

2-3. magdalena

4. Dorgo

5. Diaura

6. pepsi70ro

7. dannek

8. georgiana

9. biancuta

10. valimi

Este, evident, un clasament subiectiv, dar ce, parcă cel real nu este?

Urmează apoi un "pachet" de buni condeieri, mai vechi pe site (mirelutza, krondia, creivean, Dragos, sanziana_m, cosminp, kmy, ancamariagadea, BOGDAN DSN, Cristian_h, mariana), dar şi new entries (Alina Morar, Michi, liviadavidescu, ascent, mariana. olaru, TORA INGRID, badge®, popescu. borsa). I-aş menţiona în mod special pe Alina Morar şi badge®, din categoria tinerei generaţii şi pe Michi, mariana. olaru, TORA INGRID şi popescu. borsa din categoria "dinozaurilor" (mai tineri sau mai bătrâni).

Pe liviadavidescu am trecut-o la new entries, deşi este mai veche pe site, pentru că abia de curând şi-a luat inima-n dinţi şi a început să scrie (bine).

Nu pot să nu-mi amintesc de trecerea pe AFA ca cea a unei comete a lui florinene, cu destinaţiile lui exotice, de retragerea (în propria carapace) lui gushpi, un alt cârcotaş de serviciu, mult mai "rău" decât mine, de dispariţia din viaţa site-ului al lui lizuk şi a lui molko. Trebuie să remarc în schimb activitatea permanentă, inclusiv pe forum, a lui cosminp - mintea limpede şi atentă a site-ului AFA şi nu-i pot uita nici pe cel mai "scump la vedere" membru AFA, Alex_Macedo, pe un "dinozaur" cu remarcabil talent, abbibal şi pe unul din cei mai sufletişti membri, catalinalupu.

Şi nu pot încheia fără a o aminti pe autoarea celor mai spumoase şi mai pline de umor involuntar review-uri: lavylus

Ar mai fi de amintit aici, în final, două recorduri: review-ul cel mai controversat:

O poveste din 1001 de nopti...

click aici

şi recordul celor mai multe voturi anulate (click aici): kmy, cu 70 voturi şi 14 SB anulate.

Cam asta ar fi istoria anului AFA 2010.

Îmi cer iertare pentru cei omişi şi pentru supărările pricinute unora din cei pe care nu i-am omis, dar care nu vor zâmbi larg la citirea acestor rânduri. Dar, asta-i viaţa. Ce pierzi pe de-o parte, câştigi pe alta!

Tuturor, vă urez sănătate, fericire, călătorii frumoase şi

La mulţi ani!


[fb]
---
Trimis de Costi in 21.12.10 17:32:03
VIZUALIZĂRI: 3235
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
62 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1 PMA (din 39 voturi)

ECOURI la acest articol

62 ecouri scrise, până acum

piti [21.12.10 17:49:32] »

Domnule statistician multumim. Cred ca " ai sa ti-o iei ", multi vor avea de comentat. Dar poate asta era si scopul, in afara de imaginea seaca a cifrelor.

Pacat ca trebuie sa plec, as mai fi scris cate ceva dar nu-i bai revin seara tarziu.

Oricum ai depus ceva munca. Sunt curios cate ecouri vor fi.

liviadavidescu [21.12.10 18:19:54] »

@costi, am onoarea de a-ti trimite primul ecou (rectific, pana am scris eu, @piti mi-a luat-o inainte ) la aceasta lectie de analiza... cred ca ai decis ca trebuie sa incinzi putin site-ul si sa pui totodata punctul pe "I"...

Nu ma (mai) pricep la matematica... dar am totala incredere in priceperea ta... prietenii stiu de ce.

Ce sa zic, Costi... ecoul tau la unul dintre review-urile lui @valimi m-a determinat sa scriu acel review "Cat de (numai) turistic e site-ul AFA? " si l-a determinat pe wm sa depuncteze review-urile nefilozofice... sper ca decizia sa ramana asa desi in seara asta iar a ramas un review in sectiunea turistica si nu prea avea ce cauta acolo... stii despre ce review vorbesc. Dar am convingerea ca wm va rezolva lucrurile si isi va respecta propriile reguli.

Cat despre gasti... daca analiza ta spune ca sunt si daca putem numi gasca ansamblul fin-nasa, sot-sotie... ma intrebam daca s-ar face un arbore genealogic... ce surprize as mai avea... si am mai avea... oare?

Iti multumesc pentru ca m-ai mentionat intre cei care scriu bine... nu stiu daca scriu bine, dar cel putin scriu sincer... si pentru ca nu vreau sa raman datoare... o sa ma trec alaturi de tine in categoria dinozaurilor carora le pasa de cum se redacteaza un text si cat de interesante sunt din punct de vedere turistic review-urile noaste. Poti sa imparti si tu premiul tau de carcotas cu cineva... fii generos... vine Craciunul... da-mi si mie o parte din el. Vrei?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
Costi [21.12.10 18:32:30] »

@liviadavidescu

Eu mă gândeam să-l împart cu un alt cârcotaş de serviciu, Dragos, dar nu e nicio problemă dacă mai vor şi alţii să cârcotească, aşa că eşti binevenită în această gaşcă. Oricum, cred că mai sunt şi alţii dornici. De exemplu, o aştept şi pe TORA INGRID

liviadavidescu [21.12.10 18:41:09] »

@Costi, cum zici tu... poate imi aplici si mie logaritmul tau si imi zici ce rezulta... statistic. Dupa care mai vedem ce iti aduce Mosul...

marius gaudi [21.12.10 19:16:56] »

Prin aceasta constatare te-ai pus rau cu cei din ,,gasti'' dar ai starnit admiratia celorlati care nu fac parte din ele.

A fost o mutare buna pentru viitor.

Cand eu spuneam pe forum ca poate ar fi bine ca premiile gratuite sa fie acordate prin tragere la sorti intre primii 200-300...

N-ar mai fi fost notate review-uri de genul: ,,Ce frumoase sunt parcurile toamna''.

Michi [21.12.10 19:20:57] »

Daca in guvernul nostru ar fi asemeea analisti care cand spun " in 2011 va fi o crestere economica de 1.5%" au si o fundamentare, fiti siguri ca lucrurile ar sta altfel. Multumesc ca am fost evidentiata- sincer nu ma asteptam.

Kyandra [21.12.10 19:46:47] »

@costi, chit ca imi voi pune, probabil, in cap, ceva lume, prefer sa citesc o analiza de felul celei facute de tine aici decat multe din review-urile scrise in ultima vreme pe site (vezi raportul calitate/pret-PMA si SB).

Si observ, cu umor, ca din tot ce am scris pe forum, (si, cel putin la review-ul despre Malta sau Sahara, chiar am muncit, crede-ma) am avut "onoarea" sa fiu tinuta minte pentru exact ce n-am scris, ca fiind cea mai mare controversa a AFA?? : ))))

Cu toate ca am recunoscut public ce s-a intamplat si am rugat sa fie sters acel 1001 de nopti, atat review-ul, cat si pozele, desi corect invalidate, au fost pastrate pe site intrucat prezinta "interes turistic si informatii importante pentru eventualii vizitatori???). In cazul asta, poate merita si autorul "traducerii si adaptarii" macar o cafea turceasca?? : ) (pe langa "perdaful" primit de la subsemnata)...

