ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2021
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 5 zile
Business
1 ADULȚI
PREȚ 210
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă sudul Germaniei - alte locuri

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Unterkochen — plimbare în valea Kocherului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am muncit, am dormit, am mâncat, a venit și vremea vizitelor turistice deoarece eu așa mă distrez, observând câte ceva nou pentru mine. Germania este imensă, Baden Würtemberg un uriaș dar hai să vedem o fărîmă din toate astea: mica localitate Unterkochen.

Despre Unterkochen

Din punct de vedere geografic Unterkochen se află la limita masivului Schwäbischer Alb la aproximativ 70 km de Stuttgart. Localitatea se află la 460 m deasupra mării într-o vale, valea Kocherului care curge pe aici. Unterkochen avea 5104 locuitori la un recensământ din 2019, suprafața ocupată este de aproximativ 21 kmp. Din punct de vedere peisagistic găsim un mare plus dealurile din jur sînt împădurite cu foioase dar și conifere. Apa pârâului Kocher de și curge printr-o localitate populată inclusiv cu fabrici am găsit-o foarte curată semn că amenzile sînt extrem de mari în cazul unor poluări chiar și accidentale.

Marea majoritate a populației lucrează undeva în industrie (atât Aalen cât și Unterkochen este puternic industrializat) o mai mică parte se ocupă de agricultură ori are o afacere proprie locurile de cazare și restaurantele le-am văzut într-un număr mare pe aici. Infrastructura așa cum știți în Germania este de caitate chiar și cărările pt bicicliști din păduri sînt asfaltate iar acestea există pe raza localității.

Localitatea se poate accesa pe cale rutieră B19 dinspre Aalen sau Heidenheim an der Brenz sau o grămadă de drumuri secundare chiar și prin văi și păduri, cale ferată, autobuze care circulă regulat în orice direcție. Pentru un aeroport este necesară o deplasare de 70 km până la Stuttgart.

Puțină istorie

Prima atestare apare în 1136 pe numele de Cochon pe urmă în 1200 Kocherburg o cetate ruinele căruia se află la marginea localității. Această cetate a fost renovată în 1627 dar distrusă de armata suedeză în 1645. Cetatea nu a mai fost recosntruită niciodată, s-a dezvoltat în schimb mica localitate din vale. În prezent aparține de Aalen aflat la doar 3 km de această urbe.

Ce se poate vizita aici?

Puținele obiective turistice sînt promovate și accesibile oricui, iar accesul este marcat. Un prim obiectiv ar fi Biserica Fortificată Sfânta Maria, ruinele cetății Kocherburg, un viaduct istoric aflat în apropiere, izvorul Kocherului și niște formațiuni calcaroase cu ceva peșteri cu denumirea Hohler Stein o plimbare în micuțul centru și piațetă printre clădirile mai mult sau mai puțin rustice și finalizarea zilei potolind setea cu un Weizenbier sau ceva de-ale gurii la una din mâncătoriile din Unterkochen.

Marienwahlfahrtskirche

Biserica fortificată Sfânta Maria a fost construită în 1465. Nu este nevoie de descrierea accesului din centrul ocalității se ajunge în 2 minute. Stilul arhitectural este amestecat. Startul s-a dat în stil romanic, vezi turnul, chorul s-a continuat în stil gotic iar nava este construită în stil baroc. Artiștii care au contribuit la construcția și decorarea, amenajarea bisericii s-au numit Johann Michael Keller (arhitect), Johann Michael Hoiss, și Johann Anwander (pictor) Statuia cu Sfânta Maria este cadoul făcut de către școala din Ulm în 1496.

Personal am reușit o vizită și în interior m-a impresionat chorul cu cele două etaje ale sale orga era cocoțată la etajul doi, tavanul și pereții sînt frumos pictați iar partea cu altarul și amvonul a fost realizat de adăvărați artiști sînt niște opere de artă. La intrare în afară de programul liturghiilor și altor evenimente sînt afișate și măsurile de covid de asemenea în interior este necesară o mască.

În exterior pe lângă casa parohială se află toaletele. Mergând în spate unde se află cimitirul găsim Monumentul eroilor din primul război mondial. Erau mulți localnici 4 monumente erau inscripționate până la refuz cu numele celor căzuți.

Înainte să ieșim în cimitir găsim o capelă destul de voluminoasă este vorba despre Barbarakapelle (capela Barbara) construită în 1429. Cimitirul este micuț, cochet cu monumente minuscule dar flori din belșug. Cei care au pe cineva decedat aici pot folosi stropitoarele sau cărucioarele de cărat plantele sau altele necesare puse la dispoziție. Din cimitir aflându-se pe un deal se pot observa împrejurimile. Biserica Sf Maria este catolică.

