EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Buna ziua,
Revin si eu cu impresiile de dupa.
Având în plan să vizităm Egipt, dar nu doar pentru litoral, ci mai degrabă pentru a vedea minunățiile istorice și culturale, pe cele create de natură și în același timp, pentru a lua contact cu oamenii, viața de zi cu zi și deliciile culinare, în luna iulie am dat startul la o îndelungă informare în media, căutare de agenții care să aibă un astfel de tur și multe alte încercări de a planifica circuitul pe cont propriu (eșuate).
Într-un final, am avut marele noroc de a găsi agenția [... ]. Această postare nu are rol de a face reclamă agenției, ci doar de a împărtăși experiența și de ce nu, de a sugera cea mai bună formă de organizare a turului pe care am găsit-o noi pentru o țară care nu are nicio legătură cu țările europene cu care noi suntem obișnuiți.
Aveam 14 zile de concediu, respectiv vacanță… destul de multe… și pentru că suntem o familie de 3 adulți aventuroși, în formă bună fizică și nu obișnuim să apelăm la agenții, ci să ne organizăm singuri excursiile, am creionat un circuit cu toate obiectivele dorite. Am trimis planul excursiei mai multor agenții dar cea care ne-a câștigat încrederea a fost [... ], mai exact prin managerul de vânzări pentru România, Raluca. Ulterior, s-a dovedit că tot ce ne-a spus Raluca în convorbirile noastre pentru planificare, a fost adevărat.
Acolo fiind, în contact cu strada și cu oamenii, am înțeles că Egiptul este complet altfel decât orice țară pe care am vizitat-o și astfel, am înțeles de ce este recomandat să ai la dispoziție o mașină cu șofer, un ghid local, apă plată atât cât ai nevoie și cel mai important permisele de trecere pe la toate nenumăratele check point – uri (poliție și armată) de pe trasee. Am înțeles că astfel scutești nu doar timp, atât de prețios când vrei să vizitezi cât mai mult, cât și bani, bani pe care altfel i-ai da pentru orice ce ai nevoie sau nu ai nevoie, doar pentru că nu” ai scăpare” , nu merge altfel și pentru că… așa se practică acolo. Ca să fim mai clari, prețurile sunt diferite după cum vrea vânzătorul să coste, iar negocierile costă timp și oricum nu ies în favoarea turistului. Pentru noi, timpul a fost prețios iar circuitul detaliat de mai jos va arăta cât de mult am reușit să vedem, mergând de la nord la sud, pe îndelete, cu poveștile minunate împărtășite de ghizii noștri din Egipt, iar la final ne-am și răsfățat cu câteva zile de plajă și bălăceală în Hurghada.
Trasportul nostru în Egipt a fost cu Tarom, Bucuresti – Cairo. Din păcate cursele sunt doar noaptea ceea ce a fost obositor. Am fost transferați de la aeroport la hotel și invers, la plecare, cu mașina privată cu șofer și însoțitor ale agenției [... ], conform programului stabilit. De altfel, peste tot am mers în aceste condiții, cu excepția serilor din Cairo și Luxor pe care în mod voit le-am lăsat fără program pentru a putea gusta singuri din atracțiile de seară ale orașelor, magazine și alte restaurante decât cele la care am mâncat în mod organizat de agenție, conform meselor din program. Știam că în Egipt toate obiectivele turistice, cu excepția Muzeului Egiptean de Istorie, au program până la 16:30-17:00, așa încât ne-am gândit că serile le vom putea petrece singuri, așa cum vom dori.
Este extraordinar ce oameni am cunoscut în acestă excursie! Sunt ghizi care ne-au impresionat în cel mai plăcut mod cu putință, oameni care ne-au împărtășit o mulțime de informații și cunoștințe, fără a se limita la cele despre obiectivele turistice. În fiecare oraș / zonă am avut un alt ghid cunoscător al istoriei și geografiei zonei, vorbitor de engleză dar și de română (nu putem să nu îl menționăm pe Rabia care nu doar că vorbește română, ci gândește în română, un munte de cunoaștere și un om deosebit). Nu putem să îl uităm pe Mario, ghidul nostru din Alexandria care ne-a răsfățat cu deliciile culinare ale orașului. Și nici pe Marouane și pe Jessy, pasionați și specializați pe chestiuni legate de deșert, astrologie și fotografie. Seara cu ei, în deșert, printre frumusețile de pietre albe cu forme săpate de vând și nisip, cu cerul plin de stelele deasupra noastră nu o vom uita niciodată! Tot în deșert, Ahmed a fost șoferul care ne-a umplut de adrenalină și bună dispoziție, bucătarul și cântărețul nostru. Sperăm să revenim în oaza Baharya!
