GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Rădăuţeană la Rădăuţi! - Restaurant Antique
Spre sfârşitul unui weekend petrecut în nordul Moldovei în cursul lunii august in care fugeam de arşiţa şi căldura oraşului, după o noapte petrecută la pensiunea Valcan din Vatra Moldoviţei (vezi impresii), câteva vizite cu caracter turistic la manastirile Voroneţ, Suceviţa şi Putna (sper să am timp să scriu căteva impresii şi despre aceste obiective) aveam să ajungem din întâmplare la o fabrică de încălţăminte (aflată undeva în apropierea Putnei) unde am făcut ceva cumpărături la magazinul din incinta acestuia (nu ştiu dacă un review despre acest loc poate fi considerat reclamă... chiar am intenţia să scriu şi despre acesta, credeţi-mă, pentru noi a fost ca şi cum am fi fost la oricare alt obiectiv turistic.
Cu toate că era duminică, erau destul de mulţi cei care ajunseseră acolo, la fel ca noi), la plecare de acolo, pentru că trecuse de ora prânzului şi cam începuse să ni se facă foame iar în planul nostru ar fi fost să aşteptăm până ajungem în Suceava, am întrebat unde găsim în apropiere o locaţie rezonabilă unde să servim masa, prima recomandarea pe care am primit-o şi care ni s-a spus că e şi cea mai buna a fost Restaurantul Antique din Rădăuţi. Ni s-a eplicat cam pe unde e amplasat şi cum să ajungem acolo, aşa că am hotătât că următoarea noastră destinaţie e Antique.
Distanţa între Vicovul de Sus şi Rădăuţi e destul de mică, cam 20 de km, aşa că am ajuns acolo destul de repede, necunoscând foarte bine oraşul era să trecem de intersecţia unde trebuia să facem la dreapta pentru a ajunge la restaurant, am avut noroc de un indicator de pe un stâlp şi de GPS :), restaurantul e localizat pe strada Aleea Primăverii 12, vis-a-vis de CEC. Am găsit cu uşurinţă loc de parcare în faţa locaţiei şi am intrat să ne convingem dacă recomandarea pe care o primisesem avea să ne satisfacă aşteptările...
Încă de la intrare se pot observa bunul gust, ordinea şi nu în ultimul rând, eleganţa care cred eu caracterizează acestă locaţie. Restaurantul are o capacitate de aproximativ 100 de locuri, împărţite în trei zone, de la intrare, în faţă se află barul iar în stânga o zonă cu aproximativ 5-6 mese cu câte 4 locuri (la cele de la geam e posibil să incapă mai multe persoane, acestea având pe câte două laturi banchete), aici, ca de altfel în tot restaurantul, mobila e de bună calitate, din lemn masiv, scaune tapiţate, mesele cu feţe de mese dispuse în romb pe acestea, făcând să predomine astfel culoarea lemnului, creând o atmosferă caldă şi relaxantă, tot aici sunt şi scările de acces către zona de la etaj.
Zona a doua e imediat în dreapta după intrare, un paravan pliabil face din aceasta un loc mai intim, probabil atunci când se doreşte acest lucru... Aici predomină culoarea albă, mesele fiind acoperite în întregime cu feţe de masă albe, atmosfera fiind completată aici de multitudinea de tablouri de pe pereţi (o adevărată expoziţie), o multitudine de obiecte ce te fac să te simţi ca întru-n mic magazin de antichităţi, atmosfera fiind completată aici de grinzile din tavan (nu ştiu dacă erau false sau nu...), culoarea acestora contranstând cu albul pereţilor şi al tavanului...
Salonul de la etaj seamnă cu acesta, doar că aici şi scaunele sunt albe...
