ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brădeni [SB]
ÎNSCRIS: 10.10.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
JUL-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La restaurantul Sibiul Vechi, in cautarea lucrului bine facut!

TIPĂREȘTE

Caldura mare, mon cher, vorba lui nenea Iancu, dar pe o asa caldura, a trebuit sa fac, impreuna cu sotul meu, un drum la Sibiu. Problemele pe care le aveam de rezolvat nu necesitau mult timp, dupa aceea planuisem sa ne plimbam, sa mai luam lucrurile in seama, cum se spune pe aici, iar spre seara sa ne intoarcem acasa cu baietii nostri cei mari, care terminau programul de lucru.

Dimineata cand am plecat de acasa era placut, dar cand am ajuns la Sibiu am simtit ca ploua cu foc! Acasa, in curtea noastra plina de verdeata nici gand de asa ceva! S-a dus orice chef de plimbare si am cautat solutii de avarie. Locul care ne-a atras a fost libraria Humanitas de pe bd. N. Balcescu. De fiecare data cand avem ocazia, ii trecem pragul cu placere, dar de data aceasta am facut-o si din necesitate pt ca libraria este situata jumatate la parter si jumatate la demisol, intr-un fel de beci foarte frumos amenajat. Sunt multe incaperi, scaune, mese, se poate servi un ceai de calitate, muzica in surdina, miros placut de la sectorul cu lumanari parfumate Era atat de racoare acolo, incat de la o vreme, mi s-a facut frig. Am stat in jur de doua ore, rasfoind carti si nici n-am simtit cum a trecut timpul. Pana la urma stomacurile ne-au dat semnalul ca le venise si lor randul sa fie bagate in seama, asa ca am luat cartile alese, le-am platit, evident, si am iesit la suprafata si la caldura si mai mare decat atunci cand am intrat.

De ani buni, de cand erau copiii nostri mititei, locul nostru preferat de servit masa a fost restaurantul Mara, tot de pe N. Balcescu, care nu ne-a dezamagit niciodata. Numai ca de data aceasta am avut parte de o surpriza pt ca nu l-am mai gasit! Nu mai era nimic, ferestrele erau camuflate cu hartie, parea ca se renoveaza sau se schimba destinatia spatiului. Unde sa mancam asa incat sa fie aproape, sa nu mergem mult in caldura si sa avem parte si de racoare? Cu ceva ani in urma mancasem impreuna cu niste prieteni veniti din Germania la restaurantul Sibiul Vechi. Dar nu fusese o experienta fericita din multe puncte de vedere, asa ca de atunci nu i-am mai trecut pragul. Acum, insa, aflati la stramtoare, n-am prea avut incotro.

Restaurantul Sibiul Vechi este pe strada din spatele magazinului Billa, foarte usor de ajuns din zona turistica a Sibiului. Va spun ca am intrat cu strangere de inima si ma pregateam pt. situatii de suportat! Prima impresie a fost de surpriza pt ca era aproape plin, chiar ne gandeam ca nu vom gasi masa libera. Am gasit totusi. Era racoare, extrem de placut fata de parjolul de afara, muzica populara specifica zonei Sibiului, dar foarte incet.

Restaurantul este amenajat pe lungime, este lung si ingust si are doua randuri de mese despartite de un spatiu de trecere. Toate mesele sunt langa perete, lumina vine de la aplice rustice fixate, pe pereti. Am remarcat si lustrele rustice la care abajururile de sticla au fost inlocuite cu dantele traditionale. Masa frumos aranjata, fata de masa impecabila. Doar doi ospatari se ocupau de clienti,dar erau fiarte eficienti.

Imediat am fost luati in primire, cu amabilitate nemimata de catre unul din ei. Cand am deschis meniurile, mi s-a lungit fata! Cine m-o fi pus sa intru aici cand abia am inceput lupta cu kilogramele? Sotul meu n-avea bai, pt ca el din studentie si-a pastrat aceeasi greutate. Greu sa ma decid... Pana la urma am ales amanadoi supa de gaina, cu taitei, pt ca nu am vazut-o prea des in meniuri, apoi el - pastrama de oaie cu mamaliguta si salata de ardei copti, iar eu piept de pui cu cascaval. Desertul am zis sa-l comandam mai tarziu, in functie de cat loc si pofta va mai ramane.

Asteptand mancarea, am observat ca in jurul nostru se cam umpleau mesele. In spatele nostru a venit un grup mare de turisti polonezi, erau si romani destui.

Nu am avut de asteptat mai mult de 10 minute si a sosit supa. Foarte gustoasa, cu taitei adevarati, adica facuti, nu din punga, de la magazin. Felul doi ne-a fost adus la fel de rapid. Eu,care evitasem pastrama,socotind ca e prea mult am constatat ca portia mea era mult mai consistenta,dar ce sa fac,am mers inainte! Cu toate acestea, a mai ramas loc si de desert. Eu am luat galuste umplute cu inghetata alaturi de pere si visine in sirop, iar sotul meu traditionalii papanasi, dar tot cu visine, ca doar eram in plin sezon.

