ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.06.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Suceava
ÎNSCRIS: 04.02.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
prieteni
2 AD. + 4 COPII -- v: 5-12

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
12.50%
Extrem de nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
12.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Buşteni – Babele şi retur... în timp

TIPĂREȘTE

Ar fi fost aiurea să ajungem la Braşov în scopuri de cocoţat pe munţi şi să nu profităm de ultima jumătate de zi disponibilă pentru a urca până sus în Bucegi, mai ales că în toamnă se vor împlini 20 de ani de când am făcut cunoştinţă cu Babele de pe platou.

Aşa că m-am simţit obligat să le fac o nouă vizită, prilej numai bun pentru a le prezenta şi pe cel mai mare dintre plozii din dotare. Drept pentru care ne „dezcazăm” repejor şi ne avântăm din Braşov spre Buşteni, spre telecabină, căci nu mai avem timp să luăm în piept vreun traseu deoarece până în seară trebuie să ajungem înapoi la Suceava.

La prima oră a dimineţii de duminică electorală traficul nu este foarte aglomerat aşa că ajungem repede lângă clădirea telecabinei a cărei siluetă o recunosc de parcă nimic nu s-a întâmplat în ultimele decenii şi căutăm din ochi o variantă de parcare. Un nene încearcă prin limbajul trupului să ne atragă atenţia de pe trotuar aşa că prietenul meu, care conduce, opreşte maşina şi, neştiind ce vrea ăla, încearcă să deschidă discuţia întrebându-l care-i parcarea pentru telecabină. „Parcarea de la telecabină? Extraordinar! ” răspunde politicos nenea pe un ton din care eu pricep că suntem proşti-grămadă dacă nu înţelegem că spaţiul din spatele clădirii, între două maşini de epocă (una cred că era chiar VW Golf) şi tomberoanele de gunoi, de altfel vizibil şi elegant delimitat cu bucăţi de bandă de plastic rupte şi legate artistic în mai multe locuri, reprezintă ceea ce căutam noi. „Bag-o acolo, în spate la aia! Dă-o mai aproape, aici! Las’ că ieşi tu... ” ridică amabil „bariera” nenea care se dovedeşte a fi administratorul parcării, sfătuindu-l pe prietenul meu să utilizeze cât mai eficient spaţiul.

Maşina se opreşte şi, cu ochii pe crucea care ba apare, ba dispare între nori, sărim nerăbdători din maşină – mă rog, cei din dreapta, care aveau cum, căci cei din stânga se strecoară şerpeşte încercând, pe cât posibil, să lase vopseaua auto la locul ei, pe caroserie.

Ne echipăm cât de repede putem, nu că am avea tare mult echipament de pus pe noi, şi ne grăbim spre cealaltă parte a clădirii, puţin îngrijoraţi de o eventuală coadă, mai ales că deasupra noastră, pe „peron”, chiţăiau excitaţi un grup mărişor de copii. Hei, dar nu am uitat nimic?! Sigur că da, ţine să ne amintească discret nenea pe care îl ignorasem ultimele minute. Acesta ocupa acum funcţia de casier, aşa că ne aştepta ceva mai încolo afişând un zâmbet profesional discret, asemeni unui căţel căruia îi reuşise trucul şi îşi aştepta recompensa. „Parcarea costă 10 lei ziua” se cocoşează el serviabil, clătinându-se uşor în bătaia vântului care nu mai mişca frunzele. Perfect! îmi zic gândindu-mă că, na, o dată la patru ani votează omul, e normal să tragă de dimineaţă o porţie de curaj lichid ca să îşi pună ordine în opţiunile electorale. Şi o jumătate de zi? Că vreau să prind numărătoarea voturilor acasă. „Nu se poate. Tot atâta costă. ” strânge din umeri ca şi cum ar fi imposibil de calculat. Asta este, am plătit şi mai mult pentru parcare de-a lungul vieţii mele de turist, aşa că îi întind bancnota cerută în schimbul căreia primesc, pe post de chitanţă, un zâmbet şi mai larg. Sau poate zâmbetul era pentru cel de la maşina de lângă noi care îi băgase în palmă, pe la spatele meu, o bancnotă de cinci şi una de unu?!