Oricum, am inteles ca admin a renuntat la acordarea de premii gen gratuitate sejur... asa ca rezultatul "echipelor de sustinatori" pare a fi doar de ordin "multumire sufleteasca" pentru locul fruntas din clasament.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
bogdan 75 [21.12.10 19:47:13] »

Bravo, Costi te felicit. Probabil ca "prietenii" o sa-ti ureze de bine, dar esti mare. Am ramas socat de numarul de ecouri pe care le au unii (cateva mii?) incredibil. Ce mult m-asi bucura daca anul acesta s-ar da numai premii simbolice iar premiile "mari" s-ar dona celor care probabil nici nu viseaza sa merga undeva in concediu vre-o data in viata. Nici eu nu am mai scris nimic de ceva timp pt ca nu cred ca o destinatie din Europa la acest moment poate rivaliza cu: Descopera SENSUL GIRATORIU, SCOICILE DE PE PLAJA, GARA DE NORD, CHIOSCUL DE ZIARE ETC.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
david [21.12.10 20:03:28] »

Se observa de la o posta ca acest review, a luat nastere in urma unor nemultumiri, acumulate de-a lungul acestui an, cu privire la punctarea sau nepunctarea anumitor useri.

Cred ca daca te aflai in Top 10, cu siguranta nu exista aceasta analiza, pe care o consider in mare parte obiectiva si in total dezacord cu titlul review-ului.

In final cred ca review-ul despre Telegondola din Mamaia scris de tine, face nota discordanta cu restul review-urilor, care desi lipsite de suflet (parerea mea), sincer le-as lista in cazul in care imi doresc o vizitare completa, a obiectivelor turistice.

Sa auzim numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
crima [21.12.10 20:07:42] »

“Sondajele care spun ca nimic nu s-a intamplat imi par extrem de interesante, pentru ca, dupa cate stim, acestea sunt fapte cunoscute cunoscute; sunt lucruri despre care stim ca le stim. De asemenea stim ca exista si fapte necunoscute cunoscute; adica stim ca exista unele lucruri pe care nu le stim. Insa exista si fapte necunoscute necunoscute, adica lucruri pe care nu stim ca nu le stim” – Donald Rumsfeld.

cosminp [21.12.10 20:20:58] »

Uf! Am citit cu sufletul la gura bilantul facut de unul dintre cei mai seriosi useri (in opinia mea) si in timp ce citeam ma gandeam: zice sau nu zice (de mine).

cati nu ati gandit la fel?

o analiza, in opinia mea, foarte corecta si bazata pe date efective raportate la cantitatea si calitatea materialelor scrise. adica s-a lucrat cu materialul clientului.

si mai conteaza foarte mult 'ambalajul'. degeaba scrii despre Tenerife, Hawaii si Caraibe, daca nu te ajuta pixul sau tastatura.

totusi, in cele scrise mai sus, nu este vorba numai de 'ambalaj', ci de un produs de calitate.

nu-mi plac expresiile de genul "costi, felicitari, esti cel mai bun", dar nu pot sa nu zic "BRAVO! ".

bilantul este foarte util pentru cei analizati si fiecare poate sa-si traga propriile concluzii, fara sa-si de-a arama pe fata, cu toate ca ai putea sa cauti in frigider sa vezi cand se umple.

foarte rar intalnesti pe cineva care sa-ti spuna direct parerea despre ceea ce faci. mi-ar fi placut sa citesc si o analiza despre mine, dar pentru asta trebuie sa ma straduiesc mai mult si sa urc mai sus in clasament.

Costi, inca o data BRAVO! pentru curajul de a scrie aceasta analiza si multumurile mele pentru analiza facuta.

daca nu te aveam pe AFA, trebuia sa te cumparam.

cat priveste premiile tale, poate n-ar fi o idee rea sa se initieze de anul viitor o astfel de premiere simbolica.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Costi [21.12.10 20:57:24] »

@liviadavidescu

Datele sunt următoarele:

NI = 52

SB = 45

NI/SB% = 86%

E = 372

PV/PA% = 66%

NIOT = 1

@marius gaudi

Nu ştiu dacă a fost o mutare bună pentru viitor, pentru că atunci când am scris, nu m-am gândit deloc la consecinţe.

@Michi

De ce nu te aşteptai, evidenţierea este meritată, iar eu am citit cu plăcere impresiile tale. Mi-au plăcut indeosebi cele din Sicilia.

@Kyandra

Eu nu m-am pronunţat în vreun fel aspura review-ului în cauză, pentru că nu am suficiente date. Tocmai de aceea l-am pus în categoria "controversat", altfel, l-aş fi trecut în alta.

@bogdan 75

Poate că ai dreptate să ţi se facă lehamite, sau poate că nu. Depinde de ce parte a paharului priveşti. Eu zic totuşi să o priveşti pe cea plină şi să scrii în continuare pentru partea de membri AFA care sunt interesaţi de ceea ce scrii. Şi să ştii că partea asta nu e mică! Eu am constatat acest lucru, chiar în seara asta. Review-ul meu are, în vreo două ore peste 200 de vizualizări. Poate că nu toţi au zâmbit când au citit, dar cu siguranţă că unii au făcut-o. La urma urmei, site-ul AFA este precum lumea asta în care trăim, unde, vorba cântecului, "avem de toate şi mai bune şi mai rele", aşa că eu aştept să te citesc!

@david

Se observa de la o posta ca acest review, a luat nastere in urma unor nemultumiri, acumulate de-a lungul acestui an, cu privire la punctarea sau nepunctarea anumitor useri.

Total fals. Tocmai de aceea am extins analiza dincolo de locul zece, pentru a nu se crede că vreau să mă exclud. Nu am continuat prea departe, pentru a nu lungi prea mult review-ul. Singura situaţie în care, cu siguranţă, nu aş fi scris acest review ar fi fost aceea în care l-aş fi scris din poziţia locului I, pentru că nu mi-aş fi permis să-i critic pe cei de pe locurile următoare, după ce le-am luat-o înainte.

Review-ul despre Telegondola din Mamaia, scris anul trecut, este unul de începător, când încă nu mă definisem, ca şi întreg site-ul AFA, de altfel. Iar restul review-urilor nu sunt lipsite de suflet, ci sunt scrise cu un "suflet" rece şi, pe cât posibil, obiectiv (ştii, precum Luceafărul, nemuritor şi rece), pentru că eu nu scriu compuneri, ci dau informaţii despre locuri de vizitat.

@cosminp

Mulţumesc pentru aprecieri. Uite o idee interesantă, asta cu premiile, un fel de "Zmeură de aur", rămâne să vedem cum o implementăm.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
dannek [21.12.10 21:00:02] »

Domnule Costi jos palaria!

Ca tot suntem la un alt sfirsit de an niste urari pentru toti useri si wm sunt cred bine venite!

"Sarbatorile cand vin, să vă fie cosul plin, să aveti pe saturate, casa plină, sănătate, punga să geamă de bani, mult noroc și La Multi Ani! "

valimi [21.12.10 21:05:18] »

Sunt cele mai cinstite (dar nu si obiective) randuri pe care le-am citit pe AFA! Ai surprins cum nu se poate mai bine atmosfera dintr-un top 10 cu rezervare, ai dat multe dureri de cap in seara asta, ai folosit exact tonul care trebuia folosit pentru un asemenea bilant. Jos palaria!

Cand organizezi decernarea premiilor? Ca doar se stie, eu pentru asta sunt aici...

liviadavidescu [21.12.10 21:14:04] »

@costi, insist... care e concluzia... datele sunt prea seci pentru mine... si vreau si eu premiul meu... ce daca nu sunt in top 10? Zmeura, strugure... ce vrei tu...

