ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Ne plimbam dar si mancam - unde mancam in Sibiu (II)

TIPĂREȘTE URM de aici

Ma gandesc ca ar trebui sa fie o continuare a restaurantelor parcurse de mine in 2021 cand am fost la Sibiu sa vad Targul de Craciun si unde am povestit aici vezi impresii despre locurile unde am mancat. La acea vreme ramasesem cu o dilema, unde este cea mai buna ciorba de burta, la KonTiki sau Crama Sibiul vechi. De data aceasta am mancat si la Crama veche, dar sa o luam pe rand. Asa cum va spuneam, am ajuns la Sibiu destul de tarziu, pe la ora 9 seara, ne-am cazat la Hotel Continental Forum vezi impresii apoi ne-am gandit ca ar fi bine sa iesim sa mancam de seara, cu flacaul nu cazusem la intelegere exact asupra locului unde urma sa fie el, asa ca ne-am spus ca iesim in coltul blocului…. adica in coltul hotelului la Super mamma, ghinion insa, localul trage obloanele la ora 20:00 asa incat: “Noapte buna copii!” . Nu am cedat, asa ca ne-am continuat drumul intrand pe pietonala Nicolae Balcescu si prima care ne-a intampinat a fost Casa Frieda. Imi aminteam ca am citit de bine despre ea, am dat sa intram pe terasa (adica sotul), i-am pus insa piedica si i-am spus ca vreau inauntru, l-am lamurit ulterior ca pe terasa se fumeaza.

Am avut parte de un ospatar ok, ne-a adus repede meniurile si noi am fost sprinteni de picior, asa ca am cerut intai bere cu si fara alcool, in sfarsit, sotul avea voie sa bea cu alcool, mama insa nu, si am facut si comanda de mancare. Mama a luat piept de pui umplut, facut pane, cu salata de ardei copt, iar noi am luat un platou Frieda cu de toate: cascaval pane, snitel de porc, piept de pui la gratar, mici, carnaciori, cartofi prajiti, salata de varza, sos tatar, mustar. Binenteles ca sotul a cerut si paine, a aparut un cosulet cu doua chifle.

Ce pot spune despre acest local, sa stiti ca are si locuri de cazare, insa nu asta voiam sa va spun, ci faptul ca este un loc cautat. Acum, carcotasii ar spune: “Bine, este chiar la intrarea pe pietonala, normal ca se opreste lumea in primul loc de frica ca nu mai gaseste mai incolo!” , raspuns gresit, si peste drum de Frieda mai era un local, insa muuult mai putin ocupat. Asa ca precum stim, daca un restaurant este plin, inseamna ca se mananca bine. Pot spune ca terasa este mai incapatoare decat interiorul, aici nu am facut multe poze pentru ca nu exista nici o masa libera, terasa inchisa (cu acel tip de folie plastic si sursa de caldura mergand) era si ea destul de plina, insa de acolo am iesit repede, se simtea ca se fumeaza acolo si pot spune ca exista si mese care nu sunt izolate, acolo vedeam musterii si ziua, cand e ceva mai buna temperatura. Localul v-am spus, este micut insa iti ofera un aer aparte, poate si prin felul in care sunt pictati peretii, mesele sunt prevazuta cu bancute, asa incat ai impresia ca esti intr-un local din Austria (trebuie sa o spun ????) si mai ales ca era si un grup de turisti, vorbitori de limba germana incat chiar aveam senzatia ca sunt in Austria, destul de veseli (ca atmosfera, de baut au baut cu masura, adica cu paharul sau sticla ????) si ma bucuram sa realizez ca inteleg cate ceva.

Asadar, a venit si mancarea, a fost pe placul nostru (pot spune ca pieptul la gratar nu a fost chiar grozav, nu e vina restaurantului, pieptul la gratar e destul de sec), insa celelalte produse chiar ok, ca sa nu spun ca ceea ce si-a luat mama, chiar bun de tot, ca nu a putut manca decat jumatate (oricum am cam impartit cu totii comanda), La final a venit si amenda, mi se pare foarte decent, 137 lei pe bon, acitata cu bonusul cuvenit.

