GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Dolce Vita
Clientul către chelner:
-Mai prăjește un pic acest pui, că îmi mănâncă toată salata...
 
În drum spre restaurant aveam tot felul de gânduri, având acest obicei rar de a servi masa în altă parte decât acasă . Oare cum o să fie, dacă găsim locuri, ce vom servi, cât o să coste, cum o să fie mâncarea, dacă o să fie făcută, cât stăm acolo, cât bacșiș lăsăm, etc, etc. de râsul lumii poate. Dar pe drum mi-am adus aminte de o grămadă de bancuri acesta de sus de exemplu primul. Restul o să le povestesc în articol.
Deci bancul de sus este aproape exclus, locul unde am pornit este un restaurant cu specific italian și în meniu am văzut puține preparate cu carne de pui. În ultimul articol scris de mine aici pe AFA am povestit despre cartierul în care locuiesc și am relatat și despre locuri de luat masa. vezi impresii.
Pentru turiștii care vizitează Sibiul și se cazează în pensiunile Sonne, Palazzo, Hegel sau Lion acesta este restaurantul cel mai apropiat, atenție însă, marți este închis.
Așa cum am povestit preparatul culinar favorit al familiei este pizza iar acesta se găsește din belșug la acest retaurant. Am servit asta aici în vizitele din trecut, am servit și la ultima vizită. Plus din comoditate am comandat și pentru acasă de câteva ori.
Restaurantul se găsește pe strada Spartacus. În apropiere există o intersecție cu sens giratoriu cu străzile Bâlea, Moldoveanu și Ștefan Cel Mare în imediata vecinătate cu o benzinărie Aral.
Din centrul istoric la pas se fac aproximativ 15-20 de minute, de la pensiunea Lion 5 minute de la pensiunea Palazzo 3 minute de la Sonne 1 minut (doar se traversează trecerea de pietoni din intersecție) Restaurantul este transformat vizibil dintr-o casă de locuit, de fapt s-a construit incinta în jurul casei, acest lucru nu cred că deranjează oaspeții, atât fațada cât și interiorul sînt amenajate cu mult gust. Programul de funcționare este Miercuri-Luni 12.00-24.00 marți închis. Pagina restaurantului se poate consulta aici: restaurant-ladolcevita.ro
Depășind gândurile de pe drum am pășit pragul restaurantului într-o duminică seara și m-am speriat. Aproape toate locurile erau ocupate. Era cât pe ce să mă întorc dar a venit o ospătăriță și ne-a oprit
-Stați că rezolvăm cumva.
Și ne-a găsit loc la o masă pe care scria rezervat, pur și simplu a luat inscripția de pe masă iar noi ne-am asezat. Poate știa că nu mai vine nimeni la acea masă, așa a și fost. A urmat studierea meniurilor și comanda. Aici mi-am adus aminte de următorul banc:
Un tip intră într-un local și îi spune chelneriței:
− Vreau un sandwich cu o felie de pâine albă, una de pâine neagră şi una de pâine integrală, prăjite mediu. Pune șuncă şi brânză pe stratul de jos, puiul, frunza de lăptucă si roșia pe stratul de sus. Pune maioneză pe fiecare strat. taie cojile şi taie-l in patru, cu câte o felie de murătura pe fiecare și o scobitoare care să țina la un loc fiecare sfert. Ai inteles?
− S-a facut, zise chelnerița.
Apoi strigă spre bucătărie:
– Un sandwich pentru un arhitect. Aduc şi planurile imediat...
Nu am comandat nimic sofisticat dar observând că a venit un singur pizza pe care l-a servit băiatul, pentru noi nu vine nimic iar ceilalți clienți sînt serviți chiar dacă au ajuns după noi am crezut că am comandat ca arhitectul din banc. La un moment dat văzând patronul restaurantului care ajuta la debarasare și aranjare mese mi-am adus aminte de:
După o lungă aşteptare, clientul întreabă:
- Nu vă supăraţi, chelnerul care mi-a luat comanda mai lucrează la dumneavoastră?
Într-un târziu mi-am dat seama de culpa comună, eroare de comunicare între mine și chelneriță, eu am cerut un singur fel de pizza, ea a înțeles una singură, așa că dacă nu întrebam a doua oară puteam să aștept până la ora închiderii... Chlenerița totuși și-a cerut scuze și după un timp foarte scurt a venit și restul.
