ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.08.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Mini-Circuit pe Valea Prahovei — Poarta Bucegilor

TIPĂREȘTE URM de aici

- Ziua 2 din mini-circuitul pe Valea Prahovei -

- Ziua 1: vezi impresii

Salutare!

Dacă în urmă cu două zile vă scriam despre Sinaia și activitățile pe care le puteți face acolo, astăzi vă voi scrie experiență pe care am avut-o ieri, în Bușteni.

Inițial, planul nostru pentru această zi, arăta în felul următor:

Lacul Bolboci - Cascada Șapte Izvoare - Cheile Zănoagei - Peștera Ialomiței - Castelul Cantacuzino;

Din varii motive, pentru noi nu a mai fost valabil acest ' traseu' , dar sper că v-am ajutat cu o idee dacă vă aflați în zonă și nu știți unde să mergeți :D.

Totuși, spre prânz, ne hotărâm să pornim spre Bușteni. Nu era prima oară când ne duceam acolo, urcasem deja cu telecabina, ba chiar văzusem și Cascada Urlătoarea; deci? ce mai era de făcut?

După o scurtă documentație, aveam de ales: urcăm cu telecabina și mergem până la Cruce? Sau ne luăm inima-n dinți și mergem la Cascada Valea Spumoasă?

Tarifele exagerat de mari ne-au determinat să alegem a doua variantă; dar să vă spun câte ceva despre telecabina Bușteni-Babele:

Program:

Luni/Miercuri-Duminică: 08:30 (prima urcare) - 16:00 (ultima urcare) - 18:00* (ultima coborâre)

Marti: 10:30 (prima urcare) - 16:00 (ultima urcare) - 18:00* (ultima coborâre)

*Teoretic, la ora 18:00, este ultima coborâre. Practic, în funcție de numărul de turiști, ultima coborâre poate fi chiar și la ora 21:00 (din propria experiență).

Tarife copii/adulți:

Urcare: 50Lei/90Lei | Coborâre: 50Lei/90Lei | Tur-Retur: 80Lei/170Lei

*O familie cu doi copii, trebuie să scoată din buzunar, fix 500Lei; cu toate acestea, telecabinele erau pline cu turiști...

Revenind la traseul nostru: am ales să mergem la Cascada Valea Spumoasă, o cascadă mai puțin cunoscută de turiști... și asta se vedea din prisma faptului că, majoritatea se îndreptau către Cascada Urlatoarea.

*Prin acest articol, vreau să îi mulțumesc lui @Floryn81. Articolul său ne-a ajutat foarte mult pe traseu (vezi impresii).

Așa cum vă spuneam, parcă aveam o strângere de inima... niciun indicator către ' Cascada Valea Spumoasă' , urma să ne orientăm din articolele găsite online, împreună cu Google Maps. Chiar lângă marginea pădurii, se deschid două trasee: în stânga către Cascada Urlătoarea (marcată cu punct roșu pe fond alb), în dreapta către Cabana Babele și Jepii Mici (traseu marcat cu cruce albastră; de dificultate foarte ridicată). Am stat cam 15 minute să ne gândim: să mergem? să nu mergem? indicatoarele ce ne înștiințează de posibila prezență a urșilor, parcă ne înfiora și mai tare... mai mult decât atât, poteca nu era nicidecum la fel ca cea pe care am văzut-o în articolul de mai sus...

Sceptici fiind în legătură cu traseul, pornim totuși, să nu se facă târziu. Urcarea este greoaie și abruptă printre urmele recent lăsate de un utilaj... mare, foarte mare. Ajungem într-un drum forestier și urmărim marcajele. La un moment dat, drumul marcat urcă într-o curbă spre stânga, noi continuăm a merge tot înainte, părăsind marcajul. Ajungem la o zona de protecție sanitară ' Captarea Deneș' și ne continuăm traseul. Traseul devine tot mai abrupt; împărțindu-se în două: în dreapta duce către o altă zona de protecție sanitară, în stânga se merge pe lângă zona respectivă.

Trecem pe lângă respectiva zonă, facem câteva poze și continuăm până la o răscruce de drumuri, unde zărim turiști care coboară; în gândul meu eram fericit că, de bine, de rău, nimerisem traseul. Mergem drept înainte unde zărim o cascadă, a cărei apă se strângea formând un mic lac turqoise. Era superb! Ne-am petrecut cca. 30 minute pe malul acelui lac, căutând și găsind pietre semi-prețioase, precum: quartz, quartz roz etc. Luăm câteva și plecăm mai departe. Traseul devenea de-a dreptul dificil, nu aveau loc două persoane pe potecă respectivă. Conform Google Maps, mai aveam 120m până la cascadă dar am fost nevoiți să ne întoarcem din drum...

