ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.10.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

O zi splendidă atât pe mare cât și pe uscat! Vizită în Paxos-Antipaxos!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Atunci când am plecat în vacanță cu destinația Corfu, aveam în vedere diferite posibilități de petrecere a timpului liber.

Excursia spre insulele Paxos-Antipaxos nu era pe lista mea scurtă, dată fiind situația cu restricțiile. Totuși trecând în fiecare zi prin fața agențiilor de turism cu zeci de oferte, am zis că de ce nu? Am și antamat pentru ziua de vineri o excursie cu plecare din portul din Lefkimmi.

La data și ora fixată, 8.30, așteptam liniștiți, doar că a fost fără reușită, deoarece în ziua respectivă erau valuri mari și vânt puternic pe mare-deci s-a anulat plimbarea. Se putea amâna pe duminică, ceea ce pentru noi însemna penultima zi, înainte de plecare, sau returnarea banilor. Nici o problemă.

De data asta, am plecat nițel mai târziu, la 9.00, cu un microbuz, apoi la 10.00 din portul din Lefkimmi, cu vaporașul. Pentru că am stat afară, pe puntea de sus, nu am purtat mască, iar călători am fost suficient de mulți, chiar și pentru vremuri normale. Nu ne-au cerut nici un fel de teste sau certificate de vaccinare, am completat doar formularele pe propria răspundere că nu avem sau nu am luat contact cu cineva cu covid.

Aproximativ o oră și un pic am alunecat pe valurile albastre ale mării, trecând mai întâi pe lângă capul Asprokavos, punctul cel mai sudic al insulei Corfu, deja soarele strălucea puternic, dar ne-am înarmat cu șepci, creme de protecție și ochelari și priveam cum din albastru indigo, culoarea mării devenea tot mai bleu, pe măsură ce ne apropiam de coastele vestice ale insulei Paxos. Prima dată, în nord, dăm cu ochii de golful natural Lakka, apoi alunecăm ușor pe lângă coasta de vest a insulei.

Se spune că insula Paxos a luat naștere prin „grija” lui Poseidon atunci când lovind cu tridentul în vârful insulei Corfu, a rupt o bucată din ea, ducând-o mai spre sud, ca un loc magic pentru marea sa iubire-Amphitrit.

Magic poate fi cuvântul potrivit, altfel nu știu cum altfel să vă spun despre culorile mării, despre culorile stâncilor, despre formele lor, roase și modelate prin acțiunea vânturilor și a apei.

Insula Paxos este foarte muntoasă și stâncoasă pe partea de vest, cu stânci calcaroase, ceea ce dă și minunata culoare a apei. Este și verde totodată, prin livezi întinse de măslini, chiparoși falnici sau pini. Peșterile din această parte sunt vestite, Blue Caves, bărcuțe mici sau mai mari stăteau la coadă să intre în ele. La fel și noi, deși fiind un vas mare, am avut prioritate :))

Ghidul ne-a înșiruit tot felul de povești și legende despre locul cu peșterile iar noi ascultam în timp ce căpitanul își croia iscusit cale printre pereții de calcar.

Apa este foarte limpede și foarte albastră în interiorul peșterilor, adâncimea apei este undeva la 10-15 metri, tavanul este impresionant cu stalactite, iar într-una din peșteri-Ahai, supranumită și Palatul de marmură al lui Poseidon, tavanul are o porțiune găurită, de formă rotundă, perfectă, pentru ca soarele să-și trimită razele fierbinți și să lumineze spectaculos interiorul peșterii.

Prima dintre peșteri este Ypapanti, foarte largă și spațioasă. Se spune că există un pasaj secret, cum altfel? :) care ar duce spre satul Magazia, acolo unde este și biserica Ypapanti.

Al doilea grup de peșteri albastre este în apropierea plajei Erimitis, cu nisip fin alb. Zona marină a peșterilor este un habitat natural pentru foarte multe viețuitoare, cum ar fi și foca călugăr mediteraneană-monachini, iar Paxos, Antipaxos, cu toată zona înconjurătoare este inclusă în inițiativa europeană Natura 2000, pentru protejarea arealului.

