BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vatra Regală
Mărțișorul 2023 ne-a găsit în drum spre Predeal. Călătoria noastră nu era legată neapărat de venirea primăverii cât de o ofertă de nerefuzat în această stațiune înaltă altimetric a minunatei noastre țări.
Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la Predeal a fost să ne dezmorțim puțin cu o scurtă plimbare prin centru cu destinația precisă: Vatra Regală. Despre acest restaurant am tot auzit și chiar am avut planificată o vizită cu grupul acum 3 ani când intenționam o drumeție pe lângă Predeal dar atunci am anulat din cauza unor neplăceri cu genunchiul. După un an sau doi am identificat locația din taxi, fiind în drum spre Cabana Diham. De data asta a venit vremea să facem vizita mult așteptată. Aveam mari așteptări și speranțe. Presupuneam un loc prietenos și plăcut. Așa a fost.
Vatra Regală din Predeal are vedere la DN1 dar are parcare mare în față iar clădirea restaurantului e mai retrasă față de șosea deci zgomotul de trafic nu chiar deranjează +, fiind extrasezon căci era o zi de miercuri, cât o fi fost el de mărțișor, nu era o zi liberă deci nu toată populația își făcea program de vacanță ci doar ocazional cei care au solicitat astfel că aglomerație nu era nici pe străzi nici la masă. Am găsit o masă ocupată când am intrat pe terasa de la Vatra Regală dar ei s-au mutat în salon pentru că au considerat că este rece pe terasă. Ni s-a propus și nouă să intrăm, cu amabilitate și firesc dar am preferat să rămânem pe terasă pentru că nu era chiar frig dar ne plăcea atmosfera cu vizibilitate mare la peisaj care peisaj cuprindea natură, brazi, vedere spre Clăbucet unde vedeam fâșia de zăpadă de pe pârtie și în rest doar cenușiul copacilor peste tot și mai vedeam ceva arbuști ornamentali pe terasa restaurantului dar ne plăceau și amenajările interioare de pe terasă respectiv canapelele confortabile în nuanțe de bej și grena, parcă, și toată atmosfera aia interioară. Nu eram interesați să vedem interiorul salonului dar eram și suntem convinși că vom mai merge astfel că avem timp să vedem oferta completă de la Vatra Regală. Terasa era închisă iar pereții erau reprezentați de plastic transparent, cum se obișnuiește, fixat pe stâlpii de susținere.
Meniuri am găsit chiar pe mese, îmi amintesc.
La venire am întâlnit un ospătar cu care am vorbit chiar înainte să ne așezăm și care ne poftise amabil în salon dar fără să insiste și chiar i-am spus că vrem o pizza Margerita și două porții de cartofi prăjiți + un vin fiert fără să știm că oferta din meniu cuprinde variante de pizza dar nu și Margherita dar am primit o perfectă pizza cu mult cașcaval, delicioasă și fierbinte pentru care am fost taxați cu 20 lei deși majoritatea variantelor de pizza săreau binișor peste 30 lei. Ăsta este motivul pentru care restaurantul Vatra Regală din Predeal a urcat vertiginos și brusc în topul restaurantelor noastre preferate și avem de gând să ne mai deplasăm la Predeal doar și pentru o vizită la restaurant. A fost așa o atmosferă foarte tipică despre care îmi amintesc că mergeam cu gașca la crâșma, chiar și numai pentru o bere și eram fericiți să ne vedem și ne simțeam bine. Nu peste tot era așa dar unele locuri erau perfecte pentru asta pentru că ofereau o ospitalitate discretă și asistență competentă. Așa a fost și la Vatra Regală și pe bună dreptate pentru că gașca a fost înaintea mea aici și, astfel, am ajuns și eu, în urma unei recomandări. Altfel, sunt multe locuri cu nume extrem de atractive în aceeași zonă dar nu știu ce găsesc înăuntru astfel, fără nici un indiciu, n-am cum să le încerc pe toate deodată. Astfel, chiar peste șosea avem Restaurant Dragului, celebru, puțin spre nord este Hanul Domnitorilor, aproximativ vis-a-vis de Carmen, mai la vale, spre Carrefour este Ceaunul de Munte care mie îmi sună foarte apetisant, poate voi merge vreodată pe la ei, în explorare, fără nici un fel de informare preliminară dar personal, pentru mine, de departe, preferința este Vatra Regală pentru că îmi place cum este și anterior a plăcut și altor cunoscuți.