Dar cel mai mult ne-a ajutat Raluca cu care am ținut în permanență legătura, indiferent de ora la care o contactam. Am fost zilnic sunați seara de Raluca pentru feedback, dar am fost sub îndrumarea și în grija ei în permanență. În spatele acestui tur minunat evident există și alte persoane care au avut grijă să avem mașina la aeroport/hotel la ora fixă, biletele la obiective, masa la prânz, rezervările la hoteluri, biletele de avion Cairo-Aswan.
În Cairo am fost cazati la hotel în piața Tahrir, vis a vis de Muzeul de Istorie.
Ziua 1 - Muzeul Egiptean de Istorie din piața Tahrir, Palatul Al Manial, Grupul Qalawun de clădiri istorice din centru vechi, de pe strada Al-Mu’izz. Palatul Al Manial al prințului Muhammad Ali Pasha, deși nu este un obiectiv frecventat de turiști, îl recomandăm pentru cei cărora le plac arhitectura, design-ul deosebit și obiectele decorative de artă (o combinației de stiluri islamic, marocan și andaluz). Pe lângă palatul de reședință, impresionante sunt și sala tronului în formă ovală, moscheea, palatul vânătorii dar și grădina minunată.
Seara ne-am petrecut-o singuri, pe străzile din Cairo și am mâncat într-un loc la îndemână La poire Café. Din prima seară am învățat să traversăm ca localnicii, printre mașinile care nu opresc nici măcar la semafor și am supraviețuit…
Ziua 2 –piramidele din Giza (Khufu, Khafre, Menkaure si Sfinxul). Intrarea în piramide, o recomandăm celor cu picioarele antrenate. La Giza, intrările în piramide se plătesc separat. Așa că, dacă vreți să intrați, asigurați-vă că ați cumpărat toate biletele necesare. La Giza am cumpărat, separat de ceea ce era inlcus în tur, o plimbare pe cămile. Nu uitați să negociați! Merită pentru experiență, dar și pentru pozele pe care ți le face omul cu cămilele dintr-un loc știut de el.
După amiază, am cerut soferului să ne lase în Bazarul Kan Al Kallili, de unde ne-a luat după 2 ore și ne-a dus la hotel. Din Bazar am cumpărat numai condimente și ceai de Hibiscus iar după negocierea la sânge, tot nu știm dacă prețurile au fost sau nu corecte… dar așa este în Egipt. Altfel, Bazarul este un loc imens, extrem de aglomerat, în care găsești tot ce vrei și ce nu vrei.
Ziua 3 –frumosul oraș Alexandria, aflat la malul mării Mediterane, unde am văzut Amfiteatrul roman, Catacombele Kom el Shoqafa, Biblioteca din Alexandria (parțial închisă datorită pandemiei) – un muzeu modern, Pilonul lui Pompei, Fortul Qaitbey, Moscheea lui Abu al-Abbas al-Mursi. În Alexandria l-am avut ghid pe Mario, un om atașat de orașul său natal care cu pasiune și drag de Alexandria ne-a povestit despre ceea ce am văzut, istoria și obiceiurile locului, ne-a cumpărat o înghețată spectaculos de bună, cu textură și aromă diferită de tot ce am mâncat până acum și la final ne-a dus la masa de prânz din pește și fructe de mare locale.
Șoferul ne-a întors în Cairo iar seara, la recomandarea Ralucăi am mâncat ficat de vită Alexandrian, cumpărat la pachet din Alexandria.
Ziua 4 –Podișul Saqqara: Muzeul Imhotep, Serapeum, Pyramid Userkaf, Mormântul lui Mereruka, Mormântul lui Horemhab, Piramida lui Djoser, Piramida lui Unas, Piramida Pepi I, Mormântul lui Mehu, Piramida Djedkare – Isesi, Sfinxul de alabastru, Memphis, Piramida Senusret III, Dahshur și Meidum, Piramida îndoită, Piramida roșie. O zi foarte calduroasa dar care a meritat din plin! Toate aceste obiective din Saqqara sunt puțin vizitate de turiști și totuși merită văzute, mai ales Piramida lui Djoser – piramida în trepte construită de arhitectul Imhotep, primul mare învăţat al antichităţii egiptene, Serapeum plin de morminte impresionante, Memphis - capitala Regatului Vechi, cu muzeul în care se află statuia colos a lui Ramses al II-lea. Seara am cinat la Abou Tarek, un restaurant pe 6 nivele, unde servesc un singur fel de mâncare – Koshari. Explozie pe cerul gurii… atenție insă pentru cei care nu pot mânca iute… să nu îl faceți prea picant!
