ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.01.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
TIMP CITIRE: 3 MIN

O idee „creață˝

TIPĂREȘTE

Cu aproape un an în urmă am scris un review numit ˝Propunere pentru o ˝altfel˝ de excursie˝ -- vezi impresii -- care invita pe cei amatori să facă deplasări cu un microbuz sau autocar până la scara unui obiectiv. Extrag din acel review scris în martie 2022:

˝Mă gândesc că din cei care vor parcurge acest crochiu de review, or fi câţiva care din motive de vârstă, tahicardie de efort, gonartroză şi coxartroză, discopatie, circulaţie periferică deficitară defectuoasă, bloc respirator (bpoc) şi câte altele, recuperare după o operaţie, singurătate, baston, renunţare la condusul maşinii din cauza vederii, ar mai fi tentaţi de excursii uşoare în care să-ţi speli ochii de rutina plictisitoare în care zilele trec greu şi anii prea repede. Vizitezi, faci fotografii, fiind între alţii ca tine, nu eşti complexat de vârstă sau invaliditate, scrii un review şi mai iei o gură de oxigen pentru timpul care va urma˝.

Cornel a fost deosebit de binevoitor ţinând postarea pinned, cap de afiş săptămâni în şir. Deşi articolul a fost vizualizat de peste 650 useri şi a avut comentarii pozitive şi încurajatoare, nu s-a arătat nimeni interesat. Este posibil ca cei care ar fi fost într-adevăr amatori să nu mai fi frecventat AFA, considerând capitolul încheiat. Cred că majoritatea care are au renunţat să mai citească şi să scrie au la bază unul din motivele de mai sus şi doar la câţiva a intervenit oboseala sau impresia că nu sunt apreciaţi.

Mi-aduc aminte că la data intrării mele pe acest sait de elită erau câţiva useri care postau reviewuri interesante dar pe parcurs au dispărut. Erau valoroşi şi chiar dacă nu mai puteau face excursii, încă ar mai fi avut ce spune.

Mă gândesc că ei şi alţii care au dispărut în cursul anilor următori, ar putea avea o prezenţă de calitate la rubrica ˝ecouri˝. Dacă au vizitat obiectivul despre care se scrie, ar putea veni cu completări valoroase şi câteva poze. Se scriu multe ecouri la reviewuri, unele lungite pentru a fi eventual punctate cu 300 PMA de cei care le citesc sau măcar a-l atenţiona pe userul- autor că i-a plăcut, sperând la o reciprocitate.

Cred că e foarte greu de departajat din punct de vedere al programului comentariile de rutină de cele valoroase care conţin completări. Poate postarea unor poze în număr limitat la ecou, ar fi proba că a fost acolo. Deasemeni un clasament separat al acestor useri care acum sunt fie outsideri dar mai au nostalgia AFA, fie a celor activi care au ceva de spus în plus, chiar si un concurs prntru ecouri valoroase ar fi stimulativ şi constructiv. Pentru cei noi intraţi pe sait ar fi poate un îndrumar cum şi ce să punctezi într-o excursie. La început toţi am fost îndrumaţi sau am ˝furat˝meseria.

Nu respingeţi a priori ideea ˝creaţă˝pe care v-am sugerat-o, pentru că timpul trece şi la un moment dat- Dne Fereşte! - unii dintre voi nu veţi mai putea călători şi veţi deveni nostalgici. Înaintând în vârstă, căutaţi să rămâneţi ancorati în activitatea care v-a plăcut şi v-a adus satisfacţii, altfel depresia şi senzaţia de inutilitate v-ar amărî viaţa.

Aştept o punere la punct drastică din partea lui Cornel. La câte are el pe cap, exact această complicaţie îi mai trebuia. Si pentru ce? Doar cei rezervişti nu vor scrie despre cazări, restaurante sau recomandări care sunt principalele activităţi de informare de pe sait, ci despre călătorii, destinaţii, obiective… dar să nu uităm că ele dau nivelul de elită al acestui sait de turism şi ele au creat familia AFA.


[fb]
---
Trimis de Michi in 12.01.23 21:05:55
Validat / Publicat: 13.01.23 06:53:55

VIZUALIZĂRI: 221 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 22 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱PHONE
[13.01.23 15:50:27]
»

@Michi: La mulți ani! Problematica aprecierii articolelor, ecourilor, răspunsurilor și fotografiilor a constituit din când în când subiect de discuție pe portalul AFA. Uneori ideile sunt bune, alteori controversate. Întotdeauna vor exista persoane mulțumite și persoane nemulțumite. Acolo unde se adună mai mult de un om vor apărea opinii diferite.

Ecourile sunt punctate actualmente prin trei trepte de apreciere. Departajarea suplimentară a ecourilor pe baza„valorii" este greu/imposibil de efectuat. Mai întâi ar trebui definit termenul de *valoros, apoi analizat modul de implementare. O operațiune automată de selectare/încadrare ar avea neajunsuri, una manuală/umană ar fi subiectivă și ar trebui sa implice mai mulți admini.

Apariția unui nou top/concurs aduce concurență și stimulează autorii să scrie (de obicei userii cu vechime sunt avantajați de popularitatea lor). Totodată aduce și probleme din perspectiva păstrării onestității și imparțialității.

Orice schimbare în sistemul de apreciere trebuie analizată cu atenție pe toate părțile: din punct de vedere al calității, al modului tehnic de implementare, al impactului asupra userilor, al respectării eticii etc.

Totuși, din când în când, mici/mari schimbări sunt necesare pentru a mări atractivitatea și vizibilitatea portalului, a atrage noi utilizatori, a crește calitatea articolelor, a crea interacțiuni frumoase între useri etc. In acest sens au apărut ultimele concursuri de pe AFA.

Cred că orice sugestie este binevenită și analizată cu seriozitate de Admin.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
MichiAUTOR REVIEW
[13.01.23 17:49:32]
»

@tata123 ????: Exceptională analiză şi mulţumesc de atenţia pe care ai dat-o unei idei ˝creţe˝. Eu trebuie să recunosc că am gândit ˝pro domo˝ ţinând seama că nu văd la orizont profilarea vreunei excursii adaptată mie. Sigur că nici eu n-am fost convinsă de implementarea acestei idei deşi departajarea, teoretic s-ar fi putut face pe baza unor poze suplimentare adăugate ecoului şi care ar demonstra că cel ce scrie chiar a fost acolo. Încăodată îţi mulţumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
hlli, Michi, tata123 🔱
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări de suflet (mai puţin turistice):


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.045330047607422 sec
  ecranul dvs: 1 x 1