GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul din castel
Acest review conține date și poze care pot afecta emoțional vegetarienii! Să nu aud comentarii răutăcioase, v-am avertizat :)
A fost odată ca niciodată un prinț și-o prințesă, vânători înflăcărați. El, Adrian Sărmășan, persoană publică, un cantautor de muzică folk, lansat la Cenaclul Flacăra, absolvent al școlii de aviație, și-a dorit un castel pentru doamna vânător și pentru fiul lor. Zis și făcut.
Să dăm drumul la muzică youtu.be/hjI0EAIRoNg, ascultați măcar versurile, pe mine m-au încântat și emoționat în egală măsură, e drept că iubesc muzica folk, de multe ori plâng, îmi amintesc de tinerețe.
În goana noastră după Moș Crăciun aveam în prim plan locuri de și cu poveste, acesta este unul dintre ele. Da, despre restaurant voi povesti, sunt nr 2 pe lista mea în vacanțe, după cazări.
Era o săptămână de sărbătoare, eram la plimbăreală.
De la Salină am pornit spre castel, l-am găsit pe strada Șterca Șuluțiu nr. 4/6 Turda, e cumva ascuns după clădirile din centrul turistic al orașului.
Parcarea nu e foarte mare dar noi am fost în mijloc de săptămână, era totul liber.
Din parcare am pornit spre restaurant, am mers pe o alee îngustă și-am nimerit într-o poveste, ne minunam de grădină, de plante și statui.
Frumoșii prinți din povestea mea au ridicat o pensiune, au anexat parcarea, terasa maramureșeană, magazinașul cu suveniruri, au amenajat grădina și-au decorat restaurantul cu diverse trofee și obiecte, cu lemn sculptat și pictat.
Piatra veche este elementul de bază al construcției, în salonul privat se poate admira un Dracula urâțel și schilodel, 12 oameni pot mânca în separeu avându-l pe vampir paznic.
Bucatele sunt pe alese, scumpe dar și normale, o gustare țărănească pentru 2 persoane costa 60 lei, una vânătorească 95 lei. Salata din piept de rață cu portocală era 32 lei, ciorbița de burtică 20 lei. Dar, pentru pretențioși antricotul de vită Black Angus costa doar 90 lei iar cotletul lui Dracula numai 45 lei. Poate dorește cineva un ospăț vânătoresc, acesta costa 250 lei.
Vă atașez meniul, poate doriți niște cerb sau mistreț huntercastle.ro/restauran ... eniu-restaurant
Personalul întâlnit de noi în mijocul săptămânii era format din tineri, mai precis doi copii, erau tare drăguți, politicoși, amabili și volubili.
Mesele nu erau acoperite cu veșminte, sfeșnicele erau pete de culori în atmosfera vânătorească, i-am admirat pe prinți în tablourile de pe pereți, alături de trofeele lor. Am comandat o palincă, două expresso, o apă plată și-un suc, o ciorbă de burtă și-o gustare a vânătorului. Toate astea la minunatul preț de 139 lei, se putea achita și cu cardul.
Ciorbița a fost lăudată de soțul meu, eu pot lăuda palinca, a fost super, am avut și-o prună ridată aruncată-n pahar. Platoul vânătoresc era uriaș, adăpostea un „cârnat vânat”, chifteluțele de mistreț și șnițelele din cerb au fost calde, o nebunie de arome, savoare și pufoșenie. Brânzica Feta și cea de burduf au fost însoțite de niște ardei pitici și grăsuți umpluți cu brânză telemea, roșiile cherry, castraveții și floricelele au dat culoare cărnurilor vânătorești. Chiflele au ajuns pe masa noastră într-un coșuleț împletit, erau învelite cu un șervet roșu.
Fiecare preparat a fost un deliciu, o cascadă de exclamații mi-a invadat mintea, glasul și buzele, nu m-am putut abține, ca de obicei.
M-am mai plimbat un pic prin salonul restaurant de la etaj, pereții din bârne și vitraliile păreau din alte vremuri, scheletele vrăjitoresc era tare urâțel, farfuriile personalizate mă încântau teribil, măștile erau fioroase, am uitat să merg la toaletă, am uitat să verific wi-fi, eram în povestea vânătorilor care au renunțat la vânătoare. De ce? Din diverse motive, printre care și muzica, și... vă invit să citiți un fragment dintr-o declarație a doamnei, luată de pe net:
”Vânam un cerb. Era o ceață deasă, il auzeam, il simteam, dar nu ne apropiam. L-am pândit patru zile. A cincea zi ne-am facut bagajele, sa ne intoarcem acasă. Dimineața a ieșit soarele, așa a vrut Dumnezeu, la ora 5 am suit pe munte, la 200 m am vazut acest cerb, care era un animal foarte frumos, dar deja era bătrân si intra în regresie. L-am împușcat în inima piciorului. Am venit la cabană si i-am zis sotului meu: „L-am impuscat. /Unde este? /În padure. /Păi cum l-ai împușcat dacă este în pădure? ”. El m-a dojenit. Ne-am dus cu câinii, cu paznicii, l-am recuperat. Este o poveste care are o doză de tragism. Cerbul a cazut în apă, a coborat în trei picioare, urmarit de câini. Din cauza asta am zis ca n-o sa mai împușc nici cerb, nici urs...
