ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.08.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 3 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ puțin lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pe unde ne-am plimbat noi în zona Brașovului

TIPĂREȘTE URM de aici

Pe lângă plimbările în centrul vechi al orașului, ne-am plimbat și prin împrejurimile Brașovului și am vizitat obiectivele locurilor. Așa că am să vă prezint câteva trasee făcute de noi cu plecare din Brașov.

Brașov – Poiana Brașov – Râșnov – Feldioara – Micloșoara

Suntem matinali de obicei așa că la ora 9,15 eram la Telegondola din Poiană. Programul de funcționare începe la ora 9,00 și costă 40 lei dus-întors/ persoană. Așa că în nici juma de oră beam cafeaua sus la Postăvarul, ne-am bucurat de împrejurimi... de soare și de verdele pădurilor de brad.

Am trecut prin Râșnov și din centura Brașovului am ieșit pe DN13 spre Feldioara.

Cetatea din Feldioara – a fost construită în sec. XIII de cavalerii teutoni, fiind cea mai importantă fortificație ridicată în Țara Bârsei. A fost restaurată și din 2017 se poate vizita contra sumei de 15 lei/adult. Programul de vizitare începe la ora 11 și în funcție de perioada anului de termină la ora 20 vara și la ora 17 iarna. Am vizitat cetatea, am urcat pe zidurile groase și am văzut împrejurimile de la înălțimea Cetății. Pe tot parcursul vizitei noastre am auzit în surdină muzică medievală... interesantă cetatea cu toată istoria ei... Despre localitate nu pot să spun prea multe... prea mult praf...

Mă întreba cineva cum pot ajunge aici cei care nu au mașină... cu trenul sau cu autobuz din Brașov.

Din Măieruș am urmat indicatoarele către Baraolt-Micloșoara. Dar înainte de Măieruș ne-am oprit la Restaurant Doripesto pentru masa de prânz – despre care voi scrie separat un articol.

Micloșoara – un sat în județul Covasna, unde este Castelul Kalnoky, Pensiunea Contele Kalnoky, Stone Pub și Biserica Catolică a satului. Pe șoseaua ce străbate satul sunt indicatoare către Castel.

Castelul Kalnoky – istoria acestuia se întinde de o perioadă de cinci secole. Acum este amenajat aici Muzeul Vieții Transilvănene și se poate vizita de vineri până duminică între orele 11-16. Biletele se pot cumpăra doar de la Stone Pub și costă 20 lei/adult. Asta dacă nu este închiriat pentru vreun eveniment, așa cum am găsit noi la fața locului, fiind sâmbătă... dar cu toate astea măcar am văzut curtea și ne-am făcut o idee despre castel. Am vizitat și curtea pensiunii, culmea, aici nu ne-a întrebat nimeni, nimic... aici totul este rustic, căsuțele, terasa, fântâna, poarta de la intrare... În limba maghiară scria ceva pe poarta de la intrare, dar am înțeles că este o pensiune din același lanț turistic ca la Viscri, sau ca în multe sate transilvănene...

Am vizitat și biserica... toate erau pregătite în așteptarea invitaților pentru evenimentul ce avea să se desfășoare în cortul din curtea castelului. În orice caz ne-a plăcut Micloșoara și ne-am propus să mai venim poate reușim să vizităm Castelul.

Brașov - Ozun – Covasna – Comandău – Mănăstirea Prodromița

Este perioada de vacanță, zi de duminică și de mare sărbătoare și este aglomerat peste tot. Dar ne strecurăm încet și ajungem cu bine în Stațiunea Covasna, pe care am găsit-o foarte schimbată față de cum o știam noi, curată... îngrijită... indicatoare și chiar animată de turiști. Hotelurile cu bazele de tratament erau pline.

Pe Valea Zânelor erau amenajate zone de grătare și alei pentru plimbare până jos la mica cascadă...

Dar, NU am găsit mocănița... pentru că nu mai circulă și nici planul înclinat nu l-am văzut din cauza bălăriilor... Am vrut să ne convingem la fața locului, pentru că informațiile nu erau complete pe net privind circulația mocăniței... am văzut mocănița și vagoanele cum stau și ruginesc la cap de linie...

La întoarcere de la Comandău ne-am oprit în mica Piațetă de lângă Casa de Cultură unde era un mic târg cu produse locale și articole hand-made... Aici am mâncat cele mai bune gogoși simple din ultima perioadă... pe lângă vestitele langoși cu brânză sau cașcaval...

Drumul de la Covasna la Comandău – 18 km - nu este asfaltat, se poate circula dar ajungi alb de praf... până și brazii de pe marginea drumului sunt albi de la praful ce se ridică în urma mașinilor...