Oricum am inteles ca e deja dubios sa am sub 80% si eu am 66... raportulnu stiu care... si am scris si un off-topic... dar cel putin e primul recunoscut ca atare de wm si are cele mai multe vizualizari dintre toate rw mele...

vezi... as putea lua un premiu... Ce zici de CEL MAI TOPIC DINTRE OFF-TOPIC?

Costi [21.12.10 21:18:26] »

@valimi

Reacţia ta (ca de altfel şi al lui dannek) este cea mai potrivită, şi arată cum trebuie să ne comportăm aici, pe "jucăria" noastră preferată, site-ul AFA. Nu trebuie să ne batem joc de ea, dar nici nu trebuie să o luăm prea în serios, pentru că ne încrâncenăm inutil, în lumea asta şi-aşa prea sumbră.

Îmi scot şi eu pălăria în faţa voastră, pentru că ştiţi să priviţi lucrurile la justa valoare, în cazul de faţă, o simplă joacă de oameni mari.

Şi primiţi şi voi toate urările mele de bine, acum în ajun de sărbători.

La mulţi ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Costi [21.12.10 21:51:53] »

Formidabil, chiar mă gândeam că linkurile vor rămâne nerezolvate, fiind prea multe.

Mulţumesc nu ştiu cărui webmaster care a lucrat la ele şi scuze pentru munca la care l-am pus.

Sper că nu m-a boscorodit prea mult!

ileanaxperta* [21.12.10 22:01:37] »

Scriu doar atat! Jos Palaria!!! In primul rand pt. atata rabdare si minutiozitate sa faci un asemenea bilant. A luat cu siguranta timp, nu gluma, timp pe care in loc sa ti-l aloci treburilor tale personale, l-ai daruit aici, pe AFA!!!

Apoi trebuie pus capul la contributie, cum se spune, pentru asemenea "socoteli", care pe mine, una, m-au cam zapacit...

Dar toate puse una peste alta, a iesit un bilant de toata "maretia si frumusetea". Ca e obiectiv sau subiectiv? Mai putin are importanta, parerea mea. Importanta este initiativa si ideea INEDITA. Sa spun banalele cuvinte: "Felicitari! " sau "Bravo! "??? Nu. Doar inca o data JOS PALARIA! nu numai pt. acest asa-zis bilant ci pt. toata activitatea ta de pe site, stimate coleg Costi!

Si eu iti urez sarbatori fericite, sanatate, bucurii, cu multa fericire si impliniri pe toate planurile alaturi de cei dragi si un calduros Craciun Fericit si linistit!!! Numai bine tuturor!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
valimi [21.12.10 22:05:54] »

Daca imi este permis sa adaug pe cel ce nu poate lipsi din bilantul lui 2010, muntele de sare si plantatia de piper de pe AFA - bubumaia. Si asta nu doar pentru ca eu mi-am exprimat destul de zgomotos sentimentele fata de acest "dinozaur" (scuza-ma bubu, citez din clasici), dar cred ca a fost doar o scapare a lui @costi a nu-l mentiona aici.

Costi [21.12.10 22:35:11] »

@valimi

Ai dreptate, l-am omis pe bubumaia, dar trebuie să spun că mai sunt mulţi alţii.

Eu am obiceiul să citesc review-urile din partea inferioară a clasamentului şi în special new entries-urile. Am avut de multe ori ocazia să citesc lucruri frumos scrise, de către useri care au trecut (nemeritat) complet neobservaţi, pentru că nu sunt nume cunoscute. Poate că şi acest lucru i-a făcut pe unii să nu mai scrie, lăsând locul unora, mai puţin inspiraţi, ca să mă exprim eufemistic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
ascent [21.12.10 22:55:43] »

@costi - ma simt onorata pentru cuvintele tale frumoase referitoare la activitatea mea. Iti multumesc!

Kyandra [21.12.10 22:59:55] »

Pana la "zmeura de aur", eu zic sa ramanem in spiritul sarbatorilor si sa acordam "cireasa de pe cozonac" si "sarmaluta infuriata"... ma ofer sponsor voluntar: ))

Sarbatori fericite tuturor si numai bine!!

magdalena [21.12.10 23:03:44] »

As mai adauga si eu un ecou, nu ca sa maresc numarul de ecouri... , oricum eficienta lor e mica!

@costi, daca voi ajunge la decernarea premiilor din acest an, in cazul in care va mai avea loc evenimentul, ar trebui sa insist sa imi oferi Polonicul de Aur, care in mod sigur va fi mai consistent ca valoare decat premiul oferit/ales in urma clasarii la sfarsit de an. Insa nu ar fi corect din partea mea, deoarece sunt alti membri ai site-ului care ar fi indrituiti la acest premiu, avand mai multe impresii despre restaurante decat mine la un volum mult mai mic de review-uri…

Ma intreb totusi de ce impresiile despre restaurante ti-au captat atentia ca fiind prea multe, caci despre biserici si manastiri am acelasi numar de impresii, in acest caz ce premiu mi-ai oferi??

Multumesc insa pentru aprecieri, ma simt magulita, dar ma incearca o unda de mahnire vizavi de cateva persoane mentionate de tine, care chiar au avut unele impresii documentate, frumoase si scrise din suflet, pe care eu le-am votat atunci cand mi-au placut si sper sa nu se faca o confuzie intre « grupul de sustinere/sprijin » si cel bazat pe afinitatea turistica.

Cred totusi ca acest "bilant" ar fi trebuit sa fie apanajul administratorului acestui site, pentru ca noi userii putem fi subiectivi, « datoria » noastra fiind aceea de a scrie impresiile de calatorie.

Doresc si eu sarbatori fericite tuturor, un an nou mai bun si mai frumos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Dragoș_🇷🇴 CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [21.12.10 23:56:44] »

Sunt invidios că te-ai oprit mai devreme de locul 20 cu analiza...

Mişto!

PşiS - mersi pt. locul de "cârcotaş"! chiar mă consider unul!

raduu1972 [22.12.10 00:04:11] »

@costi -As incepe prin a-ti spune ca sunt foarte multumit de titlul pus de tine "Bilant subiectiv" sunt perfect de acord cu tine pina aici, dat fiind faptul ca traim intr-o societate democratica fiecare are dreptul sa isi exprime parerea proprie , statistica facuta de tine sau nu in totalitate este un pic subiectiva insa tin sa te felicit pentru efortul depus, in privinta decernarii premiilor pentru primii clasati in acest foarte tumultos an pe "AFA", da-mi voie sa am si eu parerea mea la fel de subiectiva!!! ok? Dar pentru ca nu o consider importanta pentru AFA, o tin pentru mine. Apreciez faptul ca te-ai inclus si pe tine.

Acum in prag de sarbatori cind toata lumea ar trebui sa se impace cu toata lumea, hai sa uitam rautatile care ne-au bintuit pe unii si pe altii anul acesta. Sa ne cerem iertare celor pe care i-am jignit, sa nu mai punem atita patima aici in lumea aceasta ireala sa ne descretim fruntile si sa nu uitam ca AFA nu-i decit un loc unde iti poti lasa impresiile de vacanta. Rog pe toti cei care am deranjat, suparat sa ma ierte nu am facut-o din rautate si nici cu intentie. SARBATORI FERICITE TUTUROR

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
lizuk [22.12.10 00:10:16] »

Felicitari, Costi, pentru ideea acestei analize si pentru rabdarea de care ai dat dovada finalizand-o si scriind-o aici pe intelesul tuturor (chiar si pe-al meu, om care nu a iubit niciodata matematica si statistica). Sunt luni bune de cand n-am mai gasit pe AFA un review pe care sa il citesc cu asa un interes, de la cap la coada. Ce-i drept, am regasit printre randurile tale si cateva dintre motivele pentru care m-am "retras" de pe AFA - poate de aici interesul cu care am citit tot. In fine... multumesc ca mi-ai simtit lipsa, a fost o mare surpriza pentru mine, chiar nu credeam ca a fost un pas observat de cineva.

