GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Viscri 78 - Brutărie & café - nu tocmai ce mă așteptam
Brutăria familiei O. din Viscri o cunosc de multă vreme, cumpărăm adesea pâine de la ei din Sighișoara. Este o mică afacere de familie, pâinea se face manual, după o rețetă veche de peste 100 de ani și a fost apreciatā chiar și de printul Charles. Pâinea este foarte gustoasă și se păstrează zile bune pentru că este făcută cu maia.
De curând am aflat că la adresa brutăriei funcționează și un mic restaurant. Am citit câteva recenzii foarte bune aici și recunosc că am avut așteptări foarte mari. Am fost înainte în recunoastere, am vorbit cu doamna despre posibilitatea de a lua o masă de prânz la dânsa împreună cu un grup. Mi-a plăcut in primul rând faptul că nu eram condiționati de un meniu fix sau prestabilit și puteam alege un preparat din meniul zilei.
Aș fi vrut să gust înainte un preparat dar mâncarea nu era gata. Prăjitura era și ea la cuptor dar mi-a promis că ne va face lichiu.
Prețurile sunt acceptabile: 15 lei o supă, 20 lei felul doi, 5 lei o bucată de plăcintă.
Foarte amabilă a fost doamna, m-a ajutat inclusiv cu rezervarea unei activitati in Viscri.
Din pacate insa masa de prânz nu a fost așa cum citisem in recenzii. Porția de supa de pui a fost mare, cu multă carne în ea insa avea un gust pronuntat de vegeta. La felul doi am optat pentru sarmalute. Acestea au fost servite reci si erau fade, poate si pentru ca erau facute din varza dulce. Cea mai mare dezamăgire am avut-o insa cand am primit lichiul. Blatul era subtire, uscat, mult diferit de lichiul pe care il facea bunica mea. Siropul de brad a fost bun. Pâinea era cum o stiam, am cumparat doua bucati.
Poate am avut eu ghinion dar mancarea nu mi-a placut desi eu nu sunt pretentioasa. Paine voi mai cumpara de aici dar sigur voi cauta o alta varianta pentru pranz.
Brutaria se gaseste la nr. 78, aproape de un Café - artizanat, la doar câteva minute de mers pe jos de biserica fortificată, există indicator din curtea cetății.
Drumul spre Viscri este mai bun prin Dacia dacă se vine dinspre Rupea. Este din macadam, se lucreaza la el, spre deosebire de cel prin Bunesti care este plin de gropi.
Trimis de krondia* in 04.09.18 19:40:55
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krondia: AmFostAcolo în toamna anului trecut și am scris despre experiențele trăite (vezi impresii).
La familia Onea am privit cu admirație procesul de fabricare a pâinii, spectaculos pentru străini. Am cumpărat bineînțeles și o pâine rotundă, gustoasă. Acolo am mâncat pentru prima dată lichiu și a fost foarte bun. Îmi pare rău că preparatele voastre nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.
Mulțumim pentru descriere.
@tata123: Da, citisem acele impresii. Am avut asteptari mari pentru ca am mancat foarte bine in locuri mult mai izolate in aceeasi formula, 18-20 persoane.
Nu ma asteptam la o servire ca la carte, personalul calificat lipseste chiar si in marile orase, dar m-a surprins neplacut faptul ca s-au incurcat notele de plata. Mai mult, am mâncat intr-un zgomot infernal, in timp ce se curăța pâinea de coaja la un polizor electric.
Pe de altă parte, brutăria nu este langa casa prințului Charles cu, citisem in unele reviewuri. Din cate stiu familia care detine brutaria are si o pensiune in sat si aceasta se găsește lângă casa prinţului Charles, aproape de iesirea spre Dacia.
Asta e, poate a fost doar o întâmplare dar tare mi-aș fi dorit să mănânc o supă buna mai ales ca este o specialitate în Viscri.
@krondia: Sa iei masa pe sunet de polizor e o experienta care nu o doresc nimanui. Scade in mod brutal nota oricarui loc de luat masa. Se pare ca ar trebui scoliti noii veniti in industrie, dar pana la urma e si o chestiune de bun simt.
@iulianic: Lichiul este o plăcintă săsească cu aluat pufos din gris, ouă si smântână, foarte bună dacă se respectă rețeta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 [Terasa pensiunii Onea] Terasa-cafenea Pensiunea Onea Viscri — scris în 04.08.19 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Bucate gustoase la Viscri — scris în 18.09.17 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