Noi trei am servit câte o pizza prosciutto e funghii, bere Peroni, suc, înghețată, eu o vodcă în plus, total 120 lei. La intrare la stânga se află un bar iar la dreapta o vitrină cu tot felul de specialități din care se poate servi în regim bufet suedez. Mi-a plăcut și decorul din sala de mese s-a folosit mult lemn în combinație cu zidărie de cărămidă, pe pereți multe tablouri cu diferite motive dar în special din Italia, pe margine se văd așezate o gămadă de butelii de vin.
Atât cuptorul cât și personalul care prepară acolo este vizibil de la mese. Ca și fond sonor există muzică în surdină sau televizor aflat pe un suport de perete. Atmosfera generală este una plăcută, familială.
Am fost nevoit să vizitez și toaleta, să zicem că este curat chiar dacă nu strălucit. Se află la subsol iar accesul este marcat corespunzător. Ca spațiu pentru fumători dar și terasă de vară este locul care se află imediat după intrare. Ca și decor mai există aici o fântână artificală nefuncțională în momentul vizitei datorită sezonului rece.
Așa cum am observat majoritatea clienților comandă pizza, nici noi nu am fost excepție. Acesta costă între 17-36 lei cea de 450-500 gr și 47-99 lei cea de tip family care poate ajunge până la 2 kg. Sînt multe feluri de pizza la care clientul poate alege diferite sosuri, adaosuri pentru pizza (3-7 lei) în cazul în care nu este mulțumit de ce conține. Noi ne-am mulțumit cu sosul și ketchupul pus la dispoziție plus că pe masă se mai găsește ulei de măsline, oțet și diferite condimente. Felurile de pizza se pot vedea în meniul de pe site atașat mai sus în articol.
Antreurile, aperitivele, gustările reci sau calde costă între 16-30 lei. Nu lipsesc pastele de toate felurile. În meniu aperitivele au titlul primi iar felul doi secondi. Nu lipsesc nici preparatele la grătar, dar nici platourile reci sau calde. Un fel doi costă între 28-65 lei în funcție de fel de mâncare, cantitate, etc. Garniturile aferente felului doi costă între 7-15 lei/porția iar salatele care se pot servi și ca fel doi având în vedere puterea calorică costă cam 30 de lei.
Desertul costă 10-20 lei și se poate servi înghețată sau prăjituri. Un frappe costă 20 lei, o limonadă 11 lei. Cafeaua și ciocolata costă 5-13 lei, sucurile 8-12 lei acesta din urmă fiind suc proaspăt fresh, apa minerală sau plată este 5 lei.
Tăriile marea majoritate costă 9-12 lei dar un whisky ajunge la 20 lei și un coniac ajunge să coste între 9-85 lei. La capitolul vinuri un pahar mic de 150ml costă 9-10 lei și un pahar mare de 250 ml costă 12-15 lei în funcție de sortiment. Un litru la carafă costă între 33-38 lei. vinul la butelie de 0,75 l costă între 40-85 lei. Berea costă între 8-15 lei / sticla de 0,5 l acesta din urmă fiind artizanală.
Din tot meniul nu am văzut ciorbe se pare că zeama lipsește de pe aici. Nici o problemă eu recomand restaurantul cu sau fără zeamă și nu pentru că se afla in vecinatate (la 2 străzi distanță) ci pentru că preparatele sînt gustoase iar raportul preț/calitate acceptabil.
Poftă bună și un banc la sfârșit de care mi-am adus aminte la plecare când am ieșit și lipsea calul
Un tip se duce călare la un restaurant și își lasă calul la intrare. Bea un whysky după care se duce afară și vede că lipsește calul. se duce înapoi și trage două focuri în sus:
-Dacă nu îmi dați calul înapoi fac ce a făcut tata...
Speriați toti uită de glumă și îi dă tipului calul înapoi. Barmanul întreabă nedumerit:
-Dar ce a făcut domnule tatăl dumneavoastră?
-A plecat pe jos...
Trimis de AZE in 04.12.18 23:42:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Un tip se duce călare la un restaurant și își lasă calul la intrare. Bea un whysky după care se duce afară și vede că lipsește calul. se duce înapoi și trage două focuri în sus:
-Dacă nu îmi dați calul înapoi fac ce a făcut tata...
Speriați toti uită de glumă și îi dă tipului calul înapoi. Barmanul întreabă nedumerit:
-Dar ce a făcut domnule tatăl dumneavoastră?
-A plecat pe jos...
dacă ar fi în ziua de azi, nu ar mai fi vorba de cal, ci de autoturism așa că ar fi cam greu să faci la fel ca tata. Iei macar un taxi.