Comandău – este o comună tot în județul Covasna... dar ai senzația că este uitată de lume, dincolo de munți... Localitatea era punctul terminus al căii ferate înguste Covasna-Comandău, este zonă forestieră, aici fiind o fabrică de cherestea... Acum se văd ruinele a ceea ce a fost o dată... culmea este că sunt unii ce fac turism în zonă... dar credeți-mă eu nu aș mai face a doua oară drumul acela.

Am fost și la Mănăstirea ortodoxă Prodromița, o biserică mică, înconjurată de câteva chilii și de pădure de brad. Mi-a plăcut că localnicii veneau la slujbă îmbrăcați în costume populare specifice zonei. Înainte de intrarea în Comandau este drum și indicator spre Mănăstire.

Intenția noastră a fost să mergem spre Întorsura Buzăului, așa că din Covasna am plecat spre Zagon. Și aici am descoperit un Conac-Muzeu, închis la momentul vizitei noastre, dar am reușit să intrăm și să vedem doar curtea și clădirile conacului.

Localnicii nu ne-au recomandat să ne continuăm drumul spre Întorsura Buzăului... așa că ne-am întors spre Brașov prin Boroșneu Mare... Imaginați-vă discuțiile cu localnicii... suntem în județul Covasna totuși... o amestecătură de cuvinte româno-maghiare... dar am înțeles până la urmă că drumul este rupt... cu gropi foarte mari și ne stricăm mașina...

Bineînțeles că mai există și alte trasee cu plecare din Brașov, dar eu am vrut să vă povestesc despre cele pe unde am fost noi...

Brașov – Hărman – Sfântul Gheorghe – despre care v-am povestit că am fost la Sfântul să mâncăm la Pivnița, asta după ce am vizitat Biserica Fortificată din Hărman.

Biserica Fortificată Hărman – se poate vizita zilnic între orele 10-18, iar biletul de intrare costă 10 lei/adult și se poate achita și cu cardul. Atracțiile principale fiind Biserica Evanghelică, turnul capelă, fortificația cu zidurile circulare de apărare. În turnul clopotniță se poate urca și admira împrejurimile, acesta fiind cel mai înalt turn din Țara Bârsei. Se pot vizita și muzeele amenajate în camere de locuit și magazii pe partea interioară a zidului circular principal. Și mai puteți achiziționa mici suveniruri din sala de la intrare în Cetatea bisericii.

Brașov – Prejmer – sper să ajungem să vedem și aici Biserica, care are un program de vizitare doar până la ora 16 și sperăm să reușim să o vizităm...

Pentru noi au fost câteva zile de plimbare pline cu multe locuri inedite ce merită vizitate. Nu am vrut să vă încarc cu prea multe informații tehnice sau istorice, am vrut să vă dau idei despre locuri ce pot fi văzute sau vizitate în preajma Brașovului.

Toate cele bune.

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de ANILU in 26.08.21 16:58:26
Validat / Publicat: 26.08.21 21:53:08
VIZUALIZĂRI: 644INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Grecia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Cetatea Feldioara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster [26.08.21 22:34:19] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

silvia tudoranscris / TELEFON [27.08.21 00:18:44] »

Dupa atata inghitit in sec cu restaurantul din Sfantu' , a mers si o plimbare virtuala.

crismisscris / TELEFON [27.08.21 08:13:17] »

Noi am mers în primăvara asta pe porțiunea aceea de drum dintre Zagon și Întorsura Buzăului, tot la recomandarea localnicilor! Într-adevăr, drumul nu e asfaltat, dar mi s-a părut chiar mai bun decât bucata Covasna - Comandau. Poate fiindcă era încă înghețat... În tot cazul, sunt doar 18 km ce străbat o pădure superbă! Aici am întâlnit și 2 căprioare, pur și simplu s-au oprit în mijlocul drumului și se uitau liniștite spre noi de la o distanță de maxim 100 m.

Faină zonă, ne e dor să ne întoarcem pe acolo!

ANILUscris / TELEFON [27.08.21 13:22:33] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

ANILUscris / TELEFON [27.08.21 13:38:05] »

@silvia tudoran: Mersi de vizită. Pupici!

ANILUscris / TELEFON [27.08.21 13:42:03] »

@crismis: Sunt în tren... mă plimb, am întâlnire cu Sorin la Sinaia!!!

Deci mai sunt alții ca noi ce se plimbă pe drumuri neumblate... dar ce frumos este!!!

Ne-a plăcut zona și sperăm să mai descoperim locuri inedite!

Toate cele bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis, silvia tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.137345075607 sec
ecranul dvs: 1 x 1