În Unterkochen există și o biserică evanghelică.

Ruinele Kocherburgului

Așa cum am povestit mai sus din Kocherburgul de odinioară au rămas doar niște ziduri înconjurate de vegetație. La ieșire din Unterkochen spre est vom găsi locul indicat prin marcaje. Cetatea a fost construită cândva în 1200. Ulterior o parte din materia primă piatra a fost folosită pentru construcția diferitelor clădiri precum și o moară. În 1913 au avut loc primele cercetări și săpături arheologice. Între 2007-2008 au avut loc lucrări de conservări, întărirea și asigurarea zidurilor pentru a deveni vizitabilă de către turiști. Pentru a ajunge la ruinele Kocherburgului dinspre centrul localității se va circula pe Waldhäuserstr până la ieșire la un drum secundar prin pădure care face legătura cu L1080 spre Waldhäusen. În imediata apropiere a Kocherburgului se află un stadion de fotbal.

Viaductul istoric

Tot din Waldhäuserstr la stânga se face un drum spre Härtsfeld Viadukt. În 1898 s-a hotărât construirea căii ferate între Aalen, Neresheim, Balmertshofen. Având în vedere relieful cel mai indicat a fost construirea unui viaduct peste văile din jurul Unterkochenului. Finalizarea obiectivului s-a terminat în 1901 și a costat 100000 mărci (Reichsmark). Viaductul cu 4 arcade are o înălțime de 27 m și o lungime de 85m. Trenurile au circulat până în 1972. În 2004 a avut loc o renovare totală în valoare de 250000 euro, iar în prezent este doar obiectiv turistic și traseu în pădure pentru cicliști sau plimbăreți.

Hohler Stein

Nu am mai reușit să ajung și aici, știu că de la stadion se circulă pe o stradă secundară care se numește Glashutte, și pe urmă pe jos, există și teren accidentat. Am înțeles și observat din poze că Hohler Stein este o formațiune de stânci, peșteri în diferite forme interesante atractiv și pentru cățărători. Dacă cineva petrece mai mult timp în Unterkochen merită o vizită și aici. Poate data viitoare.

Locuri de cazare și restaurante

Este uimitor câte locuri de cazare și restaurante există într-o așa mică localitate. Și discutăm de locuri cu capacitate medie. Găsim locuri de cazare cu denumirile Gasthof (toate încep așa) Stutz, Stern, Adler, Imperador, Läuterhäusle, Goldene Lamm. În toate aceste locuri se poate și mânca. Adaug locurile de servit masa fără cazare; Aladin, Alte Post și Anker.

În prezent se cere un certificat de covid la locurile de cazare și la anumite (nu la toate) restaurante.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 28.09.21 23:10:27
Validat / Publicat: 29.09.21 08:29:44
VIZUALIZĂRI: 219INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  5 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [29.09.21 08:29:17] »

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă sudul Germaniei - alte locuri, [ALTE ZONE]" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

  webmasterscris / TELEFON [30.09.21 06:28:17] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  webmaster13 [30.09.21 20:16:42] »

  Germania este imensă... da mi-am dat seama de asta văzând un atlas turistic care propunea 99 circuite turistice de weekend în Germania, fiecare intre 100-200 km cu una sau două cazări intermediare, o mulţime de localităţi pitoreşti, mici muzee, diferite activităţi cu barca, bicicleta sau călare, curiozităţi ale naturii sau locuri şi clădiri istorice, în altă ordine de idei nu am vrut să las aceste impresii fără un fond sonor, iată propunerea mea, bineînţeles se poate şterge sau se poate schimba!

  AZEscris / TELEFON [01.10.21 20:34:02] »

  @webmaster: Multumesc

  AZEscris / TELEFON [01.10.21 20:41:59] »

  @webmaster13: Ok multumesc ramane asa

  Eu cele mai multe amintiri din Germania am intre anii 1990,91-2003

  Din pacate inca nu a existat AFA iar ceva mai tarziu cand a aparut inca nu stiam de ea

  Am umblat in Germania incepand din partea de est (sa zicem chiar am prins unficiarea Germaniei de est cu vest) pane spre vest din nord pana in sud

  Acum este prea tarziu sa mai povestesc ceva amintirile raman la fel ca cele din prezent. Din cele prezente mai am ceva de povestit aici pe AFA

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  AZE
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0794830322266 sec
  ecranul dvs: 1 x 1