Cu pulsul uşor crescut probabil de la aerul pur mă grăbesc să îmi ajung din urmă grupul. Trec repede pe lângă o uşă înfundată în laterala clădirii, pe care remarc că scrie mare „Ieşire” şi mai mic alte informaţii extrem de importante pentru cei care s-au dat deja cu telecabina (preţul biletelor, programul de funcţionare şi cred că şi ceva reguli de comportament în spaţiile închise – dar nu sunt sigur de astea din urmă că am uitat să le citesc la plecare). Reuşesc să îmi ajung grupuleţul exact în locul în care se pătrunde, pe o portiţă, pe o alee îngustă delimitată elegant cu un gărduţ metalic, pictat abstract sugerând vopseaua scorojită. „Aşteptaţi aci, la portiţă şi o să vă strige doamna! ” ne sperie nişte băieţi ce vindeau lângă gărduţ tot felul de produse artizanale româneşti fabricate în China. „Nu, nu, lasă-i să meargă! Că i-a strigat pe ăia dinainte şi poate îi lasă şi pe ei” ne refuză altul plăcerea de a aştepta un timp indefinit în soarele tot mai puternic, sugerându-ne să îi urmăm pe cei patru băieţi care se chinuie să îşi urce biţele de teren pe scările cam înguste ce trec pe lângă toaletele de la primul nivel (un fel de parter înalt) spre casa de bilete de la etaj. În schimbul a 102 lei (68 pentru adult + 34 pentru copil 5-12 ani – că dacă-i mai mare sigur fumează şi atunci mai bine să dea alocaţia pe biletul întreg decât pe ţigări sau mai ştiu eu ce alte prostii) primesc două carteluţe cu care mă grăbesc prin sala de aşteptare spre o uşă mărginită de un alt gărduţ metalic la fel de elegant ca şi cel de jos, doar că aici era pictat ca şi cum ar fi fost ştearsă vopseaua.

Pe domnul care supraveghează îmbarcarea şi care, în mod ciudat, nu prea părea impresionat de faptul că e duminică şi e la serviciu, nu îl lasă inima să ne lase să ne înghesuim în telecabina care tocmai sosise, laolaltă cu cei patru biciclişti, cele patru biciclete şi alţi vreo 6-8 turişti, aşa că ne conduce „după gard, vă rog! ” să studiem afişele vintage pline de informaţii ce acoperă cu mult bun gust, ici-colo, pereţii sălii de aşteptare.

Cum bine ştiţi, timpul pare că zboară atunci când aştepţi împreună cu 4 copii 5-12 ani care nu au mai fost în viaţa lor cu telecabina, aşa că nu cred că sunt o sursă de informaţii corecte în ceea ce priveşte timpul ce a trecut până la sosirea următoarei telecabine. În care urcăm doar noi după ce trecem prin turnicheţii acţionaţi de carteluţele de care vă spuneam, după ce, în prealabil, au fost citite cu atenţie şi de domnul amabil.

Prietenul meu se gândea că ar fi păcat să urcăm singuri în telecabină, aşa că personalul de acolo i-a citit gândurile şi a mai aşteptat vreo 15-20 de minute (dar iarăşi nu pot fi sigur din acelaşi motiv invocat mai sus) să mai vină şi alţi doritori de ascensiuni rapide spre aerul rarefiat al Bucegilor. Până la urmă, abia-abia ne-am strâns vreo 25-30 de persoane şi un adorabil Saint Berrnard adult, care ne-am aşezat comod în picioare pe lângă geamurile telecabinei (doar Saint Bernardul n-a mai prins loc la geam şi a părut destul de trist din cauza asta).

Prin geamurile mătuite de intemperii peisajele se ghicesc perfect astfel că timpul petrecut la urcare este mult mai mic decât cel pe care l-am petrecut aşteptând cabina să coboare, prilej numai bun pentru a-i exemplifica lui fi-miu teoria relativităţii.

Sosirea pe platou se întâmplă după ce şoferul (da, da, nu râdeţi, telecabina are şofer) trebuie să efectueze nişte manevre complicate ce au ca scop oprirea maşinăriei în siguranţă la peron. Punctul terminus al călătoriei îl reprezintă o clădire pe care am avut timp să o studiez pe îndelete abia ceva mai târziu, aşteptând îmbarcarea înapoi spre Buşteni.

