BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De la fermă în farfurie — Albota restaurant-păstrăvărie
Complexul turistic Albota are marele avantaj că oferă posibilitatea de a lua prânzul sau cina, și persoanelor care nu sunt cazate aici. Cum în zonă nu aveți prea multe opțiuni, puteți lua în calcul să serviți masa aici.
Condițiile speciale/ restrictive din această perioadă au dus la servirea mesei doar în aer liber. În caz de ploaie, poate fi un pic neplăcut, mai ales că umbrelele de soare nu asigură protecție completă.
Deși era luna iulie, în una din seri a fost cam rece (erau 14 grade) la care adăugăm ploaia – au rezultat niște condiții nu tocmai prielnice pentru a savura cina. Fiind destul de rece afară, am fost nevoiți să îmbrăcăm haine mai groase – neapărat să aveți la voi un hanorac sau o geacă, chiar și în mijlocul verii.
Sunt disponibile mai multe zone exterioare unde se poate servi masa, totalul fiind de câteva sute de persoane care pot mânca aici. Una dintre aceste zone este denumită Grădina de vară. Aici toate locurile erau ocupate duminică după prânz până spre seară…. când a sosit ploaia. Dacă alegeți să mâncați în această grădină de vară veți avea un meniu ușor diferit față de cel de la restaurant - albota.sobis.ro/wp-conten ... e-vara-2019.pdf
De pe terasa din corpul principal veți avea parte de priveliști frumoase, spre munții Făgăraș și spre bazinele cu pești. În caz de vreme frumoasă alegeți această zonă pentru servirea mesei. Deviza restaurantului este„De la fermă în farfurie’’. Un mare atu îl reprezintă faptul că preparatele servite (atât la micul dejun cât și la restaurant) provin din resurse proprii - ei menționează un procent de 80%.
Având o fermă de animale (care poate fi vizitată) în Cârțișoara și un atelier de preparat produse lactate, veți avea parte de aceste produse. Puteți cumpăra aceste produse de la magazinul aflat la intrarea în complex sau prin comandă la magazinul online. Bineînțeles că din meniu nu va lipsi păstrăvul, preparat în diferite moduri. Meniul de la restaurant îl aveți aici - albota.sobis.ro/wp-conten ... Albota-2019.pdf
În weekend servirea durează mai mult - este de înțeles având în vedere cât este de aglomerat. De aceea este recomandat, în măsura în care este posibil, să evitați sfârșitul de săptămână. Personalul este amabil și ne-au fost oferite detalii referitoare la meniu.
La cele două cine servite aici am ales doar file de păstrăv - preparat la grătar sau în sos de vin, iar ca și garnitură am ales orez sălbatic. Ambele alegeri au fost delicioase – nici nu avea cum să fie altfel. Foarte bun este și gulașul Angus cu piure. În una din seri am luat și o ciorbă de văcuță – foarte bună și aceasta. Vinul casei reprezintă o alegere bună pentru a completa masa. Fiind un grup de 3 familii și preparatele au fost diverse cu păstrăvul în rol principal. Specialitatea casei este file de păstrăv în fulgi de porumb cu cartofi natur și sos de pătrunjel.
Pentru desert am văzut că multă lume comanda papanaș (este unul singur). Ne-am spus, măi dacă așa mulți comandă, înseamnă că e bun! . Am optat pentru papanaș cu gem de afine – foarte bun, recomand tuturor. Mai erau în meniu plăcintă cu mere, cheesecake, clătite cu diferite umpluturi etc. În weekend se poate alege și înghețată preparată (tot de ei) cu lapte de bivoliță - la intrarea în complex se servește această înghețată, deci chiar dacă nu luați masa puteți alege acest desert.
Ca o concluzie, dacă aveți drum prin zonă și vreți să serviți masa, complexul Albota este o opțiune de luat în calcul.
despre SERVICII
Amabilitate, servicii bune
Trimis de BOGDAN DSN in 15.10.20 19:39:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@BOGDAN DSN: Să vă fie de bine!
Confirm că preparatele sunt delicioase. Noi am mâncat păstrăv în fulgi de porumb și icre.
Aveam in plan toamna acesta sa ajungem pe acolo, dar vremea nu prea ne permite. Anul trecut am fost cam pe la mijlocul lui octombrie și ne-am bucurat de peisajul de toamnă minunat care se vedea de pe terasă.
Oricum, Păstrăvăria Albota rămâne o opțiune pentru o masă delicioasă, indiferent când vom ajunge iar acolo.
Felicitări pentru articol și pentru destinație!
Numai bine!
