EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Arthur's Food & Drinks - un bun popas de tranzit
Când trecem munții spre Ardeal, traseul nostru obișnuit e prin Focșani – Lepșa – Ojdula – Târgu Secuiesc (sau invers, după caz). Pe hartă îl găsiți sub numele de DN2D, are o lungime de aproximativ 120 km și străbate o zonă de o frumusețe și sălbăticie aparte, traversând Parcul Național Vrancea pe Valea Putnei. Acum 10-15 ani era o provocare să rulezi pe el, dar de ceva vreme se prezintă perfect reabilitat, cu parapeți, semnalizare și tot ce trebuie. E unul din traseele de munte pe care ai toate șansele să te întâlnești cu Moș Martin. La un drum, țin minte, am văzut 3 urși în 3 locuri diferite; de fapt 5, că ursoaica era însoțită de 2 puișori.
La ieșirea din Ojdula, pe sensul de mers spre Focșani, chiar înainte de primele serpentine, se află o mică mâncătorie amplasată într-o incintă înierbată: Arthur’s Food & Drinks. Cred că sunt vreo 3-4 ani de când am remarcat-o, dar de oprit nu s-a întâmplat decât în vara trecută, când ne-am întors cu copiii de la Cluj. Ne era foame încă de pe la Brașov, dar, având cu noi cei 2 căței, trebuia să găsim un loc unde să fim primiți cu ei. De preferat, ceva cu grădină. Mi-am amintit de Arthur și am decis să poposim la el.
Locul este delimitat de un gard frumos din fier forjat, dublat cu sârmă conectată la sistemul electric (din motive evidente). Totuși, ziua pericolul e mic și noi am găsit poarta larg deschisă. În față, paralel cu șoseaua, se află o mică parcare amenajată.
Incinta este separată în două de o alee, în stânga se află terasa în aer liber (4-5 mese sub umbrele de soare), iar în dreapta un șir de construcții de mică anvergură, în mare parte din lemn: magazinul de desfacere pentru produse manufacturate în zonă, un bar și 2 secțiuni de terasă acoperită. Bucătăria nu se vede, bănuiesc că-i în spatele barului. În capătul aleii sunt toaletele, cu secțiune pentru fete și pentru băieți – curate și destul de ok echipate.
Am ales o masă pe terasa exterioară, vremea fiind prielnică. Am primit meniuri, adică o foaie A4 față-verso, plastifiată; pe o pagină e mâncarea, pe cealaltă băutura. Locul nu se vrea a fi unul pretențios și nici noi nu căutam așa ceva. Oferta conține chestii care se prepară rapid sau care sunt deja preparate și se pot reîncălzi. Clasice, gen cărnuri la grătar, mici sau hamburgeri, dar și unele cu influențe locale. Denumirile apar în limbile română și maghiară, sunt trecute gramajele și, desigur, prețurile (care sunt rezonabile).
Am ales gulaș unguresc cu cartofi (26 lei), platou crispy cu piept de pui și cartofi prăjiți (24 lei) și sendviș crispy (15 lei). De băut, bere Csiki (8 lei), ceai Lipton (8 lei), apă (6 lei/500 ml) și cafea (5 lei). Pentru final, o porție de gomboți cu prune (20 lei).
Băuturile le-am primit imediat, împreună cu întrebarea dacă vrem pâine la gulaș. După ce ni s-a confirmat faptul că-i vorba despre delicioasa pâine cu cartofi a zonei, am acceptat (3 lei felia uriașă). Nici mâncarea n-a întârziat prea mult. Totul a fost delicios (gomboții geniali!), dar porțiile sunt destul de mici, trebuie să recunosc. Destul cât să ne potolească foamea, dar nu cât să ne sature. Deci dacă sunteți flămânzi tare, puteți lua în considerație să comandați 2 feluri diferite de mâncare. Noi ne grăbeam să ajungem acasă, așa că ne-am mulțumit cu cât am primit.
Nu știu exact cât a totalizat nota de plată (aș putea calcula) pentru că, înainte ca Tati s-o plătească, am avut geniala idee de a arunca o privire prin magazinul de desfacere. Frate, câte minunății!... Am uitat să pozez, citez din memorie: gemuri, dulcețuri, zacuscă, băuturi de tot felul, mezeluri și brânzeturi, fursecuri, paste și pâine de casă, obiecte de decor... Și-or mai fi fost. Desigur, ne-am lipit de câte ceva. Vreo 3 sacoșe pline cu vârf. Pe care le-am plătit la grămadă cu nota de la mâncătorie. De aceea nu știu exact.
Recomand locul, e cochet și intim, mâncarea e bună și ieftină. Dacă nu pentru ea, măcar să inspectați un pic magazinul alăturat! Sigur nu veți pleca cu mâinile goale!
Trimis de crismis in 02.01.25 12:04:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TG SECUIESC.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 [Restaurant Secuiesc / Szekely Vendeglo] Relaxare în bucate — scris în 08.05.24 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 [Jazz Bistro & Winery] Jazz Bistro & Winery — scris în 20.10.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 4, Doamne, și toate 4! — scris în 11.12.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Secuiesc / Szekely Vendeglo] Am tras lozul castigator - Restaurantul Secuiesc, Targu Secuiesc — scris în 25.08.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Restaurant Secuiesc / Szekely Vendeglo] Restaurantul Secuiesc din Târgu Secuiesc - locație frumoasă, mâncare gustoasă, prețuri rezonabile — scris în 22.11.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jul.2013 [Restaurant pensiunea Voros] Restaurantul Pensiunii Vörös – o alegere excelentă — scris în 28.07.13 de krondia* din BRAșOV - RECOMANDĂ