Profit de ocazie ca sa va urez Craciun fericit si un An Nou cat mai bun tuturor celor care scrieti (cu rost) pe AFA. Desi de o vreme nu mai gasesc energia / motivul / timpul pentru a contribui cu informatii, ma bucur sa stiu ca, la nevoie, am unde sa arunc un ochi pentru a gasi informatii care sa ma trimita sau nu intr-un loc sau altul. Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Andox [22.12.10 00:27:19] »

Toţi cei aflaţi în primele zece locuri merită să se afle acolo. Şi asta, pentru că, în ciuda celor ce li s-ar putea reproşa, toţi au muncit cu adevărat şi au respectat regulile, chiar dacă uneori, unii dintre ei au ştiut cum să le ocolească. Dacă cumva nu sunteţi de acord cu mine, spuneţi-mi pe acela care ar merita mai mult să fie în primii zece, pentru că eu nu ştiu vreunul

Eu stiu mai multi, dar din pacate, inca, se premiaza cantitatea si nu informatia turistica adevarata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
dorgo [22.12.10 05:28:47] »

@ Costi

In primul rand "chapeau bas! ", pentru munca ta... bilantul era foarte necesar... apoi mai trebuie si "pioni de sacrificiu" pe site care sa dezvaluie neregulile pt ca site-ul sa devina mai curat si userii sa se lase "de bisericute si ecouri de-o propozitie, monosilabice, in curand onotmatopeice"... eu as interzice expresia tendentioasa "puncte de la mine" sau "un SB de la mine", etc... mai facem un program care sa anuleze la ecouri aceste 2-3 expresii...

Observ ca intalnirile AFA, care au initial un scop generos, devin "celule conspirative"... dar nici sa nu le facem nu e bine... eu am simtit asta si la intalnirea "de predarea ajutoarelor pt Moldova din Tg. Mures", cand am cunoscut si eu "la fata" primii 3 useri de pe site, Mariana, Piti si Biancuta... m-am rezumat la a schimba 2 cuvinte cu ei, cu Biancuta nici macar unul si apoi m-am scuzat ca "sunt grabit ca sa scriu un nou review" si am plecat, ei s-au dus la o cafea... mi-ar fi placut si mie sa stau la o cafea cu ei... dar nu am vrut sa ma adancesc intr-o relatie cu cineva de pe site inca... am vrut sa raman curat si neinfluentabil pana acum... daca vrei sa ramai in afara sferelor de influenta trebuie sa te izolezi intr-un turn de fildes... nu e bine nici asa!...

@Costi, parerea mea mai ampla la ceea ce ai scris tu, inca n-am s-o exprim... de-abia prin ianuarie, cand voi fi citit tot ce-au scris cei pe care i-ai amintit tu... voi face si eu cateva comentarii, daca tot m-ai scos cel mai "curat" dintre primii 10... trebuie sa ma documentez mai bine, sa vad cat adevar este in acea lista cu webii-useri care circula pe la noi toti, pe undeva e normal ca webii sa fie alesi dintre useri, doar nu ii vom alege dintre cei ca vand la piata de zi... dar e anormal ca printre primii 21 useri sa fie 5 webi (in primii 10 sunt 2 webi-useri), care oricum, cred ca au niste avantaje pt munca lor dificila, nu stiu de ce fel, insa nimica nu se face pe gratis, dar cred c-ar fi fair-play ca cei 2 useri-webi din clasamentul primilor 10, sa cedeze "sejururile" lor, la locurile 16 si 17... in februarie nu am sa fac nici un clasament ci doar am sa imi dau si eu cu pararea folosind alte criterii, 1. -de utilitatea informatiei turistice, 2. -estetica literara si fotografica, 3. -etica-fair play, 4. -continut ecouri... dar tot subiective... exista totusi 12.000 de perechi de ochi care ne privesc si trebuie sa facem ca, sub bagheta lui @cornel, acest site sa devina si un site "in care singurul criteriu de apreciere sa fie calitatea review-urilor"...

Pana la comentariu insa, mai am inca vreao 10-12 review-uri scrise care isi asteapta randul... unul ar trebui poate sa-l si plasez repede (3-4 ianuarie), e vorba de Hotel Ibis-Paris, caci am primit o solicitare de la @tamama despre Hotel du Globe, ei pleaca acolo in februarie... si doresc acolo o rezervare... alta posibilitate de cazare ar fi in acest hotel de vis-a-vis (Ibis)...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
dorgo [22.12.10 05:47:20] »

@Andox

Cine te impiedica sa-i enumerezi pe aceia "mai multi"? Si pe care dintre cei 10 din "TOP 10", i-ai inlocui cu ei? , ... Costi chiar a lansat o propunere in acest sens. Asteptam un raspuns. Argumente obiective ai?

Traim intr-o tara democratica, exista libertatea expresiei, microfoanele ascunse de baietii de la "Siguranta", pe sub dulapuri sau prin garoafele artificiale din vaza cu flori, au disparut de mult... hai, zi, ! ai curajul raspunderii!...

webmaster13 [22.12.10 07:22:52] »

ei bine draga @dorgo, poate nu crezi dar mai sunt si lucruri care se fac absolut gratis, ma refer la activitatea tuturor moderatorilor de pe acest site, fara nici un avantaj de natura materiala ci pur si simplu din placere sau din dorinta de a-l ajuta pe Webmaster, pentru ca le-a placut idea si conceptia A. F. A. ! Avand in vedere acest fapt tot mai crezi ca ar trebui sa doneze eventualele premii castigate?

SARBATORI FERICITE TUTUROR!

dorgo [22.12.10 08:06:28] »

@ web 13, nu! , in acest caz nu, imi retrag supozitia!... si chiar ma bucur ca mai exista oameni care fac munca patriotica, asa cum faceti voi sau baietii mei care sunt cercetasi si curata o vale a unei rezervatii naturale de PET-uri. Azi 90% din oameni nu fac nimic dezinteresat, neplatititi in vreun fel, timp in care ei ar putea catiga un ban in plus, nu "cadreaza" cu principiile economiei de piata... filantropia exista mai ales in randul persoanelor super-bogate... vezi cazul Bill Gates care si-a lasat mostenire, prin testament... 90% din cele 70 de miliarde de USD castigati de el, fundatiilor caritabile si doar 10 % familiei... na! ca m-am pus rau cu webii!...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
webmaster13 [22.12.10 08:16:49] »

@dorgo cel putin cu mine, nu!

dorgo [22.12.10 08:20:46] »

@all... "teoria ca teoria dar practica poate uneori omori un site sau sa-i roada credibilitatea"...

Stie cineva cum se poate desfiinta o "gacsa"? ...

Daca nu noi, oamenii, macar computerul poate s-o faca?

piti [22.12.10 08:25:37] »

@dorgo

Noua chiar ne-aparut rau ca nu ai stat in dimineata respectiva cu noi la o cafea. Un pic de socializare nu strica nimanui si asta nu insemna ca am fi format o gasca. Poate la intalnire o sa iesi din carapace ))

Costi [22.12.10 09:30:02] »

@magdalena

Ma intreb totusi de ce impresiile despre restaurante ti-au captat atentia ca fiind prea multe, caci despre biserici si manastiri am acelasi numar de impresii, in acest caz ce premiu mi-ai oferi??