Imediat ce părăsim peșterile, privirile ne vor fi atrase de o stâncă rotundă, conică, foarte înaltă, ce ne apare în cale, răsărind parcă din mare. Este vorba de Ortholitos, pe lângă care vom trece și noi, de fapt între ea și stânci. Ne strecurăm așadar prin „aleea” îngustă, admirând fantastica creație artistică a naturii.

Înainte de a ne despărți pentru moment de insula Paxos, vom trece pe lângă un loc foarte mult mediatizat pe rețelele de socializare, Tripithos Arch, care este de fapt o stâncă sub forma unui arc, ca un pod peste mare.

După câteva minute, după ce lăsăm în urmă insula Paxos, ne apropiem de „sora” ei mai mică, Antipaxos, situată la o distanță de doar 3 km. Deja culorile mării mă uimeau iar și iar, dar simțeam că ne apropiem de un loc aparte, ceva mult mai exotic. Și așa avea să fie, ne-am dat seama imediat după numărul mare de ambarcațiuni elegante, chiar foarte luxoase, care mai de care, unde își petrec vacanțele cei mai bogați oameni ai lumii. Curând aveam să vedem și motivul: ne apropiem de una dintre plajele sale spectaculoase, plaja Voutoumi. Nu ne-am dus chiar până acolo pentru că era plin de vase și bărcuțe, veți vedea și voi în poze, dar am acostat în dreptul unor stânci, exact acolo unde marea era verzui-albastră, niște nuanțe minunate, o mare cristalină și calmă.

Erau multe vase oprite pentru același lucru- o baie răcoritoare, o relaxare maximă, sau pentru o sesiune de poze cum rar mi-a fost dat și mie să fac. Cam o oră a durat această pauză de înot, iar timpul s-a scurs nepermis de repede.

Insula Antipaxos nu este locuită, există doar o terasă la plajele importante, cum ar fi și cea de la care tocmai plecam. Paradis cred că e cuvântul potrivit pentru mica insulă atât de căutată de oameni renumiți, actori, sportivi, oameni de afaceri, sau simpli turiști ca noi.

Vița de vie acoperă mare parte din suprafața insulei, de 5 km pătrați, alături de pini, chiparoși sau stejari. Există doar una-două case, unde stau cei care se ocupă de podgorii și producția de vinuri, un vin roșu, delicios.

Am pornit din nou către Paxos, ocolind insula prin sud și descoperind încetișor și coasta ei estică, mult mai blândă. Ne îndreptam acum spre Gaios, capitala insulei Paxos.

Insula Paxos, cu o suprafață de doar 19 km pătrați, are trei porturi principale, Lakka, Loggos și capitala Gaios. Se află la cca 14 km de Corfu și 20 km de Parga-spre continent. Dacă Lakka am văzut-o de la oareșce distanță, în nord, iar Loggos-ul tot cam așa, la plecare, către Gaios am pătruns ușor, putând admira pe îndelete acest port natural ce seamănă cu un fiord, un port protejat de două insule, Panagia și Agios Nikolas. Cumva lin, satul se desfășoară ușor, dezvăluind treptat frumusețea sa incontestabilă. La prima vedere, am remarcat simplitatea și liniștea. Deși era multă forfotă și agitație pe faleză, vasele veneau și plecau, totuși mi s-a părut cumva ciudat că era atâta pace, atâta liniște...

Se cunosc diferite interpretări privind etimologia cuvântului paxos, dar cel mai bine mi s-a părut și mie a se potrivi ce spunea Yiannis Doikas, în cartea sa - Paxos, Istorie, Folclor, Cultură. pax=pace!

A durat ceva până vasul nostru a reușit să acosteze, pentru că sunt multe vase, iahturi sau bărci de pesscuit ori vase de croazieră, iar portul este totuși destul de mic. Ne-am așteptat rândul să coborâm, timp în care deja făcusem multe fotografii, către sat, către port, către insula Panagia sau Agios Nikolas.

Micuța insulă Agios Nikolas este o bijuterie verde, luxuriantă, numită așa după capela care există acolo, alături de ruinele unei foste cetăți venețiene de secol XV, construită ca și protecție împotriva piraților, de către baronul venețian al insulei, Adam II San Hipolito. Construcția s-a făcut pe baza unor planuri de-ale lui Leonardo da Vinci. Mai există pe insulă și o capelă dedicată Sfântului Ioan. Pe insulă se poate ajunge cu bărcuța, după obținerea unei autorizații, asta cu scopul de a proteja arealul - informație obținută de la ghizii de pe vapor.

