GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Drakata, un restaurant de 10 plus, plus 10 pentru cafeaua la nisip
După ce am străbătut Podul Acoperit grupul s-a impartit în două plus eu și prietena mea. Cei mai tineri, adică de 50-60 ani (unde ești tu Einstein cu teoria relativității?) au urcat prin cartierul Varosha spre fortăreața, alții cu bani și gologani au luat un taxi să meargă 25 km până la peștera Devetashka iar noi două, după ce am străbătut câteva străduțe cu case din alte timpuri, ne-am gândit că ar fi cazul să mâncăm ceva. În piața Todor Kirkov erau aliniate mai multe hoteluri și restaurante dar noi, fără vreo recomandare prealabilă am mers spre unul din ele. Fiind destul de cald ne-am așezat la o masă pe terasă. În minutul următor un chelner ne-a adus revista Menu- Card din care am citit despre istoria localului și meniul oferit
Imobilul a fost construit la sfârșitul sec. XIX de bogatasul Mihail Totkoff care l-a vândut lui Stoian Minkoff și fiul. Aceștia au deschis o berărie care în puțîn timp a ajuns renumită. Denumirea de Drakata a fost dată în timpul primului război mondial. În 1926 berăria Drakata a fost vizitată de regele Boris al III-lea cu ocazia inaugurării stației de apă a orașului. În clasamente, Drakata ocupă locul 1 în cele mai bune 8 restaurante din Loveci
A fost asigurat de o fetiță, probabil practicantă, în spatele ei stand continuu chelnerul principal. Chelnerul ne-a întâmpinat cu “ Bine ați venit! ” rostit în engleză, franceză, rusă, italiană și română. După ce s-a lămurit ce nație suntem, a aplicat limbajul universal prin semne
La inceput am luat o tarie pe din doua. Am comandat câte jumătate de porție de cartofi prăjiți (1 porție de 250gr. costă 3 lv), jumătate de salată (1 porție de 400g, 5,1 lv) și fiecare câte o porție de file de porc la grătar (1 porție de 300 gr. 8.6 lv). Chelnerul a înțeles ce doream și ni le-a adus la două farfurii. Salata Rotary pe lângă roșii, ardei, castraveți, ceapă, avea crutoane mici de pâine prăjită, măsline, capere, felii de ou și cuburi de telemea; porția de friptură era compusă din două medalioane mari cât palma unui bărbat. Bineînțeles că nu am putut mânca tot și ne-a pus la o caserolă compartimentată salată, cartofi prăjiți și un medalion de friptură așa că a doua zi am avut prânzul asigurat. De băut, eu am băut bere Heineken 330 ml fără acool, prietena mea bere Drakota la pahar 500ml. În total ne-a costat cu bacșiș cu tot 35 leva (1 leva=2,4 lei), adică 84 lei pentru două persoane cu ceva mâncare luată la pachet pe a doua zi
Cafeaua ne-a fost servită cu mare pompă ca unor personalități de vaza. Au fost aduse pe o tavă de chelnerița secondată în spate de maestro. Pe tavă erau două ibrice mici de cupru alături de ceșcuțe și farfurioare de ceramică pictată.Cafeaua fusese facuta la nisip. Într-un pahar cu apă rece se găsea o linguriță de șerbet alb de lămâie. De când n-am mai fost servită așa? Din anii 60 de la turcii din Ada Kaleh.
Am vorbit cu prietena mea că la prețurile practicate (transport cu tren sau autocar 80-90 lei dus-întors, cazare hotel 3 stele cca 30 eu, masă la restaurant Drakata cca 40 lei) n-ar strică să mai vizităm pentru două zile orașul, ocazie cu care am putea vizita cascadele Krushuna și peștera Devetashka.
Trimis de Michi in 26.07.19 18:43:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi: Confirm, Restaurantul Drakata e unul dintre cele mai bune unde am mâncat în Bulgaria! Noi am stat pe terasa cealaltă, mai mică, de lângă râu, cu vedere splendidă la Podul Acoperit.
@Michi: Nu am servit masa la Loveci. Nu s-a nimerit la momentul potrivit, dar știu că Bulgaria are o bucătărie foarte plăcută nouă, românilor. Am încercat-o în multe alte părți.
Cât despre Loveci... Nu știu dacă am văzut un loc mai autentic, mai tradițional decât Loveci. Podul acoperit, Muzeul Etnografic, biserica, drumul pietruit, în pantă, pe lângă vechile case și Muzeul Vasil Levski, statuia supradimensionată a eroului bulgar din vârful dealului, cetatea... toate mi-au lăsat frumoase amintiri. Sper că și dumneavoastră.
O Doamne! N-am văzut decât Podul si cateva străduțe pentru ca n-am putut. Nu am trecut testul de excursii
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 [Restaurant Vtori Kilometar [Ovcha Moghila]] Restaurant “Vtori Kilometar”, Ovcha mogila, Lovech, Bulgaria, după Ruse în drum spre Sofia, un răsfăț culinar cu mâncare din ferma proprie — scris în 09.10.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Apr.2019 2 mâncătorii bune în Lovech — scris în 30.05.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Restaurant Dobrevski] Restaurantul Dobrevski – bun si binevenit — scris în 06.05.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Mehana Varosha] Mexana (taverna) Varosha din Lovech — scris în 04.05.19 de fregata din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Jan.2019 [Restaurant Dobrevski] Restaurant Dobrevski Lovech — scris în 24.01.19 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 [Mehana Achevata] Mehana Achevata (Ачевата механа) nu este 'pomul laudat' deci mancarea este buna — scris în 21.08.17 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Mehana Achevata] Un festin culinar ieftin la Mehana Achevata (Ачевата механа) din centrul vechi al oraşului Lovech — scris în 30.10.16 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