ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: piatra neamt
ÎNSCRIS: 16.09.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JAN-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Piatra Neamt - mai este perla Moldovei?

TIPĂREȘTE

Chiar de voi primi un bobarnac de la administratori de ''asa nu'' dat fiind ca locuiesc aici, m-am gandit ca impresiile mele vor fi poate de folos celor ce vor ajunge in zona sau se intreaba de ce ar alege acest oras pt vizitare si de ce nu chiar un concediu. In primul rand pt ca poate fi un punct de plecare spre multe obiective turistice- Lacul Rosu, Durau, Ceahlau, Manastirea Bistrita, Manastirea Petru-Voda, Varatec, Agapia, Humulesti, Cetatea Neamtului, Secu, Parcul Vanatori si multe altele si mai apoi pt ca insusi orasul ofera destule atractii, desi are destule probleme de administrare de care sper ca voi sa nu va loviti.

Ce puteti face aici? Incep bineinteles cu Telegondola-subiect de mari dispute intre locuitori, va ofera la pretul de 15 lei o calatorie dus intors de la gara pe m. Cozla. Are 22 de gondole, te ridica la vreo 650m si iti ofera o priveliste asupra orasului si imprejurimi. Daca va tin picioarele luati bilet doar dus si reveniti in oras prin padure avand astfel ocazia sa serviti ceva la Terasa gospodinelor sau mai jos la Colibele Haiducilor, localuri cu traditie.

La zoo au mai ramas putine animale, leul a plecat pentru ca s-a considerat ca nu are suficient spatiu. Maimutoiul nu stiu ce au facut cu el dar oricum fiind baiat isi facea ceva obscen ce strica educatia. La putina distanta Stadionul Ceahlaul va invita printr-o culoare tare sa traiti bine, pacat ca n-avem echipa n-avem valoare pt ca terapia prin urlete la meci te scapa de stres. Si construirea acestui stadion modern-european a nascut dispute orasenesti.

In centru poti admira Curtea Domneasca ansamblu din care mai exista o parte din pivnitele domnesti, portiuni din zid, biserica Sf Ioan-stil moldovenesc, si Turnul lui Stefan (19 m). Alaturi Parcul Municipal iti da ocazia sa iei pulsul orasului, si sa admiri fantana cantatoare facuta cu bani europeni, in vecinatatea unei statui impunatoare a marelui voievod ce pare sa se intrebe ce dracovenie otomana poate fi.

Pentru o seara culturala imbracati-va frumos si mergeti la un spectacol la Teatrul Tineretului-cu traditie aici jucand in timp cei mai mari actori, biletul costa intre 10-40 lei in functie de piesa. Pe timpul verii Strandul e intens cautat: intrare 1-3lei. 10lei sezlong, 3leih inchiriat gratar, bazin pt copii, pt adulti, terenuri de sport. atv restaurante. casute de inchiriat. Patinoarul are nocturna, 648mp... capacitate 151pers. inchirieri echipament. Partia de ski-inaugurata cu mult fast de blonda de la guvern e de dificultate medie. pe m. Cozla. cu nocturna, zapada artificiala, telescaun-parerea mea e ca trebuie sa fiti experimentati ca s-o incercati.

La Baza hipica te poti plimba cu trasura (sania) inclusiv prin oras, poti urca pe un cal sau chiar lua cursuri de calarie 20lei ora (10 copii) si de ai timp la dispozitie si vrei dupa 36 de ore si examen te mandresti cu o diploma. Sunt ingrijiti aici vreo 30 de cai din care 3 lipitani, ponei de care se pot bucura copii, Indianul-un cal unic in Ro bland rasa Holstein, Violet-un fost campion; 20lei-30min plimbat pe cal, 10-lei 15min prin oras.

Muzee=cel de Arta Neolitica Cucuteni (unic in Europa), de Istorie si Arheologie, de Arta, de Etnografie, de Stiinte Naturale, toate inchise lunea. In vecinatatea orasului se afla un nou lac Cuejdel, despre care nu stiu multi fiind format prin baraj natural (alunecari de teren) la fel ca lacu rosu, nu este inca exploatat turistic dar merita sa vedeti ce poate face natura, cred ca s-a format prin anul 2000.

Ca si cazari optiuni sunt multe in afara de hotelurile cunoscute de mult din oras Ceahlau si Central, pe drumul Bacau-Bicaz la ambele iesiri din oras sunt pensiuni pt toate buzunarele si pretentiile. Nu imi mai vine altceva in minte asa ca toate cele bune si vizita placuta!