Urmatorul loc ales (de data aceatsa de flacaul meu dar in asentiment general) a fost Crama Sibiul Vechi. Ramasesem datoare cu o vizita aici, asa incat datoria a fost platita mai repede decat credeam, in timp ce eram in Sibiel, tocmai setasem sa pornim spre Rasinari, ne suna flacaul sa ne intrebe daca luam masa de pranz impreuna, am zis ca da, asa ca ne-a spus ora la care urma sa ne vedem la acest local, asa incat am ajuns la concluzia ca nu mai avem timp si de Rasinari, mai bine ne mai plimbam putin prin Sibiu.

La ora convenita am ajuns la restaurant (noi putin mai devreme sa fim siguri ca gasim loc), si de aici a inceput distractia noastra cu ospatarul care era genul de persoana cu toate vorbele la el. Cei care stiti acest restaurant, ganditi-va ca locul era plin mai tot timpul, si acest om facea totul. A mai aparut inca o persoana care dupa cum arata se ocupa mai degraba de bar, insa nu era la fel de fasnet ca acest ospatar, o sa il vedeti in poze.

Am intrat in local (pentru cei ce nu cunosc localul), el este amenajat intr-un beci (cred) la subsolul unei cladiri din zona istorica a Sibiului, ai am intrebat ospatarul de masa, a venit rapid intrebarea: “Aici sau pe terasa!” am ramas surprinsa, am intrebat daca au asa ceva, iar el zambind mi-a spus ca nu, m-a intrebat doar ce doresc ????.

I-am spus acest lucru si Rodicai (@rodel) cand ne-am intalnit seara, a avut aceeasi reactie ca si mine.

Ne-am asezat la masa, am primit destul de repede meniurile, oricum noi asteptam si flacaul, ne-am gandit destul de repede ce vrem, eu speram ca flacaul sa vrea ciorba de burta, a vrut de perisoare, l-am deturnat insa la ciorba de burta. De baut s-a comandat Silva bruna si blonda, si bee fara alcool

Asadar s-a comandat, o ciorba de burta si una de vacuta, apoi ca fel principal antricot de porc cu varza, piept de pui umplut, cotlet umplut, salata de varza, cartofi prajiti, si ceva paine. S-a cerut si niste sos de usturoi, care cu painea primita mergea perfect, insa iuteeeee, de nu prea mergea berea, in fine, ne asumasem asta.

Au venit si farfuriile de ciorba, fara ciorba, pentru ca ospatarul vine cu castronul de ciorba si iti umple farfuria pe loc.

Binenteles, portia generoasa asa incat greu mai mergea si felul 2. Normal, in toata aceasta perioada nu am putut sa nu remarcam ospatarul care era cla de tot cu toate vorbele la el, tot timpul spontan, glume dragute, si pot spune ca si in cazul acesta nu am putut sa nu ma bucur cand am remarcat discutia fluenta, intr-o limba straina, cu niste turisti.

O sa il vedeti in poze, era simpatic, imi spunea ca se intimideaza. Binenteles ca nu am putut dovedi tot, asa ca am primit la pachet ce a ramas, noi am achitat amenda (putin mai mare decat la Casa Frieda insa ne-a placut), adica 275 lei pe bon, suplimentata cu comisionul binemeritat. Cat despre ciorba de burta, greu sa o compar din amintiri cu Kon Tiki, dar cred ca amandoua locurile merita luate in seama.

Cand am iesit de la restaurant, chiar daca siteam ca ne putem da lejer de-a rostogolul, o inghetata nu se refuza niciodata ???? ba chiar merge ca unsa.

Pentru seara nu mai eram dispusi sa mai iesim pe undeva mai ales ca aveam deja ceva provizii, insa am mai suplimentat cu ceva luat de la Super mamma.