Pentru a fi obiectivi, prezentăm și părțile negative ale turului nostru. Ghidul din Cairo care ar fi trebuit să fie vorbitor de limba română, a fost un vorbitor îndoielnic al limbii române și nici cu engleza nu s-a descurcat mai bine. În plus, la fiecare vizită a obiectivelor a cerut “bacșiș” pentru paznicii obiectivelor pe care îi solicita să meargă cu noi și de la care prelua informații pe care încerca să ni le comunice nouă în” română” . Acest ghid a fost înlăturat de agenție după ce noi am comunicat situația.
Ziua 5 – Am fost preluați, cu tot cu bagaje, de la hotel la ora 01:00 am pentru o super aventură la Oaza Bahariya (2 ghizi vorbitori de limba engleză Marouane și Jessy). După un drum de aproape 5 ore, am ajuns la o pensiune unde am lăsat bagajele. Am luat cu noi doar strictul necesar în rucsacuri și am început aventura alături de ghizii noștri simpatici cu un mic dejun traditional delicios. Ahmed ne-a dus conducând masina off-road printre dunele mărețe de nisip într-un safari care a început cu deșertul negru și s-a terminat a doua zi cu deșertul alb.
Deșertul negru este negru datorită pietricelelor negre aruncate de vânt pe nisipul galben, într-un contrast de culoare superb. Deșertul negru este o rezervație naturală, cu formă de vulcan cu movile acoperite de de bazalt negru și de minereu de fier de culoare roșiatică. Apoi, ne-a dus la muntele plin de cristale lucind în soare și după la un izvor termal cu fier într-o plantație de palmieri. Pentru cei care vor să se scalde, culoarea roșie de pe slip sau prosop rămâne definit. Am prânzit intr-o casă tradițională, lăngă muzeul apei pe care l-am și vizitat. În deșertul alb totul a fost un spectacol oferit de natură.
Deșertul alb cu formațiuni de roci de cretă albă, în forme spectaculoase de animale sau orice alte forme îți poți imagina, create prin eroziune de vânt și de nisip, este un loc aparte. Peisaj de stânci albe pe dune de nisip galben iar în lumina de apus de care am avut parte în acest loc minunat, totul pare desprins dintr-un film. Am cinat într-un cort la lumina lumânărilor un barbecue făcut de beduini la foc și alte mâncăruri tradiționale. Ghizii noștri pregătiți cu telescop, aplicații și cameră profesională ne-au povestti despre stele, semnele zodiacale, am făcut împreună poze minunate. Am înnoptat în corturi deasupra cerului imens plin de stele, într-o liniște deplină… peste noapte o vulpiță mică de deșert și-a lăsat urmele de lăbuțe în nisip.
Pentru a fi realiști, trebuie să menționăm că în deșerturi nu este semnal de telefonie sau internet. E posibil să fiți singuri, așa cum în cazul nostru am fost doar noi, ghizii și beduinii. Așa că nu mergeți cu persone în care nu aveți încredere!
Ziua 6 – Aventura în deșert continuă! Nu spunem chiar tot despre surprizele rocilor din deșertul alb! Lăsăm curiozitatea și dorința să vă ducă la ele căci merită văzute! După prânzul servit în oază și un duș rapid am pornit spre Cairo pentru a lua avionul cu destinația Aswan. De biletele de avion s-a ocupat agenția.
Pe drumul de intoarcere am fost anuntați că zborul a fost anulat pentru că nu sunt suficienți oameni (am înțeles că se întâmplă frecvent în cazul zborurilor interne). Aceasta a fost singura abatere de la turul nostru, dar și în aceste condiții agentia [... ] ne-a cumpărat biletele de avion pentru dimineața zilei următoare și ne-a rezervat imediat cameră la hotel în Cairo. Ne-am întrebat cum ne-am fi descurcat dacă eram pe cont propriu... Fără internet, nici măcar nu am fi știut de anularea zborului, nu am fi putut rezerva un loc de dormit și probabil tot planul ar fi fost dat peste cap. Încă o data, i-am mulțumit Ralucăi, românca noastră din Hurghada, managerul agenției, pentru toate informațiile corecte și pentru sinceritatea cu care ne-a împărtășit riscurile unei vacanțe pe cont propriu. Dincolo de orice interes al agenției, Raluca este un om care iubește oamenii!
