GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După 16 ani... la Fabrica de Bere
La întoarcerea din Croația, după aproape 1000 de kilometri de condus, ne-am hotărât să rămănem în Timișoara. Am făcut repede o rezervare pe booking la hotel Check Inn (vezi impresii). După ce ne-am cazat trebuia să mai rezolvăm o problemă, să umplem stomacul, pentru că era destul de gol.
Cum știu destul de bine zona hotelului nu a fost ușor să aleg restaurantul unde să mâncăm. Un loc unde în timpul studenției am lăsat câțiva bani. Restaurantul ales nu e chiar un restaurant, e berăria Fabricii de bere Timișoreana.
Berăria se află pe strada Stefan cel Mare, la numărul 28. Dacă doriți să beți o bere proaspătă trebuie să vă prezentați la berărie până la ora 22:30 pentru că la ora 23 berăria se închide. Nu vă dau coordonatele GPS pentru că nu aveți ce căuta cu mașina acolo.
Noi ne-am pornit pe la ora 18 așa că aveam timp suficient pentru o sindrofie (fii cuminte, ești om însurat, nu mai ești student să faci sindrofii aici, stai calm), m-am certat eu singur. Am ajuns în fața fabricii, aici se află o halbă mare de bere metalică, pe care sunt redate imagini cu Fabrica de bere. Dacă nu știați, Fabrica de bere din Timișoara este prima fabrică de acest tip de pe teritorilu României, și-a deschis porțile în anul 1718.
Am intrat pe holul ce duce spre curtea berăriei, prin cap aveam tot felul de amintiri, au trecut 16 ani de când nu am mai fost pe aici, cam mult. Holul este ornat frumos, cu un car plin cu butoaie de bere, diferite trofee câștigate de acestă marcă și mai multe aranjamente rustice.
Am trecut holul și am pătruns în curte, s-a schimbat în 16 ani, acum se numește Curtea Berarilor, au dispărut băncile lungi, acum sunt mese cu scaune, barul s-a modernizat au apărut și aici butoaiele din lemn, pe margine sunt ghivece mici cu tuia. Gasim o masă liberă. Terasa este destul de plină, spre surpiza mea printre clienți erau și turiști străini, lipseau studenții. Cum se apropia înserarea terasa se tot umplea cu mușterii însetați.
A venit un chelner la masă și ne-a dat două meniuri. Înainte de al deschide am comandat două halbe de bere nefiltrată, una la litru pentru mine și una la jumate pentru soție. Apoi am răsfoit în tihnă, așteptând berea, meniul. Am comandat scăricică la grătar, ceafă de porc, mititei cu muștar și sos de usturoi, garnisite cu cartofi prăjiți și două salate.
A sosit berea, prima gură a fost sublimă, am așteptat atâta ca să simt prospețimea acestei beri. Berea Timișoreana în zona Banatului are alt gust, față de Timișoreana care se vinde la Rm. Vâlcea, probabil este făcută în altă parte. Eu când am venit la Vâlcea am simțit imediat acest lucru și am cam renunțat să mai consum acest brand.
După prima gură mă pregăteam să mai comand una, așa mare era setea și dorința, dar ceva ma reținut. A sosit mâncarea, scăricica, micii, ceafă toate sfârăind au picat foarte bine, iar câte o gură de bere pe urmă, curcubeu pe cerul gurii. Am mâncat bine și am consumat puțin mai mult de jumătate din halba de bere. Apoi, sigur de la oboseală, am simțit că se îngroașă limba, vorbeam tot mai greu. Ai vrut bere ne filtrată, i-a bere nefiltrată. Dar tot nu m-am lăsat până nu am terminat toată halba de 1 litru. Ce făceam dacă mai comandam una?
A venit momentul să plătim, tot fetinul a costat puțin peste 75 de lei. Am plătit și pentru că oboseala și berea și-au spus cuvântul ne-am îndreptat spre hotel și am trecut direct la somn.
În timpul sezonului rece terasa este închisă, dar distracția se mută în interiorul fabricii într-o hală mare. Nu știu cum e amenajtă acum, dar pe când frecventam eu locația, erau mese lungi din lemn.
Dacă ajungeți prin Timișoara și doriți să beți o bere bună, proapătă vă recomand berăria Fabricii de bere Timișoreana. Sper să nu treacă alți 16 ani pentru a mai ajunge iarăși aici.
