GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
SURA DACILOR / Mancare buna, cea mai proasta servire pe care am vazut-o
Eram cu niste prieteni straini la Poiana Brasov si m-am laudat ca stiu un restaurant super unde mergeam de obicei cu parintii si mancarea si totul era minunat.
Am intrat in curtea restaurantului, prietenii mei au fost incantati de decor, apoi am intrat in restaurant, nimeni nu ne-a bagat in seama. Eram obisnuita din alte locuri in care am fost sa fie un host sau cineva care sa te informeze daca au mese libere si eventual sa te conduca. Dar, penibil, ospatarii treceau pe langa noi si nu ne bagau in seama. Am observat o masa libera dar nu am indraznit sa ne repezim la ea, ca avea placuta cu rezervat...
Mi-am luat inima in dinti si m-am adresat politicos unui ospatar care ne-a condus la masa cea rezervata.
Ne-am asezat, era destul de frig, deoarece caloriferele din podea nu functionau. Am rasfoit meniul, foarte interesant si cuprinzator
A aparut si chelnerul care m-a determinat sa postez aceste comment (cu cheliuta, cam la 35 de ani, atentie feriti-va :)) Ne-a salutat sec, "ce doriti"... Am comandat eu o ciorbita de pui, pulpe cu cartofi taranesti parca, salata de varza acra si papanasi. In timp ce comandam, tipul mai pleca si la masa alaturata si ramaneam vorbind singura... Nu mai stiu ce au comandat prietenii mei, in fine, nu mancarea a fost problema.
Intre timp au aparut niste colindatori, care dupa calitatile vocale pareau solisti ai operei din Brasov. Chelnerul s-a adresat colegului sau "iar au venit bah astia"... Au plecat colindatorii, care cu mult bun simt nu au insistat sa primeasca nimic.
A venit la masa dizeuza localului (as fi numit-o solista sau artista, dar dupa voce si decolteu nu era cazul)... care a fost foarte insistenta si dupa ce si-a incheiat cantecul nu s-a miscat de langa masa pana nu i-am dat ceva.
Dupa aceasta a mers la masa alaturata la care erau niste straini care nu intelegeau limba romana si aveau trei fetite... Le-a cantat "Fetele lui tata". Probabil ca oamenii nu erau obisnuiti cu lipsa de bun simt de pe la noi si i-au spus "we don't speak Romanian". S-a ofticat foarte tare dizeuza si a zis... "Aaa... degeaba m-am chinuit sa le cant la astia" :)))
Revenind la chelner - Am terminat de mancat, a aparut si el dupa un timp sa ne ia farfuriile din fata... apoi a devenit foarte impertinent... Tot insista sa ma comandam ceva, de parca nu mancasem 2 feluri si desert si ii ocupam lui masa pe degeaba...
Deja mi s-a facutt rusine de prietenii mei am cerut nota, cred ca era 280 ron, am pus 300 de ron...
Bineinteles ca domnul ospatar a considerat ca i se cuvine bacsisul de 20 de ron si nu dadea nici un semn ca vrea sa aduca restul... M-am uitat insistenta la el si a venit. Din jena, am lasat 10 ron bacsis, desi nu merita nimic.
Mentionez ca ii rasplatesc intotdeauna pe cei care ma trateaza bine si imi face placere acest lucru si de obicei las mai mult de 10% bacsis.
Nota de plata nu mi s-a parut mare, in comparatie cu preturile din restaurantele de afara, mancarea a fost foarte buna, dar pacat de servire.
Am ales acest restaurant deoarece mi s-a parut emblematic pentru Poiana Brasov, pentru bucataria traditionala romaneasca si cea cu specific vanatoresc, dar servirea si atmosfera a fost o mare dezamagire. Cand eram mica si mergeam cu parintii mei imi amintesc ca era foarte ok. Chiar tin minte ca ciorba de burta pe care am mancat-o acolo mi s-a parut cea mai buna de pana atunci.
Nu am comentat nimic la fata locului, desi ne-am fi putut adresa conducerii. Dar sunt convinsa ca un manager de restaurant stie foarte bine ce se petrece in ograda lui si probabil asta e nivelul de pregatire pe care il asteapta de la angajati.
Calatoresc destul de mult prin prisma job-ului meu, am fost atat in Europa cat si in Asia si Orientul Mijlociu, dar asta a fost cea mai proasta servire si atmosfera.
Trimis de cristina1609 in 02.01.11 21:03:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina1609); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Totusi despre care restaurant este vorba? In Poiana sunt cel putin trei cu specific vanatoresc.
Remarc cu mahnire lipsa de reactie si acceptarea umilintei, din partea noastra (uneori si eu tac) modesti consumatori, cand de fapt ar trebui sa fim cei care "educam" ofertantul, sa costientizam ca noi suntem cei care platim nesimtirea lor.
Despre ce restaurant este vorba? ... nu de alta dar sunt mai multe prin Poiana.
