ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2023
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2023
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

De omorât timpul liber... în Tunisia

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ca și în continuarea articolului despre cazarea la El Mouradi Selima Club locul unde am petrecut vacanța de vară din 2023 — vezi impresii — în următoarele voi relata ce posibilități de distracție/petrecerea timpului liber există în zona Port El Kantaoui. Asta doar dacă turistul s-a săturat de programul normal de la hotel unde la fel ar exista programe de divertisment anti-plictiseală.

Ca și remember localitatea/zona turistică Port El Kantaoui se află la 35 km de Monastir. De aici se va pleca într-o eventuală excursie și tot aici se pot cumpăra diverse atracții mai scurte sau mai lungi ca durată.

Divertisment pe apă

Pentru cele mai comune atracții nu trebuie ieșit din resortul ales, se pot cumpăra la fața locului, trebuie mers doar până la cel mai apropiat centru amenajat pe plajă (Base Nautique nr...), acesta poate să fie chiar pe/lângă plaja hotelului fie la mers pe jos cel mult 100-150m.

Prețurile sînt afișate pe niște panouri unele în euro dar cele mai multe în dinari tunisieni. Un dinar fiind 1.46 lei eu voi trece în continuare prețul doar în dinar, calculul putând face destul de ușor.

Două atracții sînt foarte populare aici, una este parașuta trasă de barcă (Parasailing) iar cealaltă este crazy shark sau ring cum se mai scrie pe aici. Personal în medie am stat cam 8 ore/zi pe plajă și am observat frecvența de folosire a diferitelor atracții.

Parașuta sau parasailingul tras de o barcă cu motor este de încercat măcar o dată. Vezi altfel totul cu ochi de pasăre. Modalitatea de ridicare și coborâre a turistului se face de pe/pe plajă, asta este posibil atunci când există porțiuni libere pe plajă, să zicem un minim de 50 m. Totul se pregătește, sforile, parașuta frumos întinsă pe nisip, turistul primește o vestă de salvare umflată cu aer și este pus în ham. Pleacă barca, trage sfoara și dintr-odată ești sus deasupra plajei, apei. Distracția nu ține mult poate 5-7 minute, barca face un cerc și cu ajutorul bărcii cu motor plus a vântului ești dirijat înapoi la locul de plecare. Nu am observat aterizări dure, un singur incident am văzut când unii au făcut o mică baie în mare dar parașuta s-a ridicat repede iar turiștii s-au uscat instant în aer.

Distracția scurtă costă cca. 60-70 dinari/persoană, dacă sînt 2 persoane ar fi 90/100 tnd. Noi băieții având fiecare câte 100 kg, am decis câte o ridicare separată. Acum mulți ani am mai încercat asta în Bulgaria Albena atunci ridicarea a fost de pe o barcă în larg departe de plaje.

Cealaltă atracție crazy shark sau ring este un fotoliu gonflabil pentru mai multe persoane, chiar și 5-6 persoane, este tras cu viteză în apă și se fac întoarceri bruște. În principiu atracția este bună la așezarea mâncării în stomac sau scoaterea instant a lui... :) Regula este ca toată lumea să urle/țipe când merge cu asta așa să afle și ceilalți turiști cât de fain e. Fiecare participant trebuie să se țină de un mâner, mânere, dacă reușește bine, dacă nu cad în apă, oricum și aici primește fiecare o vestă. Dacă la parasailing am văzut într-o săptămână un singur caz în care unii au ajuns în apă dar mai mult cu picioarele, aici am văzut 11 cazuri când au căzut la o întoarcere în apă. Bineînțeles că au fost colectați imediat din apă. Distracția costă 25-30 dinari de persoană.

Banana este o altă ambarcațiune gonflabilă pentru mai multe persoane. Sînt și aici mânere de care să te ții. Banana este trasă cu viteză cu barca nu se fac viraje bruște. Am văzut doar 3 banane răsturnate cât am stat pe acolo. După ce s-au urcat înapot pe banană turiștii își continuau distracția. Distracția costă 20 dinari.

Skijetul este o altă ambarcațiune de viteză. Este ca o motorcicletă pe apă. Turistul primește o vestă și o minimă instrucțiune privind conducerea acestuia. Se virează la fel ca la motociclete, iar accelerația este montată la îndemână. Pot urca una sau două persoane iar costul distracției este asemănătoare cu parasailung 70 dinari/1 pers., 100 dinari 2 persoane. Nu am observat turiști să se răstoarnă/să aibă incidente cu acest aparat, dar folosirea skijetului a fost destul de rară.