Pe cealaltă mică insulă, Panagia, se vede clar frumoasa biserică albă, Panagia ton Vellianiton, pe care am admirat-o încă de pe vas. Se spune că este construită pe locul unei foste biserici creștine antice, iar pe 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este o adevărată procesiune aici.

După ce am coborât de pe vaporașul nostru, având 2 ore la dispoziție, am pornit să descoperim micul sat fermecător, care m-a cucerit încă de la prima vedere. Am observat din prima că toate terasele de la malul mării pe faleză erau ocupate, nici n-am avut alte pretenții, unii ajunseseră mult înaintea noastră. Așa că am trecut pe lângă frumoasa biserică din piațetă, Analipsi și am ochit pe lângă ea mici magazinașe cochete, cu haine și souveniruri, multe cafenele și terase. Am pornit și noi pe străduțele înguste, pline ochi de turiști, exact ca-n vremurile bune, am constatat că sunt foarte multe pisici, atât de pufoase și frumoase, cum n-am văzut de mult.

Pe una din străduțele laterale am dat peste o terasă care încă mai avea locuri, ne-am pus la una din mesele amenajate în curte, la umbra copacilor falnici, iar peste puțin timp aveam să constat că și aici era „împărăția” pisicilor. O să vedeți dealtfel și voi în poze.

Nici nu au trecut decât câteva minute și aveam să mă felicit pentru alegerea făcută deoarece mesele au fost rapid ocupate. Dar despre taverna Taka-Taka voi scrie separat. Musai, pentru că merită!

După ce ne-am rezolvat problema cu foamea, am pornit lejer din nou pe străduțe, admirând casele frumoase, tradiționale, unele colorate în tonuri pastel, altele albe și pictate, dar absolut toate decorate și îmbrăcate în flori minunate. Iedera și bouganvillea era omniprezentă, oferind o reală plăcere vizuală. Încet-încet, ajungem din nou pe faleză, trecând prin fața Muzeului de Istorie și Folclor, găzduit într-o clădire superbă, neoclasică, din 1906. Muzeul conține exponate importante din epoca preistorică, clasică și romană, o selecție de fosile, o colecție de ceramică, sau armamente din epoca venețiană. Una dintre camere este decorată cu mobilier tradițional, sunt unelte agricole, ustensile de bucătărie sau costume, toate donate de localnici.

Gaios și-a primit numele de la unul din discipolii Apostolului Pavel, care a adus creștinismul pe insulă.

La fel ca și Corfu, insula Paxos a avut o istorie zbuciumată, fiind mult timp sub ocupație venețiană, apoi franceză și britanică, pentru ca în 1864 să fie redată regatului grec.

Casele din Gaios, frumoase, în tonuri calde, amintesc de influența venețiană, dar sunt și case tradiționale, situate amfiteatric pe dealul din spatele portului.

Încă de pe vas am remarcat una dintre acestea, un adevărat palat, despre care am aflat ulterior că este Casa Guvernatorului Englez, construită în 1840.

Pășind alene pe faleză, pierzându-ne printre ceilalți turiști, ajungem la statuia în bronz a lui George Anemogiannis, născut în 1798, aici în Paxos, devenit erou și martir în timpul revoluției grecești din 1821, când a încercat să incendieze niște nave otomane. A fost prins și torturat, apoi ucis la Nafpaktos. La baza statuii realizată de Nikola Pavlopoulos în 1966, este o plăcuță pe care scrie:

” Libertate tu îi vrei pe frații mei și eu pentru credința mea vreau să mor primul, pentru dulcele nostru pământ, dacă brațul nu va arde” .

Brațul care ține torța- este frumoasă și impresionantă statuia. Ne dă de gândit și nouă-trebuie mereu să ne prețuim libertatea, mai ales acum în aceste vremuri tulburi.

Cum vremea se scurgea, am ales să ne întoarcem, având timp doar de o înghețată, luându-ne de fapt un rămas bun-dulce, de la această insulă superbă.