Ziua 7 – Am aterizat dimineată în Aswan și am fost preluati de șoferul de acolo. Apoi ni s-a alăturat ghidul vorbitor de limba română Rabia. Ceea ce îl recomandă pe Rabia, nu este doar faptul că știe și înțelege aproape perfect limba română (oricum vorbește și germana și franceza), ci și cunoștințele sale despre istoria egiptului antic și geografie așa încât orice vrei să afli despre Egipt, și nu doar din zona Aswan și Luxor, poți afla de la Rabia. Imediat am fost îmbarcați pe o barcă cu motor și duși să vizităm Templul Kalabsha. Am vizitat Templul Philae și muzeul Nubian.
După prânz am făcut o plimbare suberbă cu feluca pe Nil și am vizitat satul Nubian. Nu am fost încântați de satul Nubian deoarece nu ni s-a părut a fi un loc autentic, ci mai degrabă un loc pentru comerț cu fel de fel de lucruri, aceleași suveniruri pe care le găsești oriunde pe lângă obiectivele turistice, un loc în care turiștii sunt mai mult decât” rugați” să cumpere ceva. Spre” supărarea” nubienilor noi nu am cumpărat nimic…
Ziua 8 – Plecare de dimineață la Abu Simbel unde am vizitat Templele Ramses II și al soției acestuia, Regina Nefertari. Frumusețea acestor temple tăiate direct în piatră este greu de descris iar efectul luminii solare pe cele patru statui din interiorul templului este extraordinar. Templele comenorează bătălia de la Kadesh a marelui Ramses II. Astfel, pereții templelor sunt plini de scene de luptă și de celebrare a istoriei.
După prânz am plecat cu mașina, însoțiți de simpaticul nostru ghid Rabia, spre Luxor (un drum lung și greu). Ne-am cazat pentru următoare două nopți în Luxor.
Nu ne-am propus să facem recomandări de hoteluri, dar nu putem să nu precizăm că hotelul New Memnon din Luxor (o afacere de familie) a fost cel mai reusit loc de cazare din turul nostru, pe lângă Desert Rose Resort din Hurghada. A fost singurul hotel în care ne-a fost curățată camera zilnic, mâncarea a fost extraordinar de bună și ne-am bucurat de ospitalitate și de o servire ireproșabilă. Hotelul New Memnon este amplasat în apropierea Coloșilor din Memnon care de altfel se văd de pe terasa hotelului.
Ziua 9 – Templele Luxor și Karnak la care am ajuns traversând Nilul cu barca și muzeul mumificării. După prânzul delicios servit la hotelul la care am fost cazați, am vizitat mormintele din Valea Reginelor.
După cină, am ieșit singuri în oraș. Am traversat Nilul cu ferryboat-ul și ne-am plimbat pe strada principală intrând în magazine. Recomandăm a se apela la serviciile hotelului pentru vizitarea centrului și pentru traversarea Nilului.
Ziua 10 - Valea Regilor cu mormintele lui Tutankhamon, Seti I și Ramses al VI-lea, urmată de vizita templului Reginei Hatshepsut. După prânz, ne-am despărțit de Rabia și am plecat cu mașina către Hurghada, ultima destinație, de data aceasta de relaxare la Mare Roșie.
Zilele 11 – 14 – Cazare la Desert Rose Resort din Hurghada (all inclusive).
În sfârșit am cunoscut-o pe Raluca!
Activitățile în Hurghada (care nu au fost incluse în prețul turului) au fost: o excursie de o zi la Paradise Island, pe vaporaș și pe plaja insulei, cu snorkeling și scufundări și o excursie privată de safari în deșert cu ATV și cămile. Ne-a plăcut foarte mult și recomandăm safari privat deoarece plimbarea are loc în locuri mai puțin accesibile.
Tot din Hurghada am cumpărat majoritatea suvenirurilor și a altor lucruri pe care ni le-am dorit.
Noi v-am împătășit experiența noastră în Egipt dintr-o excursie planificată cu grijă, în care ne-am împlinit toate dorințele! Ca impresie generală, Egipt este o țară care merită cu prisosință să fie vizitată măcar o dată în viață!
