ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.12.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
LUNA
OCT-2021
Prieteni
8 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Mâncătorii în zona Matemwe

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Evident de fiecare dată când mergem într-o destinație exotică suntem setați pe bucătăria locală, care rareori a dat greș în gusturile ori preferințele noastre și pe multe fructe exotice.

Încep firește cu fructele exotice. Acestea mâncate la mama lor au un gust, o savoare sau o aromă aparte. Fie că e vorba de mini banane, de ananas, mango ori papaya nu ezităm să facem o adevărată cură de sănătate. La toate astea se adaugă nuca de cocos care o savurez cu mare plăcere. Apropo de nuca de cocos într-o zi urmăream la hotel un nene cum le culegea. Acesta m-a întrebat pe mine și pe soție dacă vrem câte una. Evident am acceptat cu mare plăcere. Mare surpriză am avut seara cânt le-am văzut pe nota de plată, 1 dolar bucata!!!

Dar în acest articol este vorba de locuri de servit masa. Știu nu eu o servesc, eu doar o consum, dar așa vine vorba. Evident cel mai bine se mănâncă la restaurantele de la hotel. Sunt condiții mult mai bune este curățenie si bucătăriile sunt de obicei semi deschise. Nici noi n-am ocolit restaurantul hotelului Miramont unde eram cazați și cel puțin o masă pe zi am consumat aici, exceptând micul dejun firește.

Dar ce am mâncat aici? Ei bine am mâncat calamari pane cu salată asortată și cartofi prăjiți care a fost absolut delicioasă, dar și îndestulătoare. Deasemenea am mâncat caracatiță la grătar cu două sosuri, unul iute si unul de unt, asezonată tot cu salată asortată și cartofi prăjiți. Soția din când în când se mai sătura de atâta pește și-și lua doar o salată asortată care este absolut delicioasă. Ei nu stau atât de bine la legume așa că salata conține și fructe. Este o combinație foarte tare, care nouă ne place mult. Într-o altă seară am ales captura zilei care era reprezentată de un ton la grătar. Bine nu tot peștele ci doar câteva bucate preparate cu măiestrie de bucătarul localului. Un alt preparat care ne-a plăcut foarte tare era calamar fiert în unt asezonat cu orez și salată asortată. Miaaaami!!! Chiar pot spune fără nicio urmă de regret, felicitări bucătarului de la Miramont. Are mână bună și nu ne-a dezamăgit niciodată. Am fost foarte mulțumiți de tot ce am consumat. Exista doar o mică problemă. De fapt două! Prețul pentru produse marine era destul de piperat, cam 10-12 dolari porția, plus că zece zile, două mese pe zi te saturi să mănânci doar la același local. Oricum ai da-o oferta este limitată. În încheierea poveștii de la Miramont aș vrea să mai menționez un preparat ieftin și delicios care nouă ne-a plăcut tare mult! Chips maiai se numea și era gătit foarte simplu, erau doar cartofi prăjiți cu ouă, dar făcută așa ca o plăcintă, gătit foarte bine și cu un gust bun. O porție de Chips Maiai costa doar 5 usd. Am uitat sa spun că o dată am consumat și un hamburger cu cartofi prăjiți care a fost deasemenea foarte bun. De băut am mers doar pe bere Safari și Kilimanjaro la prețul foarte bun de 3 USD ori pe Happy Hour în intervalul 17-19 unde am consumat la greu cocktailuri, doua la 7 USD. I-am învățat Mambo Jambo un cocktail cu mango, vodcă și gin pe care l-am consumat până li s-a terminat stocul!!!

După cum precizam anterior zilnic am mâncat la Miramont în special la cină! Ziua la prânz am mâncat ori în excursie ori am ieșit pe plajă la explorat. Erau destule terase ori hoteluri cu restaurante pe plajă, dar la majoritatea bătea vântul. Era mare penurie de mușterii. Strict din această cauză ne-am folosit de amicul TripAdvisor ca să găsim cea mai bună mâncătorie din zonă. Așa am dat de Furaha restaurant un local foarte apreciat de cei care i-au călcat pragul. Colega C l-a găsit pe Tripadvisor, acum provocarea era să-l găsim și fizic.

Această mâncătorie, pentru că nu-l putem numi restaurant se afla situat la vrea zece minute de plajă chiar în mijlocul satului. Cu tot netul nostru, care mergea destul de prost si cu tot google maps, cred că nu l-am fi găsit în veci dacă nu apelam la o strategie străveche: întreabă un băștinaș. Aceștia sunt foarte fericiți să te ducă la locul căutat. La final primesc un mic bacșiș de la proprietar că i-a adus clienți.

Mâncătoriile din zonă nu pot fi nicicum denumite restaurante după standardele noastre europene. Sunt doar niște colibe cu o mică terasă în fața unde de obicei sunt câteva mese și scaune de obicei de plastic. Ne-a apărut în fața ochilor prima mâncătorie cu adevărat locală și nu am ezitat să-i călcăm pragul pentru experiențe autentice africane.