De ce? Începea să miroasă și să se vadă în aer o cantitate semnificativă de fum. Cum urcarea pe acea potecă era foarte dificilă și nu vedeam ce este mai sus de aceasta, nu am stat deloc pe gânduri și am făcut cale întoarsă. Am fluierat de câteva ori, am strigat și iar am fluierat... nici urmă de om. Am pus mâna pe telefon, sun la 112, nu aveam de unde să știu de unde vine fumul... dar nici noi nu ne puteam expune în fața unui potențial pericol. După conversații purtate cu dna operatoare de la urgențe, cu pompierii din zona și cu salvamontul Bușteni, mi se spune că este posibil să fie fum de la o cabană de salvamont din zona respectivă.

Aproape de ieșirea din pădure, chiar la drumul forestier, vedem un Duster ce se îndrepta de unde ne întorceam noi. Parcă mă mai linistisem, știind că s-au dus măcar să verifice dacă este sau nu ceva. Pe drumul spre mașină ne tot întorceam privirile către munte, fumul încă se vedea cum se ridică, sperăm totuși să nu fi fost nimic grav.

Una peste alta, ne-a plăcut traseul... chiar dacă nu am apucat să vedem Cascada Valea Spumoasă, ci doar pe cea care se formează mai jos de aceasta. Dar chiar și-așa, merită făcut drumul până acolo și înapoi. Traseul nostru a durat aproximativ două ore dus-întors.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Bușteni este o stațiune frumoasă vara cât și iarna. Că să ajungi la atracțiile pe care ți le oferă, trebuie să depui efort. Consider că, atracțiile din Bușteni sunt recompensele muntelui pentru efortul depus în a ajunge acolo.

Atracții:

Cascada Urlătoarea - Cea mai impresionantă cascadă din România

Traseul către cascadă este unul dintre cele mai ușoare pe care le puteți face, recomandat pentru orice vârstă. Acest traseu poate fi începutul descoperirii frumuseții drumețiilor, durata acestuia până acolo fiind de maxim 1 oră și 30 de minute :D.

Peștera Ialomiței - Una din cele mai cunoscute din România

Accesul la peștera se poate face, fie cu telecabina, cu plecare din Bușteni; fie cu mașina, după cum urmează: se merge către Lacul Bolboci, până să treceți Barajul Bolboci, se face un drum - asfaltat, către dreapta (se poate merge și înainte pe baraj, apoi în continuare pe partea cealaltă a lacului, dar drumul nu este asfaltat), apoi se continuă drumul pe malul lacului, treceți pe lângă ' Turbaria Laptici' și ' Cheile Tătarului' , țineți drumul tot înainte și în capăt, ajungeți la peșteră. Tot in zona respectivă, găsiți Turnul Seciului și Valea Horoabei.

Sfinxul din Bucegi - Sursa de inspirație pentru Giza

Nu știu cât este de adevărată afirmația de mai sus, dar se spune că Marele Sfinx de la Giza a fost realizat luând că model și inspirație pe cel de pe platforma Bucegilor. Am fost în urmă cu 2-3 ani la Sfinx și tot aici sunt și Babele și Crucea de pe Caraiman. Vederea îți taie respirația efectiv. Este minunat! Dacă îți permiți ' luxul' de a urca în aceste vremuri cu telecabina, îți recomand din toată inima să te duci și să vezi tot ce este de văzut. Inclusiv să faci traseu către cruce.

Castelul Cantacuzino - Ridicat de prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino

Sincer să fiu, nu am ajuns niciodată să vizităm castelul, dar de fiecare dată când am trecut prin Bușteni am vrut să o facem; și de fiecare dată când mergeam să vizităm, acesta era închis (fie ajungeam prea devreme, fie ajungeam prea târziu).

Castelul dispune de mai multe ' atracții' precum:

1) Vizitarea Castelului - Program&Tarife

Program: Luni-Duminică: 09:00-21:00

Tarife: Tarifele diferă foarte mult in funcție de ceea ce vreți sa vizitați, am să las aici un link: cantacuzinocastle.com/vizitare

2) Restaurant&Terasă - Restaurantul Canta Cuisine

"De la ton roșu în crustă de susan pe pat de avocado, mix de salată și sos de rodii, supă franțuzească de ceapă și emmentaler, risotto cu trufe cote de boeuf cu legume, cartofi dulci și sos de trufe, mușchi de vită Rossini și coroană de miel în crustă, ratatouille de legume, cartof dulce și sos miel sunt printre preparatele ce trebuie să le degustați. Fiecare carne este însoțită de sosul propriu, pregătit în casă, 100% natural, ce conferă un gust deosebit preparatelor. "

Doar cititind cele de mai sus și îmi pot imagina nota de plată - regală, unde vei fi nevoit să lași câteva... milioane.

