ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2021
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 1 zile
Business
2 ADULȚI
PREȚ 10
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 7 MIN

Albäumle — sau cum își mai petrece neamțul timpul liber...

TIPĂREȘTE URM de aici

În general orașele au o zonă de agrement. Nici Aalen nu face excepție iar dealurile împădurite din jur sînt transformate în așa ceva. În articolul prezent vă voi povesti ce posibilități de agrement există pe aici fie pentru locuitorii orașului fie pentru turiști.

Cum ajungem acolo?

Cu mașina dinspre centrul Aalenului în maxim 7-10 minute sîntem acolo. De exemplu eu am plecat din parcarea subterană amenajată în clădirea primăriei am ieșit pe Stuttgarter str, am mers în direcția Schwäbische Gmünd dar la sensul giratoriu unde se poate ieși pe artera principală B19 am folosit a treia ieșire pentru a trece pe sub B19 și am virat prima la stânga Siemensstrasse. Se va ajunge la o intersecție cu Osterbuchersteige asta este strada noastră pe care vom urca până sus.

Există și transport în comun până la acest loc. Zona de agrement începe la băile termale Limesthermen. După 2-3 serpentine în pădure ajungem la o parcare liberă, de aici nu se mai poate circula decât pe jos sau cu bicicleta.

Ce găsim aici?

Cred că cel mai important obiectiv sînt băile termale. Aici găsim și un hotel și un restaurant. Următorul obiectiv important sînt cele 2 pârtii de schi dotate cu skilift. O pârtie este pentru avansați. Pe urmă se va putea merge la observator un turn care se ridică deasupra copacilor. Toată pădurea este împânzită de cărări, trasee de bicicliști, de drumeții, se pot ajunge la diferite mici obiective cabane de lemn, izvoare. Urșii lipsesc cu desăvârșire aici, aș propune să împrumute de la noi.

Ce am văzut personal și ce am făcut pe aici

Lăsând mașina în parcarea din pădure ne-am îndreptat spre turnul observator. Din numeroasele indicatoare unul ne-a arătat că turnul de la Albäumle se află la 20 minute de mers pe jos. După scurt timp am intersectat pârtia mai mare de schi. Aici l-am întlnit pe Ghiță Ciobanul, până aici a ajuns, în varianta nemțească bineînțeles. Pârtia vara este folosită pentru pășunat, iar accesul oilor îngrădite cu un gard electric provizoriu bineînțeles. După câteva minute am intersectat cealaltă pârtie am dat și de cablurile de telegondolă sau skilift. Pârtia se numește Ostalb Hirtenteich (Lacul cerbilor) da nu este singurul loc din Aalen unde iubitorii sporturilor de iarnă își pot petrece timpul. Mai este în Wasseralfingen localitatea lipită de Aalen în direcția Elwangen o altă pârtie inclusiv școală de schi și snowboard.

Al treilea loc de agrement pentru iarnă este Nordik Park un paradis al schiorilor de fond.

Nu am găsit prețuri actuale, în 2021 din motive pandemice pârtiile au fost închise pentru publicul larg dar închiriabile privat. Astfel era posibil închirierea pârtiei cu instalație cu tot cu costul a 150 euro/oră. În cazul unor grupuri cu costurile împărțite bănuiesc că era rentabil. Pârtia de copii cu instalația aferentă (Baby lift) era 60 euro/oră. Orarul de funcționare era 9.00-19.00 (cu iluminat nocturn în funcțiune) Partea superioară a pârtiilor se află la o înălțime de 664 m deasupra mării. În perioada pre-pandemie costul era de 20 euro/persoană nu știu la câte coborâri sau câte ore.

După câteva intersecții de trasee cu indicatoare spre tot felul de obiective am început un urcuș mai susținut până la Albäumle un fel de vârf în pădure unde este construit turnul de observare. Ne aflăm la o înălțime deasupra mării de 681 m, turnul are 21m înălțime.

Turnul de observare are o istorie de 123 ani. Cei aflați în drumeție doreau să vadă Aalenul și împrejurimile de sus, astfel s-a construit primul turn de 10 m înălțime. Turnul construit în 1898 s-a înălțat în 1934 la 12,5m, în 1952 la 15 m, în 1964 la 18 m iar în 1992 s-a construit cel actual de 21 m. Turnul se ridică peste copaci astfel se poate observa zona. Urcând scările Aalen se află la picioarele noastre dar o mare parte din localitățile lipite de acesta se mai poate observa: Unterkochen, Wasseralfingen, Ebnat, Dewangen, Fachsenfeld, Hofen, Unterrombach, Waldhausen. Ca în orice turn de observare care se respectă și la acesta sînt inscripționate pe balustradă diferite. localități din apropiere sau din lume, direcția și distanța până la acestea. Un bitelescop cu fise am mai văzut aici, bănci de odihnă iar toată platforma de observare este acoperită pentru a proteja de intemperii atât construcția cât și turiștii.

