ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.04.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JAN-2018
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Un loc bun de popas pe malul lacului Tașaul

TIPĂREȘTE

Ultima noapte dintre ani ne-a prins ca și penultima la Zenith Conference & SPA din Mamaia. Ne-a plăcut prima dată și am revenit, pentru că, așa cum am tot spus, pentru sejurul de revelion noi căutăm petreceri reușite și facem mai puțin turism, spre deloc.

Am scris despre Zenith anul trecut - vezi impresii, nu o mai fac odată pentru că nu au fost diferențe majore. Nu ne-au mai așteptat la check-in cu vin și tuică fiartă, dar am avut formație live în toate cele 3 seri, față de 2, cu un an în urmă. Nu am mai avut purceluși la proțap, am avut curcani umpluți, au fost alte decoruri și aranjamente, revelionul a avut de data asta o temă inspirată de noi cu un an în urmă, am avut iarăși acces la SPA, grupul nostru a fost de 60 de persoane față de 40 cu un an în urmă... una peste alta a fost foarte bine și anul acesta și dacă rămâneți în pană de idei pentru revelion vă recomand Zenith din toată inima.

Dar, cum ziceam, nu vorbim azi despre Zenith, ci despre un loc din apropiere unde am mâncat foarte bine de 2 ori. Pentru că pachetul de la Zenith începea cu cina și cum am ajuns destul de devreme pe litoral, am căutat să ne rezolvăm prânzul din prima zi a sejurului. Suntem amatori de pește, mai ales dacă ajungem la mare și am căutat o cherhana care să ne satisfacă dorințele. Am declarat la un moment dat că am tăiat de pe listă Pescăria lui Matei, cherhanaua unde mergeam de obicei, pentru așteptarea prea lungă, personalul stresat și insuficient și lipsa prea multor feluri din meniu, așa că am încercat să găsim altceva. Ne-am orientat către Poarta Apelor din Eforie, dar în ultimul moment scotocind net-ul, soțul a dat de Cherhanaua Tașaul din Năvodari și cum era la doar 10 km de hotelul nostru din Mamaia a avut câștig de cauză.

Părerile pe net erau împărțite între o perioadă nefastă în urma căreia cherhanaua a fost închisă (în 2016) și o perioadă înfloritoare după ce și-a redeschis porțile. Închiderea unității „până la remedierea deficiențelor” a avut la bază o sesizare telefonică prin care un consumator reclama simptome similare unei toxinfecții alimentare. Controlul a găsit niște kg de pește care aveau modificată starea termică, că nu erau respectate condițiile de depozitare, … și nu știu cât a fost de întemeiată reclamația și amenda destul de mare pe care au primit-o (200 de milioane lei), dar consumatorilor le-a prins bine pentru că impresiile ulterioare deschiderii au fost mai mult laudative. Așa că aveam toate speranțele că ce vom găsi acolo va fi pe placul nostru.

Tot grupul nostru s-a împrăștiat în cele 4 zări pentru mâncare iar noi și alte 2 familii, am sunat ca să facem o rezervare la cherhanaua de pe malul lacului Tașaul. Am vorbit la telefon cu un domn foarte amabil, care s-a dovedit a fi patronul, am întrebat dacă au borș de pește și ne-a asigurat că au și „încă mult mai multe” și că toate sunt făcute în ziua aceea.

Am ajuns foarte ușor de la Mamaia la Năvodari. Am mers de la Zenith în linie dreaptă pe lângă campingul și Tabăra de copii de la Năvodari, iar apoi a fost mai alambicat puțin pentru că am trecut două poduri, am făcut mai multe giratorii... cert este că din șoseaua principală, chiar înainte de indicatorul care arată că se termină localitatea Năvodari, am făcut la stânga la giratoriul de acolo ca să ne întoarcem până în dreptul unei benzinării mici și pe lângă ea am făcut dreapta din șoseaua principală pe un drumeag mai de țară, pe lângă Stadionul Midia Năvodari și pe drumeagul ăla de vreo 2 km, tot pe lângă un canal, am ajuns la cherhana.