Evident patronul era foarte încântat că mai vede mușterii după atâta vreme. Meniul cuprindea în general produse marine creveți, caracatiță, lobster, calamari ori pește plus vită ori pui. Evident noi eram setați pe produse marine și nu ne-am abătut de la asta nici acuma. Aici am consumat caracatița la grătar cu orez plus salată asortată, ton la grătar cu un sos extrem de iute plus orez ori fish kebab. Acesta era de fapt o frigăruie cu bucăți de pește plus banane prăjite asezonate cu salată asortată și cartofi prăjiți. Toate porțiile au fost mari și gustoase, iar mesenii au fost foarte mulțumiți. Prețul a fost fix 7 USD porția sau 15000 șilingi tanzanieni. Este mult mai convenabil să plătești în moneda lor. Se vede că este mai ieftin ca la restaurantul hotelului, dar și condițiile sunt altele. Dacă bucătăria de la Miramont era semi-deschisă și puteai vedea dacă doreai ce face bucătarul aici era exact opusul. Cu toate că era doar un mic spațiu pe unde se dădeau bucatele de la bucătărie și acela era în permanență acoperit de ospătar. Aveau ceva de ascuns? Probabil. Dar niciunul din gașca de opt nu a vrut să afle detalii. Dacă am fi văzut mai mult probabil nu am mai fi putut mânca. Cert e că niciunul dintre noi nu a făcut vreo toxi-infectie alimentară și asta e tot ce contează. Mai era o mică problemă fiind musulmani nu aveau bere. Așa că pentru asta făceam chetă și trimiteam un băiat să ne aducă bere de la magazinul local. Dura un pic da nu ne grăbeam deloc, intrasem în ritmul pole pole si eram chill. Asta așa să fiu în trend și să folosesc expresii americănești ori africane! =))

Dacă această mâncătorie era în stânga hotelului nostru și până la ea am mers cam jumătate de oră pe jos pe plajă, cealaltă mâncătorie pe care am descoperit-o si care era în dreapta hotelului era mult mai departe. Mergeam mai bine de o oră până la ea și ne-a plăcut atât de mult că am repetat experiența.

Evident aici am ajuns mult mai greu! Am ajuns la piața de pește, am admirat pescarii cum îsi aduceau peștele proaspăt prins în larg, cum îl tranșau și cum apoi se chinuiau să-l vândă! Aici am observat stilul lor de viața ancestral, natura le oferă tot, ei trebuie să întindă mâna sa ia. Pește din mare, fructe din pădure, cu agricultura stau mult mai prost. Orezul e la putere. Hai că am deviat. Aici ne-a ajutat o localnică să ajungem la Madiba restaurant.

Acesta era situat în apropierea pieței locale. Deja era altceva. Terasa era la etaj. Patronul foarte amabil ne-a așezat rapid la masă. Ne-a cucerit rapid, berea rece a venit rapid și a curs în valuri. Principalul fel de mâncare era un platou cu fructe de mare la doar 35000 de șilingi tanzanieni din care mâncam pe săturate două persoane. Acesta conținea și un mini lobster și alte produse marine. L-am comandat mai multe persoane de la masă și l-am repetat de mai multe ori. S-a mai consumat fish fingers niște crochete de pește ori paste cu pește. Se pare că pastele nu au fost foarte reușite. Aici toate prețurile erau în șilingi tanzanieni iar o porție normală era 15000 șilingi. Ne-a plăcut tare mult la acest local așa că am repetat experiența de mai multe ori drept pentru care îl recomand cu drag.

Una peste alta am făcut o cura de pește și fructe de mare și fructe exotice. Ne-am simțit chiar bine fără să gustăm carne, asta cu mici excepții. Recomand o vizită în AFRICA. Este absolut fabuloasă.

Karibuni sana


despre SERVICII

Nu ai mari pretenții, important este că sunt mereu cu zâmbetul pe buze și asta scuză orice stângăcie ori întârziere.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Absolut delicios


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

cadrul natural deosebit! E o încântare să mânânci la malul mării cu picioarele în nisip! Evident mâncătoriile din sat nu arată prea bine, dar noi am fost încântati.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 16.12.21 09:42:18
Validat / Publicat: 16.12.21 10:31:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].

VIZUALIZĂRI: 770 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 un resort frumos dar pustiu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39000 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[16.12.21 10:12:36]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=vUrVeRGo5IM

mersi frumos!

webmasterX
[16.12.21 10:31:19]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

crismisPHONE
[16.12.21 11:08:08]
»

Fain! Îmi plouă-n gură! ????

robertPHONEAUTOR REVIEW
[16.12.21 11:27:22]
»

@crismis: cre că v-ar fi plăcut, doar sunteți greek sea persons! ; -)

webmaster
[16.12.21 11:57:47]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

robertAUTOR REVIEW
[16.12.21 13:11:09]
»

@webmaster: mersi frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, robert
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Zanzibar? :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050359964370728 sec
    ecranul dvs: 1 x 1