ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.03.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
FEB-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hanul Paprika din localitatea Ozun

TIPĂREȘTE

Anul trecut în luna februarie am petrecut un sejur la hotelul Căprioara din Covasna. Am pornit la drum spre Covasna pe traseul: Rm. Vâlcea – Sibiu – Brașov – Covasna. După ce am trecut de Brașov, în localitatea Ozun, am oprit la hanul Paprika să mâncăm un gulaș.

Hanul Paprika este amplasat pe partea stângă a drumului național DN 11 în sensul de mers Brașov – Târgu Secuiesc. Cu câțiva kilometri înainte de a ajunge în localitate puteți vedea pe stâlpi reclame care vă învită la han. Adresa hanului este următoarea: localitatea Ozun, strada Gabor Aron, numărul 89. Hanul este deschis de luni până duminică între orele 9-22.

Parcarea

Parcarea hanului este destul de mare, se întinde pe toată lungimea locației dar și pe o parte laterală. Fiind orele amiezii cu greu am găsit un loc de parcare pe partea laterală. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 45.799403 și E – 25.846344.

Hanul

Hanul este format dintr-o clădire destul de mare care dispune de o terasă amenajată pe toată lungimea clădirii. Fiind luna februarie terasă era goală, erau doar câteva persoane ieșite la fumat. Lângă un perete al terasei erau aranjate cu imaginație proviziile de lemne pentru iarnă, rezultatul final întruchipând o pasăre. Sala hanului este decorată cu motive tradiționale ungurești și românești, iar pereții sunt decorați cu diferite unelte folosite în gospodărie.

După numărul mare de mașini parcate la han ne-am dat seama că o să fie aglomerat. Când am intrat în han toate mesele erau ocupate și ne-am gândit să plecăm urmând să venim altădată, dar spre norocul nostru s-a eliberat o masă de două persoane la care ne-am asezat noi. Imediat a venit o chelneriță și a debarasat de pe masă apoi ne-a înmânat două meniuri.

În meniu se găsesc preparate din bucătăria ungurească, dar și preparate tradiționale românești. Aici se pot servi toate cele trei mese ale zilei. Prețurile nu sunt mari, să vă dau câteva exemple:

- Ciorbă țărănească de văcuță - 12 lei

- Ciorbă de burtă – 13 lei

- Gulas de vită -10,5 lei

- Sarmale cu smântână și mămăligă - 17,5 lei

- Expreso - 4,5 lei

- Bauturi răcioritoare – 6 lei.

Nouă nu ne-a fost greu să ne hotărâm asupra comenzii pentru că știam clar de ce am venit aici, așa că am comandat câte un gulș de vită, unul cu cartofi și unul cu fasole, asezonate cu o saltă de ceapă roșie. Pentru a ne revigora puțin am comandat câte o cafea, iar pentru a ne stinge setea o apă plată și un suc.

Până să vină comanda am admirat interiorul hanului. Pe perereți sunt puse farfurii ceramice cu motive tradiționale, mesele sunt din lemn masiv, iar pe mese sunt fețe de masă țesute. Tacâmurile ne-au fost aduse într-un vas mic din lemn, asemănător celor în care se mulgeau oile la stână. Hanul este decorat cu vaze ceramice în care sunt puse spice de grâu, lămpi cu gaz, diferite obiecte vechi din alamă, borcane cu murături asortate și borcane cu compot care îți încântă privirea. Pe o scară din lemn care este agățată de tavan sunt expuse funii cu usturoi, semn că locul este ferit de vampiri =)) » :). Chiar și televizorul era pus într-o ramă din lemn.

Imediat după ce am făcut comanda am primit cafeaua și băuturile răcoritoare, apoi cam în zece minute ne-a fost adusă și mâncarea. Într-un coș împletit din nuiele am primit pâine proaspătă foarte gustoasă, specifică zonei. Gulașul era fierbinte, am așteptat puțin să se răcească apoi ne-am bucurat de savoarea sa împreună cu salata de ceapă roșie.

La final am cerut nota de plată. Plata se poate face cash sau cu cardul. Noi am plătit cash, valoarea consumației fiind de 54,6 lei.

Dacă aveți drum prin zonă vă recomandăm hanul Paprika.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 02.03.20 09:12:53
Validat / Publicat: 02.03.20 14:26:16
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SFÂNTU GHEORGHE [CV]

VIZUALIZĂRI: 1539 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 ornamente de pe peretii hanului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[23.03.20 17:26:01]
»

@zlatna: Pai sa va fie de bine, ce-i drept eu as fi luat cafeaua la final, dar nu-i bai. In schimb mi s-au oprit ochii pe salata de ceapa, la gulas a fost perfecta.

Felicitari, votat cu mare drag.

zlatnaAUTOR REVIEW
[23.03.20 17:44:20]
»

@mishu:

Bune toate, recunosc... și gulașul și salata de ceapă.

Îți mulțumesc pentru ecou și vot.

Toate cele bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Sf. Gheorghe? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062288999557495 sec
    ecranul dvs: 1 x 1