ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 5 nopți
Familie
3 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1500
FĂRĂ transport
CAM: Apartament
REGIM MASĂ AI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
89.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 162 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Amabili, plăcuți, pole pole

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru sejurul nostru în Kenya petrecut în stațiunea Diani Beach am ales să ne cazăm la hotelul cu acelasi nume și anume Diani Sea Resort. Am stat aici primele trei zile și ultimele două zile din periplu nostru prin Kenya.

Dimineața pe la ora 9,30-10.00 am ajuns la hotel. Aici ne așteptau cu o băutură de bun venit si anume o nucă de cocos cu pai și diverse floricele plus un șervet umed pentru a ne răcori un pic.

Intrarea în complex se află după un gard cu sârmă ghimpată și o poartă asigurată de o echipăde paznici. Destul de stresant acest lucu, da pesemne paza bună te fereste de primejdia rea. Chiar pe aleea de la intrare am observat pe partea stângă un teren de minigolf și un teren de tenis pe beton. Da cine a avut chef de așa ceva?

Cum spuneam am ajuns la recepție unde am fost primiți foarte frumos si am început formalitățile de cazare. Recepția este semi deschisă este o recepție exotică. Semi deschisă, adică este acoperită, dar nu are uși ori geamuri. Rapid am primit cheia de la cameră, iar bagajele ne-au fost duse de două bellboy-femei!!! Clar trebe musai schimbată denumirea.

După ce treci de recepție, de zona de lobby și de barul denumit sugestiv Masai, dai de o grădină luxuriantă în trepte, extrem de frumoasă. Multe flori, multe plante și copaci exotici. Colac peste pupăză în copaci este plin de maimuțe de diverse tipuri, mai mari ori mai mici.

Există două corpuri de clădiri unul pe stânga, unul pe dreapta, construite in oglindă! Clădirile au câte două etaje, iar toate camerele sunt dispuse pe aceiași parte și au vedere la grădina interioară, la piscină, dar și lateral la ocean.

Noi am cazți ptivilegiat într-un corp de clădire situat în apropierea plajei, dar și a piscinei și a terasei aferente. Am fost cazați la parter într-un apartament de două camere, noi fiind trei persoane. În fiecare din aceste camere erau câte două paturi single. Nu am înțeles de ce în dormitorul principal nu am avut un pat dublu, dar asta e!

Camerele erau la modul basic mobilate. Pe jos aveam gresie, iar la ferestre perdele și draperii. Paturile și saltele aferente nu erau de cea mai bună calitate erau destul de modeste. Paturile erau acoperite cu nelipsita plasă de țânțari, dar sincer nu a fost deloc nevoie să o folosim.

Evident am fost primiți cu un fain decor floral amplasat pe pat, de efect. Pe pereți erau tablouri colorate care dădeau culoare camerei. Mai aveam un șifonier în care era și un seif foarte util, o măsuță cu două scaune plus o măsuță de machiaj în fața oglinzii. Aveam evident și aer condiționat, dar și aparat de preparat cafeaua. Cafea am primit doar în prima zi. Nici n-am insistat prea mult în acest sens, tot aveam la restaurant.

Una peste alta opinez că am avut un apartament bun de trei stele. Nu de patru cum era prezentat, dar a fost ok! Aveam și balcon unde mai socializam cu maimuțele, dar și cu paznicii omniprezenți.

La acest hotel regimul de masă era all inclusive. Să nu credeți că se poate compara vreun pic cu cele din Turcia, Bulgaria, nici măcar cu Egiptul. Aveam o terasă jos lângă piscină și un restaurant mare sus lângă recepție, semideschise amândouă.

De obicei micul dejun se lua la terasa de jos, iar prânzul și cina variau. Ba erau jos, ba erau sus. Eram anunțați pe o pancartă despre acest lucru.

Aici în Kenya am experimentat cu adevărat modul de servire pole pole. Si aici nu mă refer la ospătari, care chiar se mișcau repede și erau foarte drăguți. Aici o să deviez un pic de la subiect. Eu nu sunt genul să dau bani înainte ca să fiu servit bine. Eu vreau să fiu întâi mulțumit de servire și apoi să recompensez. Ei bine am prins drag de doi ospătari, un băiat și o fată. Pe băiat l-am recompensat pentru serviciile lui în ultima seară, dar fata era liberă. Nici nu știam cum o cheamă știam doar că are o soră pe care o cheamă ca pe fii-mea si tot n-am reușit să o găsim. Mi-a părut atât de rău, știind cât însemnă pentru ei aceste mici recompense.