Despre Super mamma pot spune ca este un loc potrivit daca esti pe low budget, mancarea este mereu proaspata pentru ca am vazut multa lume fie mancand acolo fie luand pentru acasa, si am vazut ca spre seara nu prea mai raman multe feluri, deci se cam gateste zilnic. Despre ce au acolo, o sa va arat niste poze facute pe la ora pranzului cand vitrinele eau ceva mai pline.

Cam asta a fost Sibiu 2022, povestea unui oras care este la fel de frumos, si va invit acum sa vedeti si pozele, si va doresc alegeti intelepte si sa ne auzim de bine.


[fb]
---
Trimis de mishu in 03.12.22 15:47:16
Validat / Publicat: 03.12.22 17:43:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 1383 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Casa Frieda - interiorul, iar turistii nemti erau cei de la mesele din dreapta, ulterior am descoperit ca stateam si in acelasi hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

DOINITA
[03.12.22 20:00:46]
»

Sa va fie de bine deplasarea precum si mancarea! Stii tu ca pentru desert, deci si pentru inghetata mai exista un stomac special. Este stomacul numai pentru desert!

mishuAUTOR REVIEW
[03.12.22 20:01:58]
»

@DOINITA: ???? Asa este, intotdeauna mai este loc si pentru inghetata. Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.12.22 21:57:50]
»

@mishu: La Casa Frieda am mâncat de multe ori, atât vara la terasa de pe pietonal, cât și toamna târziu în interiorul pictat al localului. Am apreciat de fiecare dată rapiditatea servirii și amabilitatea personalului; preparatele nu sunt ceva extraordinar, de obicei vorbim de o o mâncare corectă. Nu ocolim niciodată dozatoarele de înghețată de lângă terasă și savurăm o înghețată la cornet (aromele de măr verde și frăguțe sunt foarte bune).

Sunt atât de multe restaurante de tot genul în Sibiu, îndeosebi în centru, încât e greu de ales. Chiar dacă la fiecare vizită în Sibiu ne dorim să testăm ceva nou, revenim și la preferințele vechi și încercate.

Mulțumim pentru detalierea experiențelor culinare din Sibiu!

Zoazore
[03.12.22 22:07:48]
»

@mishu:

eu speram ca flacaul sa vrea ciorba de burta, a vrut de perisoare, l-am deturnat insa la ciorba de burta.

Si el, copil ascultator... Off ce m-as fi deturnat si eu...

Totul arata superb, chiar ca parca este un local din Austria sau Germania. Se vede ca au acea gandire si mentalitate ramasa de la Franz-Ioseph.

Si bucatele sunt apetisante, si tu esti sadica, si eu, tot ca de obicei, masochista...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[03.12.22 22:21:34]
»

@Zoazore: La Sibiu ma asteptam sa nu am surprize neplacute, cred ca deja daca spui Sibiu, stii cam la ce sa te astepti. Insa mini vacanta tocmai incheiata, mi-a oferit niste surprize placute, asa incat am dat o bila alba (ei, mici hibe au fost, dar nota generala este foarte buna), urmeaza sa ma organizez si sa povestesc.

Cat despre

Si el, copil ascultator... Off ce m-as fi deturnat si eu...

tu nici nu trebuia sa fii deturnata, ai fi luat direct asta .

Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[03.12.22 22:27:17]
»

@tata123 ????:

Am apreciat de fiecare dată rapiditatea servirii și amabilitatea personalului

era un ospatar ziceai ca e prevazut cu baterii Duracell, asa de vioi era, cred ca experienta are un cuvant greu, si daca si ei se gansesc ca o servire rapida inseamna si un client multumit, adica bonus, si in al doilea rand, si masa se elibereaza mai repede, deci alti turisti .

Cat despre tonetele de inghetata, cred ca ar trebui sa stau mai mult in Sibiu si sa incerc cat mai multe arome, doerace am vazut si ca exista diversitate chiar si intre tonete.