Nu pot decât să vă recomand cu toată inima o croazieră spre aceste insule, sau de ce nu, chiar un sejur, n-ar fi o idee rea, nu?

 

Webmaster, o rugăminte: youtu.be/JMyXdfUoflA mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 15.10.21 18:28:19
Validat / Publicat: 15.10.21 19:13:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4153 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Antipaxos, plaja Voutoumi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[15.10.21 20:16:10]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dana2008
[15.10.21 20:28:03]
»

@maryka: Magic! Exact asa am spus și eu despre excursia pe barcă pe Marea Ionică.

Nu sunt cuvinte pentru a reda emoția cu care se încarcă sufletul la ivirea diverselor forme ale insulelor, stâncilor, cavităților și culorilor apei.

Felicitări pentru articol și pentru fotografiile minunate!

Călătorii plăcute! Numai bine!

marykaAUTOR REVIEW
[15.10.21 20:31:55]
»

@webmaster:

Mulțumesc mult!

marykaAUTOR REVIEW
[15.10.21 20:36:20]
»

@Dana2008:

Mulțumesc frumos!

Mă bucur că ți-a plăcut, iar după excusia ta pe mare știi despre ce vorbesc, mai ales Marea Ionică, care este minunată, mereu albastră, mereu un alt fel de albastru...

Abia aștept să citesc impresiile tale, sunt sigură că a fost minunat! Am văzut pe fb, că este mare căutare pentru astfel de croaziere pentru insulele din Grecia. Știi că mă bate gândul? Dar până atunci să fim sănătoși că unde să mergem avem!

O seară frumoasă, pupici!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.10.21 11:27:27]
»

@maryka: Alături de tine am retrăit coaziera în Paxos-Antipaxos făcută de noi de pe cotinent, din Ammoudia. Ce mult ne-a plăcut Gaios, cu portul său natural atât de spectaculos, dar și culorile ireal de frumoase de la Antipaxos.

Ai făcut bine să nu renunți la excursie, a meritat din plin!

crismisPHONE
[16.10.21 12:30:46]
»

@maryka: Minunat - excursie, poze, tot! Da, m-am gândit acum vreo 2-3 ani să staționăm câteva zile în Paxos, să ne mutăm mai apoi pe continent, în Parga și/sau Sivota... Chiar ochisem ceva cazări și începusem documentarea! Nu mai știu de ce m-am sucit, dar proiectul rămâne încă în plan...

Felicitări și tot astfel de experiențe să aveți!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.10.21 12:58:14]
»

Felicitări pentru articol şi excursie, mai întâi! Într-adevăr, una dintre cele mai populare şi mai frumoase opţionale care se face, această croazieră în insulele Paxi, Antipaxi! Mi-ai stârnit, cu ocazia review-ului tău, unele dintre cele mai frumoase aduceri aminte legate de această plimbare pe mare.

Am experimentat această excursie de două ori: prima oară, la fel ca şi tine, din Corfu, în 2007, a doua oară din Parga, în 2013. Din ce văd, programul a rămas cam acelaşi în ciuda trecerii timpului. Ne-a plăcut şi nouă atât de mult prima dată, că am repetat-o negreşit şi din Parga, numaidecât ce am văzut că se face şi din această staţiune. Plaja Voutoumi este fabuloasă, ştiu că de acolo, soţul meu a venit în buzunarele de la pantalonii de baie cu nişte pietre strălucitor de albe, de mărimea unui ou, pe care le-am aşezat la suprafaţă, într-un ghiveci cu bougainvillea, ca decor. Ajunsese la mal împreună cu alţi doritori înotând de la vas până la plajă, în pauza de baie prevăzută în program. Pietrele le avem şi acum, bougainvillea n-a rezistat niciodată peste iarnă la noi.

Weekend frumos îţi doresc!

marykaAUTOR REVIEW
[16.10.21 13:27:10]
»

@Carmen Ion:

Mă bucur foarte mult că în aceste vremuri reci și urâte v-am adus aminte de ceva „fierbinte” ! Cel mai frumos este pe ploaie să te gândești la plimbările de peste vară, nu?