Dar să revenim! Pole pole se mișcau cei de la bucătărie, E drept nici focul la butelie nu-i prea ajuta, dar nici ei nu se omorau cu firea. Stăteai după o omletă și câte un sfert de oră. Doar după omleta ta! Norocul nostru a fost că în această perioadă nu prea erau turiști. În afară de noi cei 20 de români, mai era o familie de polonezi plus câteva familii de localnici. Hotelul nu era jumate gol, era mai mult gol.

Dar să reveni la masă. Dimineața omleta era la putere plus cafeaua. Mai aveau ceva cornulețe plus alte mâncăruri calde. La prânz ori seara mai găseai o bucătică de pește sau de friptură. Stăteau destul de bine la capitolul legume si fructe plus că aveau si diverse prăjituri. Nu era oferta extrem de variată, dar una peste alta era acceptabil. Important este că nu am făcut foamea și nici nu am avut probleme cu stomacul.

Bucătarii erau criminali. După ce că se mișcau încet îți puneau și niște bucăți microscopice. La început mă cam supăram, apoi mi-am dat seama de ce. Tot ce rămânea de mâncare luau acasă. Văzând acest lucru mi-am dat seama că noi europenii suntem prea hulpavi și ar trebui să avem o mai bună măsură în totul.

Băutură era la discreție si bere și vin. Cola și berea erau de multe ori îmbuteliate. Eu am făcut o cură de cockteiluri. M-am îndrăgostit de mambo jambo, care era cu mango si-mi plăcea tare mult.

Chiar în fața terasei de jos era o piscină cu apa foarte curată și rece, unde ne mai bălaceam din când în când. Îmi plăcea că nu era lume și că avea porțiuni cu apă mare unde puteai înota în voie. Era și animație dar destul de slăbuță. O dată sau de două ori a fost soția la acquagym și i-a plăcut tare mult. Tot la piscină mai era și un mic topogan de beton, distracția copiilor și nu numai.

Că tot suntem la capitolul apă am uitat sa vorbesc de baia din cameră. Aceasta era mare și destul de modernă. Era dotată cu o cabină de duș și în mod curios avea un buton de aprinderea luminii digital încastrat în oglindă. Foarte interesant.

Produse cosmetice erau la discreție, dar de slabă calitate. Dar nu ăsta era impedimentul principal, ci faptul că nu aveam întotdeauna apa caldă. De multe ori era doar călâie. E drept era cald afară, dar mai ai poftă de un duș fierbinte. Mai mult apa nu era potabilă. Nici măcar nu era apă dulce era apă din mare. Nu m-a deranjat foarte tare acest lucru.

Chiar sunt curios, dat fiind că este problemă mare cu apa potabila, cum este întreținută o așa mare și frumoasă grădină exotică luxuriantă. E drept că noi am prins ceva ploaie, dar asta nu este regula este excepția.

Acum să vorbim si despre plajă! Șezlongurile se aflau răspândite prin grădina hotelului. Până la plaja trebuia să copri câteva trepte. Fluxul si refluxul este foarte mare aici. Câteodată după trepte dădeam de apa mării, altădată aveam de mers zeci de metri până la plajă.

Nisipul de pe plaja extrem de fin si de un alb imaculat. Diani Beach este una dintre cele mai tari plaje pe care am fost. Și am fost pe câteva celebre la viața mea. Nisipul si apa mării de un turcoaz foarte frumos pot spune că sunt comparabie, păstrând proporțiile, cu cele din Maldive. Și asta spune totul.

Apa mării este caldă și intrarea în ocean se face lin și nu ai nevoie de încălțăminte specială. O adevărată desfătare o baie în Oceanul Indian.

Evident pe plajă sunt o mulțime de masai care încearcă să-ți vândă produse hand made, dar și mulți localnici. Pe plajă te abordează, dar niciodată nu urcă treptele până la șezlonguri, semn că paznicii hotelului îsi fac treaba.

Ce-ar mi fi de spus de acest hotel, unde ne-am relaxat și ne-am simțit foarte bine? Ei bine joia, vinerea, sâmbăta și duminica seara, se organizau la cină diverse spectacole ale masailor. Pe cel de joi l-am sărit fiind plecați în safari, dar le-am prins pe ultimele. O formă de divertisment local în care dacă ai un rol te simți bine. O să detailez în următorul articol.