Imediat ce ne-am aşezat la masă, am primit meniurile pentru a ne alege fiecare ce dorim să servim, fiind la Rădăuţi, era şi normal să aleg o ciorbă rădăuţeană, iar soţia a ales o ciorbă de văcuţă, preţul ciorbelor fiind cuprins între 8 şi 10 lei, preţuri normale, zic eu...comenzile au venit relativ repede, ciorbele chiar repede, cum e şi normal, de obicei la restaurante acestea sunt gătite înainte, nu ca şi felul doi care în mod normal se găteşte pe loc, aceasta fiind şi cauza pentru care de obicei durează 30-40 min între luarea comenzii şi servirea felului doi.
Dacă tot am ajuns la felul doi, juniorul echipei a comandat o pizza margherita care a fost servită cam în 15 min de la luarea comenzii şi care a fost pe gustul lui, pizza, nu comanda :)... pentru felul doi, noi ne-am orientat către paste - soţia- şi către tochitură moldovenească -eu-, totul fiind udat cu o limonadă delicioasă...
Personalul a fost profi, cu zâmbetul pe buze, vâzându-se că ştiu cum să se comporte, mai ales că am văzut că făceau faţă atât numeroaselor comenzi telefonice atât pentru pizza cât şi pentru alte preparate cât şi clienţilor din restaurant...
În concluzie, o locaţie de luat în seamă dacă treceţi prin Rădăuţi şi doriţi să vă astâmpăraţi foamea cu niscavai produse moldoveneşti sau nu...
Alegeri înţelepte şi vacanţe plăcute tuturor!
Trimis de kelyboy in 11.03.16 10:31:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RĂDĂUȚI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kelyboy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@kelyboy - Am completat în titlu denumirea restaurantului, pentru a putea fi mai ușor de găsit de către cei interesați.
Radauti este un orasel micut insa dragut si l-am vizitat de vreo 3-4 ori, da de revelion ba in concediu vara, am mersc chiar si la o nunta acolo pentru ca dimineata sa luam direct microbuzul spre casa intr-o stare de zombie. Mi se pare o zona foarte frumoasa si in masura in care cu tine mai este si un localnic cu atat ai mai multe sanse sa vezi mai multe lucruri.
Am spus ca in 2008 am petrecut un concediu minunat in zona (cand o sa am timp cred ca o sa-mi astern impresiile si o sa le povestesc) si atunci am trecut si prin Vicovu de Sus unde este fabrica de incaltaminte Marelbo. La acea vreme nu aveau magazine decat in zona, au coborat mai apoi incet incet spre Bucuresti. La fabrica ajungeai pe un drum laturalnic insa acolo in curte te intampina un aranjament rustic din lemn si multe flori, incat te gandeai ca ai ajuns la o pensiune.
O zona minunata felicitari pentru articol si pentru ca este ora pranzului inghit in sec vazand pozele.
@mishu - Ce pot să spun? poftă mare... ! Aveţi perfectă dreptate, despre acea fabrică era vorba! Dacă s-a scris aici despre fabrica Swarovscki, nu văd care ar fi inconvenientul de a se scrie despre o fabrică românească unde se vede că s-a pus suflet, că proprietarii sunt gospodari iar zona este minunată... Uneori nici la pensiuni nu am găsit aşa flori frumoase şi aranjamente ca acolo, acele leagăne sunt atât pentru clienţi/ turişti cât şi pentru muncitori pentru a se relaxa în pauze... nu spun mai multe, poate voi scrie acel review...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Restaurant Național] Restaurant Național - locul unde s-a inventat Ciorba Rădăuțeană — scris în 06.09.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Cofetării, patiserii, ceainării, cafenele] Cofetăria Konditorei, la pomul lăudat... — scris în 25.06.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2019 Unde am mâncat în Rădăuți — scris în 17.12.19 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 [Restaurant Național] Poftiti la ciorba radauteana in Radauti! — scris în 24.07.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- May.2018 [Restaurant Colieri] Restaurant in Radauti — scris în 08.05.18 de mihaelaa1 din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Oct.2017 [Popasul Vladichii] [Popasul Vlădichii:] Scrijele — scris în 08.11.17 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 [Restaurant Paul's Select] Restaurantul Select — scris în 07.10.13 de bogdanmiu din BUCURESTI - RECOMANDĂ