La prima vizită, de acomodare, am studiat meniul abia după ce am comandat și, mai ales, abia după ce am ajuns acasă, din poze. Astfel că abia acum ne familiarizăm cu oferta. Când eram la ei am luat doar un aperitiv de prânz întârziat – era cam ora 16:00 cu intenția de a cina la restaurantul hotelului nostru – Atrium Panoramic – lucru care nu s-a mai întâmplat deoarece restaurantul nu era disponibil pentru prânz și cină. De știam acest lucru, dublam comanda la Vatra Regală că aveam cu ce. Meniul generos oferă diverse. Din specialitățile casei, amintesc:
• Ciorbiță ca la Poplaca cu zeamă de varză ciușcă și afumătură – 22 de lei,
• Gustare vânătorească – 55 de lei, 500 de grame.
La secțiunea
Produse tradiționale din Țara Ardealului
se remarcă:
• Tihna cosașului – 30 de lei pentru 2 persoane,
• Coșul ciobanului – 35 de lei, tot 2 persoane,
• Roadele Pământului – 28 de lei și aici avem produse vegetale,
• Ospățul Curtenilor – 70 de lei și 1000 de grame. Zice că e pentru 4 persoane. Celelalte 3 variante de mai sus au câte 500 de grame.
și multe altele.
Diverse variante de grătar însoțit de cartofi ciobănești adunate la secțiunea „Vita, vițelul și oaia filosofală” ne dezvoltă imaginația și multe alte variate feluri regale așteaptă să ne încânte.
Secțiunea „Dulciuri” denumite generic „din țara Românească” este, deasemenea, bogată. Găsim ofertă de plăcintă de mere sau brânză dulce și stafide - producție loco, tiramisu, înghețate, papanași și clătite, tort, profiterol, lava cake – tot ce-ți poftește inimioara. Noi am încercat tiramisu și a fost delicios, proaspăt și era evident că era produs la fața locului.
Astfel, chiar regret că nu m-am documentat mai temeinic dinainte că trăgeam un ospăț la ei de numa’. Eu doar am mers la ei așa, ca românu’, cumincior, mai mult de explorare. Dar următoatea vizită știu ce am de făcut.
despre SERVICII
Am fost întâmpinați imediat ce am intrat și ni s-a luat comanda înainte să ne așezăm pentru că așa am cerut noi. Nici nu știu de unde a apărut ospătarul când ne hotăram unde să ne așezăm. Deși eram singuri pe terasă, domnul apărea fix când aveam nevoie, fără să avem impresia că așteptăm. Nu știu alții cum sunt dar la noi a fost bine.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Asta am admirat mai mult pe hârtie. Noi intenționam să plecăm repede astfel am comandat ceva ușor și rapid. A fost foarte bun într-o prezentare plăcută. Cartofii prăjiți aveau ceva legume alături, așa, de design, din partea casei.
Abia după ce am comandat am studiat și meniul și-am decis că merită să mai venim.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Accesul este facil, fix de pe DN1 și dacă e ambuteiaj mai bine ieși din coloană și faci un popas că pe terasă e mai bine de stat decât în drum. Priveliște are și noi vedeam pârtia cu zăpadă la înălțime dar și boscheții ornamentali de lângă terasă.
Trimis de Mioritik in 05.03.23 03:29:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant Hotel Dragului] O experiență pe care vreau să o repet — scris în 27.04.22 de Yna Vlad din ILFOV CHIAJNA - RECOMANDĂ