BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Pethő din Odorheiu Secuiesc
În vezi impresii vorbeam despre cazarea avută în sejurul meu de trei zile din Odorheiu Secuiesc când am văzut mai multe obiective turistice din oraș și din împrejurimi.
Într-una din zile, în mașină, venind de la Corund, m-am gândit să oprim să mâncăm undeva în oraș, în drum spre cazarea noastră din Piața Primăriei.
Căutând pe Tripadvisor am găsit în drumul nostru Restaurantul Pethő poziționat pe locul 1 din cele 19 restaurante clasificate și apreciat cu 4,5 puncte din peste 130 de evaluari.
Se află în Strada Rákóczi Ferenc 21 la 700 de metri de Primărie, are site pethopanzio.ro, cont pe FB, email office@pensiuneapetho.ro, telefon +40745923055. Este deschis zilnic de la 11 la 23 pregătind mâncare maghiară, europeană ce poate fi vegetariană, vegană sau fără gluten pentru mic dejun, prânz, cină, oferă gustări și băuturi, servite în restaurant sau la pachet ridicat din restaurant.
Are 60 de locuri în Sala ce funcționează permanent și, în perioada caldă a anului, 25 – 30 de scaune așezate pe Terasa din fața lui. Când am ajuns erau două mese ocupate, una de personalul restaurantului care sta la „un pahar de vorbă” , alta de două personae la un pahar de altceva. Am stat și noi la o masă iar un domn a venit la noi și ne-a urat „Bun venit!!” .
A adus Meniuri printate, dar fără poze, ne-a făcut câteva recomandări și ne-a lăsat la studiu; nu știa că eu studiasem în mașină, văzusem și ceva poze.
Restaurantul are o ofertă bogată cuprinzând toată gama de mâncăruri și băuturi. Prepară mai multe feluri de Gustări, Ochiuri și Omlete, Frigănele, Cremvurști sau Cabanos, Cașcaval pane, Ciuperci Ciobănești și Mămăliguță cu brânză și de Ciorbe, Supe, Ciorbă de burtă, ardelenească de porc, țărănească de vită sau Gulaș de fasole unguresc, Supă cremă de dovleac. Ca „Feluri Principale” oferă preparate din Pui, Piept de pui la grătar, cu ciuperci, cu cașcaval sau Piept de pui pane și Rață, Piept de rață sub vid, preferam o pulpă de rață, preparate din Porc, Ceafă la grătar, Mușchiuleț, Cotlet cu cașcaval, Gordon bleu sau Sarmale dar și „Specialitățile casei” Ciolan, Coastă confiată. Vita este prezentă prin Mușchiuleț și Tocăniță iar Peștii prin File de Somon, Păstrăv și Șalău pane. Pot fi însoțite de Garnituri, Cartofi copți, țărănești sau piure și de Salate de acompaniament, Salată proaspătă, varză, castraveți, gogoșari murați sau Murături ungurești.
Amatorii de Paste găsesc Spaghete bologneze, celor de Salate cu dressing li se oferă Salată cu brânză sau cu camembert iar amatorilor de Desert, Placintă, Papanași și Clătite cu diverse umpluturi.
Oferta de Băuturi este vastă, cuprinde de toate, Tării și Vinuri, Bere, Răcoritoare și Cafea, nu am pozat, fiind cu mașina nu era nimeni interesat….
Aș fi dorit un Gulaș dar mi se părea cam mare, am încercat să-mi conving soțul să-l împărțim, a acceptat!?!? , iar domnul care ne servea ne-a propus să-l aducă în două boluri. Am acceptat și am mai solicitat Piept de pui cu ciuperci și smântână și Piept de pui la tigaie cu Piure de cartofi.
Domnul care ne servea a plecat cu comanda, eu am plecat prin Sală și pe la Terasă, soțul a rămas cu telefonul.