Trimis de galaczigabi in 10.09.21 22:01:53
- A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (galaczigabi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Egipt, #Circuite şi croaziere egiptene - # LA PAS PRIN EGIPT" (deja existentă pe sait)
-
ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE
Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
-
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 105300&hid=3997.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.
-
Care a fost prețul sejurului? Valoarea completată în caseta tehnică nu poate fi luată în serios („10 lei” )
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: Am platit 2000e/persoana cu totul inclus.
@galaczigabi: Mulțumesc -- o să modific, în caseta tehnică, prețul conform celor de mai sus
Frumoasa aventura voastra in Egipt, daca puneti si cateva poze ar fi minunat.
Superb!!!
Mulțumesc că ai scris si aici????
Pozele pe care le am văzut ieri le poți încărca aici
@soacramea13: Am incarcat din ele, dar numai cateva.
@galaczigabi: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
-
Câteva cuvinte inserate sub fiecare poză, care să le descrie... ar fi mai mult ca binevenite...
Poți folosi linkul „super-edit text descriptiv poze” - amfostacolo.ro/pic_add9fi ... ustE=1#f1252776
@adrianbogdan: Astept sa fie aprobate de catre admini ????
@webmasterX: cam multe de scris ???? pentru fiecare poza
Mi-a plăcut tare mult articolul, dar cu atât mai mult felul cum v-ați planificat călătoria. Minunate obiectivele, ați „acoperit” foarte multe locuri, vă invidiez sincer. Am fost în martie în Egipt, am fost la Cairo, Luxor, dar îmi doresc mult mai mult.
Frumos, felicitări!
@maryka:
”Minunate obiectivele, ați „acoperit” foarte multe locuri, vă invidiez sincer. Am fost în martie în Egipt, am fost la Cairo, Luxor, dar îmi doresc mult mai mult.
De vreo doi ani încoace şi eu studiez variante de a descoperi mai mult din minunile Egiptului decât Cairo şi Luxor. Degeaba am solicitat ghidului din Hurghada şi alte excursii, pentru că mi-a zis că nu se organizează din lipsă de suficienţi doritori, nici măcar la grămadă cu grup de ruşi.
O variantă pe cont propriu în Egipt nu îmi surâde din mai multe motive, astfel că singurele variante acceptabile pentru mine ar fi ceva în genul vacanţei colegului Galaczgabi sau o croazieră pe Nil cu toate opţionalele posibile, cum au făcut anul acesta colegii Doinafil şi Msnd.
@nicole33: Singur este foarte complicat. Inițial am cochetat și noi cu ideea, dar când am văzut complexitatea am renunțat.
@galaczigabi:
”Singur este foarte complicat. Inițial am cochetat și noi cu ideea, dar când am văzut complexitatea am renunțat.
Ştiu. Am tot studiat şi... NU.
Nu merge, nu merită. Soţul meu nu ar accepta niciodată să-l duc aiurea pe unde aş vrea eu să ajung.
Între timp m-am lămurit şi cât de serioşi sunt cei de la agenţiile locale şi cât de mincinoşi sunt reprezentanţii touroperatorilor . Nu am renunţat la ideile şi dorinţele mele, dar până nu voi găsi varianta optimă pentru mine, voi reveni în Egipt doar pentru snorkeling şi relaxare.
@nicole33: Acum e nu vreau sa fac reclama, nu am nici un interes ????, dar recomand firma locala cu care noi am reusit acest circuit. Au fost cam singurii cu preturi acceptabile si care au raspuns promt.
@galaczigabi: Foarte convingator articolul! Datorita acestuia m-am inscris pe site! Felicitari!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 Am fost în Egipt în vara lui 2019 (1) — scris în 08.04.20 de Carvar221 din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Egipt – a fost frumos, dar nu mai merg! — scris în 22.09.19 de TeLav din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Ce bunatati sa nu ratezi sa mananci in Egipt? — scris în 10.06.17 de angela_tudose din TULCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Egiptul in lung si-n lat (ghid budget trip) — scris în 21.08.16 de Zorbaz din BRAILA - RECOMANDĂ
- Jan.2012 O altă faţă a lumii - Sahara (2) — scris în 21.04.14 de rodicaonet din ARAD - RECOMANDĂ
- Jan.2012 O alta faţă a lumii - Sahara — scris în 19.04.14 de rodicaonet din ARAD - RECOMANDĂ
- Jan.2012 O altă față a lumii - Oaza Siwa (4) — scris în 01.04.14 de rodicaonet din ARAD - RECOMANDĂ