La bază există o berărie temporară închisă la momentul vizitei. Mobilierul în schimb se putea folosi. O mică scenă de lângă berărie este folosită la diferite evenimente. La momentul vizitei s-au adunat ceva tineri pe platformă, se apropia apusul de soare. În depărtare un balon cu aer cald mi-a adus aminte de Cappadocia. Vremea bună a mai scos și câteva avionașe de agrement din hangare.

Pe diferitele trasee din pădure am observat populația dornică (predominant localnici) de o porție de aer curat. Tineri, bătrâni, copii, pe biciclete, cu bastonul, călare sau pe jos plimbându-se sau în pas alergător, cu sau fără animale de companie toti își doreau o mică pauză de la cotidian.

Coborând de pe deal am intrat în parcarea Limestherme. Băile se aflau după o pauză de renovare și s-au deschis la două zile după vizita mea în 18 septembie. Dar am putut să observ și să aflu destule cât să povestesc pe aici. Am intrat în incinta băilor nu m-a oprit nimeni. Lângă parcarea încăpătoare există și un loc de camping destinat predominant rulotelor și autorulotelor. Astfel cine nu are bani de hotel există și această variantă de cazare. Băile din Aalen se aprovizionează cu apă termală de la 650 m adâncime, Tratamentul cu apa sulfuroasă este indicată tratamentului diferitelor afecțiuni.

Pentru bălăceală și tratament există ur, ătoarele bazine :

- bazinul mare exterior suprafață 215 mp temperatura apei are 35 gr

- bazinul acoperit Pavilionul alb 205 mp 34 gr temperatură

- bazinul acoperit Pavilionul albastru 99 mp 34 gr temperatură

- bazinul grotă 25 mp 37 grade

- bazine reci de doar 2 mp (ca o cadă rotundă) 15 grade

Pe lângă bălăceală găsim saună, solar cu aparate de bronzat, locuri de recreere, odihnă, zonă de tratamente, zonă de plajă (lângă bazinul exterior)

Orarul de funcționare este 8.30-21.00 vineri până la 22.00 sâmbătă, duminică 9.00-21.00

Prețurile (3 h) sînt 11,50 euro. Tarife reduse au elevi, copii până la 16 ani, studenți, persoane cu handicap. Fiecare oră în plus costă 2,5 euro. Există abonamente, diferite reduceri interesante mai mult pentru localnici. Prețurile sînt atât pentru băi cât și pentru sauna. Pentru tratamente există alte tarife.

H+Hotel Limesthermen este poziționat lângă băi de asemenea există un pasaj acoperit între hotel și băi cu destinație acces oaspeții hotelului la băi. O simulare astăzi îmi arată un preț de 87 euro pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus și acces la băi pentru 2 adulți. Cât despre mâncare la restaurantul hotelului dotat și cu terasă și cu spațiu interior toate prețurile meniurilor principale încep cu cifra de doi, mai exact fie specialități la grătar, fie pește, pui, porc sau vită cu garniturile aferente costă 21-29 euro. Doar o porție de falafel sau un H+burger costă în jur de 15 euro. Specialitățile casei costă 15-25 euro. Berea este 3,7 (0,3 l) -5,5 (0,5l) euro răcoritoarele, apa 3,3-6,9 euro în funcție de ambalaj, pahar, cantitate, etc. Desert găsim de la 3,5 euro (înghețată) sau cremșnit (8,5 euro) Drăguț lista de prețuri nu? Nu și pentru buzunarul nostru.

Mulțumit de ceea ce am văzut cu ocazia vizitei m-am îndreptat spre locul de cazare. Despre ceea ce am scris recomand pentru cine are timp și este turist măcar pentru o scurtă plimbare.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 12.10.21 23:17:15
Validat / Publicat: 13.10.21 09:10:27
VIZUALIZĂRI: 153INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Aalen și împrejurimile
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
 • Niciun abonat la acest review, încă...
 • Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0736150741577 sec
  ecranul dvs: 1 x 1