Excursia la insulele Paxos, cele mai mici din Marea Ionică, este obligatorie pentru cei care sunt în vacanță în Corfu, ori Parga sau de ce nu Ammoudia ori Syvota! Acum mă felicit că am fost acolo! Pentru liniștea și frumusețea din Gaios, pentru culorile parcă ireale din Antipaxos!

marykaAUTOR REVIEW
[16.10.21 13:33:45]
»

@crismis:

Mulțumesc frumos!

Cu adevărat ar merita câteva zile de odihnă absolută în Paxos. Am văzut și viluțe cochete, boutique-hoteluri care m-au încântat maxim! Cazări ar fi, timp și vremuri bune să fie!

Citeam undeva că nu trebuie să te mire dacă te trezești la un moment dat cu câte o personalitate lângă tine la terasă, sau la cafea, acolo vin întotdeauna mulți turiști, cca 200000 pe vară, chiar dacă rezidenți sunt numai 2400. Printre ei, actori sau sportivi renumiți. Din ce am văzut acum, chiar și pe timp de pandemie, numărul turiștilor a fost impresionant.

Weekend fain, pupici!

marykaAUTOR REVIEW
[16.10.21 13:45:49]
»

@irinad:

A, uite câte amintiri plăcute am stârnit, iar pentru asta mă bucur!

Mai ales că ai avut privilegiul să beneficiezi de 2 ori de aceste frumuseți!

Pe mine m-a uimit la Antipaxos „aglomerația” de ambarcațiuni, erau niște iahturi super frumoase, practic marea era plină... Nu am văzut pe nimeni să fi ajuns pe plajă, așa că soțul tău a fost „harnic” . În plus a venit și cu pietricele ???? Eu am făcut doar poze, iar soțul s-a bălăcit, apoi a explorat stâncile alunecoase.

Să știi că și eu păstrez pietricele din diferite locuri, îmi plac mult, mă gândesc cu drag la locurile de unde le-am cules.

Toate cele bune, un sfârșit de săptămână odihnitor!

Te pup cu drag!

ANILUPHONE
[16.10.21 19:19:32]
»

Și noi am fost acolo, cu Kostas cu micuțul lui vaporaș și tare mult ne-a plăcut!!! Ce amintiri... ce suveniruri faine avem și acum de acolo... și mai ales am o piatră albă...

Străzile înguste cu vilele îmbrăcate în bougvilia... micuța piațetă unde am stat la umbră și am mâncat plăcinte calde... așa țin minte Paxi cea micuță!

Gaios, mai mare, mai animat... și impozantele yahturi... alte amintiri...

Felicitări pentru plimbare!

Toate cele bune!

marykaAUTOR REVIEW
[16.10.21 19:49:43]
»

@ANILU:

Da, tocmai ce-am spus că multora le trezesc amintiri frumoase! Acest mic colț de rai a fermecat multă lume, pe bună dreptate!

Nici nu vreau să mă gândesc ce rău mi-ar fi părut să nu mergem. Astfel am avut o zi plină, frumoasă, relaxantă, iar de-ar fi să repet, n-aș zice nu!

Urmează să scriu despre taverna unde am mâncat, un loc excepțional, pe care-l recomand cu drag!

RodelPHONE
[17.10.21 20:01:00]
»

Câtă frumusețe și ce bine ai surprins-o! Marea Ionică este spectaculoasă, locurile vizitate de tine au un farmec deosebit. Pe multe le-am văzut și eu, la altele încă visez...

Felicitări pentru impresii, poze, excursie!

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[18.10.21 07:25:48]
»

@Rodel:

Mulțumesc mult!

Trebuie să recunosc, aceste mici insule ionice au un farmec aparte, te duc de cele mai multe ori cu gândul departe, spre Caraibe. Cu plaje cu nisip fin alb și mări turcoaz.

Sunt și plaje cu pietricele, dar culoarea mării este unică!

Iar cel mai frumos este că acum toamna, când vremea se răcește, ne aducem aminte cu drag de aceste locuri frumoase și mult mai călduroase! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Carmen Ion, crismis, irinad, maryka, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opționale' din Corfu: Croazieră Paxos, Antipaxos, Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082819223403931 sec
    ecranul dvs: 1 x 1