Această clădire, din care ultima plecare se întâmplă la ora 15:45 (aşa cum cineva cu un ridicat simţ artistic a scris, de mână, pe geamul din placaj masiv) adăposteşte şi un snack-bar cu produse de la 5 lei în sus, o toaletă cu servicii de la 1 leu în sus (merită banii căci nici măcar nu trebuie să tragi apa – asta face, cu găleata dintr-un butoi uriaş, doamna la care plăteşti) şi o confortabilă sală de aşteptare întinsă de-a lungul unei scări de beton şi a unui hol (mobilat cu un gărduţ metalic din aceeaşi colecţie ca şi cel de jos). Să nu vă fie teamă de zăpuşeală, aerul condiţionat de uşa de jos şi de cea de sus funcţionează perfect!

La interior clădirea se încadrează, zic eu, în stilul minimalist - avangardist, creatorul urmărind ca prin utilizarea excesivă de tencuială scorojită, de decoraţiuni abstracte sub formă de panouri şi doze electrice cu fire la vedere sau de geamuri acoperite de straturi groase de pânze de păianjen, să redea câteva din aspectele vieţii dificile pe care o trăieşte omul pe munte.

În capătul sălii de aşteptare, înainte de uşa ce se deschide scârţâind melodios spre peronul de pe care se face îmbarcarea (şi debarcarea dacă te lasă cei care vor să urce) demodaţii turnicheţi de jos au fost înlocuiţi cu un lanţ mai modern ce limitează accesul persoanelor neautorizate.

Personalul ce permite accesul spre peron – adică un domn care se încrunta profesionist numărând persoanele care îi treceau prin faţă, a fost la fel de amabil ca şi colegul de jos închizând lanţul când mai eram doar trei persoane – eu şi două tinere domnişoare. Şi nu că m-ar fi deranjat să aştept următoarea cabină cu ele, dar prietenului meu, văzând că eu rămân cu fetele şi el pleacă cu copiii, i s-a trezit instinctul de gentleman (că doar nu invidia) şi a întors grădiniţa înapoi de pe peron zicând că trebuie să rămână şi ei şi să plece în loc tinerele munţomane.

Timpul s-a scurs repede aşteptând a doua cabină, sprijinindu-ne picioarele obosite pe gardul comod de fier şi admirând opera decoratorului. Coborârea a decurs fără probleme, doar cu nişte urechi uşor înfundate de diferenţa de nivel şi la fel de uşor desfundate cu două palme părinteşti după ceafă. Sosirea la baza din Buşteni se face pe acelaşi peron de pe care am plecat şi pe care ne aştepta acelaşi domn care ne trece din nou cartelele prin turnicheţi, prilej pentru amicul meu să se întrebe ce se întâmplă cu cineva care coboară fără bilet (sus nu te întreabă nimeni nimic) – probabil e trimis înapoi sus sau poate că rămâne blocat pe peron ca în filmul ăla cu aeroportul...

Cam aşa am revăzut eu telecabina de la Buşteni. Cu un mare accent pe „cam”...

Cu un puternic gust amar şi cu inima îndoită, recunosc că, poate, mi-aș fi dorit să spun că n-Am fost acolo...


[fb]
---
Trimis de icristis in 06.06.16 21:54:50
Validat / Publicat: 06.06.16 22:49:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.

VIZUALIZĂRI: 2246 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (icristis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

Maya_C
[07.06.16 07:38:00]
»

@icristis - ar fi fost pacat sa nu mergi acolo. cu ce ne-am fi amuzat la prima ora?

sper ca v-ati imbracat corespunzator si pe langa teoria relativitatii, l-ai invatat pe copil ca la babe nu-i bine sa mergi dezbracat.

icristisAUTOR REVIEW
[07.06.16 08:21:29]
»

@Maya_C - Bineînțeles. În primul rând nu e politicos să te prezinți despuiat în fața doamnelor...

Maya_C
[07.06.16 08:38:58]
»

@icristis - ei bine sotul meu n-a stiut regula asta. si babele... au dat cu bucati de gheata dupa noi. am fugit la sfinx sa ne protejam, dar nici el nu a fost mai prietenos. o fi ceva intelegere intre ei... pe masura ce ne indepartam (noi am ales un traseu pe jos) a iesit soarele. am facut o intelegere cu ai mei: de acum inainte vizitam personaje mai tinere si mai bine dispuse.

icristisAUTOR REVIEW
[07.06.16 09:03:48]
»

@Maya_C - Nici nu-i de mirare că s-au comportat așa. La ce mizerie și dezordine e în jur, în locul lor eu cred că aș face și mai urât. Și le mai țin și închise în țarc...

