GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Atmosfera rustica la Hanul Pescarilor
In documentarea mea AFA-ista pentru un loc unde sa cinam am descoperit articolul @dananecula vezi impresii care a notat cu 10 locatia pe care aveam sa o alegem si noi, in cautare de un locsor, mai altfel.
Mi-a placut ideea ca localul nu este in oras ci in localitatea Paleu, situata la 9 km de centrul municipiului, pe malul Lacului Saldabagiu, pe DC 37. Mi-a placut si idea cu malul lacului. Si cu ce am mai citit in articolul amintit, a fost suficient sa incercam si noi. Drumul a fost sinuos, dar asfaltat, in general bunicel, dar a durat vreo juma de ora sa ajungem la locul faptei.
In dreptul curtii proprietatii, este o lotca veche. Intrarea se face pe o aleea asfaltata, pe care au acces si masinile, si care trece mai intai pe sub o poarta tip maramuresean. In stanga si dreapta aleii, lacul. Partea mai mare a lacului era in dreapta cum am intrat, unde era si o fantana, care reflecta culorile curcubeului la amurg. De pe mal, se putea merge pe un ponton circular, al carei balustrade era imbracata in flori rosii de muscate. Loc fain de relaxare. Si de giuguleala.
Pe malul lacului este amenajata o minigradina zoologica cu pasari. Cel mai colorat si frumos este paunul. De langa aceasta se poate merge pe malul lacului catre ponton dar si catre niste casute care erau populate. Un loc super de iesit in gasca mare, la gratar si bere sau sprit, pe malul lacului si s inoptezi apoi la casute.
Proprietatea nu este un simplu restaurant. Facem mai intai cunostinta cu o constructie numita crama, pe care am gasit-o deschisa psre vizitare. Constructie din caramida unde am gasit si un loc convenabil gratuit de parcare. Asa cum veti remarca si din poze este de faot o imensa sala de restaurant, acum nepopulata, dar cu siguranta care poate fi inchiriata pentru evenimente. Sala este bolotita, din caramida. Decorurile sunt prezenta prin tablouri si obiecte vechi gen sifoane din sticla, fier de calcat, altele.
Vis-à-vis o pensiune care atrage atentia prin acoperisul acoperit cu stuf. Nu am intrat acolo, dar arat bine, si erau multe masini parcate si in fata acesteia.
Ne intoarcem usor spre lac. In dreapta avem Piano Bar. Este o constructie cu o arhitectura ciudata, cred ca a fost extinsa o cladire existenta. Stuful este prezent si aici pe acoperis si da o tenta lacustra reusita. In jurul cladirilor, este spatial de servit in aer liber. Acesta este amenajat la mese, pe banci, sub niste umbrele imense acoperite cu ce altceva decat cu stuf. Ca decor din curte atrag butoaiele de must, teascurile. Peretii exterior erau incarcati cu blide pictate. Butoaie, butoiase, carute completau imaginea rustica a locului.
Cladirea principal se numeste [b[Hanul vechi. Acesta este impodobit la interior ca un muzeu. Plin ochi de muraturi, lemne, zacusti, damigene, ceaunuri, toiuri, dar si pasari impaiate. Scaunele erau imbricate in blanuri. Barul si bucataria erau in mijlocul casei, iar sala de mese avea forma circulara si era organizata in jurul punctul de control din centru.
Nu lipsea nici locul de joaca pentru copii. Desene animate, pictura, tobogan, cuburi, perete de escalada. In spatele hanului vechi, un teren sintetic de minifotbal. Iar printre han si teren se poate ajunge pe o alee din nou la lac in zona unde acesta este plin de nuferi. Exista chiar si o masa discreta amplasata pe un alt ponton la care se ajungea traversand un podet.
V-am scris atata, dar unde e mancarea? Cartea de bucate este cuprinzatoare si nu am sa va insir aici rezumatul acesteia. Eu m-am hotarit pentru peste. File de crap la plita. Mult si delicios. Am mai avut pe masa si pastrav prajit, castraveti “la soare”, deliciosi, pui, cascaval pane. Toate au fost foarte gustoase.
Pentru ca ne-am propous sa ne rasfatam la aceasta cina, si atmosferea parca cerea asta, am trecut si la deserturi. Am bagat la burti clatite.
Servirea a fost buna, dar ospatarul parea parca prea militaros, nu mi-a placut. Isi spunea si oful despre alti client, nu mi-a placut asta.
Si ca sa inchei cu ce altceva nu mi-a placut, asta a fost nota de plata. 250 de ron, platit cu cardul. Scump, bre!
Locul fain, mancarea delicioasa, scump, merita incercat o data.
Trimis de Dan&Ema in 25.09.17 17:01:39
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema: Bine ca nu ai pus poze cu mancare si masa descrisa undeva la sfarsit de articol. Ca iar am citit inainte de masa.