Trofeul cerbului îl puteți vedea în poză, era pe unul dintre pereți.
Aceasta a fost povestea vânătorilor din Turda, o familie frumoasă, ambițioasă, talentată, o familie care locuiește în castelul lor, în orășelul Turda.
Vă invit să le treceți pragul, să savurați o palincă sau o gustare, au și preparate mai accesibile la preț, singurul meu regret este că n-am fost acolo vara, m-aș fi bucurat de grădină dar și de terasă.
Puteți admira și camerele huntercastle.ro, sunt decorate și mobilate frumos, totul este învăluit într-un parfum aparte.
Vă doresc vacanțe savuroase, de poveste!
Trimis de krisstinna in 10.12.19 10:11:50
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@krisstinna:
Nu mi-ar plăcea să iau masa într-un interior așa de întunecos, cu decoruri închise la culoare, care amintește - într-un fel - de castelele din evul mediu, doar că alea erau mai puțin încărcate! (am vizitat castelele de vânătoare de pe Valea Loirei, din Franța).
Doar câteva obiecte din exterior mi-au plăcut - ex. băncile din metal - restul mi se par kitsch-oase!
Despre bucate cred că au fost bune, iar despre prețuri spun că sunt mari, doar este vânat, și ăsta costă, nu-i așa?!
Felicitări!
P. S. Am văzut și cazările -de toate tipurile- pe care le oferă la adresa on-line indicată de tine. Acelea mi-au plăcut!
@doinafil: Nu toți suntem la fel, asta e perfect
Era o zi întunecată, de noiembrie, se poate observa că nici afara nu era multă lumina
Locul nu e întunecos, nu erau aprinse luminile deloc (pozele nu sunt făcute cu blitz), la un moment dat eram doar noi doi in restaurant, n-am avut nevoie de becuri, era mai palpitant așa.
Timp de o săptămâna am colindat prin locuri deosebite, avem evenimente importante de sărbătorit in acea perioada, doar nu era sa mergem la pizza, șapte zile am mâncat numai in restaurante foarte apreciate pe multe saituri de specialitate. Gastronomia face parte din turism.
Când am ajuns in restaurant erau acolo câțiva străini, pentru prânz. Erau foarte incantați de tot și de toate.
Unde sa meargă sa mănânce in Turda? Dacă te uiți la restaurantele de acolo te ia capul, seamănă toate cu niște autoserviri sau bodegi.
Dacă aș avea in vizita străini nu i-aș duce in locuri obișnuite, aș cauta ceva inedit
Chicios sau nu, eu recomand cu inima deschisă acest loc, mai puțin iubitorilor de animale.
“Castelul” nu e unul aurit, asta e clar, nici Dracula nu avea pereții din sticla și candelabre strălucitoare. Deci, nu e pentru oricine, părerea mea
Plus ca acest loc nu este un muzeu din Franța, este un restaurant vânătoresc.
Mobilierul din camere este ales, comandat și dorit de proprietar, de Sărmașan.
Iată ce se spune un alt sait de turism care promovează locuri inedite din România: “Aflat intr-o zona extraordinara a tarii, o zona plina de istorie, chiar in inima Transilvaniei, la Turda, Castelul Printul Vanator reprezinta o imbinare de bun gust, traditie si noutate. Piatra veche si fierul inrosit, turnurile si cavalerii in armuri cu sabii si scuturi, ce flutura steaguri de lupta, va vor da senzatia unei calatorii in timp, inapoi, intr-un secol trecut. ”
Eu nu mă pricep la artă, am spus de multe ori asta. Eu știu atât: îmi place sau nu
Te salut cu drag, îți mulțumesc pentru ecou și apreciez sincer părerea ta
@krisstinna: frumos, dar puțintel cam piperat acest prinț
Domnul C nu a luat șnițel de pui??? Cum??? Nu cred S-a reorientat către platoul vânătoresc?
Tu ești de acolo, din poveste, domnița surâzătoare
Pupici și călătorii frumoase în continuare
@diana2015: Nu e deloc scump, prețurile sunt normale pentru preparatele astea vânătorești.