Lăsând gluma la o parte, am revăzut cu neplăcere zona din jurul Babelor. Pe lângă faptul că solul este puternic erodat, mai avem și prea multe clădiri neterminate, resturi de materiale de construcție aruncate aiurea, deșeuri... Pentru mine, care mai văzusem platoul doar acoperit de primele zăpezi, a fost deprimant. Ce ironie - cea mai la îndemână zonă muntoasă din țară să fie și cea mai urâtă!?

Noroc că Bucegii nu sunt numai Babele + Sfinxul...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radu Tudoran
[07.06.16 10:46:47]
»

Sa inteleg ca nu ti-ai facut datoria cetateneasca si n-ai introdus votul in urna?

Saint Bernard-ul are circumstante atenuante, dar voi ceilalti adulti? Ce exemplu vad kinderii la voi?

Deci mai bine iau Valea Jepilor la pasi marunti decat cu modernul mijloc de transport pe cablu...

Calatorii frumoase in continuare.

icristisAUTOR REVIEW
[07.06.16 11:30:17]
»

@Radu Tudoran - Cu o oră înainte de închiderea urnelor intram în Suceava, așa că cine a știut cu cine să voteze, a votat.

În ceea ce privește ascensiunea, eu mi-am promis că nu voi mai repeta experiența, chiar dacă nu a fost una puternic traumatizantă ci, mai degrabă, una asemănătoare picăturii chinezești - ușor, ușor, imagine după imagine și situație după situație, am acumulat o stare greu de definit de ne-bine, adică diametral opusul a ceea ce aștept de la o ieșire pe munte.

Mulțumesc frumos pentru urări, vacanțe plăcute să aveți și dumneavoastră!

Michaell
[07.06.16 12:23:02]
»

@Radu Tudoran - Si, ce importanta ar fi avut daca si-au exercitat dreptul la vot? Toti (sau majoritatea) celor care au votat au ,,inrosit,, tara mai rau? Chiar si in orasul meu natal au cistigat psd-istii. Undeva prin nord mai grav: au votat cu 70% un penal.

Cum spune acel proverb sau zicala: fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.

o zi frumoasa sa aveti.

PS

Uitati-va la foto postate de autor cu peretii plin de igrasie. Interesant de stiut ar fi daca edilul care administreaza si are in subordine si aceste incaperi - a cistigat si el/ea din nou ? Nu m-as mira.

icristisAUTOR REVIEW
[07.06.16 12:32:00]
»

@Michaell - Chiar și aici pe site votul este opțional, unii votează, alții nu, și nu se supără nimeni. Și, așa cum n-ar trebui să ne supărăm unii pe alții că am votat sau n-am votat, tot așa n-ar trebui să ne supărăm nici că a ieșit o culoare sau alta, mai ales că în cele mai multe cazuri nu e nicio diferență.

Mai bine să ne vedem de-ale noastre, zic eu... (P.S.) Să taxăm prostia, lenea și delăsarea atunci când putem, că altfel, doar punând când și când câte un semn pe o foaie sunt sigur că nu se schimbă nimic.

Michaell
[07.06.16 13:12:17]
»

@icristis - Asa este, numai ca taxarea de care vorbesti, trebuia sa aiba loc chiar ieri pentru ca de azi incolo nu mai ai ce taxa ci singurul lucru pe care mai ai voie sa-l faci e acela sa stai si sa privesti la ce fac cei pe care ia-i votat fara sa gandesti.

Nu ma refer la tine ci vorbesc la modul general... sau mai bine zis ma refer explicid la cei care au votat rosu... -

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
icristisAUTOR REVIEW
[07.06.16 13:21:04]
»

@Michaell - Foarte adevărat! Țineți cont totuși că review-ul ăsta și faptul că nu le voi mai da bani vreodată este modul în care m-am priceput eu să îi taxez.

Cât despre culori, mai am și eu boală pe vreo două...

Michaell
[07.06.16 13:44:34]
»

@icristis - Corect si bine procedat. Doar afisarea fara nici-o acoperire poate duce ca lucrurile sa se schimbe - chiar si in turism.