Am intrat într-o curte cu o parcare destul de mare și nu prea am fost încântată pentru că erau doar câteva mașini acolo. Când un local este gol pentru mine nu-i așa bine. Am intrat, mi-a plăcut ce am văzut și ne-am așezat, fie ce-o fi, pentru că era prea târziu să începem alte căutări. Sala de restaurant era o hardughie mare, spațiile fiind oarecum delimitate de niște stâlpi groși în dreptul cărora erau ghivece mari, cu plante ornamentale. Mobilierul alb, în principal și e bine de știut că în partea dreaptă, cum intri, sunt mese și mai mari și mai mici dar și niște canapele foarte confortabile, care te invită la leneveală. Acolo am nimerit și noi la o masă. În jumătatea cealaltă a sălii erau doar mese și scaune, fără canapele.

Imediat a venit cineva să ne ia comanda și foarte repede ne-au adus băuturile și storceagul de somn pe care l-am comandat toți, în locul borșului de pește pentru care venisem. Eu nu mai mâncasem storceag până atunci dar mi-a plăcut foarte, foarte mult. Dacă mai este cineva care nu știe ce este storceagul, eu am zis că-i o ciorbă de burtă, dar cu pește. Soțul, mare pescar în tinerețe, zice că a mai mâncat și că storceagul adevărat este cel de sturion.

N-am apucat să terminăm storceagul că cherhanaua s-a umplut și aproape toate mesele, care nu sunt puține deloc au fost ocupate. Instrumentele muzicale pe care le văzusem într-o zonă, mai la perete, pe la mijlocul sălii și am zis că cel mai probabil sunt de folos seara, au intrat imediat în posesia unor instrumentiști care au asigurat un program discret, cu muzică live foarte bună. L-am întrebat pe ospătar și ne-a spus că da, în zile de sărbătoare, în week-end sau zile mai speciale formația cântă și în jurul prânzului.

Am mâncat storceag de somn iar la felul doi, care ne-a fost adus la fel de repede, am avut o saramură de crap cu mămăliguță și mujdei de usturoi de ne-am lins pe degete, atât a fost de bună, iar soțul a luat o porție de guvizi prăjiți, care sunt preferații lui, atunci când îi găsește. Cine n-a mâncat pește a mâncat mămăliguță cu brânză și smântână și cine n-a băut vinul casei, foarte lăudat de cei cu care am fost, a băut ceai de mentă. Adică șoferii. Meniul era destul de stufos și ni s-a spus că orice dorim de acolo au. Cu toate că deserturile sunau îmbietor, cu părere de rău, n-a mai fost loc.

Cât am așteptat felul doi am ieșit la o plimbare de recunoaștere. Vremea a fost închisă în ziua aceea, a și plouat, era și iarnă, nu pot să spun că locul arăta chiar grozav la momentul acela, dar am putut să-mi imaginez un loc frumos și plin de verdeață vara. Am ajuns la o terasă exterioară amenajată chiar pe malul lacului și care avea legătură cu sala de restaurant prin niște uși care acum erau blocate. La limita cu apa avea niște protecții din plastic transparent în care băteau valurile și se auzea foarte plăcut. În aceeași zonă exterioară este amenajat un spațiu de joacă pentru copii, foarte ușor de supravegheat de la terasă.

Probabil din cauza incidentului prin care au trecut simt nevoia să asigure clienții că peștele este proaspăt, că o parte este adus din Delta Dunării iar o parte se prinde în fiecare dimineață chiar din zona lor, din mare sau din Lacul Tașaul. Probabil că așa este pentru că altfel nu primeau cele două diplome de la Federația Patronatelor din Turismul Românesc care i-a considerat în 2017 cel mai bun restaurant cu specific pescăresc.

Că peștele este acum proaspăt ar fi normal pentru că doar se află pe malul lacului și al mării, dar era un pic de dezordine acolo, pe malul lacului. M-am plimbat puțin prin curte și printre aranjamentele de acolo, toate cu specific pescăresc și am ajuns pe niște potecuțe chiar pe marginea apei, mai departe de cherhana și terasă și acolo erau oase mari și solzi de pește care miroseau puțin. Puțin pentru că era frig afară. Probabil că fac primele operațiuni acolo, chiar pe malul apei, dar nu vreau să cred că vara, sau cum dă căldura, se întâmplă la fel.