Eu nu am spus nicăieri că sunt prea multe, am constatat doar un fapt. Nu l-am catalogat nici "bun", nici "rău".

Despre mănăstiri au scris mulţi, inclusiv eu, dar despre restaurante au scris mai puţini.

Dacă premiul acordat nu-ţi convine, poţi schimba premiul Polonicul de aur, cu premiul Poala popii, Departe de tumultul orasului (click aici)

... ma incearca o unda de mahnire vizavi de cateva persoane mentionate de tine, care chiar au avut unele impresii documentate, frumoase si scrise din suflet, pe care eu le-am votat atunci cand mi-au placut

Nu le mai plânge de milă, că nu au păţit nimic. Dacă au "imaginea" puţin şifonată, asta li s-a întâmplat de mult, eu doar am constatat ceea ce au făcut singuri. Cred că ai observat că eventualele mele critici au fost întotdeauna sprijinite de exemple.

... sper sa nu se faca o confuzie intre « grupul de sustinere/sprijin » si cel bazat pe afinitatea turistica.

Ba tocmai eu nu am făcut nicio diferenţiere între cele două categorii de grupuri, pentru că nu am date să fac această diferenţiere. Tocmai de aceea nici nu am comentat acest lucru, decât acolo unde erau date certe, oferite chiar pe site. În rest, nu pot judeca dacă este vorba de afinitate turistică, sau alt fel de simpatii, oricum nici nu prea contează. După mine, singurul fapt condamnabil este acela de a vota necondiţionat doar pentru că cineva îţi este "prieten", fapt care, din păcate s-a întâmplat şi chiar a fost recunoscut de cineva pe forum, legat de postările cuiva "drag ţie".

Cred totusi ca acest "bilant" ar fi trebuit sa fie apanajul administratorului acestui site, pentru ca noi userii putem fi subiectivi, « datoria » noastra fiind aceea de a scrie impresiile de calatorie.

Draga mea, mai aveai puţin şi îmi puneai căluş.

Acelaşi lucru l-aş putea spune şi eu, să laşi pe alţii să decidă asta, dar vezi, eu nu o fac, pentru că fraza ta începe cu "Cred... " şi credinţa nu ţi-o poate lua sau impune nimeni, chiar şi în cea mai cruntă dictatură.

Este credinţa ta şi o respect, chiar dacă nu sunt neapărat de acord cu ea, pentru că am şi eu credinţa mea.

A mea este că

Ridendo castigat mores!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Costi [22.12.10 09:58:46] »

Am uitat să mai adaug la bilanţ un record (personal şi nu numai): primul superbonus acordat pe AFA mi-a revenit mie, pentru impresiile

Verdun, locul unei bătălii cumplite

click aici

Şi cu review-ul de faţă am bătut un alt record personal: cele mai multe voturi primite: 24 până acum.

Mai am însă mult până la recordul absolut al site-ului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
magdalena [22.12.10 10:00:59] »

După mine, singurul fapt condamnabil este acela de a vota necondiţionat doar pentru că cineva îţi este "prieten", fapt care, din păcate s-a întâmplat şi chiar a fost recunoscut de cineva pe forum, legat de postările cuiva "drag ţie"

Asta este intr-adevar condamnabil, nici eu nu sunt de acord cu asta, dar nu inteleg ghilimelele cu "prieten" si "drag tie", eu una nu am prieteni pe site si nu imi este nimeni "drag" dintre userii care participa la concurs.

Nu imi permit sa caracterizez persoane pe care nu le cunosc, sa emit pareri, sa judec.

Nu am participat la nici-o intalnire AFA si poate ca nici nu o sa ajung sa particip la vreuna, prin urmare nu stiu la fata pe nimeni dintre concurenti.

Am votat frecvent persoane care nu m-au votat niciodata si nu am tinut cont de acest lucru.

Cat despre:

Dacă premiul acordat nu-ţi convine, poţi schimba premiul Polonicul de aur, cu premiul Poala popii, Departe de tumultul orasului

No comment...

Fiecare pasare, pe limba ei piere...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
chelie_d [22.12.10 10:25:11] »

După părerea mea, ionescunic este adevăratul câştigător al concursului de anul acesta

si eu sunt de aceeasi parere...

hlli [22.12.10 10:26:30] »

@costi, chiar ai muncit pentru acesta “clasament”!!! Cit timp ti-a luat? !!!

La cit esti de minutios si perseverent sigur vei mai bate si alte recorduri, desigur meritate din plin.

Mi-a placut ce ai scris... citeva ecouri mi-au adus zimbetul pe buze... iar rindurile altor ecouri m-au facut sa ma intreb “oare de unde atita inversunare si patima? !!! ”

Sa auzim de bine!!!

Sarbatori fericite, petrecute in pace si liniste!!!

motaneata [22.12.10 11:01:15] »

Costi, Costica,

acum se oftica!

Sanziana [22.12.10 11:40:02] »

Jos Palaria, Costi, m-am amuzat si intristat teribil in acelasi timp pentru ca nu de mult cineva spunea ca eu am infiintat o cooperativa si ma folosesc de ea, ei acum se pare ca hotul striga hotii... (da Valimi, la tine ma refer

Salut pe cel mai simpatic carcotas pe aceasta cale precum si pe ajutoarele lui (Dragos, ai fost mereu carcotasul meu preferat)

Intradevar, reala analiza ta, as fi vrut si eu un premiu, poate BLONDA DE LA DREPT, ceva. ))) dar cum in ultimul timp am renuntat sa mai urc scarile spre top 20, imi asum consecintele.

@Dorgo, apropo de liste, si totusi mai sunt oameni care fac ceva din convingere, nu pentru bani, trust me...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Costi [22.12.10 11:59:35] »

@sanziana m

Nu, tu meriţi premiul Cel mai sufletist membru AFA, ce e drept, poate ar trebui să-l împarţi cu mariana şi cu încă câţiva, dar să-ţi păstrezi cea mai mare parte din el!

@motaneata

Bună rima, dar alţii erau responsabili cu poeziile pe site.

Văd eu că vrei şi tu un premiu. Am să scotocesc prin sac, să vedem ce găsim. Ah, da, uite-aici: O excursie pe muntele Athos împreună cu motanul şi, ca să nu gâfâi prea tare după urcuş, ai ca bonus un (7) Up!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
valimi [22.12.10 12:03:24] »

@sanziana, vad ca incet-incet se rupe tacerea. Nu despre tine am scris ca ai infiintat cooperativa (dar probabil stii tu ce stii). Si vad ca aceeasi practica este ba reciprocitate si prietenie, ba hotie. Hotaraste-te, dar hai mai bine pe forum, sa nu facem mizerie aici...

Sanziana [22.12.10 12:21:41] »

In viata e greu sa te lupti cu himere

Desi iti doresti mereu doar lapte si miere,

Eu critic cuvantul, ideea -i departe

Nu vreau sa te supar, nu -mi da tu dreptate

las'viata sa-si curga domol firu -n fata

Razboiul nu-l vreau, mai bine-o povata...

dorgo [22.12.10 12:46:49] »

@ Piti

Yes, o yes! , ies din cochilie, fii sigur!

dorgo [22.12.10 13:06:06] »

@ sanziana m

Iti multumesc pentru acest "trust me" ce-o sa ma incante mereu

Dar singurul om in care am incredere deplina in viata, sunt chiar eu!