Extraordinar??? Un mare bluf fara nimic!!! Nu tu poze doar multa, multa laudarosenie ca de si asa nu ma cunoaste nimeni. Un pic mai multa seriozitate si respect asta ar fi bine sa predomine pe acest forum. Iman
@iman, aş vrea să cred că ecoul tău de mai sus nu este un atac la persoană... Cel puţin nu în aceste zile de început de an... Aş aprecia dacă pe viitor ai lăsa WebMasterilor "plăcerea" să critice alţi utilizatori. Dacă e cazul (ceea ce aici, din păcate, nu este. Sau din fericire) !
Mulţumesc,
Draga Iman,
Am mers la restaurant sa mananc nu sa imi fac poze ca am fost acolo.
Chiar nu am considerat necesar sa fac poze, de obicei faci poze intr-un loc in care te simti bine.
Daca chiar vrei sa iti dau detalii, am stat la masa din capat langa fereastra, in podea erau 2 calorifere mascate cu un grilaj, scaunele erau acoperite cu blanita alba )
Nu m-am gandit pe loc ca vreau sa adaug review-uri despre local ca sa fac poze, abia cand m-am intors la Bucuresti.
Completa denumirea restaurantului in titlul reveiw-ului.
@iman: sunt sigur ca vei gasi intelepciunea care te va ajuta sa treci peste nemultumirea de mai sus, una de moment si prea putin justificata, in opinia mea. Mi-ar parea personal rau sa fie altfel.
@cristina1609, bine ai venit pe site... da-mi voie sa-ti dau un sfat: cand mai scrii rw-uri ca sa nu existe tot felul de suspiciuni e bine sa atasezi si poze chiar daca te simti bine sau nu... eu am fost acum 2 ani la Sura Dacilor si servirea a fost ireprosabila (am nimerit la un ospatar mai in varsta) iar mancarea cei drept a fost foarte buna. Iti doresc ca 2011 sa-ti aduca cat mai multe vacante placute.
O experienta cel putin la fel de neplacuta am avut si eu, cand, vizitand aceasta locatie impreuna cu alte 35 de persoane, am ajuns la concluzia ca oriunde am merge, tot mai bine e acasa.
Spre deosebire de cristina1609, noi am facut rezervare cu cateva saptamani inainte. Oricum, la cat de vizitat e restaurantul, era imposibil sa gasim locuri, mai ales ca eram multi. Si asa, ni s-au pregatit mesele (adica le-au pus cumva una langa alta, sa incapem toti) abia cand am ajuns acolo. Degeaba... tot eram ca sarmalele in oala... Fiecare si-a comandat ce a dorit. Noi am comandat cartofi cu cotlet de porc la gratar, iar nasii nostri care stateau cu fetita lor langa noi, au comandat pui la ceaun. Fetita nu mai fusese acolo, iar pana a venit mancarea, tatal ii explica cu atata talent cat de bun e puiul, incat ne-am lungit de foame.
Cred ca trecusera 2 ore pana sa fim toti serviti cu aceeasi indiferenta ca si cea descrisa si in review-ul de mai sus. Iar cand ne-am vazut mancarea in fata - foarte frumos prezentata, de altfel - nu stiam cum sa mancam mai repede de foame. Fetita a gustat puiul o data... de doua ori... iar apoi a spus politicoasa: "Tati, te superi daca nu mai manac? Stii... mie nu prea mi-e foame. " Era o minciuna, bineinteles. Dar pana si tatal a fost de acord ca toate laudele aduse fusesera in zadar. Puiul nu era bun.
Majoritatea dintre noi au fost de acord ca mancarea nu era foarte reusita, iar la capitolul gratare, era imposibil sa o dai in bara, dar portiile erau groaznic de mici. Oricum, comparativ cu alte locuri in care am mai mancat, a fost satisfacator. Si dupa cat de plin era restaurantul, ma gandesc ca majoritatea clientilor comanda cu placere mancarea de acolo. Deci nu vreau sa critic calitatea acesteia.
Dar servirea... Vizita mea a fost mai demult, dar se pare ca lucrurile nu s-au schimbat deloc.
Am plecat increzatori ca in seara urmatoare vom fi mult mai bine primiti la Coliba Haiducilor, unde aveam alta rezervare. Dar, dupa ce am asteptat 2 ore afara sa se elibereze masa care oricum o rezervasem deja, si dupa ce am mancat si am baut de vreo 40 de milioane (in lei vechi), la ora 22.30, ospatarul a venit la noi si ne-a spus ca nu mai putem comanda nimic pentru ca inchid in curand. Pe scurt... ne-au scos afara cand eram noi mai "in chef". Mentionez ca eram si cu copii, nu ne-am imbatat, nu am fost galagiosi si nu am dat motive sa fim dati afara. Din contra, cred ca trebuia sa ne tina cat mai mult sa facem consumatie cat mai mare. In fine.