Luni-Duminică: 10:00-22:00 | Rezervări&Informații: 0737299464

* Mai multe informații puteți găsi aici: cantacuzinocastle.com/res ... urant-si-terasa

3) Expoziție de grafică Europeană

Dacă sunteți interesați, această expoziție este deschisă până la data de 01.09.2021. Peste 60 de litografii și gravuri ale unora dintre cei mai mari artiști ai lumii, printre care Picasso, Gustav Klimt, Pierre-Augute Renoir etc.

* Mai multe informații puteți găsi aici: cantacuzinocastle.com/sin ... xpoziția-great.

4) Cazare la castel - Vilele Hunter' s Lodge și Garden Suite

Prețurile nu sunt afișate pe site, la fel că la Castelul Știrbey, dar pozele își spun cuvântul. Sunt convins că o noapte sau două într-o astfel de locație sunt de neuitat, pentru cine își permite... Am să las totuși un link aici că sava faceți o idee măcar:

https://www.cantacuzinocastle.com/hunter-s-lodge.

5) Parc de Aventură - The Castle

Un traseu pentru copii (4-10 ani), un traseu de 10 tiroliene pentru adulți, tir cu arcul, tir cu arme de airsoft și închirieri biciclete MTB. Parcă sună a parcurile de aventură de lângă București :).

Luni-Duminică: 10:00-19:00

Tarife: Tiroliana: 20Lei/tura | Kids Adventure: 15Lei/tura | Tir cu arcul: 15-25Lei/10-20Sageti.

*Mai multe informatii puteti gasi aici: cantacuzinocastle.com/parc-de-aventura.

6) Călărie - Pe cal sau pe ponei

Așa cum știm, copiii sunt atrași de călărie. Se poate practica această activitate și aici pentru 10Lei/persoană/5 minute. Prețul mi se pare destul de bun.

*Mai multe informatii puteti gasi aici: cantacuzinocastle.com/manej.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Când ajungem seara înapoi în Sinaia, vrem să ne relaxăm la o terasă și să mâncăm ceva deoarece eram lihniți. Lăsăm mașina și pornim la pas prin stațiune, gândindu- ne să analizăm puțin restaurantele și terasele din zona, apoi să alegem unde urma să rămânem.

Am făcut o scurtă plimbare până la Casino, timp în care consultam meniurile restaurantelor ce ne ieșeau în cale. Inițial, deoarece miroasea atât de bine de afară, am intrat la Restaurant Wine&Bar. Cum am intrat așa am ieșit - preparate puține la prețuri foarte mari.

Mai apoi, am văzut o terasă plină: Bucegi Restaurant, foarte frumos amenajată, beculețe, ne plăcea atmosfera de acolo. Ne așezăm la singura masă rămasă liberă de pe terasă și așteptăm să primim meniurile. Oi avea eu prea multe pretenții... dar încă odată... am rămas cum rămâne stâlpul de curent în mijlocul drumului... niște prețuri de-ți venea să te duci să iei conserve... Supele și ciorbele aveau prețuri între 19Lei și 25Lei - decent, dar se serveau până la ora 18:00.

Pe scurt: un șnițel de pui (200g) - 35Lei, piept de pui la grătar (200g) - 37Lei, cartofi/legume/pilaf - 9Lei, salate - între 16Lei și 18Lei, Pizza - 35Lei (pentru fiecare pizza Grande - 38Lei comandată, primiți din partea casei un pahar de vin), Vin - între 38Lei și 250Lei. *Voi atașa poze din întregul meniu că să va convingeți.

Într-un final, am mâncat câte o pizza (26 Lei) la Restaurant Carpați. Localul se află chiar lângă ' complexul' comercial Carpați. Nu a fost cea mai mare pizza, însă ne-am săturat. A fost foarte bună, foarte gustoasă, iar personalul ne-a făcut să ne simțim ca acasă. Se opreau oamenii la terasă de nu mai aveau loc, recomand cu încredere!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mihnea-Alexandru in 16.08.21 12:22:51
Validat / Publicat: 16.08.21 20:16:32

VIZUALIZĂRI: 1649 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mihnea-Alexandru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Telecabina Busteni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

ux129630
[09.07.23 00:15:07]
»

Dragi turiști,

În pitorescul orășel Bușteni, România, a crescut numărul de oferte nesincere de ' tururi ghidate' . Pentru 200 RON, unii indivizi de lângă stația de telecabină vă pot promite transport și un ghid profesionist pentru explorarea Munților Bucegi. Totuși, în realitate, aceasta este doar un serviciu de transport, fără ghid inclus.

Aceasta poate fi o situație periculoasă pentru cei care nu sunt obișnuiți cu drumețiile sau cu terenul. Este esențial să verificați credibilitatea ghizilor și operatorilor de tururi înainte de a vă angaja. Să ne asigurăm că aventurile noastre în Munții Bucegi rămân sigure și plăcute.

-

BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mihnea-Alexandru
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bușteni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066394805908203 sec
    ecranul dvs: 1 x 1