Nicu [22.12.10 14:02:57] »

Un clasament cit de cit real, dar fiecare are clasamentul lui cu preferati sau antipatii.

Daca nu ar fii comentarii pro sau contra nu ar avea farmec.

motaneata [22.12.10 14:11:12] »

@costi,

"Ridendo castigat mores! " a fost folosit de @dragos acum jumatate de an, atunci se potrivea, astazi nu, acum ne jucam mai mult de-a rasu'-plansu', poate ar trebui sa radem mai mult de propriile defecte, de propria inversunare. Avem impresia ca noi suntem buricul pamantului, asa ca mai degraba s-ar potrivi "Amat se ipsum unusquisque super omnia - Fiecare se iubeşte pe sine mai presus de toate".

Subtila chestia cu Muntele Athos, apreciez! (asta inseamna ca inca imi citesti ecourile).

Eu zic ca multi dintre noi ar trebui sa mearga la Muntele Athos, poate asa se indura bunul Dumnezeu si ne mai spala pacatele, prea multa rautate, invidie, ura s-au strans in noi.

Pe motan il vom lasa acasa, el are treaba lui, prinde soareci, ba chiar si sobolani, iar pentru asta nu cere puncte sau premii! Ba stai ca si ăsta primeste cate un premiu, au inceput maţele sa intre in calduri!

Cand nu veti mai scrie pentru puncte si clasament (m-am exclus, nu ma intereseaza nimic din ce este gratis, nici macar o cana sau un tricou), va veti simti mai bine si va veti da seama ca v-ati comportat ca niste copii!

In incheiere ma voi adresa tuturor celor care scriu doar pentru puncte: a scrie seamana cu dragostea. E frumoasa placerea scrisului, cum minunata este placerea dragostei! A scrie insa pentru puncte seamana mai degraba cu dragostea pe bani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
mariana.olaru [22.12.10 15:46:40] »

Prin natura profesiei mele termenul de ”bilanț” mă cam stresează, căci presupune sinteze, statistici, analize, interpretări, explicații, justificări, și termene stricte de raportare, toate cu un singur scop: să tragem linie și să aflăm dacă rezultatul activității a fost pozitiv (am avut un oarecare profit care să permită continuarea activității), sau dimpotrivă, negativ (am muncit degeaba și-am ieșit în pagubă, adică mai mult am cheltuit decât am câștigat). Din fericire, sensul cuvâtului s-a lărgit foarte mult, astfel încât putem vorbi acum despre ”bilanțuri subiective”, deși menirea bilanțului este de a scoate în evidență cât se poate de obiectiv și fundamentat pe date certe, cuantificabile și imuabile la momentul raportării, a punctelor tari și slabe ale activității.

Ei bine, constat că bilanțul tău subiectiv, Costi, care s-a dorit a fi o analiză pertinentă și documentată din punctul tău de vedere, a stârnit aplauze pe de-o parte și probabil... înjurături pe cealaltă parte. Unii te-au socotit cârcotaș și prețios, alții echilibrat și bine intenționat. Doar într-un ecou sau două am receptat un mesaj de echilibrare, o cale de mijloc pentru cântărire și apreciere. Firește, e foarte greu să mulțumești pe toată lumea și veșnic vor exista nemulțumiți, pentru că asta e firea noastră perfect umană: nu semănăm între noi decât anatomic. Pe de altă parte, fără această luptă a contrariilor nu s-ar naște progresul, singura cale de a ajunge la perfecțiune. Deci e bine că suntem diferiți și nu gândim toți la fel, pentru că altfel n-am sesiza greșelile și n-am lupta să le corectăm. Dar nici să ne situăm la extremele acestei ”lupte” nu cred că e constructiv. Nu cred că duce la un rezultat bun a fi negativist și revoluționar tot timpul, pentru că starea continuă de nemulțumire duce la frustări ireversibile, după cum nu e bine nici să asiști pasiv la tot ceea ce se petrece, întrucât finalul s-ar putea să te afecteze într-un mod nedorit și chiar potrivnic. De aceea, cred că a alege o cale de mijloc este un mod profitabil de a-ți trăi viața.

Eu nu realizez pe care din treptele acestei scale imaginare te plasezi, dar în ciuda titlului, am receptat bilanțul tău ca pe o încercare de a fi realist, obiectiv și echidistant. Pentru unii ai reușit, pentru alții nu. Personal, am apreciat la superlativ partea cu etalarea plusurilor și minusurilor. În ce privește analiza clasamentului și ierarhizarea în versiunea ta, epitetul de ”subiectiv” atașat titlului este cât se poate de expresiv.

Și mie îmi repugnă ideea de gașcă profitoare, useri fictivi, clone, voturi în rafală și alte încercări de-astea lipsite de etică pentru obținerea unui loc fruntaș în clasament, cu unicul scop de a fi beneficiarul unui sejur gratuit. Și eu sunt tristă când văd review-uri valoroase răsplătite cu două-trei PMA, în timp ce povestea nu știu cărei bălți banale obține SB. Sunt de-a dreptul frustată când destinații de top din țară sau din lume descrise admirabil în unele review-uri trec neobservate, în timp ce aplauzele nu mai contenesc pentru impresii din Bulgaria sau Grecia, descrise de atâtea ori încât îți vine să crezi că ai dat peste un site dedicat excusiv promovării acestor țări. În ce mă privește, voturile obținute mă bucură nespus nu pentru că mă promovează în clasament (ca dovadă că nu țintesc spre acest scop este faptul că postez destul de rar și de fiecare dată, zic eu, consistent!, când aș putea să fragmentez impresiile,obținând poate un punctaj mai mare), ci pentru că am dovada că rândurile mele sunt de folos și altora, fie ca informație și inspirație utilă a viitoarei locații de vacanță, fie doar ca plăcere a lecturii.

Dar tot eu sunt cea care mă regăsesc printre cei care și-au făcut deja un cerc de preferați în a lectura review-urile și a le vota. Nu m-a racolat și nu m-a obligat nimeni și nici nu m-au influiențat părerile altora. Am votat pentru că așa am simțit că-mi pot exprima satisfacția lecturii, recunoștința pentru informațiile primite, dar și prețuirea pentru munca autorilor, uneori pentru talentul lor narativ și mai întotdeauna pentru folosirea corectă a limbii române. Asta n-a însemnat că am întors spatele noilor veniți, dimpotrivă, ei s-au aflat mai întâi pe lista lecturilor mele, dar și dintre ei i-am cules pe cei care îmi plac și pe care îi votez mai mereu, pentru că nu-mi înșeală așteptările în niciun review.

Cu alte cuvinte, am și eu preferințele mele... subiective. Nicicând pe acest site n-o să se poată impune un ”stil” și o direcție de votare. Fiecare are propria grilă de valori și propriile gusturi. Iar câtă vreme la bătaie vor fi puse și interese materiale, datul din coate va fi o manevră... la modă!

Iată de ce, o cale de mijloc trebuie găsită: una în care să ne regăsim cu toții și în care să nu ne mai împingem încercând să ne facem loc mai în față. Să ne gândim la un Regulament mai performant și să încercăm să facem mai transparentă votarea pe site, presupunând că asta va duce la concluzii profitabile. Poate n-ar fi rău ca prin program, undeva, poate în caseta de cont rezervată fiecărui user să se interpună o rubrică informativă cu numele celor pe care i-a votat userul și câte voturi i-a acordat fiecăruia, dar și una din care să se afle cine și cu câte voturi i-au răsplătit review-urile ceilalți useri. În definitiv, de ce ar fi secrete aceste date?