Poate ca noi, maramuresenii suntem prea pretentiosi, dar sincer, la restaurante atat de laudate ne asteptam la mai mult. Si pana la urma, totul se rezuma la servire.
Sura Dacilor si-a pierdut din reputatia castigata in primii ani, din pacate daca nu faci parte dintr-un grup strain sau daca nu ai masa rezervata acolo, cu greu ai parte de o servire ireprosabila si mai ales de preparate proaspete si gustoase.
Noi am fost anul trecut cu ocazia intalnirii anuale AmFostAcolo impreuna cu cativa prieteni de pe site insa din pacate serviciile dar mai ales preparatele au ramas mult in urma reputatiei de care se bucura acest restaurant.
Pacat pentru faptul ca au coborat atat de jos stacheta, se pare ca alte sunt principiile dupa care se ghideaza in prezent managementul restaurantului, oricum nu pentru satisfactia clientului.
Sper sa se schimbe ceva in serviciile oferite oaspetilor pentru ca mancarea a fost foarte buna si e pacat.
De acord cu Iman, un mare bluf. De sărbători e plin, personal probabil putin si de aici si servicile sunt mai slabe. Draga Cristina apucate de altceva...
@Ralph, chiar daca te-ai alaturat de curand comunitatii noastre, trebuie sa stii ca pe acest site sunt interzise jignirile la adresa altor utilizatori. Te rugam ca pe viitor sa comentezi doar reviewul nu si autorul acestuia intrucat se poate considera atac la persoana. Considera acesta un avertisment.
Da, chiar o sa ma apuc de altceva... Nu o sa mai merg acolo, am postat review-ul doar ca alti viitori clienti sa nu aiba pretentii deosebite.
Si se pare ca nu am fost singura care a fost nemultumita.
Probabil ca depinde si de modul in care esti obisnuit sa fii tratat de chelneri.
Mi se parea mai potrivit ca remarca ta sa fie obiectiva "eu m-am simtit bine acolo" deoarece scopul site-ului este sa adune pareri pro si contra de la clienti, nu despre clienti.
Sunt total de acord cu Cristina. Am fost de mai multe ori la Sura (cam de 6-7 ori in ultimii 10 ani) si am avut surpriza sa constat ca nu isi schimba cu nimic atitudinea lipsita de respect fata de clienti. Si sa va spun o intamplare: in urma cu vreo 5-6 ani, un grup de prieteni (6 la numar) a intrat acolo sa ia masa. Dupa ce s-au asezat la o masa desi era ora 1200 si restaurantul era aproape gol, vine un chelner "destept" si fara sa-i intrebe nimic le spune ceva de genul "lasa ca ii stiu eu pe astia ca voi: comandati un suc si stati toata ziua".
Eu am avut parte de un tratament asemanator acum 2 ani cand am intrat sa mancam numai cate o ciorba si mai ca nu ne-au luat pe sus sa ne arunce afara imediat ce am terminat de mancat.
Am fost si anul acesta si mi s-au parut putin mai amabili. Ca si comportament. Ca nu sunt in stare sa-ti arunce un zambet sau sa spuna vreo doua vorbe politicoase. Formatia si cantareata, in schimb, nu s-au dezis de la obiceiul prost: au venit la masa si s-au miorlait langa noi pana le-am dat ceva. Ei oricum sunt platiti de restaurant; daca cineva are chef sa-i cante taraful la masa ii poate chema si pot sa stea acolo toata ziua din partea mea. Dar nu cred ca e normal sa "hartuiesti"clientii.
Toate astea, din punctul meu de vedere, arata managementul excelent practicat la restaurantul respectiv.
Aspectul restaurantului mi-a placut mereu, dar mancarea nu m-a impresionat niciodata. Preturile, da.
Nu am vrut sa supar pe nimeni si nici sa atac pe cineva. Îmi cer scuze. Nu e nimeni perfect. Si ce s-a întâmplat se întâmpla mai peste tot, dar nu trebuie sa facem din tantar armasar!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Șura Dacilor] Experienta culinara nerecomandata — scris în 26.06.24 de ux134515 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Sep.2023 [Restaurant Coliba Haiducilor] Dezamagire totala — scris în 04.09.23 de ux130649 din BUCURESTI - nu recomandă
- Feb.2022 [Restaurant Stâna Turistică] De evitat! — scris în 11.02.22 de ux123690 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Restaurant Cabana Iulius Romer (ex Postăvaru)] Papa bun, atmosferă relaxantă, priveliști uimitoare — scris în 24.11.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant Miorița] Frumos, elegant — scris în 06.09.21 de ilinois57 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Șura Dacilor] Peste 4 ani... inca o sansa! — scris în 01.06.21 de RUdar din FOCşANI - nu recomandă
- Oct.2020 [Restaurant Coliba Haiducilor] Dezamagitor — scris în 31.10.20 de Liliana Lili din FOCşANI