Am revenit cu mare parte din gașcă la Cherhanaua Tașaul și în ultima zi, după ce sejurul nostru s-a încheiat, în drumul spre casă. Dacă am lăudat atâta storceagul, cam toată lumea a vrut la fel, iar la felul doi au fost diverse, în funcție de gusturi, dar toate felurile pe bază de pește. Probabil pentru că am fost 20 și au vrut să ne aducă mâncarea la toți odată servirea nu a mai fost atât de rapidă ca în urmă cu 3 zile. Storceagul a venit repede, dar pentru felul doi cred că am așteptat undeva peste o oră. Oarecum potolită foamea și pentru că nu ne grăbeam deloc spre casă nu ne-a deranjat asta, dar poate fi un motiv de supărare pentru cei mai grăbiți. În orice caz și pe 2 ianuarie aproape toate mesele din sala aceea imensă erau ocupate. Nu-mi mai aduc aminte prețurile dar știu exact că nu a fost mult deloc. Îmi amintesc că atunci am făcut o comparație cu Pescăria lui Matei și prețurile erau ușor sub acelea.

N-aș putea să laud locul în exces din cauza dezordinii de pe malul lacului, care nu prea mi-a plăcut. Dar cred că Cherhanaua Tașaul este un loc de vară cu o față total schimbată și îmi doresc să ajung neapărat și vara ca să trag o concluzie mai clară. Sau poate povestiți voi înainte. În orice caz pentru mâncare și vinul casei bun, dar și pentru personal, atmosferă și amplasare recomand cherhanaua asta din toată inima.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 27.04.18 21:37:07
Validat / Publicat: 28.04.18 05:33:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NĂVODARI.

VIZUALIZĂRI: 2330 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Partea opusă, unde am stat când am revenit a doua oară. În capătul din spate, lângă geam, am avut o masă pentru 20 de persoane.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[28.04.18 05:29:30]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Năvodari?, NĂVODARI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Năvodari]

Dan&Ema
[28.04.18 05:54:03]
»

@Aurici:

Start vot! In cateva minute plecam spre mare...

Pușcașu Marin
[28.04.18 07:38:56]
»

@Aurici: Habar n-aveam ca poti manca storceag in alta parte decat in Delta. Mie-mi place sa gatesc, dar cu pestele am o problema. Nu-mi iese. Si cum pe litoral ajung mai des decat in Delta, mi-am notat acest restaurant pentru o ciorba de burta de peste .

Mai mult ca sigur c-o sa ajung in vara asta prin zona si daca vei sughita sa stii ca de la mine vine.

Cu ganduri bune, desigur

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.04.18 07:57:37]
»

@Aurici: Mulțumim, e bine de știut! Mai ales pentru că vremea frumoasă a venit, iar ieșirile noastre se vor înmulți și mai mult.

crismis
[28.04.18 08:15:58]
»

@Aurici: Am aflat despre cherhanaua asta la sfârșitul verii trecute, când am fost la Corbu. De fapt, Tati aflase de la un amic. Am însemnat-o pe harta Google și chiar am vrut s-o testăm la plecare, dar abia mâncaseram la pensiune și n-am mai stat prin zonă, am plecat catre Histria. Dar a rămas încă pe lista noastră și îi va veni rândul, mai ales că și tu pledezi atât de călduros pentru ea!

AuriciAUTOR REVIEW
[28.04.18 09:37:37]
»

@Dan&Ema: Păi minivacanță plăcută și poate îi faceți o vizită și lui Tașaul.

@ghisor: Și pentru noi peștele făcut de alții este mai bun. Așa mi-a inspirat mie storceagul ăla, o ciorbă de burtă, cu pește... Nu ești prea convins că i-am lămurit un pic pe cei ca mine care nu au mai mâncat storceag.

Aștept să sughit. Gânduri bune și invers.

@iulianic: Așa este, avem nevoie de informații. Locuri sunt destule dar mai trebuie să și știm de ele.

@crismis: Da, pledez, pentru că i-am simțit pe oamenii aceia gospodari, chiar dacă la data aia nu prea era ordine peste tot. Acuma, n-am avut așa pretenții mari având în vedere că era iarnă, bătea vântul din toate părțile, plouase... De aceea aștept să o văd vara, eu, personal, sau prin voi.

Vă mulțumesc pentru vizită și minivacanță plăcută celor care aveți.

Zoazore
[28.04.18 16:12:10]
»

@Aurici: Frate, e dezlegare la peste si io nu stiu? @roth cu Ivanul, tu cu Cherhanaua... Voi vreti sa ma omorati?