Închei aici, căci ecoul meu tinde să devină review, cu apelul la bunăvoință și înțelegere între toți membri AFA și cu convingerea că tot ce s-a scris aici, pro și contra, lansarea criticilor dar și asumarea lor responsabilă, recunoașterea neajunsurilor sau lipsurilor, nu sunt altceva decât încercări de a fi mai performanți și mai buni în construirea acestui site.

Doresc tuturor userilor ca aspirația lor spre perfecțiune să se împlinească cît mai repede și mai profund! Sărbători fericite acum și motive de sărbătorire tot anul ce vine! La mulți ani, tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][10 voturi]
Costi [22.12.10 19:47:19] »

@motaneata

"Ridendo castigat mores! " a fost folosit de @dragos acum jumatate de an, atunci se potrivea, astazi nu, acum ne jucam mai mult de-a rasu'-plansu', poate ar trebui sa radem mai mult de propriile defecte, de propria inversunare. Avem impresia ca noi suntem buricul pamantului

"Ridendo castigat mores! " se potriveşte oricând!

În plus, eu nu am nicio înverşunare, iar despre defecte îi las pe alţii, ca tine, să le găsească.

Nici nu am impresia că sunt buricul pământului, dar nu cred nici că ar avea alţii această calitate.

Cand nu veti mai scrie pentru puncte si clasament (m-am exclus, nu ma intereseaza nimic din ce este gratis, nici macar o cana sau un tricou), va veti simti mai bine si va veti da seama ca v-ati comportat ca niste copii!

Competiţia a fost dintotdeauna motorul care a împins societatea şi a dus la progres, pentru că omul este, prin definiţie, o fiinţă interesată în primul rând de sine şi de cei apropiaţi. Aşa că, idei din astea comunistoide, cum că să facem lucruri dezinteresat, "pentru binele celorlalţi", gen maica Tereza, astea sunt tocmai bune pentru a stârni anarhia.

Mult mai profitabile sunt ideile potrivit cărora, muncind pentru tine, munceşti, indirect, pentru binele comunităţii.

Hai să lăsăm de-o parte atitudinea ipocrită şi să recunoaştem că nu facem niciodată, nimic, dezinteresat.

Chiar şi când facem un gest caritabil, îl facem în primul rând pentru confortul nostru sufletesc.

Aşa că, ce e de condamnat că cineva scrie pe acest site pentru ceva anume? Oricum nimeni nu face nimic dezinteresat. Că o face pentru glorie, pentru recunoaştere, pentru puncte şi premii, pentru satisfacţia personală de a se exprima, sau cea de a se face cunoscut, sau pentru a se defula, sau pentru orice alt motiv, asta are mai puţină importanţă, important este că suma acestor exprimări este în folosul tuturor celorlalţi.

Tu de ce scrii aici? Oare eşti complet dezinteresat? Mai gândeşte-te.

Lecţii poate da oricine, convingător însă poate fi doar acela care este sincer în primul rând faţă de sine însuşi.

Ah, un ultim lucru: nimic nu e gratis pe lumea asta, credeam că ai aflat acest lucru până acum!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
Dragoș_🇷🇴 CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [22.12.10 20:19:28] »

Cand nu veti mai scrie pentru puncte si clasament, va veti simti mai bine si va veti da seama ca v-ati comportat ca niste copii!

@motăneaţă, dacă tot m-ai pomenit (deşi nu în legătură cu citatul de mai sus), îmi permit să adaug un comentariu legat de acest fragment:

- eu cred că în momentul când încetăm să mai fim copii, începem să murim câte puţin...

şi spun asta prin prisma celui care a recunoscut (vezi topicul din forum) că scrie pentru puncte şi pentru premii (dar nu numai).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
motaneata [23.12.10 00:13:53] »

@costi,

De ce esti atat de intolerant? Mai citeste o data ecoul meu, m-am referit la noi toti cand vorbeam de "buricul pamantului". Credeai ca m-am referit la tine? M-am referit la noi toti cand spuneam ca trebuie sa mergem (simbolic) la Muntele Athos. Era o invitatie la impacare. Iar tu ai sarit sa o impusti pe Maica Tereza!

Teoria ta bigotica despre competitia pentru puncte este deziluzionanta: nu cred ca asta poate fi un scop in viata!

@dragos,

- eu cred că în momentul când încetăm să mai fim copii, începem să murim câte puţin...

Perfect de acord, dar una e sa ne copilarim si alta sa ne prostim!

Acum stau si ma intreb: daca s-ar face o lista cu cei neinteresati de puncte, oare chiar voi fi singur pe aceasta?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Dragoș_🇷🇴 CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [23.12.10 08:36:51] »

singur, nu - cu siguranţă; dar cred că foarte stingher...

Costi [23.12.10 08:54:46] »

@motaneata

Am citit foarte bine ecoul tău şi am înţeles foarte bine că te refereai la noi toţi. Eu însă prefer să vorbesc numai în numele meu, nu-mi permit să vorbesc în numele altora, aşa că ţi-am răspuns ce cred şi gândesc eu.

Intolerant nu cred că sunt, din moment ce eu admit şi alte puncte de vedere şi nu mă cred superior altora.

Nu înţeleg despre ce împăcare este vorba. Nu ştiam că eram certaţi!!! Îmi pare rău dacă tu ai luat o discuţie în contradictoriu drept o ceartă.

Nu am împuşcat-o pe maica Tereza, poate ar trebui să mai explic încă o dată. Eu am spus că marea majoritate a oamenilor nu au capacitatea de sacrificiu de sine în folosul celorlalţi, acţiunile lor desfăşurându-se în scopul satisfacerii nevoilor şi trebuinţelor personale (asta este o chestie care se învaţă la psihologie, este vorba de piramida nevoilor, a lui Maslow). Chiar şi cei care au capacitatea de sacrificiu de sine, o au ca pe o trebuinţă, prin a cărei satisfacere ei îşi găsesc împlinirea personală.

Nu ştiu ce înţelegi prin bigotică, cuvâtul ăsta nu există!

Dacă cumva ai vrut să spui bigotă, se potriveşte ca nuca-n perete, pentru că teoria (care nu este a mea), nu are legătură cu religia.

Şi, în ultimul rând, nu ai înţeles nimic din "teoria mea", din moment ce reduci totul la o competiţie pentru puncte.

Eu tocmai am subliniat că nu neapărat punctele îi "mână-n luptă" pe competitorii de pe AFA. Este posibil ca unii dintre ei să urmărească, prin activitatea pe site, să-şi satisfacă nevoile de pe nivelurile superioare ale piramidei lui Maslow. Aici, intolerantul eşti tu, pentru că nu le recunoşti această posiblitate, băgându-i pe toţi într-o singură categorie, cea dornică de câştigul material imediat, tu situându-te deasupra acestui "mercantilism ieftin şi murdar".

În ecoul anterior îţi adresasem o întrebare. O repet, poate încerci totuşi să răspunzi şi poate aşa vei renunţa la această atitudine de superioritate.

Tu de ce scrii aici? Oare eşti complet dezinteresat?

Eu ştiu răspunsul, atât în ceea ce mă priveşte, cât şi în ceea ce te priveşte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
mirelab [23.12.10 10:43:30] »

Super tare, domnule profesor, mai mult ca perfectul acest review Sunt aproape sigura ca nici macar Cornel nu credea ca AFA poate genera atatea statistici )))

motaneata [23.12.10 15:49:51] »

@costi,

Da, sunt complet dezinteresat, nu am fixatii obsesive privind puncte sau voturi. Scriu din placere, e hoby. Citesc din placere si hoby.