Cat despre preferintele vechi, cam asa este, daca ti-a placut ceva iti doresti sa revii.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.

doinafil
[03.12.22 23:41:34]
»

Să vă fie de bine la toți!

Arată „bine-rău” toată mâncarea de la cele două restaurante! Ai dreptate, pieptul de pui este mai fad, mai „uscat/ațos” , după părerea mea! Prefer o pulpă superioară pe pui la grătar, în loc de orice piept de pasăre. La „Casa Frieda” prețurile sunt rezonabile, dar două chifle să coste 3 lei/buc. mi se pare cam mult!

În schimb, la „Crama Sibiul vechi” , prețurile sunt mai mari, dar după cum arată cotletul umplut din P35 parcă se justifică să fie așa.

Cred că la final n-aș mai fi putut mânca și înghețată, chiar dacă eu o iubesc, mai ales pe cea de lâmâie!

Felicitări și...

Rodel
[05.12.22 17:38:40]
»

Toate localurile despre care ai scris îmi sunt cunoscute și toate sunt foarte apreciate de localnici, deci și de mine. „Frieda” este aproape tot timpul plină, mai ales pe terase, care nu mai sunt chiar terase, aparatele de încălzit făcându-le accesibile și iarna. Și da, peste drum este un alt restaurant mai puțin căutat, cel puțin în interior este mai mult gol, dar au și ei mâncare bună, poate prețurile mai mari ca la „Frieda” . În plus, „Frieda” este deja un local cu tradiție, la fel ca Sibiul Vechi, un local in stil etno. Dacă n-ar fi acele scări de coborât, Sibiul Vechi ar fi perfect, de la mâncare la servire și atmosferă. Despre„Super Mama” ce pot să spun decât că este cel mai la îndemână, fiind mai multe restaurante în oraș, două chiar în centru, cu mâncare bună și prețuri pentru buget redus. Ați reușit să găsiți localuri bune, felicitări că ne-ai împărtășit și nouă din experiențele tale culinare din Sibiu!

mishuAUTOR REVIEW
[05.12.22 19:03:28]
»

@Rodel: Despre Frieda imi aduceam aminte ca citisem candva ceva, asa ca am zis ca asta e, intram aici si chiar a fost ok iar returile bune. Cat despre vecinii de peste drum, daca mai ai si preturile mai mari, e clar ca nu poti face fata, iar eu ca turist, daca sunt in dretul a doua restaurante aflate unul langa altul, ma uit unde este mai multa lume, asta imi spune mult.

Cat despre Sibiul Vechi, cred ca in final scarile le mai dovedesti, insa nu au foarte mult spatiu acolo, asa incat imi dau seama si de ce servirea este asa vioaie, au nevoie de locuri cat mai repede , pentru ca mancarea este buna.

Cat despre Super Mamma, am constatat si anul tecut acest lucru, este un local intotdeauna plin, cu mancare buna si diversitate destul de buna. Aveam nevoie anul trecut ca atunci cand faceau flacaii pauza (Timisoara-Bucuresti) sa le pot oferi repede ceva de mancare, asa ca atunci cand mai aveau putin am mers repede si am cumparat cateva meniuri si i-am asteptat cu masa pusa (mai aveau si 2 tinerei cu ei).

Cred ca in Sibiu sunt multe locuri bune de luat masa, ma bucur ca am gasit cateva dintre ele.

Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[05.12.22 19:26:41]
»

@doinafil:

Prefer o pulpă superioară pe pui la grătar, în loc de orice piept de pasăre.

corect, asa prefer si eu, dar de exemplu pieptul de pui umplut si facut pane pe care l-a avut mama a fost super gustos .

Cat despre mancare, din cele mai recente calatorii am constatat ca preturile sunt cam tot pe acolo, important este sa fie buna, asa ca ne-am asumat toate acestea si ne-am bucurat de mese luate impreuna.

Iar inghetata, e de top pentru mine intotdeauna .

Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, DOINITA, mishu, Rodel, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.47287583351135 sec
    ecranul dvs: 1 x 1