Domnul C a fost super încântat de ciorbița din ciorapi flausati (de burtă), a mâncat și șnițele din carne de cerb, a fost foarte multumit, el adoră locurile scumpe
Pentru ca amândoi suntem săgetători, ne sărbătorim in locuri bune, an de an, zi de zi, timp de o săptămâna
Scump obicei, recunosc.
Mulțumesc de vizită, pisicuță frumoasă
@krisstinna: știu câte ceva despre săgetători, al meu ce să vezi? Este tot săgetător dar puțintel mai " cumpătat" zice el strâns la mâna zic eu dar nu mereu. Cel puțin când este vorba de mine, dacă-mi doresc ceva se executa
Nu este rău că va sărbătoriți așa . Chiar este de lăudat. Țineți-o așa mereu. Pupici muuuuulți din partea mea
In primul rand... La multi ani! dragi prieteni. Ma bucur ca va sarbatoriti in fiecare an, ca tineti cont de aceste evenimente. Si eu le consider importante in viata de cuplu. Si un pic de rasfat nu face rau, ci doar bine. Auzisem de acest loc, cred ca am vazut si o prezentare despre el la televizor. Si mi s-a parut interesant. O sa tin cont daca ajung prin zona. Mai ales ca au si produse vanatoresti, hmm chiar suna tentant. Sa va tineti obiceiul si sa va fie de bine!
@krisstinna: wow au început să apară tot mai multe restaurante si hoteluri cu teme istorice!
Din punctul meu de vedere e foarte bine că se întâmplă asa ceva și se profită cumva de brandul de țară, care bine se stie, ne convine ori ba este clar Dracula.
Străinii ar fi făcut mult mai mulți bani exploatând acest lucru! Bine că a început si la noi! Oricum poveștile cu printi si prințese cred că vor prinde întotdeauna!
Restaurant e cu produse vânătorești deci e clar că se mănâncă bine și pe gustul meu! Să vă fie de bine! Iar prețurile mi se par decente în raport cu profilul restaurantului!
In poza 53 parca ești o prințesă!
La mulți ani fericiți împreună!
P. S. Și mie mi se pare cam prea încărcat pe interior!
@teona: Mulțumesc frumos
Da, e vorba de răsfăț, an de an avem un obicei costisitor
Am mai fost in restaurante vânătorești, unul e la Sinaia, altul la Predeal, prețurile mari peste tot, carnea de vânat e scumpa, ca și pestele sau vita.
Dacă vrei ceva bun și aproape de casa îți recomand Cabana Vânătorului din Predeal, prețuri “vânătorești”, cazare bună dar scumpa, preparate demențiale, restaurantul este la fel de frumos decorat, ne-am sărbătorit acolo in urma cu câțiva ani, seara aveau și muzica live, populară.
Știi cum e asta? Unii prefera SPA-ul și alții restaurantele scumpe Plăcerile costă...
Eu aș alege relaxarea la SPA și o mâncare mai normala dar...
@robert: Mulțumesc frumos, dragă prieten!
In realitate e chiar aerisit locul, nu sunt mesele apropiate, pereții nu sunt îngrămăditi cu obiecte, e spațiu între obiectele expuse. Dar cum am mai spus: nu mă pricep la decor și istoria artei, eu apreciez ce-mi dă Dumnezeu să văd, mă bucur precum un copil.
Dacă toți proprietarii ar încerca sa vina cu ceva nou, cu povesti (chiar și inventate) ar fi minunat, in afara cam asta fac și au succes. Eu apreciez oamenii care investesc in turism (și nu numai), multe tari trăiesc din asta, își vând poveștile pe bani mulți.
Cum era sa dau mai puțin de nota zece? Cum încurajam oamenii cu idei, fie ele și aglomerate?
Și dacă e vorba de folk... aș fi dat nota 100
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 [Restaurant pensiune Imperial] Imperial — scris în 07.03.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Feb.2024 [Restaurant & Hotel Paprika-Han [Tureni]] Paprika-Han — scris în 05.03.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Mina] Mai bine nu — scris în 27.10.22 de resita2009 din REșIțA - nu recomandă
- Apr.2019 [Restaurant Expres] Unde am mâncat în Turda — scris în 17.05.19 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 [Restaurant Dana] Restaurant Dana — scris în 18.02.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Restaurant-pizzerie Alegria Centrale] Alegria Turda — scris în 03.06.18 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2017 [Restaurant Talora] Unde evitam sa mancam! Restaurant Talora — scris în 21.09.17 de 39danmarce din BUCURESTI - nu recomandă