GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fain la Cheers Pub
Lene mare pe mine la scris anul asta! Dar nici anul nu a inceput de mult, doar de vreo 50 de zile si nici nu prea am calatorit prin locuri despre care sa scriu pe AFA. E drept ca am fost mai frecvent ca niciodata prin restaurante. Asa ca va scriu despre un loc fain din Timisoara.
Da, la Timisoara e fain! Adica frumos, pentru cine are nevoie de traducere! Si totusi fain e mai expresiv si mai potrivit locului. Timisoara este orasul din tara poate cel mai vizitat de mine in ultimii ani si sper sa am inspiratie sa scriu candva ceva mai mult despre orasul de pe Bega.
Localizare
In acest articol este vorba despre un loc bun de papa. Acesta se numeste Cheers Pub si este situat in strada Hector la numarul 4. Pub-ul este inglobat in frumoasele ziduri boltite din caramida ale Bastionului Maria Tereza.
Ca sa ajungeti usor… luati un taxi, ca doar vreti sa consumati si ceva bauturi alcoolice la un pub.
Locul arata superb noaptea, luminat atat cat sa iasa in evidenta zidurile din jur care stiu ceva istorie si care celor interesati le poate fi dezvaluita aceasta ”frumoasa poveste pentru oamenii inteligenti”, cum cita istoricul A. Cioroianu intr-o emisiune TV.
Pub la Timisoara
Acest cuvant de import “pub” este des pronunatat de buzele tinerilor din zona si ale timisorenilor in general. Nu o data am iesit seara la pub in Timisoara cu colegi si prieteni. Este bine sa stiti ca in multe din pub-urile timisorene nu gasiti mancare ca la restaurant, asa ca daca veniti de la drum lung, cum o fac eu de la Bucuresti si mergeti seara la pub in Timisoara, asigurati-va ca gasiti si d-ale gurii daca vreti sa mancati ceva.
Pub-ul de care va scriu acum este un pub – restaurant. Este si un loc unde sa vii cu gasca de prieteni si sa bei ceva, dara exista si un meniu din care sa poti alege ceva d-ale gurii. Atmosfera este una placuta, de pub, iar pentru mine de doua ori mai placuta pentru ca am fost la nefumatori. Am auzit chiar ca in acest local nu se fumeaza deloc, dar nu bag mana in foc. Oricum 16 martie 2016 nu e departe si gata fumat in locuri publice.
La interior
O zona cu cateva mese inalte si scaune din lemn pe masura este mai degraba potrivita pentru cei ce vor sa bea. Zona de bar – sa ii spunem.
Sala principala a restaurantului nu e chiar mare si de obicei este aglomerata, ceea ce inseamna ca trebuie sa faceti rezervare cu cateva ore inainte pentru o masa la Cheers.
In sala sunt mai multe mese rotunde inconjurate pe trei sferturi de cerc de banci gen fotoliu, comode. Daca se doreste se pot aduce 2 scaune pe sfertul de cerc ramas liber, astfel ca la o masa pot convietui si socializa 6 – 8 persoane.
Deasupra meselor designerul talentat care a contribuit cu creionul la decorarea clubului a prevazut a se construi in scop ornamental niste decoruri din fasii din lemn arcuite in forma de clopot.
La locul unde si regale merge pe jos, pe post de pisoare sunt amenjate niste galeti, bineinteles racordate la instalatie…
Ce poti face la Cheers?
Asa cum ii spune numele se doreste sa spui prietenilor de cat mai multe ori [b[Cheers! , alias noroc! Prin urmare se bea ca la orice pub, bauturi ce pot fi alese dintr-o paleta ce face cinste unui pub.
Meniul este rezonabil chiar daca nu foarte diversificat. Vita, peste, salate, porc, ciolan. Consultati bine preturile daca va intereseaza cat de picanta va fi nota de plata la sfarsit! Nu ca ar fi exagerat de scump, dar nici ieftin nu e, coane!
Am vazut ca multi comandau niste burger-i imensi, probabil varianta soft si ieftina la buzunar, care sa permita o balantare a bugetului serii care sa incline mai spre bautura.
Eu am intrenat chelenrul ce imi recomamda si am mers pe mana lui, anume pe un ciolan cu muraturi. M-am asigurat ca nu este un ciolan pentru toti comesenii dpdv gramaj, mai ales ca amicii s-au orientat catre alte cele, cum ar fi o friptana de vita mai in sange sau alte díntr-astea tentante si ele, nu zic nu.
La sfarsit, i-am multumit chelnerului pentru recomandarea inspirata pe care mi-a facut-o, ciolanelul fiind si bine dimensinat pentru o persoana si foarte foarte foarte foarte gustos. Scuze pentru metaforele prea decente care sa exprime salivarea.