Cu P8 mi-ai dat o idee, am si eu niste sticle de sifon puse ca decor in curte. O sa le pictez(dar si P9 este ok...)
Foarte frumos loc, rustic, artistic, cu grădină zoologică, cu lac, cu rațe, cu fântâna arteziană, cu statie de metrou (Titan), cu farfurii decorative, cu opere de artă, minunat - nu-i doar loc de servit masa, este un complex complex
Ai cu ce să îți umpli o zi întreagă aici...
Și dacă mai pui la socoteală și împrejurimile și oamenii și specificul locului - locul ideal!
Voi reciti când ajung acasă...
@Dan&Ema: Locul este minunat si mai atenueaza din oful cu bonul, ce sa-i faci obrazu' subtire cu cheltuiala se tine .
Da, preturile sunt usor mai maricele insa locul este superb si cred ca a fost o incantare sa va aflati acolo, plus ca si pentru copii a fost relaxant sa vada chiar si o mini gradina zoologica. Daca decorurile au fost gandirea lor sunt de admirat, daca au apelat la un designer e de laudat.
Oricum ar fi felicitari, votat cu mare placere.
@Dan&Ema: Sorry, da la cum arată, mi se pare un preț corect. Trebuie să existe o diferență, iar acolo omul s-a străduit ceva. Tot ce am văzut acolo costă să întreții, așa că dacă vrem ambianță mai scoatem puțin din buzunar. Mie mi-a plăcut mult, m-am dus să-l trec în excelul meu și surpriză... era acolo. Înseamnă că am mai dat eu cu ochii de el vreodată, dar cred că prietenul din Germania ne cam dă târcoale.
@AZE:
Ma bucur daca am facut ceva bine. Am facut inconstient asta, dar uite ca ai apreciat!
Sifoanele alea din sticla erau pe vremuri in sarcina mea, ca si copil, sa le umpu.
Ma facusem baiat simpatic pe langa sifonareasa ca sa bage mai mult acid din tubul de CO2 prin cilindrul ala care se ridica si pufaia!
Mai tarziu cand au aparut sifoanele incropite cu sticle din plastic de 2 litri, am pastrat sarcina de a aduce sifoanele pline acasa. Imi amintesc ca se mai intamplau si accidente, da mai bubuia cate un sifon, dar aveau mereu aparatoare cand erau puse la umplut in masinaria aia.
Buna ideea de a colora sifoanele.
Poimaine trec pe langa Sibiu...
@danaeldreny:
Si mie mi-a placut practic acest complex complex sum scrii tu. Mai poti adauga teren de sport, casute pentru inoptat, pensiune, gratare, iarba verde sau mese asezate, variat cladit. Si intelept!
Bravo lor!
La preturi erau cam piperati, dar trebuie amortizate si investitiile astea multe.
Si mi-a placut si ca e in afar orasului, liniste, aer curat, rate etc.
Multumesc de lectura si ecou. Numai de bine!
@mishu:
Nu am avut eu posibilitatea sa redau imagini calitative, dar sa stii ca arata mai bien decat am prezentat. Nu stiu cine e responsabil cu decorurile, dar s-a ocupat cu iscusinta.
A fost un loc special ales ca sa atraga si copiii si sa stam in aer liber si curat si sa ne simtim si noi bine, sa ne realaxam.
Trec peste preturi, ne-am rasfatat si odihnit si incarcat bateriile si din cand in cand ne asumam si costurile astfel generate.
Ma bucur ca am gasit pe AFA aceasta recomandare si ca am urmat-o.
Numai de bine!
@Aurici:
Comentariul tau este just. De altfel si eu am recunoscut intr-un ecou la ecou ca in acest complex s-au facut niste investitii si atunci costurile trebuie acoperite si din tarifele practicate, mai ales ca nu gasesti toate acestea peste tot. Efortul administratorului si conceptia sunt de apreciat. Asa e corect, recunosc!
Multumesc de lectura, de adaugirile de mai sus. Faptul ca aveai deja locatai salvata la favorite este un semn ca te-a atras si cealalta recomandare mai veche pe care ai citit-o.
Pe mine m-a convins de la prima citire, asa ca am spus intr-o seara cinam aici si asa am si facut!
Multumesc de lectura, numai de bine!
@Dan&Ema:
”Loc fain de relaxare. Si de giuguleala.
Nebunaticule! Ai trimis copiii la mini-zoo?
Într-adevăr, arată superb! A fost ceva muncă și investiție bănească să facă să arate așa. Iar peștele, în sine, e un aliment scump. Dar pentro odată-n viață, merită încercat. Și poate nu numai odată!
A, ca fapt divers, cel mai ieftin pește se găsește-n piața din Ploiești, la... Poarta Brăila.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă