ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2021
Familie
2 AD. + 2 COPII -- v: 5 și 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La Cetate, Restaurantul lui Vlad Țepeș de lângă Cetatea Poenari

TIPĂREȘTE

În ultima zi a lunii iulie a acestui an am revăzut, după numai un an, Cetatea Poenari, despre care am scris atunci, vezi impresii.

De ce așa repede??

În urmă cu vreo trei săptămâni, ducând nepoții la părinții lor, le-am arătat, din șosea, Cetatea Poenari, le-am spus povestea ei și a voievodului, au fost foarte încântați, și am stabilit să o vedem la primul lor sejur în Pitești. Atunci nu aveam timp suficient pentru Cetate, ne-am rezumat doar la o plimbare pe cunoscutul Baraj Vidraru și la Statuia lui Prometeu și cu scurte pauze la Lacul și Cascada Bâlea.

Așadar, sâmbătă după o plimbare la Cetate, companionilor noștri, Vlad și Andrei, le suna mai bine Cetatea lui Vlad Țepeș, am făcut o pauză binemeritată la Cabana La Cetate, nepoții noștri fiind foarte flămânzi, spuneu ei!?!? , după urcarea-coborârea celor 1480 de trepte….

Cabana se află la circa 25 kilometri de Curtea de Argeș și vreo 5 kilometri de Barajul Vidraru pe cunoscutul Transfăgărășan.

Pe Google restaurantul este cotat cu 4,3 puncte din peste 430 de review-uri, iar pe Tripadvisor cu 3,5 puncte din 19 recenzii, alegerea am făcut-o nu de pe site-uri ci pentru poziționarea lui lângă Cetate.

Restaurantul La Cetate, restaurantul Cabanei La Cetate cotată cu 3 stele, se află în Satul Căpățâneni din comuna argeșeană Arefu, are site-urile cabanalacetate.ro și pe FB unde se găsesc date despre cabană și restaurant inclusiv numerele de telefon, e-mailul și programul lui, zilnic între orele 8 și 22.

Intrarea în restaurant este păzită chiar de temutul voievod, măreț, în picioare, în mână cu țeapa care i-a dat numele și l-a făcut faimos.

Restaurantul destul de mare, ocupă aproape în totalitate parterul Cabanei și ea destul de mare, are două săli ce puteau găzdui circa 100 de musafiri, azi numărul lor depinde de restricțiile impuse, și două terase, una acoperită în fața restaurantului și alta cu umbrele, care aveau împreună tot o sută de locuri.

Când am ajuns erau mese libere pe ambele terase, ne-am așezat la o masă pe terasa acoperită, terasă pe stâlpi de lemn cu pardoseală de scânduri și cărămizi, pe terasa cu umbrele era mult prea cald, dar am renunțat și am intrat în Sala Mare în care aerul condiționat era pornit, Sala Mică fiind rezervată pentru un grup, ambele săli având gresie și vopsitorii în culori plăcute ce păreau noi.

Sala Mare este decorată cu ancadramente din cărămidă aparentă și mai multe tablouri iar Sala Mică decorată cu ancadramente din piatră cioplită și tablouri este dedicată lui Vlad Țepeș, are portretul și stemele lui, arme, blănuri de urs, trofee de vânătoare și o statuie ce-l prezintă pe voievod așezat pe tron. Barul și mobilierul din ambele săli sunt din lemn vopsit maroniu.

O notă mică, lipsa unui acoperământ pentru blatul mesei.

Oferta Cetății

Cetatea are o ofertă diversificată, specific românească, bazată pe carne de pui, porc, și mai puțin carne de vită și pește….

Sunt oferite Gustări pe bază de brânză sau cașcaval, nu lipsește Bulzul, Ciorbe, Ciorba de burtă și Ciorba de fasole, aici, cu afumătură în bol de pâine, Preparate din pește, Prăjit sau Fript, Preparate din carne de Pui, de Porc, Salate, Simple sau Speciale, Garnituri diverse și mai multe Specialități „La Cetate” , Platouri, pentru una sau două persoane, Tochitură, Cârnați, Ciolan, etc... Ca Desert servesc Papanași, Clătite, Înghețată, oferă diferite Băuturi, nu lipsesc Berea și Nonalcoolicele, Vinul și Tăriile, Cafea….