[fb]
---
Trimis de lica baesu in 26.09.10 13:40:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2611 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lica baesu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 casute de inchiriat in strand
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1800 PMA (din 2 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

sandu.53
[26.09.10 14:19:56]
»

mie persona lde fiecare data cand am trecut prin Piatra-Neamt mi-a placut atat orasul, amplasarea lui, curatenia, ritmul mai domol al oamenilor... din pacate doar am trecut prin oras si nu m-am oprit sa stau macar 2-3 zile... insa sunt convins ca merita iar tu ai pomenit cateva locuri superbe... promit sa ma opresc in acest frumos oras cu prima ocazie! pana atunci, felicitari pentru review.

lica baesuAUTOR REVIEW
[26.09.10 14:34:13]
»

multumesc! SI MULTUMESC CELOR CE M-AU VOTAT. am primit premiu! acu de ziceti ca ma laud nu-i bai pt ca intradevar ma laud, asta inseamna ca nu m-am facut de ras in fata voastra mai ales ca prima data inscrisa, prima saptamana si pt ca habar nu aveam de aceasta comunitate cand am postat primul rw, cand m-am intors din concediu mi-am zis sa scriu impresia mea de bine pt ca inainte de a pleca citisem pareri nu prea bune despre hotel si ma intrebam daca nu am gresit, asa ca am scris si apoi am primit un mes de bun venit pe AFA si alte ecouri, atunci m-am luminat de cum sta treaba...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster20*
[26.09.10 14:42:58]
»

@lica_baescu, nu vei primi un "bobarnac" pentru ca regulamentul permite scrierea de impresii din orasul de domiciliu, cu conditia sa nu fie vorba despre o unitate de cazare. Pe de alta parte, te rog ca in viitor sa structurezi reviewul in paragrafe, pentru a fi mai usor de citit. Te rog totodata sa folosesti majuscule pentru numele proprii si sa folosesti, de preferinta, cuvantul intreg: "manastire" sau "munte" in loc de "m". Acum voi edita eu dar as aprecia daca de-acum incolo vei respecta aceasta recomandare. Multumesc.

lica baesuAUTOR REVIEW
[26.09.10 14:45:56]
»

webmaster eu iti multumesc.

ascent
[26.09.10 14:53:03]
»

Nu vreau sa va supar, dar eu stiam ca Slanic Moldova este cunoscuta sub denumirea de "Perla Moldovei"...

magdalena
[26.09.10 15:47:06]
»

Mie imi place foarte mult acest oras, anul acesta l-am vizitat iar, poate mai mult ca altadata, voi povesti in detaliu ce am vazut si imi place si mie "ritmul mai domol al oamenilor", dupa cum se exprima @sandu. 53, am scris si un review despre Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni aici: click aici.

Este un oras care merita a fi vizitat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic
[11.08.11 18:29:28]
»

Lica Baesu, ne intrebi pe noi sau te intrebi pe tine daca Piatra Neamt mai este perla Moldovei? Daca locuiesti in Piatra Neamt, ai vazut cu ochii tai toate transformarile care au avut loc si esti cea mai in masura sa dai verdictul.

Orasul nu mai este cel de acum cateva zeci de ani, iar cei plecati – asemenea mie – sau ceilalti care fie isi fac concediile aici, fie doar il tranziteaza, percep altfel schimbarile. Noi oricum il admiram si il consideram o perla – curat, verde, ingrijit, cu permanenta preocupare de a-si valorifica potentialul turistic imens de care dispune.

Prin anii ’70 Colibele Haiducilor si parcul "de la ursi" erau puncte de referinta. Restaurantul Caprioara – aflat pe malul Bistritei, dincolo de calea ferata – era unul dintre cele mai selecte. Toata lumea buna a orasului acolo facea nunti sau petrecea revelioane. Apropo, mai exista?

Telegondola? Patinoar sau partie de ski, baza hipica sau strand modernizat? Pe atunci erau doar utopii. Strandul era o amenajare rudimentara in care – pe pietre – puteai face plaja in putinele zile de vara potrivite pentru asa ceva, in care mai aveai curajul sa atingi apa rece a Bistritei.

Este interesant de aflat punctul de vedere al celor ce au vazut transformarile orasului etapa cu etapa, care au fost nevoiti sa suporte zgomotul santierelor si noroaiele demolarilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Qvadratvus
[18.08.11 08:05:08]
»

Hmmmm! Baza hipică este de dinainte de 1989, patinoarul era înainte de 1989 lîngă sala sporturilor pe Ștefan cel Mare - ce-i drept acum e cu puțin mai extins și ceva mai bine amenajat, deci nu erau utopii nici înainte.