Să mai spun ca la cină am avut într-o seară surpriza să putem comanda a la carte și a fost foarte bine.

Concluzii. Ne-am simtit foarte bine la acest hotel. În condițiile date de pandemie, apropo toți purtau măști non stop si noi eram obligați să o facem și la terasă și de lipsă acută de clienți, personalul s-a străduit cu zâmbetul pe buze, să ne ofere toate condițiile să ne simțim bine. Și a reușit.

P. S. au servicii de masaj la 1500 șilingi ora, dar eu de fiecare dată prefer să dau ceva bani și la localnici, așa că am luat de pe plajă. Deasemenea au și centru de sporturi nautice, de unde poți lua diverse excursiii cu barca sau poți închiria echipamente nautice.


despre SERVICII

doar la servirea bucătarilor am mici obiecții. Prea pole-pole, prea ca la țară!!!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Nu a fost la standardul de patru stele așa cum era prezentat. Așa că așteptările au fost un pic mai mari.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncarea a fost acceptabilă. Nici prea prea, nici foarte foarte.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Grădina luxuriantă, piscina și în special plaja de excepție.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Una peste alta ne-am simțit bine la acest resort.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 20.08.21 09:44:21
Validat / Publicat: 20.08.21 10:17:01
VIZUALIZĂRI: 1297INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Argentina, Bali, Brazilia, Caraibe, Chile, China, Dubai, Egipt, Europa, India, Maldive, Rusia, Sri Lanka, SUA, Thailanda...
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 terasa de la piscină
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 162.00 USD pe cameră

 • ECOURI la acest review

  17 ecouri scrise, până acum

  robert [20.08.21 10:08:25] »

  rog https://www.youtube.com/watch?v=dXUSAHTazxI

  webmasterX [20.08.21 10:18:56] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ANILUscris / TELEFON [20.08.21 11:18:33] »

  Exotică cazarea voastră!

  Grădina luxuriantă și plaja sunt de excepție! Pozele spun totul chiar dacă nu pot reda în totalitate frumusețea locurilor...

  Pole, pole... cred că noi suntem ăia agitați și nerăbdători...

  Ați avut mai multe variante de cazare și asta a fost alegerea voastră?!?!

  diana2015scris / TELEFON [20.08.21 11:25:37] »

  @robert: waw, mie mi-a placut enorm locația și hotelul unde ai stat. Grădina într-adevăr este de vis, este superbă, dar și plaja, și camerele și... și tot.

  Am observat că paturile voastre single erau apropiate și formau un pat matrimonial deci totuși a fost ok, nu v-au despărtit

  Votat cu drag și cum spuneam în alt ecou:"sunt cu ochii pe tine"

  robert [20.08.21 11:51:31] »

  @ANILU:

  Exotică cazarea voastră! Grădina luxuriantă și plaja sunt de excepție! Pozele spun totul chiar dacă nu pot reda în totalitate frumusețea locurilor...

  - într-adevăr erau deosebite! Flori multe, plante exotice, iar plaja liberă viața mea! ; -)

  Pole, pole... cred că noi suntem ăia agitați și nerăbdători...

  - să știi că așa e, dar ăștia chiar se mișcau în reluare!

  Ați avut mai multe variante de cazare și asta a fost alegerea voastră?!?!

  - dada una mai ieftină și câteva mai scumpe. Da nouă acesta ne-a plăcut!

  mersi frumos pt vizită!

  robert [20.08.21 11:54:30] »

  @diana2015:

  waw, mie mi-a placut enorm locația și hotelul unde ai stat. Grădina într-adevăr este de vis, este superbă, dar și plaja, și camerele și... și tot.

  mă bucur să aud asta și m-aș bucura foarte tare dacă mi-ați călca pe urme.

  Am observat că paturile voastre single erau apropiate și formau un pat matrimonial deci totuși a fost ok, nu v-au despărtit

  într-adevăr erau apropiate, da oricum nu puteam face nimica! Alături era copila! ; -)

  Mulțumesc mult pt că-mi urmărești aventurile prin Kenya!

  mprofeanuscris / TELEFON [21.08.21 16:14:45] »

  @robert: Arată bine totul. Merg pe încredere pentru că nu am văzut prea multe plaje la viața mea ca tine, cred că plaja este frumoasă, așa arată și din poze.... Aaa, mi-am adus aminte..., am văzut Maya Beach din Thailanda...