Nici eu n-am mancat storceag si-mi tare doresc. Iaca ce-am gasit eu aici: descoperadeltadunarii.ro/ ... sfantu-gheorghe

Tot din categoria "Mituri spulberate in Delta Dunarii" face parte si reteta de STORCEAG, o ciorba facuta exclusiv din sturion.

Storceagul este o ciorba de peste specifica satului Sfantu Gheorghe, este o reteta ucrainiana, probabil derivata din traditionalele ciorbe ucrainiene, drese, facute atat din diverse carnuri cat si din legume.

Doua ciorbe sunt definitorii pentru Delta Dunarii, borsul de peste lipovenesc si storceagul.

Daca spune storceag, spunem sturion, fara sturion nu exista storceag. Ca sa intelegeti mai bine, nu poti face ciroba de burta fara burta de vaca, daca in loc de burta punem ciocanele de pui iese o delicioasa ciorba de ciocanele de pui dar nu este ciorba de burta.

AuriciAUTOR REVIEW
[28.04.18 21:55:22]
»

Pai nu-ti spusei si eu ca barbatul meu care e baiat destept si le stie pe toate, asa mi-a spus? Ca storceagul e din sturion? Da' daca in meniul lui Tasaul scria storceag si ospatarul ne-a recomandat, aia am comandat si aia v-am spus si voua.

Mie mi-a placut mult. Bucata aia de somn n-o fi fost sturion, dar zeama a mers la fix. Du-te sa mananci linistita. 'Om manca noi si de sturion cand vom mai ajunge in Delta.

Multumesc pentru completarile tale, te pup.

roth
[29.04.18 01:14:47]
»

@Aurici: Fetelor, au la Ivan Pescar "storceag " de sturion, deci ce tura vura... mergem si ne bucuram de el.

Fac eu o vizita, pap si promit ca o sa ma gandesc la voi pe principiul "Da Doamne sa nu apara ca sa nu impart cu ele"

incerc sa atasez poza din meniu luata ca si captura de pe FB

elviramvio
[29.04.18 07:27:53]
»

@Aurici:

Mulțumesc, azi de două ori mic dejun de pește, primul de la Roth! Îmi place orice fel de pește așa că... să-mi fie de bine! ???? Și de mâine tot cu pește o dau în altă parte a continentului!

AuriciAUTOR REVIEW
[29.04.18 08:04:50]
»

@roth: Ia uite ce avem aici! Super info! Sper sa ajung si eu, nu de alta da' sa compar storceagurile astea iar Ivan ne este la indemana.

Dar daca ajungi inaintea noastra da-ne de veste.

AuriciAUTOR REVIEW
[29.04.18 08:07:38]
»

@elviramvio: Eiii, pai e dreapta viata asta? Unii dau cu sapa si planteaza rosii, vinete, ardei... si altii o tin din vacanta in vacanta!

Distractie placuta, sa va intoarceti cu bine!

elviramvio
[29.04.18 08:32:05]
»

@Aurici:

Multumesc. Mă angajez la plivit buruieni si cules! Atunci voi fi la vatră a la longue ????!

roth
[29.04.18 08:55:16]
»

@Aurici: Buna,

am creat eveniment pe FB pt seara de 11. mai incepand cu ora 18, poate iti este la indemana.

AuriciAUTOR REVIEW
[29.04.18 09:23:05]
»

@roth: Sunt la Rucăr în week-end-ul ala, la o petrecere de 50 de ani a unei finuțe din gașcă. Merci, oricum, s-o nimeri altă dată. Poftă bună tuturor participanților și să ne lămuriți cu storceagul

Yersinia Pestis
[29.04.18 13:06:37]
»

Cînd ajung în zonă primul fel de mâncare de-o să-l cer ăsta o să fie: storceag! Jur!!!

AuriciAUTOR REVIEW
[30.04.18 09:43:57]
»

@Yersinia pestis: Abia aştept să ne spui şi tu despre cherhanaua asta. Că nu-mi dau seama dacă am "apucat-o" bine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, crismis, Dan&Ema, elviramvio, iulianic, Pușcașu Marin, roth, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Năvodari?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085794925689697 sec
    ecranul dvs: 1 x 1