Am revenit la masă și după câteva minute a sosit și „Gulașul” în două boluri destul de mari, cu legume, găluște și carne de vită bine fierte, cu condimente, paprika și suc de roșii, însoțit de Pâine ardelenească a fost bun, chiar foarte bun, suficient de mare. Un gulaș pe care îl recomand cu plăcere. Au sosit și Felurile principale, bucăți de „Piept de pui” rumenite în ulei, într-o farfurie acoperite cu sos și ciuperci, totul drapat cu smântână și verdeață, nu numai ca decor, în alta însoțite de piure de cartofi, arătau bine și aveau o mireasmă plăcută, au fost fragede și gustoase, dar se putea și mai bine. Pieptul de pui cu ciuperci și smântână a fost cam sărat dar gustos și porție generoasă.
Am cerut Nota de plată, a sosit repede, 141 de lei, adusă de același domn stilat, bun vorbitor de română.
Aici, surpriză, soțul care nu verifică niciodată ce plătește sau ce primește, s-a uitat pe nota de plată care cuprindea 1,5 porții de gulaș!?!? , nu una cum solicitasem.
L-a deranjat puțin dar am achitat costul cu cardul, serviciile cash, apoi am mers la mașină și de acolo la apartamentul unde eram cazați.
Mâncarea a fost bună, gustoasă, prețurile îmi par puțin cam mari, în comparație cu Menta Bistro, dar Pethő merită avut în vedere de cei ce ajung în Odorheiu Secuiesc. Mergeți acolo și nu veți regreta!
Trimis de mprofeanu in 14.08.24 16:50:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ODORHEIU SECUIESC.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Să vă fie de bine! Porțiile, însă, mi se par cam mari!
Am observat că restaurantele - de mai multă vreme - fac porțiile mai mari, ca să vândă mai mult! Noi suntem acum la „2 Mai” , pe litoral și avem parte de aceleași porții mari. Azi dimineață, de exemplu, am mâncat micul dejun la un restaurant și am cerut doar două felii de pâine prăjită. Ne-au adus cinci și mai mari decât cele obișnuite, pe care - bineînțeles - le-au pus la plată!
Cât despre gulașul vostru, o porție și jumătate - n-am mai auzit de-așa ceva până acum! Era ultra suficient o porție la două boluri, daaaaar, de ce să nu vândă o cantitate mai mare?! (în loc de 29 lei, ați dat 43,50)
Pe mine m-ar fi deranjat mai mult decât pe soțul tău și ași fi întrebat:
„-de ce mi-ați adus mai mult decât am cerut!?”
Felicitări pentru articol și poze!... și... mulți
@doinafil: Așa este, porțiile au fost mari, eu nu am putut mânca felul doi tot, am fost ajutată. Mircea nu mănâncă ciorbă de fel, eu însă sunt ciorbăreasă înrăită. Chelnerul a insistat să servim amândoi, nu pricepeam de ce...
Distracție plăcută la mare! Văd că se poartă și în alte locuri acest fel de tratație, mai mult și mai scump!
Mulțumesc frumos pentru ecou, Doina! Cu drag, !
@mprofeanu: din poze se vede ca portiile sunt mari, ati avut ce mânca, o sa povestesc o experienta de la Braila în care am mâncat putin, prost si scump... deci se poate si mai rau!
@Yolanda: Așa este, porții mari au fost! Aștept cu nerăbdare articolul tău, deci se poate să mănânci prost și scump.
Mulțumesc frumos pentru ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Menta Bistro / restaurant hotel Târnava] Menta Bistro din Odorheiul Secuiesc, am mâncat bine și convenabil — scris în 31.07.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Gizi Csarda] Un han bine apreciat – Gizi Csárda din Odorheiu Secuiesc — scris în 28.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant pensiunea Petho] Restaurant Pethö – clasic în Odorheiu Secuiesc — scris în 14.05.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Un mic turneu gastronomic prin Odorheiu Secuiesc — scris în 12.11.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Mokka Cafe] Dacă doriți pizza este ok dar dacă doriți și altceva alegeți alt local — scris în 30.09.20 de diana2015 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant pensiunea Petho] Petho - o mare dezamagire — scris în 26.09.19 de Rokambole din BUCUREşTI - nu recomandă
- Feb.2016 [Restaurant pensiunea Petho] Restaurant Petho - mancare favorita — scris în 22.03.16 de DinBrasov din BRASOV - RECOMANDĂ