ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 03.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2023
DURATA: 7 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Port El Kantaoui, o stațiune elegantă la Marea Meditarană

TIPĂREȘTE URM de aici

Tunisia, cea mai nordică țară din Africa, vine puternic din urmă în zona turistică, încercând să ajungă la nivelul altei țări africane, Egiptul. Deocamdată, însă mai are de lucrat la acest capitol. Un atu sunt plajele cu nisip fin ce se întind de-a lungul Mării Mediterane.

Zborul charter din Sibiu a fost hotărâtor în alegerea Tunisiei ca destinație de vacanță, in septembrie anul acesta. Citisem impresiile turiștilor, cele mai multe negative, mai ales în ceea ce privește cazările. Mulți cred că au comparat cu Egipt sau Turcia, așa cum am făcut și eu la început. Dar mie îmi place să văd partea plină a paharului!

Am ales să-mi petrec sejurul în stațiunea Port El- Kantaoui. M-a inspirat în alegere și review-ul scris de colegul Aze (vezi impresii).

Despre hotelul Marhaba Palace, la care am stat, am scris (vezi impresii).

La cca 8 Km de orașul Sousse și în continuarea acestuia, fiind o suburbie a lui, se întinde o stațiune elegantă, cu multe hoteluri de 4 și 5 stele, dezvoltată în jurul unui port turistic.

Drumul ce duce de la aeroportul Habib Bourghiba din Monastir trece prin Sousse și în aproximativ 10 min. ajunge în El Kantaoui ce se întinde de-a lungul șoselei ce vine din Sousse, pe care se găsesc resorturi, așa cum este si cel de la Marhaba Palace (vezi impresii). Înainte de a intra în port, se deschide o piață plină de o parte și de alta de magazine de pielărie, bijuterii de argint, haine, suveniruri, ceramică, Tunisia fiind cunoscută pentru obiectele din piele de lamă și cămilă, la prețuri foarte accesibile, și pentru ceramica sa. Prețurile sunt negociabile, cu excepția magazinelor cu prețuri fixe. Franceza și engleza sunt cele două limbi în care te poti târgui. Pentru cei care sunt dornici de adrenalină, parcul de distracții „Hannibal” le stă la dispoziție. Muzica și luminile parcului se aud și se văd de la distanță. Pentru noi a fost și un punct de reper în plimbările nocturne la întorcerea la hotel.

O fântână cântătoare, înainte de a intra în port, ar trebui să fie punctul forte, dar ea încântă turistul doar în anumite zile. Eu nu am reușit s-o admir, deși în toate serile așteptam alături de alți turiști spectacolul fântânii cântătoare. Am aflat că Tunisia stă rău la capitolul apă, ceea ce nu e de mirare într-o țară deșertică și săracă.

Ca să intri în port, trebuie să treci printr-o poartă impresionantă ca mărime și arhitectură, străjuită de un turn. Senzația este că pătrunzi într-o lume a basmelor arabe, dar dincolo de poartă, vei întâlni o lume modernă plină de turiști din Europa, printre care mulți români.

Aici, în jurul golfului, se găsesc magazine, restaurante cu terase, hoteluri. Iahturi mai mult sau mai puțin elegante, ambarcațiuni, multe „de pirați” , pregătite să ademenescă turiștii în mini croaziere pe Mediterana. Am văzut câteva vase foarte vechi, acostate în port ca piese de muzeu și pentru făcut poze.

Arhitectura tradițională, îmbinată cu unele elemente moderne, casele albe cu ferestre și porți albastre sau maro, balcoanele din lemn, dantelăria obloanelor, florile de bougainvillea ce împodobesc zidurile, toate acestea m-au dus cu gândul la Grecia sau la stațiunea El Gouna din Egipt. Știu că se pot vizita și muzee aici, dar eu m-am mulțumit să admir portul, să mă plimb pe străduțe, să admir arhitectura clădirilor.