Cum in seara respectiva a platit un mare prieten, a fost o iesire perfecta, pardon faina la Cheers, unde ultimii ocupanti sunt rugati sa se duca la nani abia pe la orele 2:00.
AmFostAcolo la Cheers si a fost fain!
Trimis de Dan&Ema in 20.02.16 23:12:03
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Dan@Ema, aţi fot de curând la Timişoara? Şi n-aţi dat un semn?!!! Puteam face o mini întâlnire AFA...
N-am fost eu nr 14 ci doar 13 insa sper cu noroc. Suna foarte interesant locul si daca in primavara ajung acolo (in aprilie) poate il calc. In rest sa ne-auzim numai de bine si desi mi s-ar parea un chin, nu ai facut poze si cu " ciolanelul"? ????
Fain review, coane Dane. Da' fain baiat si chelnerul. Eu am cerut tot asa ceva in Bratislava, si chelnerita, dupa ce m-a masurat (mai mult in latime decat in inaltime), mi-a adus o ciozvarta demna de Pantagruel. Am luptat pret de trei beri pana sa ajung spre final. Daca mai aveam parte si de conversatie as fi ramas in incinta pana ma dadea afara cu matura. Si ma intreb de unde sunt centimetrii suplimentari la cureaua pantalonilor... Totusi nu crezi ca ai evitat un aspect al vizitei la muzeul Cheers? Sau ai fost sofer?
@hlli:
Am avut de gand sa dau sfoara in... Banat, dar am venit in interes de servici si serile erau antamate. Fac tot posibilul data viitoare sa anunt de o mini intalnire AFA in Timisoara.
@mishu: multumesc de lectura!
Sper sa imi fac curaj pentru inca o postare cu papa de Timisoara. Poze cu ciolanul sau poze in restaurante fac intotdeauna cu retinere, functie si de anturajul care ma insoteste.
Dar garantez ca e bestial ciolanelul!
@Radu Tudoran:
Fain baiat chelnerul. Era si mai fain daca era o chelnerita faina. Diacriticele raman la alegerea cititorului.
In Timisoara am patit-o si cu portii de 2,7 pana la 7,2 kg asa ca m-am documentat de data asta.
Ref la curea sunt solutii: sport, verdeturi sau... alta gaura la curea sau... alta curea.
Berea a curs la Cheers, te asigur. Berea casei!
Pe curand!
Multumesc de lectura si de vot
Bastionul Maria Tereza... Mi-ai trezit niște amintiri vechi, vechi din vremea când ieșeam la Bastion, simplu, fără denumire, fiind într-adevăr un loc fain. Acum mi-ai dat ca temă să mă întorc în trecutul meu, nu al orașului, și să scormonesc printre amintiri.
Frumos descris, felicitări!
@Rodel:
Multumesc de apreciere si vot!
Ma bucur ca am generat amintiri placute!
@Dan&Ema - Coane Dane... savuros și apetisant articol. Deci se poate și ieftin. și bun. Să vă fie de bine!
Am și eu o nelămurire: ce reprezintă P07-la găleată?
@Zoazore:
2 raspunsuri :
- locul unde si regele merge pe jos
- te las sa ghicesti din 3 incercari.
Daca iti iese din prima primesti bonus din sticla mea secreta. Daca ghicesti din a 2a sau a 3a primesti ratia normala din sticla magica, daca nu ghicesti tu dai bonusul.
@Dan&Ema - Tot acolo m-a dus și pe mine mintea, dar am zis: Dan CHIAR a pozat... ? DA, Dan CHIAR a pozat...
Ești de-a dreptul pur și simplu! Dar, cunoscându-ți prietenii, era de așteptat! E de bine, bun venit în club!
Am ghicit din prima, dar tot dau bonusul! La Cinciș! Că meriți!
@Zoazore: si eu il dau!
Pun pariu ca la Cincis nu au asa ceva
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Experiențe gastronomice în Timișoara — scris în 13.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Taverna Sârbului] Taverna sârbului, sau cum să mănânci bine pe la Timișoara — scris în 20.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Karadorde] Restaurant Karadorde, Piata Unirii, Timisoara — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Grill Sârbesc Pub] Din seria nu ești tu când ție foame -- Grill Sârbesc Pub — scris în 29.07.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant-terasă Vineri 15] E distracție ce mișto — scris în 18.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Pensiunea Nora] Un restaurant bănățean tare fain și primitor — scris în 13.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant Tinecz] Restaurant TINECZ – în Timișoara — scris în 17.07.21 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