Trimis de zlatna in 12.09.17 14:03:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TIMIȘOARA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@zlatna:
Foarte fain locul. Il stiu si eu. Cel mai fain e dupa orele 22, adica dupa niste
????????????????????????????????
@zlatna: Bere la litru? Bravo domne! Ești de cursă lungă!
Sa vă fie de bine!
@Dan&Ema si @ Robert
Dacă avem norocul ca întâlnirea AFA de anul viitor sa se tinala Timișoara, daca vreti făceam o vizită la Fabrica si atunci alegem, la litru sau la jumătate fiecare cum o putea duce. De dus acasă vedem noi cum ne vom descurca.????????
Fac eu cinste primul rând, apoi voi.????????următoarele trei să nu zic cinci.
@zlatna: Cred ca stricam prietenia, ????, am inghitit in sec la greu in fata pozelor pacatoase, dar ma bucur pentru voi ???? totul arata foarte bine, si cu prima ocazie cu care ajung la Timisoara va fi musai sa ajung si eu pe acolo si binenteles ca o scaricica cu o bere la litru si niste mititei si cu cartofi prajiti, mmmmm, ce bun.
Felicitari, votat cu mare placere.
@zlatna:
Vezi ca-n Timisoara sunt multe misto. Faine in limbaj local.
Asa ca pot fi ghid
@Dan&Ema:
"Faine in limbaj local. " - după vreo lună în Timişoara eram la masă cu un coleg din Reşiaţa care a făcut şi liceul în Timişoara. Îl aud zicând "ce faină-i mâncarea" - eu în gând, ce are astă, cum să fie mâncarea faină, poate bună. După un timp m-am prins şi eu că bună cu faină îi tot aia.
Mă bag şi eu cu tine ghid.
@mishu: Să şti că şi eu când am revăzut pozele am cam înghiţit în sec atât de la mancare cât şi de la bere.
Ca să refacem prietenia dau eu o bere când ne întâlnim .
Toate ce le bune.
@zlatna: Vezi ca s-a marcat, am martori si nu mai poti sterge ecoul, l-am pozat ????
@zlatna: Uuufff, doar am terminat de mancat la articolul lui@Cdia su cafeneaua din Oradea si dau peste amicul @zlatna, incarcat cu bere! Si nefiltrata! E frumos, amice? Asa faci?
Fain articol, dar doar in timpul mesei! Altfel, e letal!
Cred c-am votat, ca vorba ta: s-a rupt filmul.
P. S. -De "porcarele" nici nu vreau sa-mi amintesc!
Iar preturile sunt de-a dreptul superbe!
@Zoazore: Cum i-am spus și colegei @Mishu, și mie mi s-a făcut poftă uitându-mă la poze. Prețul chiar bun, noi veneam din Croația, acolo erau niște prețuri de te ia amețeala fără să bei.
Sunt de acord cu tine, astfel de articole trebuie citite după ce ai luat masa, astfel ai probleme destul de mari cu papilele gustative.
Toate cele bune.
@zlatna: „Amintirile te chinuiesc... ” Se pare că ai petrecut clipe frumoase în acest local, amintiri care s-au sedimentat ani de zile. În momentul în care ai ajuns la Timișoara amintirile „s-au tulburat” și te-au îndemnat să vizitezi berăria. Și se observă că nu ai regretat deloc această vizită „după 16 ani”... Am reținut recomandarea.
@tata123: Mulțumesc pentru vizită și vpt.
Da, pot spune că ”Amintirile mă chinuiesc” - au fost cateva iesiri mai lungi pe la Fabrică în timpul studenției dintre care unele se terminau cu vederea tulbure. La o ieșire doi prieteni au făcut pariu că unul o să mănănce 50 de mici, cine pierdea plătea, pe la micul 30 nu a mai putut mânca și a plătit toată consumația, iar noi am terminat comanda de mici.
Să ști că se servește și bere la metru.
Toate cele bune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Experiențe gastronomice în Timișoara — scris în 13.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Taverna Sârbului] Taverna sârbului, sau cum să mănânci bine pe la Timișoara — scris în 20.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Karadorde] Restaurant Karadorde, Piata Unirii, Timisoara — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Grill Sârbesc Pub] Din seria nu ești tu când ție foame -- Grill Sârbesc Pub — scris în 29.07.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant-terasă Vineri 15] E distracție ce mișto — scris în 18.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Pensiunea Nora] Un restaurant bănățean tare fain și primitor — scris în 13.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Tinecz] Restaurant TINECZ – în Timișoara — scris în 17.07.21 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