Am făcut înconjurul golfului, apoi m-am pierdut pe străduțele labirintice din spatele lui, toate de un farmec deosebit. Palmieri umbreau străzile, flori de bougainvillea însuflețeau peisajul, pisici stăteau tolănite la soare, un tânăr cu doi șoimi te îmbia să te pozezi cu ei, contra cost desigur. Ziua se simțea o toropeală ce plutea în aer si care te îmbia sa te odihnești pe băncile din jurul golfului, să te oprești din plimbare si să admiri peisajul oferit de iahturile acostate, de clădirile albe din jur. Lume puțină in plină zi, iar pe străzile adiacente, pustiu. Și liniște, multă liniște. Asta până la lăsarea întunericului, când Port El Kantaoui se umplea de viață si culoare. Nici nu știu când mi-a plăcut mai mult: ziua sau noaptea?

O stațiune frumoasă, elegantă, pe care o recomand celor care vor să-și petreacă vacanța în Tunisia.


[fb]
---
Trimis de Rodel in 30.10.23 20:29:31
Validat / Publicat: 30.10.23 21:01:20

VIZUALIZĂRI: 5628 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Port El-Kantaoui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

MirindaPHONE
[21.01.24 10:46:16]
»

Interesant review. Multumim pentru impresii. V ati plimbat liber pe strada ca în Turcia sau doar cu grupul? Vi s a părut periculos?

nicole33
[21.01.24 11:18:28]
»

@Mirinda:

V ati plimbat liber pe strada ca în Turcia sau doar cu grupul? Vi s a părut periculos?

După trei săptămâni petrecute în Tunisia, mie această ţară mi s-a părut foarte sigură. Posibile riscuri există oriunde, însă atunci nu am mai ieşi nici din propria casă.

Te poţi plimba liniştită pe străzi, ziua sau seara, că noaptea eu nu am încercat, fără teamă. Poţi vizita şi orăşelele învecinate, aflate la mică distanţă de hotelul/zona în care te vei caza, folosind taxiul care este relativ ieftin.

Însă pentru excursiile lungi, eu ţi-aş recomanda varianta organizată cu grup şi ghid. Scapi de orice bătaie de cap şi afli şi informaţii interesante şi utile, pe care nu le găseşti pe internet.

MirindaPHONE
[21.01.24 11:41:24]
»

@nicole33: Multumesc mult. Ati avut probleme cu mâncarea, indigestii ceva, deoarece eu după experienta din Egipt sunt mai precauta.

nicole33
[21.01.24 12:52:02]
»

@Mirinda:

Ati avut probleme cu mâncarea, indigestii ceva, deoarece eu după experienta din Egipt sunt mai precauta.

Nu am avut niciun fel de probleme digestive nici în Tunisia, dar nici în Egipt, însă eu îmi aleg cu foarte mare grijă hotelurile, fără a fi dispusă să fac compromisuri pe seama propriei sănătăţi.

Spre deosebire de Egipt, în Tunisia apa de la robinet este potabilă, conform spuselor ghizilor. Evident, eu nu am consumat decât apă îmbuteliată, dar m-am spălat pe dinţi fără grijă cu apa de la robinet şi nu am păţit nimic.

În plus, dacă în Egipt peste trei sferturi dintre cei din autocar avuseseră probleme digestive, unele chiar de durată, în Tunisia nu am auzit situaţii de acest gen, însă surprize pot apărea oriunde, în funcţie de sensibilitatea fiecăruia, de atenţia sporită în alegerea mâncării, dar şi de condiţiile în care este preparată/servită mâncarea în restaurant.

Alegând un hotel mai bun reduci mult riscurile unor neplăceri în ceea ce priveşte mâncarea, curăţenia etc.

MirindaPHONE
[21.01.24 13:20:38]
»

@nicole33: multumesc mult! În cazul acesta Tunisia reprezinta o destinație pe care o voi lua în calcul pentru vacantele viitoare.

În Turcia și Grecia nu am avut probleme digestive și am călătorit destul de mult insa in Egipt lucrurile au stat diferit. Cred ca de la apa imbuteliata deoarece este desalinizata sau de la fructe, am făcut o indigestie urata si doua zile nu am fost bună de nimic, deși am luat un pumn medicamente.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
RodelAUTOR REVIEW
[21.01.24 22:36:53]
»

@Mirinda

În plimbările nocturne, am fost cel mult 4 persoane, dar de cele mai multe ori, două. Mi s-a părut foarte sigur.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, Mirinda
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Port El Kantaoui:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045945882797241 sec
    ecranul dvs: 1 x 1