GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Pensiunea Paraul Rece [Arpasu de Jos]
Am luat de curand masa la Restaurantul Paraul Rece si cum am observat ca nu este niciun articol legat de restaurant, ci doar de pensiune, m-am gandit sa va impartasesc impresiile mele. Am ajuns la aceasta pensiune din auzite: ne-am cazat la Cartisoara (aproximativ 6 km distanta) unde am ajuns foarte tarziu si intreband de un restaurant in apropiere gazda pensiunii noastre ne-a recomandat aceasta zona.
Am inceput cu 2 ciorbe de burta. Fiind prima mea ciorba de burta (stiu, rusine) nu ma pot pronunta asupra ei.
Au urmat pastravul prajit si ceafa de porc la gratar, niciuna nefiind bine facuta (ca sa fiu bland). De la bun inceput am taiat pastravul in doua si am observat ca era pe jumatate crud (cel putin centrul era la fel de roz ca o portie de sashimi). Doar recent am inceput sa mananc mai mult peste asa ca am intrebat si parerea sotiei ca sa fiu sigur. Am rugat chelnerul sa fie repus la prajit pentru o vreme aratandu-i interioul. Nu au fost niciun fel de obiectii sau comentarii.
Cand a fost readus la masa un sfert era necomestibil: cel putin partea care fusese desfacuta devenisa prea crocanta pentru a putea fi taiata daramite mestecata. Restul era bine facut de data asta: aspect, consistenta, gust. Singura mare obiectie din partea mea ramanand cantitatea imensa de faina si alte cele in care a fost prajit pestele (de care nici nu m-am atins) probabil pentru a mai trage la cantar.
Ceafa de porc la gratar era cam roz pe alocuri. M-am gandit ca fiind vorba de carne de porc nici nu mai e nevoie sa dau indicatii cu privire la felul cum trebuie facuta. Se pare ca m-am inselat. Cum sotia prefera in general carnea doar putin, nu bine facuta, am crezut ca e pe placul ei. M-am inselat din nou, dar asta am aflat-o prea tarziu.
Am mai comandat un nectar de piersici, o salata de muraturi si o portie de mujdei pe langa cele mentionate mai sus. Desi nu am specificat nimic de paine ni s-a adus un cos plin inca de la bun inceput. Nu am zis nimic dorind sa vad ce fel de restaurant este. Nu ne-am atins de paine, dar aceasta s-a regasit pe nota de plata (2 lei).
Nota:
ciorba de burta: 2x11lei
ceafa porc: 12lei
pastrav: 2.9x9lei (290g)
mujdei: 1leu
muraturi: 5lei
suc: 5,5lei
paine: 2x1leu
Am lasat bacsis doar 1,5 lei si asta pentru ca nu am avut exact suma trecuta pe bon. Servirea a fost pe alocuri stangace si prin lipsa unui bacsis am vrut sa taxez serviciul per ansamblu: bucatar, chelner. Acesta din urma mi-a lasat un gust amar cand a scapat o furculita pe jos pe care a dus-o apoi direct la o masa de pe terasa. In plus dintr-o conversatie telefonica am realizat ca acolo se face treaba mai mult ca sa treaca timpul (patronii fiind temporar plecati din zona).
Cu un pret identic am mancat excelent la restaurantul sarbesc din Curtea de Arges a doua zi, unde am avut parte de o servire aproape ireprosabila. In cazul in care voi avea timp voi scrie un mic articol si despre acel restaurant. E usor de gasit urmarind doar indicatoarele stradale (numeroase de altfel).
Trimis de ktalyn in 03.09.11 13:29:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ktalyn); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Recomandarile referitoare exclusiv la *restaurantul* unei unitati de cazare trebuie incarcate la rubrica dedicata unitatilor de alimentatie publica din zona si nu la rubrica acelei unitati.
Mutat, prin reorganizare, in rubrica "Locuri unde se poate servi masa [Transfagarasan]" (deja existenta pe site)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] O cafea cu parfum de prietenie — scris în 02.04.24 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] La poalele Munților Făgăraș — scris în 17.03.24 de hd88gsg din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant cabana La Cetate [Căpățâneni, AG]] La Cetate, Restaurantul lui Vlad Țepeș de lângă Cetatea Poenari — scris în 06.08.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] Am mâncat bine la Albota — scris în 10.05.21 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] De la fermă în farfurie — Albota restaurant-păstrăvărie — scris în 15.10.20 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] Păstrăvăria Albota, un loc unde vom reveni cu plăcere — scris în 10.08.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] Păstrăvăria Albota, locație și mâncare excepțională — scris în 13.11.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