@BOGDAN DSN: Dragul meu, am crezut ca ai uitat sa mai scrii despre restaurantul ăsta, tot așteptam și articolul nu mai apărea
O recomandare excelenta, venită din partea voastră e numa bună pentru a îl convinge pe domnul C, are mare încredere in voi și va apreciază tare mult.
Sper sa ajung și eu pe acolo, cândva, să și dorm nu numai sa mănânc
Vă imbratisez cu drag, toate cele bune vă doresc
PS: ca să te amuzi un pic: "da' snitel din piept de pui are? "
@Dana2008: Mulțumesc! Toate preparatele încercate au fost la înălțimea așteptărilor. Sper să o țină tot așa - mai ales că urmează să crească numărul spațiilor de cazare. Vara este full - poți sta și o oră să se elibereze o masă.
Având în vedere că în zonă nu prea ai unde să mănânci, Albota este o variantă câștigătoare.
Peisajul de pe terasă face toți banii, în caz de vreme favorabilă.
@krisstinna: Nu am uitat doar că nu prea am avut timp. Mă bucur că recomandările și impresiile noastre sunt folositoare - pe domnul C. îl vei convinge sigur... ai această capacitate .
Și să-ți mai spun un secret (că tot nu ne aude nimeni) - are și șnițel din piept de pui sau de porc și chiar la grătar cu cartofi prăjiți. Chiar dacă e păstrăvărie.
Da. ar fi ideal să și înnoptați acolo, mai ales că la snițel merge o bere sau un vin!
Și noi vă dorim tot ce e mai bun și să ne vedem sănătoși!
@BOGDAN DSN: Locația este foarte frumoasă, îmi place de fiecare dată să citesc impresii despre Albota și, mai ales, să răsfoiesc fotografiile realizate în acea locație. Am trecut în acest an pe la Păstrăvăria Albota și am mâncat la terasa lor, dar ne-ar plăcea să revenim în următorii ani acolo și să rămânem cazați măcar pentru două nopți. Hotelul păstrăvăriei poate fi o bază excelentă și pentru drumeții în Munții Făgăraș, cu plecare de pe Transfăgărășan, întrucât se coboară cam în 30 de minute la păstrăvărie pornind de la Bâlea Lac. În plus, din ceea ce am văzut, păstrăvăria pune la dispoziția celor cazați și o frumoasă piscină exterioară, peste drum de restaurant (pentru piscină este bine să ajungi acolo într-o perioadă călduroasă).
Mulțumim pentru impresii și pentru fotografii! Numai bine!
@krisstinna:
”"da' snitel din piept de pui are? "
ar fi tare sa intrebe: da' snitel din piept de pastrav are? , ca mai incercam noi niste variante amuzante dar pe care nu mi le aduc aminte acum, gen: aveti paste bologneze dar cu cartofi in loc de paste?
Si garantat il omori pe ospatar daca ii insiri cateva meniuri din astea spuse la foc automat incat sa para treaba serioasa .
@BOGDAN DSN: Sa va fie de bine, in general tot ce am citit scris de userii consacrati si nu numai, au avut numai cuvinte de bine, asa incat este si pe lista mea daca voi ajunge vreodata in zona. Felicitari, votat cu mare drag.
@Crazy_Mouse: Auzisem și citisem multe lucruri bune despre Albota - în acest an am ajuns și noi aici și mă bucur mult. Cu siguranță voi reveni pentru că este o locație plăcută și agreabilă. Din spusele celor de la recepție, piscina exterioară este pentru cei cazați în bungalowuri - cei cazați în hotel au și ei o piscină interioară, închisă în aceste vremuri grele.
@mishu: Mulțumim! Trebuie să ajungi aici - nu vei regreta!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] O cafea cu parfum de prietenie — scris în 02.04.24 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] La poalele Munților Făgăraș — scris în 17.03.24 de hd88gsg din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant cabana La Cetate [Căpățâneni, AG]] La Cetate, Restaurantul lui Vlad Țepeș de lângă Cetatea Poenari — scris în 06.08.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] Am mâncat bine la Albota — scris în 10.05.21 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] Păstrăvăria Albota, un loc unde vom reveni cu plăcere — scris în 10.08.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Restaurant complex turistic Păstrăvăria Albota [Arpașu de Sus,SB]] Păstrăvăria Albota, locație și mâncare excepțională — scris în 13.11.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant cabana La Cetate [Căpățâneni, AG]] Restaurant 'La Cetate' 3*, cu Vlad Tepeș la intrare, lângă Cetatea Poenari, jud. Argeș — scris în 25.09.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