Felicitări și să-ți fie de bine!
@AZE: Da, n-arata rau! Pizza chiar arata bine. Si mie tot fara sosuri imi place! Daca-i pun sos, parca-i schimba gustul!
Haioase fazele cu masa rezervata si cu comanda!
Sa va fie de bine!
@AZE: “având acest obicei rar de a servi masa în altă parte decât acasă”- m-ai uimit
Eu aș putea povesti despre unul in fiecare săptămâna dar nici nu am timp și nu vreau sa supăr userii, sa-i deranjez.
Sa nu mai spun de vacante, in fiecare zi mâncam la câte două, 12 zile in Croatia, 24 de restaurante cu recomandări de pe TripAdvisor.
Și nu avem doar o vacanță pe an Soțul meu e fan restaurante.
Mă abțin cât pot, am articole scrise din vară și nepostate, unii sunt deranjați de cârciumile de pe AFA, nu le înțeleg utilitatea (restaurantelor)
Am însă trei restaurante de excepție, din Brașov, cu toată supărarea unora voi scrie despre ele, sunt locuri de poveste, sunt pe TripAdvisor, vreau sa le văd și aici, pe AFA.
Sa va fie de bine!
Sărbători fericite!
@robert: Mulțumesc
Da, se mai întâmplă în prezent să rămâi fără mașină după ce ai luat masa undeva. Și din păcate fără glumă...
@krisstinna: Mulțumesc
Corect, chiar vizităm rar locuri de luat masa. Obiceiul acesta de nevizitare datează încă din perioada în care nu ne-am dus la restaurante din motive financiare. Iar acum este prea târziu, îmi place să mănânc acasă, chiar să gătesc când am timp, cumpăr tot felul de aparate de bucătărie din comerț pe urmă le încerc, mai probez rețete noi găsite de pe net. Ultimul aparat este chiar un cuptor pe care îl folosesc (ai ghicit) pentru pizza.
Dar din când în când mai ieșim și noi mai ales în concediu unde chiar nu am unde să gătesc și nici nu doresc acest lucru, timpul prețios este destinat vizitării obiectivelor turistice.
Cât despre descrierea locurilor de luat masa sau cafenele baruri,eu am o părere pozitivă așa cum există tripadvisor,așa există și AFA,articolele sînt marcate corspunzător pentru o căutare ușoară așa că stai liniștită articolele acestea sînt chiar utile atât pentru turiști cât și pentru alți vizitatori,localnici de exemplu.
O seară bună
@Zoazore: Mulțumesc
Știu că îți place și ție pizza. Cea din poză până la urmă a primit și sos dar personal îl pot servi și fără sos, nu este neapărat necesar. Dar până la urmă lumea bucatelor nu conține doar pizza ci încă 1000 și una de alte feluri de mâncare așa că mai trebuie și altceva câteodată.
@AZE:
Să vă fie de bine!
Referitor la așteptatul celor două pizza care nu mai veneau, cred că era necesară o abordare mai fermă! Hei, nu chiar ca a arhitectului din bancul de mai sus (mi-a plăcut!), dar măcar spuneai din start: „trei! ”, și comunicarea era deplină!
Cea mai bună pizza am mâncat-o undeva în nordul Italiei, într-o mică comună, făcută de un particular, la cuptor „pe vatră”, iar cea mai proastă și „săracă! ”, dar și cea mai scumpă, la Veneția, evident!
Felicitări pentru articol, am votat cu drag!
I-am trecut pragul de mai multe ori, semn că mi-a plăcut. Si de fiecare dată era plin, semn că place și altora. Pizza e punctul forte și nici nu e de mirare, patronul fiind italian. O notă aparte este bufetul suedez de unde te servești după preferință.
@doinafil: Mulțumesc
Corect, comunicarea defectuoasă a fost de vină, și din partea mea așa că atunci când chelnerița și-a cerut scuze am cerut și eu fără ezitare. În timp ce așteptam puteam să observ cum se coace pizza (băieții se mișcau destul de repede) am observta clienții restaurantului, m-am uitat un pic la tv de pe perete și conversat cu familia. Timpul a trecut repede.
@Rodel: Mă bucur că știi de acest loc de servit masa. Dacă nu era ok nu veneam aici de câteva ori până acum. Noi ne-am dus mai mult din comoditate deoarece se află foarte aproape de domiciliu și din cauză că ne place și încă nu ne-am plictisit de pizza.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Jacob Grill House] Jacob Grillhouse — scris în 22.02.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