Pentru cunoscători o tură de schi nautic costă 50 dinari. Dacă vrei să înveți este altceva un curs/minicurs costă mai mult. Am văzut doar 3 persoane/săptămână care au folosit schiul nautic.

Flyfish este ceva asemănător cu crazy shark, spre deosebire cu acesta salteaua din când în când se ridică ca și cum ar vrea să-și ia zborul, iar participanții trebuie să se țină extrem de bine de mânere. Am văzut puține deplasări (poate 5) cu această ambarcațiune costă 30-40 dinari/persoană.

În fine barca de viteză costă cel mai mult 140-160 dinari/persoană/30 minute. Totuși am văzut mulți care au folosit această atracție mai simplă dar frumoasă.

Pentru alte plimbări, croaziere pe mare trebuie mers până în Port El Kantaoui acolo există o diversitate în alegerea ambarcațiunii. Fie se face o excursie pe o corabie amenajată ca de pirați, ori ambarcațiune simplă, catamaran, velieră. Unii comercianți ambulanți vând acestea pe plajă, bănuiesc că va costa mai mult decât la fața locului în port.

Divertisment pe uscat

Se pot lua în calcul alte atracții care nu au legătură cu apa. Acestea sînt plimbări pe o cămilă, plimbări cu trăsura, închiriere teren de golf, închiriere teren tenis, închiriere biciclete, trotinete electrice, ATV-uri. Noi am folosit una din aceste atracții și anume cirulat pe ATV o oră. Asta deoarece băiatul încă nu a circulat cu o asemenea mașinărie. Atracția am cumpărat-o de la un comerciant din hotel. Comerciantul este mic și negru și când a trecut numele lui pe bonul primit am izbucnit în râs, am râs și cu partea dorsală... Ori și-au bătut joc unii de el când a fost botezat dar numele lui este Őrdőg Fioka (în traducere din ungurește este pui de drac) Deci puiul de drac ne-a vândut nouă plimbarea cu ATV ul 2 persoane cu 135 dinari.

Modalitatea a fost în felul următor: am fost preluați de la hotel cu un autoturism până la centrul de închirieri aflat pe strada principală Avenue 14 Janvier. Habibs Quad Bikes se numește firma și tot ei închiriază trotinete, biciclete, tot ei intermediază excursii pe un vas de pirați și plimbări pe cămile. Din centru ne-am deplasat într-o curte unde se aflau așezate în rând ATV urile. Erau vreo 10 participanți, fiecare a primit o cască un minim instructaj. Traseul a fost parțial pe străduțe secundare și pe urmă pe terenuri virane, plantații de măslini în vecinătatea terenurilor de golf. Fiind mult praf pe gură ne-am pus o mască covid din dotare și ochelari. Acolo e praf, nu glumă. În ora respectivă în afară de circulat cu ATV -ul s-a învățat luarea virajelor strâmte, trecerea prin șanțuri, denivelări, pante, rampe, etc. La întoarcere spre hotel am fost preluați din nou de autoturism, iar la hotel hainele super-prăfuite au ajuns la spălat.

În Port El Kantaoui mai sînt și alte posibilități de distracție, Parcul de aventuri este foarte frumos acolo și sînt multe atracții. Despre Port El Kantaoui am scris anul trecut - vezi impresii.

Excursii

Tunisia nu este o țară mare dar sînt destule de văzut în afara hotelului. Unele excursii se pot realiza pe cont propriu, de exemplu până la Sousse taxiul costă 10 dinari. Se pot face cumpărături în Medina de Sousse (centru=medina) se pot vizita moscheea și clădirea Ribatului, muzeul de istorie, portul. Am scris anul trecut despre acest oraș și muzeul de istorie -- vezi impresii, vezi impresii.

O altă destinație se mai poate vizita pe cont propriu cu taxiul, Monastir de și se află mult mai departe decât Sousse (35 km) taxiul ar fi 25-30 tnd. Și acolo sînt de vizitat cetatea, mauzoleul, muzeele, moscheile, medina de Monastir, etc. Eu nu am mai fost pe cont propriu aici deoarece am achiziționat o excursie în care era inclus și vizitarea Monastirului.