Ștrandul este întradevăr OK așa cum este modernizat, acolo lucrurile sunt făcute cu adevărat cu cap. Telegondola însă este construită pe un deal care de 200 de ani tot alunecă la vale pe bucăți și deja au plecat 2 stîlpi din loc. Se tot investește în consolidarea alunecărilor și probabil alți bani vor fi înghițiți în anii următori pentru a o menține funcțională.

Nu vreau să fiu cîrcotaș, progres există, însă telegondola este hilară în comparație cu inexistența unui drum modernizat de legătură spre vest, sau cu restricițile de circulație care de foarte mulți ani datorită nereparării podurilor impun traficului greu să ocolească pe la Roman - Tîrgu Neamț. Deasemeni avem telegondolă dar promovarea siturilor turistice altele decît cele clasice și arhicunoscute gen Cetatea Neamțului Mănăstirea Bistrița Ceahlăul & Co este zero barat. Potențialul turistic de care dispune va rămîne potențial și doar atît, în lipsa unui program coerent de valorificare. Nu prea pot urmări această coerență, ci doar unele investiții care aduc a bîlci ...

iulianic
[18.08.11 14:49:40]
»

Qvadratvus, nu am luat ca referinta anul 1989 desi stiu ca acesta este momentul din care in Romania se vede, se simte si se face totul altfel. Pentru mine momentul de referinta este anul 1974 cand am parasit Neamtul fara sa stiu ca o fac definitiv.

N-am vazut strandul modernizat, dar telegondola imi zboara pe deasupra capului ori de cate ori revin si traversez orasul in drum spre Vaduri – Bicaz. Nu se putea sa n-o observ. Stiu ca este o investitie asa cum se fac ele in ziua de azi… trebuia, nu trebuia, cui trebuia…

Modernizarea drumurilor, da, este o necesitate stringenta si am simtit-o pe pielea mea.

… promovarea siturilor turistice altele decît cele clasice şi arhicunoscute gen Cetatea Neamţului Mănăstirea Bistriţa Ceahlăul & Co este zero barat. Potenţialul turistic de care dispune va rămîne potenţial şi doar atît, în lipsa unui program coerent de valorificare.

Din nou, iti dau dreptate pentru ca stiu ca sunt in Neamt sumedenie de locuri care merita mentionate. Hai sa incercam noi, aici, pe AFA!

Qvadratvus
[18.08.11 20:11:44]
»

Păi cel puțin la mine, din 29 de rw's pe care le am scrise aici pe AFA pînă acum, 13 sunt despre situri turistice din Județul Neamț (dă de curiozitate un clik pe nikul meu și vezi...). Nu se poate deci spune că nu menționez de cîte ori am ocazia frumusețile locurilor. Asta nu înseamnă că nu am o opinie sau că trebuie totul coafat sub un voal roz.

Turistul dacă nu te porți cu el frumos nu mai vine a doua oară, după cum dacă nu-l informezi pentru a-i oferi perspectiva atractivității te ocolește din start. Ambele deziderate pe plan local sunt făcute varză, deh... moravurile locului. Nu ascunzînd sub preș problemele faci turiștii să vină, ci rezolvîndu-le. Altfel, o eu unul o să prefer să merg 36 km ca să mănînc o ciorbă de burtă la Pensiunea Văratec de exemplu decît să o mănînc în orașul meu, și crede-mă că am motive...

Iar necesitatea aia stringentă cu drumurile e transformată într-o bătaie de joc sinistră, ce mai ..... Singurele drumuri cu adevărat rezonabile sunt E 85, DN 15 exclusiv pe porțiunea de la Bacău la Bicaz și DN 15C exclusiv pe porțiunea de la Piatra Neamț la Tîrgu Neamț, în rest ... Uneori am tendințe paranoice și îmi închipui că nu prostia, ci un interes deliberat face ca Piatra Neamțul să nu aibă legături ca lumea cu alte zone geografice.

În rest, ca și comparație de exemplu am Jud. Buzău (care între noi fie vorba mie îmi place din punct de vedere turistic). Au acolo un stil destul de ok de promovare, există programe coerente și relativ închegate, ceea ce aici pe plan local lipsește aproape cu desăvîrșire.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, iulianic, lica baesu, magdalena, Qvadratvus, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Piatra Neamț:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04829216003418 sec
    ecranul dvs: 1 x 1