  Ce puțini erați in hotel, v-ați bucurat de liniște însă. Ce interesant cu atâtea maimuțe peste tot!!!

  robert [22.08.21 09:22:36] »

  @mprofeanu: într-adevăr am văzut câteva plaje celebre la viață mea. Pentru mine în top sunt cele din Maldive, Saona Dominicană, Copacabana Rio, Candolim Goa și Diani Kenya. Evident sunt subiectiv.

  Ce puțini erați in hotel, v-ați bucurat de liniște însă. Ce interesant cu atâtea maimuțe peste tot!!!

  - așa e, mie persoanal mi-a plăcut mult, întotdeuna prefer liniștea. Iar maimuțele dădeau o pată de culoare, pată atât de necesară pentru o țară exotică!

  Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu!

  Aurici [24.08.21 09:58:58] »

  Super, clipul atașat!

  robert [24.08.21 11:01:10] »

  @Aurici: 😃

  Flaviu [24.08.21 11:19:49] »

  De-ar fi mai aproape, să pot să ajung acolo cu mașina...

  Foarte fain!

  robert [24.08.21 11:48:40] »

  @Flaviu: mersi frumos!

  Hehehe greu cu mașina, tare greu! Mai ușor ca TraianS cu mijloace de transport în comun!

  elenaadina [29.08.21 10:53:27] »

  @ANILU:

  „Exotică cazarea voastră!

  Grădina luxuriantă și plaja sunt de excepție! Pozele spun totul chiar dacă nu pot reda în totalitate frumusețea locurilor... "

  Mi-ar place si mie o asemenea cazare, cu tot cu gradina si, " toate anexele", care sa fie permanenta!

  A... si doar cu vreme bune, fara furtuni tropicale sau de orice alt fel... 😆

  elenaadina [29.08.21 10:59:26] »

  Mi-a placut mult cazarea!

  Si pozele cu gradina si marea sunt exceptionale!

  Oare cand vor aparea pe piata aparatele de teleportare, sa ma teleportez si eu acolo, mai ales in sezonul rece la noi, sper cat mai curand!! 😆

  In caz contrar sunt obligata sa mai traiesc cel putin 50-100 de ani!! 🤣🥳

  Felicitari pentru toata experienta de pana acum si ma bucur pentru voi ca ati avut parte de asa ceva...primim ceea ce meritam, asa se zice, nu?

  elenaadina [29.08.21 11:09:06] »

  @mprofeanu :

  "Arată bine totul. Merg pe încredere pentru că nu am văzut prea multe plaje la viața mea ca tine, cred că plaja este frumoasă, așa arată și din poze... "

  Ce ati zice de Egipt, si acolo sunt plaje frumoase, poate nu chiar ca aici sau Maldive, Dominicană, Copacabana Rio sau Thailanda, dar nici de lepadat nu sunt (fiecare are unicitatea ei), avantajul e ca Egiptul e aproape de noi.

  Vin eu cu dvs. sa vi le prezint! 🥰

  robert [29.08.21 11:19:21] »

  @elenaadina:

  Felicitari pentru toata experienta de pana acum si ma bucur pentru voi ca ati avut parte de asa ceva... primim ceea ce meritam, asa se zice, nu?

  - mulțumesc mult pentru vizită și comentarii. Eu am altă vorbă, ai grijă ce-ți dorești și s-ar putea să ți se întâmple. Când îți dorești foarte tare un lucru parcă se aliniază planetele și toate lucrează în favoarea ta. Părerea mea!

  Oricum vă doresc să vă împliniți visurile!

  elenaadina [29.08.21 11:56:33] »

  @robert :, , Eu am altă vorbă, ai grijă ce-ți dorești și s-ar putea să ți se întâmple. Când îți dorești foarte tare un lucru parcă se aliniază planetele și toate lucrează în favoarea ta. Părerea mea! "

  Intru totul de acord!

  „Oricum vă doresc să vă împliniți visurile! "

  Doamne ajuta!

  La fel va doresc! 🙂

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, Aurici, diana2015, elenaadina, Flaviu, mprofeanu, robert
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  • Mar.2021 Minisejurul — scris în 17.03.21 de clear din TIMIșOARA - RECOMANDĂ

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0794060230255 sec
  ecranul dvs: 1 x 1