Capitala Tunisiei Tunis și orașul antic roman Cartagina se poate vizita printr-o excursie de o zi. Prețul se află ca și anul trecut în jurul valorii de 50 euro și include și masa de prânz. Nu se pleacă așa devreme (7.30/8.00) iar întoarcerea este la o oră rezonabilă (17.00-19.00) Am fost anul trecut impresii aici:

vezi impresii, vezi impresii, vezi impresii

Tunisia fiind o țară jumătate verde jumătate deșert se organizează excursii atât spre zona mai verde în nord cum am fost eu anul trecut dar și în deșertul Sahara. Aceste excursii în schim durează 2 zile. Asta înseamnă că 2 zile nu mai beneficiezi de serviciile de la hotelul ales, pierzi o noapte de cazare și 5-6 mese pe care le-ai plătitAceastă excursie este mai avantajoasă pentru cei care merg pe cont propriu, care nu au luat toate mesele (să zicem doar mic dejun), cei care eventual pot prelungi vacanța și sînt mai independenți cu transportul. Prețul a rămas în jurul valorii (plus/minus) de 100-110 euro, cazarea, mesele sînt incluse dar băuturile nu.

O excursie de o zi asemănătoare cu cel din Tunis este cel prin care se poate vizita Dougga Thuburto Majus și Zaghouan. În această excursie se pot vizita obiective/vestigii romane care au rezistat timpului.

O altă excursie de o zi am cumpărat eu de această dată. Excursia a durat 12 ore (7.30-19.30) și am vizitat al patrulea cel mai sfânt oraș musulman Kairouan, colosseumul aproape identic ca cel din Roma din localitatea El Djem și orașul Monastir. Exursia a costat 55 euro și a inclus și un prânz fără băuturi incluse.

Ar mai fi câteva atracții de vizitat o grădină zoologică cu denumirea de Friguia Parc aflat la vreo 120 km, include transport și vizită cca 25 eur aproximativ, ferma de struți și caravană din Sidi Bou Ali (25 eur), safari cu jeepuri, vizită sate, sau doar vizita localităților Monastir + El Jem (1/2 zi). Sînt convins că sînt și mai multe atracții trebuie întrebat. Prețurile toate sînt orientative unele din ce am văzut eu pe panouri, altele din alte surse, la fața locului, etc.

Personal am fost mulțumit cu ceea ce am văzut/făcut, în rest ne-am odihnit, bălăcit în mare.

Vacanțe faine

 

Rog WM să atașeze la început, mulțumesc

youtube

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 09.08.23 21:19:35
Validat / Publicat: 10.08.23 08:37:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.

VIZUALIZĂRI: 1268 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Capitolul excursii : nu,nu este Roma este colosseumul din El Djem
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.08.23 08:32:33]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Michi
[11.08.23 09:55:35]
»

@AZE: Într-un serial din 2022 ai făcut o prezentare completă a Tunisiei. Citindu-ţi reviewul de acum mi-amintit că în 2o13 am făcut o scurtă încursiune de o zi în Tunisia în care am coborât de pe vasul MSC Splendida şi am văzut satul turistic alb-albastru, marginaş capitalei Tunis, Side Bud Said şi Cartagina. Nu am vrut/ nu am avut timp pentru Tunis pentru că văzusem destule capitale de ţări arabe şi vestigiile arheologice ne atrăgeau mai mult. Am avut şi şansa unui ghid excepţional care ne-a plimbat prin trei situri arheologice şi muzeul Bardo ( războaiele punice şi Hanibal ante portas). Regula era următoarea în croazieră: se naviga noaptea iar ziua până spre orele 16-17 vizitam oraşe. Asa am văzut Genova, Palermo, Marsilia, Cartagina. Îti mulţumesc că reviewul tău mi-a adus la suprafaţă amintirile de acum 10 ani, care parcă au fost de ieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[13.08.23 14:13:46]
»

@Michi: Mulțumesc. Ați avut ocazia să vizitați și muzeul Bardo. Eu nu am avut această șansă, aveam ghinion în acel an (2022) cu muzeele (atât muzeul din Cairo cât și din Tunis erau închise deci ghinion maxim)

Nu am beneficiat până acum de o croazieră. Sau dacă da va fi fără dna AZE nu poate suporta un vas mare, rău de mare, etc. (interesant este că cu bărcile nu are treabă ????)

Am în vedere măcar o dată în viață și o croazieră de cumpărat. Eu pachetele de croazieră le găsesc extrem de atractive. Noaptea navigat, ziua vizitat, în toate pachetele turistice sînt toate cele 3 mese incluse obligatoriu. Și m-ar încânta o croazieră la fel ca a Dvs în marea MEditerană așa voi vedea ceva și din Spania, Italia țări în care spre rușinea mea încă nu am fost????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Port El Kantaoui:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049614906311035 sec
    ecranul dvs: 1 x 1