Alegerea mâncărurilor s-a făcut destul de repede, Ciorbă de burtă cu Smântână, Bere fără alcool și 7up ca prim fel, destinația este subînțeleasă, Șnițel de pui și Cartofi prăjiți pentru cei mici, Bulz „La Cetate” , cu brânză de burduf, bacon, ou ochi și mămăliguță și Tochitură „La Cetate” pentru noi. Ca desert nepoții au dorit Papanași.

Am plecat cu aparatul foto și cu cei mici să pozăm și Sala Mică, soțul a rămas singur la masă și singur în sală urmând să transmită comanda, la întoarcere se mai ocupaseră două mese….

Au sosit Ciorba, fierbinte și aromată, și Smântâna în bolul ei, a fost bună la gust, dar cam mică și cu bucățile de burtă destul de mari, necesitând să fie tăiate în timpul mesei, dar Bulzul a fost foarte bun și suficient de mare. Șnițelul și cartofii prăjiți au fost aduși în două farfurii, arătau bine și au plăcut copiilor, au fost suficienți pentru ei doi, iar Tochitura a fost suficientă și gustoasă.

Tânăra care ne-a servit ne-a propus să aducă papanașii în patru farfurii, și a fost foarte inspirată pentru că nepotul cel mic nu a reușit să mănânce jumătatea lui de porție. Au fost acceptabili, cam tare umplutura, am mâncat papanași mult mai buni în alte părți….

Între timp s-au ocupat aproape toate mesele atât în sală cât și pe terase, a sosit și grupul care rezervase Sala Mică…. Lume buluc!!!

A sosit și Nota de plată, 133 lei total, un cost nu prea mare pentru consumația făcută, am achitat cash cu ceva în plus, se poate achita și cu cardul, și, cu mulțumiri reciproce ne-am despărțit de tânara noastră gazdă, plecând spre mașina parcată, spre norocul nostru undeva la umbră, și de acolo spre Pitești, vreo 60 de kilometri în coborâș continuu.

Pentru mai multe … opriți acolo când sunteți în zonă!


despre SERVICII

Servirea a fost promptă, nu s-a așteptat prea mult deși era o oră de vârf și erau foarte mulți turiști...


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Restaurant curat, aerisit, cu aer condiționat... Produsele tradiționale au fost bune, porția de ciorbă a fost cam mică, papanașii nu erau fragezi...


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadru natural deosebit...


[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 06.08.21 15:30:06
Validat / Publicat: 06.08.21 16:38:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.

VIZUALIZĂRI: 2548 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Transfăgărășanul, Cabana La Cetate, Restaurantul, Intrarea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Aurici [06.08.21 20:53:07] »

Aștept și eu să-mi plimb nepoții dar nu se lasă veniți, neam. Să vă trăiască și să-i plimbați mulți, mulți ani.

mprofeanuscris / TELEFON [06.08.21 21:56:33] »

@Aurici: Mulțumesc frumos, și eu mai aștept nepoți de la băiat, dar se lasă așteptați, dacă ar fi o nepoțică ar fi excelent...

Cu mare drag, !

Michi [07.08.21 13:53:48] »

@mprofeanu: Plimbaţi-i acum când se mai lasă ˝duşi˝. Când devin adolescenţi, noi trecem în planul doi şi trebuie să avem înţelepciunea să înţelegem că asta e legea firii...

mprofeanuscris / TELEFON [07.08.21 17:35:20] »

@Michi: Așa este, am mai trecut o dată prin aceleași etape cu copiii și am ajuns acum și la nepoți...

Cu mare drag, !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Michi, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm pe Transfăgărașan? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12265396118164 sec
    ecranul dvs: 1 x 1