Imi cer scuze ptr. interventiile mele off-topic. Din pacate nu m-am putut aptine. Sunt sigur ca nimeni nu ma va contrazice daca spun ca chiar si situatia turismul depinde mult de felul cum gandesc si HOTARESC cei din politica.

Mitica49
[08.06.16 16:03:04]
»

@icristis - Un review de "râsu'-plânsu' ". "Râsu' " pentru tonul umoristic pe care ai reușit să-l dai descrierii unei aventuri neplăcute (asta-i partea cu "plânsu' ").

Felicitări pentru acest articol pe care l-am votat fără reținere, cu un ochi râzând, cu celălalt plângând.

Drumuri bune și excursii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radu Tudoran
[08.06.16 16:34:51]
»

@Michaell: Daca toate au mers din plin si turistii "este" multumiti de ce sa se schimbe conducerea? Sau mai bine sa schimbe turistii. Ori turistii sa plece in alta parte si sa nu mai deranjeze cu pretentii de civilizatie.

Si vroiam sa vin spre valea Prahovei. Renunt

icristisAUTOR REVIEW
[09.06.16 09:05:29]
»

@Mitica49 - Mulțumesc, la fel și dumneavoastră!

icristisAUTOR REVIEW
[09.06.16 09:41:10]
»

@Radu Tudoran - Programul telecabinei începe la 8:30 și se termină pe la 15:45 (complet stupid vara, când soarele apune 6 ore mai încolo). Oamenii sunt, deci, funcționari și nu-i leagă nici cea mai mică emoție de existența sau dimensiunea profitului...

Ca să nu mai spunem că, poate, un program mai lung și servicii mai altfel ar mai limita din numărul crucilor de pe Jepi!

Radu Tudoran
[09.06.16 10:05:40]
»

@icristis: Ca sa nu mai spunem ca un program prelungit ar presupune si un loc de munca suplimentar. Banuiesc ca exista doi, trei someri si acolo. Sa ai de unde alege.

elviramvio
[09.06.16 11:02:27]
»

@icristis -

Felicitari pentru amarul-dulceag al articolului. Din pacate la noi, in multe zone cautate de turisti, conditiile sunt mizerabile sau periculoase, cum citeam ieri intr-un articol scris de Tata123 : se intra "pe proprie raspundere" intr-un loc administrat de cultul ortodox! Neplacut este ca ne deranjeaza in general necunoasterea limbii engleze, preturile de vizitare si orarul doar la alte natii. Si gunoaiele. Cine crezi ca a aruncat resturile unei gustari din mersul masinii pe o sosea din Grecia de am primit o bucata de hartie unsa in parbriz in plin trafic? Ei bine, romani dupa numar!

icristisAUTOR REVIEW
[09.06.16 11:09:37]
»

@elviramvio - Nu cred!!! Erau sigur bulgari cu mașina înmatriculată în România ca să se dea mari că își permit să plătească taxe uriașe!

În rest, așa este. Abia învățăm cum vine aia cu turismul... de oricare parte a casei de bilete am fi.

Mulțumesc pentru aprecieri!

Dabator
[11.06.16 12:36:53]
»

@icristis: Mi-au plăcut tare mult impresiile scrise cu un umor amar.

Cum n-am mai fost cu telecabina la Babele de vreo 15 ani am avut intenția de vreo 2-3 ori, dar de fiecare dată erau cozi imense. Priveliștea din telecabină o țin minte ca fiind foarte frumoasă.

Că nu au evoluat ca servicii, asta e trist. Pesemne că dacă au atâția călători se gândesc că de ce ar trebui să mai investească ceva. Mai repede cred că le-ar plăcea să mai scumpească biletele . Zi și tu, nu e o idee bună?

icristisAUTOR REVIEW
[11.06.16 17:17:50]
»

@Dabator - Hei, hei, hei, ce idee buna!!! Ar fi nemaipomenit sa creasca un pic preturile, dar ce zic eu un pic, sa le dubleze. Ar putea astfel sa reduca si programul...

Sau, mai am o idee pentru reducerea consumului de energie (adica nu-i chiar a mea, am vazut-o la o partie de schi din draga mea Bucovina) - sa reduca viteza la urcare. Cand urci jumatate de ora nu ti se mai pare mult sa dai 80 de lei pe o urcare, nu-i asa?

Multumesc pentru aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, icristis, Maya_C, Michaell, Mitica49, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bușteni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076107025146484 sec
    ecranul dvs: 1 x 1