A durat mai mult pana a sosit comanda, dar nu ne grabeam sa iesim la caldura, asa ca nu ne-a deranjat. Asteptand, am vazut una din comenzile polonezilor. M-a intrigat felul in care arata (un ditamai castronul cu mamaliga cu branza si deasupra ceva carnuri, multe - bomba calorica, ce mai!) Doamne, cum se va numi minunea aia? Am luat un meniu si m-am lamurit: ii zicea tapsa, cu s de la sarpe. Asta e mamliga cu branza, bucatele de carnati, afumatura, pastrama. Si daca m-ar fi lasat silueta, nu ma lasa fierea! Poate doar sa o miros. L-am invidiat pe polonez! Ferice de tine ca esti sanatos!

A venit si desertul nostru:nemaipomenit! Papanasii ii stiti, cam peste tot sunt buni,dar acestia aveau si visine fierte in sirop. La mine era o galusca speciala, nu ca cele cu prune,avea o crusta usoara si era umpluta cu inghetata ,iar langa ea, felii de pere si visine fierte in sirop. Un dulce moderat,putina grasime si multe fructe-super! Da-o-ncolo de dieta ca a meritat, mi-am zis eu! A meritat si ca pret. Am platit pt tot ce am pomenit, plus doua pahare de vin, 103 lei - fara tipsul ospatarului!

Am fost foarte multumiti, am plecat ospatati, dar nu imbuibati, fara starea aceea de satiu care te trage la somn si ne-am schimbat parerea despre restaurant. Vom reveni cu incredere acolo, si trebuie sa recunosc, in ciuda tuturor oprelistilor, ca tare ma mai ispiteste gandul de a gusta macar un fel din acelea ciobanesti, traditionale. Pai mananca polonezii si un roman nu?

Si ca sa fie o zi perfecta, am avut parte si de o intalnire neasteptata. In Piata Mare maestrul Gheorghe Zamfir repeta, cu orchestra lui, pt concertul din seara respectiva. Asa ca ne-am putut rasfata si sufletul, cateva minute, pt ca era greu sa rezisti mai mult in caldura. Ne-a impresionat seriozitatea, scrupulozitatea cu care se pregatea, el, care este un nume si dupa atatia ani de experienta! Avea si un tanar care prelua cantecul cand maestrul isi mai tragea sufletul. Talentat si tanarul, nimic de zis, dar in vreme ce el canta doar cu gura, maestrul canta si cu sufletul, de mi-a adus lacrimi in ochi!

In concluzie, cred ca se justifica titlul ales. Am avut parte de lucruri bine facute: si la librarie, si la restaurant si in Piata Mare. Si va rog, nu ma judecati gresit! Nu are legatura cu politica! Pur si simplu mi s-a parut ca se potriveste, iar cand lucrul e bine si cu drag facut, satisfactia e pe masura!


[fb]
---
Trimis de kikiritzi in 09.08.15 20:54:04
Validat / Publicat: 09.08.15 23:19:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 2702 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kikiritzi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Cam ciudata dieta ai, veti spune! Piept de pui cu cascaval si ceva ciuperci. Printre pahare se vede un pic din pastrama sotului. Am realizat abia dupa ce ni s-au adus portiile ca a lui a fost mai light decat a mea!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Rodel
[10.08.15 12:40:38]
»

Gata, m-am hotărât: următoarea mea vizită... gastronomică va fi la Sibiul Vechi, local căruia nu i-am mai trecut pragul de foarte multă vreme. Review-ul tău m-a convins că merită s-o fac. Măcar pentru desert.

kikiritziAUTOR REVIEW
[10.08.15 17:06:21]
»

@Rodel - Intaresc ceea ce am spus: desertul e nemaipomenit!

calatorul
[01.03.16 19:28:04]
»

DA, da, multumim, l/am trecut pe lista de locuri de vizitat cand ajungem din nou prin zona.

kikiritziAUTOR REVIEW
[02.03.16 18:06:35]
»

@calatorul50 - De vizitat se poate oricand, de mancat, am constatat ca nu se poate mereu, mai ales la vremea cinei si sambata seara! intr-o seara de octombrie, anul trecut am vrut sa-i ducem si pe baietii nostri (cel mare si mijlociul nefiind dintre cei care batjocoresc bucatele, abia asteptau sa guste din felurile laudate de noi). Dar n-a fost sa fie, pt ca restaurantul era full! Era seara de Halloween, e drept, dar nu se tinea acolo vreuna din acele petreceri tematice. Poate ca a fost doar o intamplare, dar e bine sa stiti ca se poate si asa,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, kikiritzi, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068218946456909 sec
    ecranul dvs: 1 x 1