Sunt pe AFA pentru ca ma incanta blandetea si frumusetea cuvantului lui Bubumaia, inteligenta si sarcasmul lui Santana, povestile pline de dor ale lui Ionescunic, romantismul suav al lui Pepsi, neastampararea copilareasca a Georgianei, echilibrul IleneiXperta, seriozitatea Magdalenei, spiritul de aventura al lui Cristian_h, detasarea ToreiIngrid, umorul debordant al lui Alex_Macedo (ma opresc, desi am gasit calitati la multi alti colegi pe care i-am intalnit aici). Aici l-am cunoscut pe Molko, un tip adevarat (si care imi lipseste) ! Doamne, acum imi dau seama cat sunt de nedrept, multora le-am citit cu nesat impresiile si nu le-am scris nici un cuvant de multumire. Pe Bubumaia nici nu stiu daca l-am votat vreodata (nu asta e scopul meu pe AFA), desi il apreciez enorm.

Sunt pe AFA pentru a face schimb de impresii. Dar numai de impresii originale. Merg de 2-3 ori pe an in excursii pregatite cu grija, reale, adevarate, ma bate soarele, ma mangaie apa, ma alina vantul, imi clatesc ochii, imi colorez viata, iar la sfarsit, daca sunt impresionat, scriu un review. Atat!

De ce scriu? Ca sa impartasesc bucuria mea cu cei de langa mine, sa-i conving si pe altii sa caute locurile pe care eu le-am descoperit.

Eu scriu ce simt in urma unor excursii reale, nu virtuale! Nu-i inteleg pe cei care omoara calculatorul cu cautari de date istorice pe care apoi le aglomereaza intr-o poveste obositoare, fara cap si fara coada, vrand sa arate lumii ce cultura au ei! Nu-i inteleg pe cei care merg intr-o excursie de o zi si apoi scriu 4 zile! Nu-i inteleg pe prietenii vanghelici ai lui Goagăl! (Apropo: daca nu gasesti nici cuvantul "vanghelic" in dictionar, asta nu inseamna ca el nu exista).

Ma intreb: oare chiar merita atata decadere doar pentru ca salivezi abundent dupa puncte?

Nu cred ca sunt singurul care gandeste asa, ar fi trist (cel putin pentru mine) daca ar fi altfel. Dar sigur ca nu suntem aici pentru bazaconii de genul "satisfacerii nevoilor de pe nivelurile superioare ale piramidei lui Maslow" cum sustii tu! Chiar, hai sa-i intrebam si pe ceilalti colegi:

Dragi colegi, care dintre voi sunteti pe acest sait pentru ca vreti sa va satisfaceti nevoile de pe nivelurile superioare ale piramidei lui Maslow?

Doamne iarta-ma! Costi, tu ma crezi tampit? Tu crezi ca am venit pe AFA ca sa-mi satisfac nevoile fiziologice? Sau pe cele de siguranta? Sau crezi ca sunt aici in cautarea dragostei si respectului? Crezi ca umblu cu limba scoasa pe AFA in cautarea adevarului, a dreptatii, a perfectiunii? Crezi ca vreau sa ma autorealizez aici? Cum? Acumuland puncte?

Nu, doamne iarta-ma, nu pentru asta sunt aici. Si nici pentru a imparti polonice sau limbi de lemn, cum o faci tu.

Ieri ai incercat sa ma jignesti grav. Din fericire etichetele pe care ai incercat sa mi le pui pe frunte (comunistoid) nu s-au lipit, probabil pentru ca lipiciul era pe partea cealalta! Verifica-ti palma!

Mai mult, spui ca indemn la anarhie. Nu eu indemn la anarhie, pentru ca nu eu fac alte clasamente decat cele oficiale. Exista un singur clasament, cel al saitului, iar cei care-l contesta poate ar trebui sa-si faca propriul sait! Contestatarul esti chiar tu, care te autoflagelezi dandu-ti singur premiul "Carcotasul de serviciu".

Eu unul ti-as da un alt premiu (nu-mi place sa raman dator): Premiul Vadim Tudor, "Sa-i impuscam pe toti pe stadioane"

Gata, m-am racorit! Urmeaza Sfintele Sarbatori ale Craciunului si nu mai vreau sa mai intru in polemici. Iti urez multa sanatate, fericire si liniste sufleteasca.

Craciun Fericit! La Multi Ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
valimi [23.12.10 16:37:07] »

Imi pare rau sa va zic, dar nu va sade bine, oameni in toata firea, sa va caciuliti unul la altul aici in vazul tuturor, doar pentru ca nu vreti sa folositi PM-ul pentru a va rezolva neintelegerile. Era un loc frumos pe site, poate cel mai frumos pe care l-am vazut vreodata pe AFA, cu un usor iz academic, chiar daca se poate numi doar dupa stimabilul personaj al lui Caragiale (Catavencu), dar l-ati transformat, din dorinta de va da cat mai interesanti in expresie, intr-o spalare reciproca de imagine cum vedeam seara de seara la asazisii combatanti de pe Realitatea TV.

[***] ati reusit sa scrieti off-topic chiar si pentru aceasta rubrica.

webmaster0 [23.12.10 21:32:26] »

@valimi, din păcate ţie Moş Crăciun a fost nevoit să-ţi aducă un cartonaş galben, pentru felul cum te-ai adresat în ecoul de mai sus celor 2 colegi dar şi în egală măsură pentru părerea pe care o ai faţă de forum...

Sper să revii mai pătruns de spiritul sărbătorilor!

luciaoradea [27.12.10 13:09:10] »

@mariana. olaru

Nu cred că duce la un rezultat bun a fi negativist și revoluționar tot timpul, pentru că starea continuă de nemulțumire duce la frustări ireversibile, după cum nu e bine nici să asiști pasiv la tot ceea ce se petrece, întrucât finalul s-ar putea să te afecteze într-un mod nedorit și chiar potrivnic. De aceea, cred că a alege o cale de mijloc este un mod profitabil de a-ți trăi viața.

Foarte frumos scris, si eu cred in calea de mijloc.

Am citit cu mare interes ce a scris @costi si ma uimeste cata pasiune a starnit review-ul si mai ales ecourile. De aici se vede ca lumea intra pe site si din placere, nu numai pt puncte. Bravo tuturor, mie imi place sa citesc si astfel de polemici, asa se vede ca lumea e "vie" si participa activ la ceva.

La multi ani tuturor si sa mai citim lucruri frumoase si interesante aici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
TORA INGRID [30.12.10 11:30:50] »

@costi si restul: eu cand vreau sa fluier, fluier!

Costi [30.12.10 16:01:16] »

@TORA INGRID

Ţi-am simţit lipsa în ultima vreme.

Bine ai revenit.

danoradea [03.03.11 17:32:03] »

Superba statistica, @Costi trebuie sa recunosc ca vei ramane preferatul meu.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
27 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anadragusin, ascent, bogdan 75, chelie_d, cosminp, Costi, crima, dannek, danoradea, david, dorgo, hlli, ileanaxperta*, Kyandra, liviadavidescu, lizuk, luciaoradea, magdalena, mariana.olaru, marius gaudi, Michi, motaneata, Nicu, piti, raduu1972, TORA INGRID, valimi
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.38804912567139 sec
ecranul dvs: 1 x 1